X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Oprocz męża osobno to się podpisuje pod wszystkim🥰 też mi głupio jak w myślach karciłam za coś inne mamy zanim sama nią zostałam. (Oczywiscie wiadome nie mowimy o skrajnych sytuacjach gdzie jest krzywda, wtedy reakcja wskazana)
    Na początku jak wszystkie pisałyście ze dzieciaczki śpią osobno a moj Leoś od pierwszego dnia ze mną to mi było troche glupio, teraz widzę ze 90% przeszlo na "zlą" stronę 🙈🙈🙈

Ja dziś dostalam prezent od macierzyństwa, Leosiek spał bez pobudek (pierwszy raz w ciagu tycy 6mies) do 4:55, zjadl i sam zasnał do 5:55 ❤ po ostatnich harcach od 4 to miła odmiana 😍

Gratulacje dla Leosia i wyspanej mamy 😘

dmg111, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:32

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długaśnego posta i mi się skasował. Nieeeeee!

Lalia ja mam kaloryke liczona zanim zaczęłam ćwiczyc czyli nie powinno to mieć znaczenia.

W skrocie bo już takiego długiego posta nie napisze.

Marta już nie gorączkuje. Od kilku dni uwielbia pić wodę z butelki z dziubkiem. Zaczęło się od spaceru w niedzielę. Chciało jej się pić ale nie miałam nic dla niej więc spróbowałam jej dać z brity. Spodobało jej się i chce teraz tak pić. Dziś przyjdzie bbox, zobaczymy czy załapie.
    Mąż zaczipowany Hajzerem, czekamy czy zacznie umierać. Ja idę w następną niedzielę. W niedzielę albo za tydzień jedziemy w pole maków porobić sobie zdjęcia, kolejna okazja trafi się za rok. W sobotę za to sadzimy kwiatki na balkon ;)

Ze strachem weszłam dziś na wagę i opłaciło się liczyć kcal - 73,9kg, czyli zrzuciłam to co przybrałam od weekendu majowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 10:46

SzalonaOna, Clover, Lalia, Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila w punkt! 👏

Lalia lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai super rezultaty! A Martę dopadła infekcja czy to gorączka od zębów? Daj znać jak jej pójdzie z bboxem :)

Lalia masz oczywiście rację...sama bym mogła wymieniać i wymieniać. Zresztą nikt z nas nie jest idealny, nie znam matki która wychowuje dziecko zgodnie ze wszystkimi zaleceniami. Uważam że to nie możliwe. Jak któraś twierdzi że robi wszystko od linijki to na bank kłamie 🤣

Clover, na tych wielkich grupach na FB zawsze są, za przeproszeniem, gownoburze 🤣 moje ulubione dotyczą rozszerzania diety, nic tylko brać popcorn i czytać pasjonujące kłótnie osób, które się nawet nie znają 🤣

Ja jutro idę się zaczipować Moderną. Moja siostra była w poniedziałek na tej samej szczepionce, nic jej nie było poza bólem ręki. Tymczasem witam kolejny okres :(

KarolinaMaria, Clover, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziękuję, domyślam się że to wszystko przez jedno moje zdjęcie ta cała dyskusja 😂 już Wam nic nie wrzucę 😂
    A tak na poważnie, myślę że podczas pobytu z siostrą na placu zabaw w tym nosidle będąc 2h pierwszy raz w życiu nic mu się nie stało.
    Ślę uściski 😘
    Przepraszam, Kicku, to moja wina. Wczorajszy brak snu sprawił że byłam bardziej upierdliwa i czepialska. Poza tym mam trochę hopla na tym punkcie mimo że przy innych rzeczach mega luzuję ;) pewnie ze 2h nic nie zaszkodziły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 11:46

kic83, Lalia, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody cztery kilo już waży czyli przybwya pół kilo na tydzień

SzalonaOna, dmg111, Ounai, Clover, Nowastaraczka, kic83, Lalia, Wik89, Inaa89, Karenira, Ewa88 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Nowa, dokładnie, każda zaczynała z łóżeczkiem, ale ile można funkcjonować jako zombie 😂 Jak będzie spala ciągiem parę godzin to może się skusze, ale tak to pfff... Przy cycusiu najlepiej 😂❤️
    I ja Was w pełni Popieram! Jak karmiłam Matyldę cycem, to też spała ze mną. Ale jak już przesypiała całe noce... To out do łóżeczka. I tylko dlatego śpi sama, bo śpi całe noce :)

Szacun dla Was mamy, że karmicie maluchy, wstajecie...

Ja mimo przespanych nocek zdarza się, że wstaje niewyspana... A Wy 🙉

dmg111 lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrociłyśmy z rykiem z poczty, która jest 500 m od domu. Pod pocztą kolejka, więc wyciagnęłam Matyldę z wózka, od razu spokój, a staruszka stojąca za mną taki tekst 'mama nauczyła nosić!', trafiła na mój słabszy dzień (upał, płaczące dziecko, pusta lodówka), spojrzałam na nią i odpowiedziałam 'dziecko potrzebuje bliskości, nosiłam ją 9 miesięcy w brzuchu to chyba wiadomo, że nauczyłam'. Nic się już nie odezwała. Nie lubię siebie takiej zołzowatej, ale jak kurna można komentować obcą matkę stojącą w kolejce na pocztę 🙄

Ja też widzę jaką jestem hipokrytką. Wiele razy komentowałam czyjeś metody wychowawcze (oczywiście za plecami), ale życie uczy pokory i teraz już nigdy tak nie będę robić. Najbardziej boli mnie jak słyszę komentarz od innej matki, bo powinnyśmy się wspierać. Np. Moja kuzynka ma juz odchowane dzieci i też ciągle gada, że powinnam uważać, bo nauczyłam małą spać ze sobą, a potem sobie nie poradzę. Ona jest tą szczęsciarą, że jej dzieci przesypiały noce.

dmg111, kic83, Wik89 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u pediatry z Kornelia. Na te plamy na rękach i brzuchu dostała maść Pimafucort plus na całe ciało jakaś maść robiona specjalnie. Mamy zobaczyć czy przez 2 tyg będzie poprawa 🤔

Siedzę u babci na ławce z dziećmi i czekam na 14.30 żeby do dentysty z Fifim jechać...

A po południu coś mąż wspomniał, że chyba skoczymy do Decathlona bo chcemy sobie rolki kupić... 🙉 Wariactwo!

dmg111, Ounai, Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości sprawdziłam... Matylda mając 6 miesięcy i tydzień waży 7400g. Kornelia mając 9mcy ważyła 7700 😂 chyba duża babka mi rośnie 😂

Clover, kic83, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem podczytuje ale nie mam kiedy napisac.

Jak nie jedna to druga potrzebuje uwagi. U nas dzisiaj cieplutko i mało wiatru. Alis od rana bawi się w piasku, dostala wodę i jest w raju😃

Już po wizycie położnej. W piątek Asia miala 2865g a dzisiaj 3060g. Jednak dokarminie moim mlekiem dużo daje. Asia spi dużo lepiej, robi duze kupki, pampers ciagle zasikany, no inne dziecko...

Całe szczęście rozkręciłam laktację laktatoren. W 15-20 minut mam kolo 120ml. Asia przed mlekiem jest na cycu pozniej dostaje butle i wypiją max 90 ml ( ale to w nocy gdy słabo chce cyca). W dzień pije 50-70ml zależy ile napije się z cycusia. Ale mniejsza o to ile. Ważne że widzę że jej to już starcza i jest dużo spokojniejsza ja też ❤

Ja dzisiaj chillout na tarasie❤ właśnie robię pranie które pięknie i szybciutko wysycha. Aaaaa i tez jestem team lato 🌞🌻🌷🌼⚘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 12:02

SzalonaOna, Clover, Nowastaraczka, Ania81, Lalia, dmg111, kar_oliv, Wik89, Inaa89, Karenira lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja jestem w takim razie bardzo wyrodna matka🤣🤣🤣 i mam to gdzies. Moje dzieci spaly ze mna, Haris od samego poczatku spi ze mna, nawet nie probowalam odkladac go do dostawki. Ja tez musze sie wyslac by funkcjonowac. Z lezaczka korzystamy jak jest mi potrzebny, play mata czasami nawet na godzine i jeszcze zostawie go w pokoju bawiacego sie z zagladam co chwile (musze obiad czasami ugotowac, pranie rozwiesic lub zebrac). Nie mamy bardzo porzadnego planu dnia, czesto cos sie zmienia. Dokarmiam mm 2 razy dziennie bo moje cycki musza odpoczac. Nie zawsze mamy dlugi spacer, choc spedzamy duzo czasu w ogrodzie jak jest ladna pogoda. Pieluchy w nocy nie zmieniam bo po co.
    Za to jest nam razem dobrze, jestesmy razem szczesliwi, duzo sie bawimy, rozmawiamy. Synek usmiecha sie wiekszosc czasu.
    Dla mnie najwazniejsze by mamie i dziecku bylo dobrze, by dziecko krzywdy nie doznalo.

A oto Haris posyla usmiech dla cioc na dzien dobry:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 18:07

Clover, Nowastaraczka, Ounai, kic83, Lalia, Angie1985, dmg111, calanthe, SzalonaOna, Fragaria, Wik89, Suszarka, Inaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladydo mi sie podoba Amelia bardzo. Gdyby Haris byl dziewczynka to zastanawialm sie pomiedzy Amelia a Nadia

kic83, Ladyo, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Patkaaa2 Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imię Amelia <3 Haris pierwszy raz słyszę ale też urocze :)

Ania81 lubi tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Właśnie wrociłyśmy z rykiem z poczty, która jest 500 m od domu. Pod pocztą kolejka, więc wyciagnęłam Matyldę z wózka, od razu spokój, a staruszka stojąca za mną taki tekst 'mama nauczyła nosić!', trafiła na mój słabszy dzień (upał, płaczące dziecko, pusta lodówka), spojrzałam na nią i odpowiedziałam 'dziecko potrzebuje bliskości, nosiłam ją 9 miesięcy w brzuchu to chyba wiadomo, że nauczyłam'. Nic się już nie odezwała. Nie lubię siebie takiej zołzowatej, ale jak kurna można komentować obcą matkę stojącą w kolejce na pocztę 🙄

Ja też widzę jaką jestem hipokrytką. Wiele razy komentowałam czyjeś metody wychowawcze (oczywiście za plecami), ale życie uczy pokory i teraz już nigdy tak nie będę robić. Najbardziej boli mnie jak słyszę komentarz od innej matki, bo powinnyśmy się wspierać. Np. Moja kuzynka ma juz odchowane dzieci i też ciągle gada, że powinnam uważać, bo nauczyłam małą spać ze sobą, a potem sobie nie poradzę. Ona jest tą szczęsciarą, że jej dzieci przesypiały noce.

A dobrze ze odpowiedzialas, moze juz nie bedzie innej mamy strosofac, tak jakby mamy chcialy zeby dzieci im płakały 🙄

Co do kuzynki to ja mam podobnie z siostrą, wg niej to ja mam malego manipulatora w domu i na wszystko mu pozwalam 😄

KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, śliczny wesołek, a jaki elegancki 😁

Martt, dobrze czytać, że u Was w porządku 😊

KarolinaMaria, nigdy nie zrozumiem, po co obce baby się wtrącają w ogóle i wygłaszają te swoje herezje... Mnie kiedyś jakaś zaczepiła w poczekalni w przychodni kiedy jeszcze byłam w ciąży i zaczęła mnie szarpać za kurtkę wrzeszcząc, że jestem za cienko ubrana 🙄

Ja też sporo kiedyś krytykowałam inne mamy i teraz się tego wstydzę. Chyba największą nauczkę dostałam za to, że kiedyś powiedziałam do męża, że ktoś z naszego bliskiego otoczenia nie karmi piersią przez lenistwo, a sama od urodzenia Olka miałam z tym ogromne problemy i nie udało mi się utrzymać laktacji. Teraz jestem już mądrzejsza i wiem, że takie teksty są bardzo krzywdzące. Z kolei wymiana zdań czy doświadczeń, jeśli tylko jest utrzymana jako kulturalna dyskusja, moim zdaniem jest bardzo ok. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która przy prawie 30 stopniowym upale ubrała synka w ocieplaną bluzę i czapkę. Spokojnie zasugerowałam, że moim zdaniem jest ubrany o wiele za grubo, ona wytłumaczyła mi, czemu tak ubrała a ja jej, czemu nie jest to dla maluszka dobre. Podobnie rozmawiałam z koleżanką, która wożąc synka w samochodzie w ogóle nie włącza klimatyzacji. Ona przedstawiła swoje stanowisko, a ja wytłumaczyłam, w jaki sposób używam klimy kiedy jedzie ze mną Olek i że w aucie, które stoi na dworze w słoneczny dzień temperatura jest bardzo, bardzo wysoka i można w ten sposób bardziej zaszkodzić, niż włączając mądrze klimatyzację. Sama przyjmuję rady z pokorą, o ile są mądre i poparte logicznymi argumentami, a nie "powinnaś tak robić, bo ja tak robiłam, a przecież trójkę dzieci wychowałam" 😂 Olek jest moim pierwszym dzieckiem a wcześniej nie miałam dużej styczności z maluszkami, więc jestem bardzo otwarta na nową wiedzę 🙂

KarolinaMaria, kic83, Ania81, Lalia, dmg111, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania
    cudne uśmiechy Harisa 😘

Ania81 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak z Hariska. Jak się na niego patrzy to od razu widać, że ma tatę z innego kraju. Te brewki i oczka i karnacja 😍

Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:50

Lalia, Clover, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 3562 3563 3564 3565 3566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ