X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić a miałam zaległości takie dwudniowe.

Zielona herbatko, przykro mi ze Was to spotkało. Życzę Waszej córeczce wszystkiego dobrego, mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze.

Jesteście niezastąpione jeśli chodzi o inspiracje 🌻dodałam krem z filtrem i parasolkę do mojej listy zakupów. Muszę też zobaczyć co to za okulary tam proponujecie 🧐

My dzisiaj byliśmy na wizycie u pierwszego dermatologa. Tak w skrócie to w uprzejmy sposób powiedziała że niestety nie podejmie się leczenia Adama 😔 potwierdziła tyle, że to trudny przypadek i że wymaga specjalnej opieki, poradziła poradnie w Łodzi. Później okazało się że zwolniło się akurat miejsce na jutro do dermatologa profesora (do tego co mieliśmy iść 19.05) i szybko zabukowalam termin. Mąż ogarnął urlop i jutro jedziemy do Łodzi. Trzymajcie kciuki.

Poza tym mąż dzisiaj zaszczepił się Moderną, a ja przepisałam się w końcu na sobotę.

Motylku, ale Matylda wyrosla 🤩 super!

SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fra, myślę że jeśli ten dermatolog nie podjął się leczenia tylko odesłał, to znaczy że chce aby Adaś był w najlepszych rękach 💙 trzymam mocno kciuki żeby wizyta u profesora przyniosła konkretny i ulgę dla Adasia ✊

Fragaria lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, z tym pomaganiem na siłę chodziło mi np. o rodziców, którzy obkładają dziecko poduszkami żeby siedziało 😉 Prawidłowy wzorzec obrotu to jedno z ćwiczeń które mamy w ramach fizjoterapii Olka, więc wydaje mi się, że na pewno nie jest to niczym złym że ćwiczycie z nim w ten sposób, a wręcz przeciwnie 🙂 Nasza fizjo mówi, że dziecku wystarczy nawet raz pokazać, że coś może zrobić, a ono będzie dążyło do tego, żeby to opanować. Tak jak już pisałam, u nas przed wizytą u fizjo Olek nie potrafił nawet się podeprzeć leżąc na brzuszku, ale też nie uważam, że "cisnę" go żeby się szybciej rozwijał, tylko chcę mu mądrze pomóc, skoro ma z czymś problem 🙂

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, dziękuję 🌷
    Adaś też ogólnie preferuje jedna stronę - obracal się przez jeden bok i kręcił też tylko w jedną stronę. Byliśmy niedawno u fizjo i pokazał nam jak zachęcać go do aktywizowania drugiej strony i od tej pory jest trochę lepiej.
    Poza tym pełza do przodu (brzuchem po ziemi) i od niedawna podnosi na krótka chwile tułów do góry tak jak do czworakow. A niedawno też pisałam że dupke podnosi do góry tylko :-)

Clover, Lalia lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, mam nadzieję, że traficie do dobrego specjalisty, który postawi trafną diagnozę i wprowadzi leczenie, które szybko przyniesie efekty. Trzymam kciuki! 🍀

Też dzisiaj zamówiłam parasolkę do wózka 😁 Do tej pory zawieszałam na daszku gondoli pieluszkę muślinową żeby Olka nie raziło, ale uważam, że to jednak zbyt słaba ochrona przy takim ostrym słońcu.

Fragaria, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Leoś porzadnie nauczyl sie obracac dzien przed skonczeniem 6mies. Wczesniej mial proby i pojedyncze epizody. Tez kreci sie tylko przez prawy, w lewym malo brakuje. Czytalam ze zazwyczaj jest preferencja 1 strony i ze 2-3 tyg moze zajac nauka drugiej, ale pokazanie na pewno nie szkodzi :)
    Co do nosidełka zgadzam się z Wik, ogolnie w macierzynstwie ciezko rozpatrywac wszystko zerojedynkowo. Ogolnie duzo jest "mom shamingu" czego mega nie popieram, trzeba byc wyrozumialym dla mam bo to trudna rola i kazda z nas stoi przed roznymi wyborami czasem lepszymi czasem gorszymi ale swoimi ❤

emdar, Lalia, KarolinaMaria, kic83, Clover, Suszarka, Fragaria, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, w punkt 👌 te Olki to fajne chłopaki 💙

Fra, super że już Adaś pełza 🤩 nam wczoraj Olek zrobił podwójny obrót 360 stopni, dosłownie się dwa razy przeturlal, bo chyba się za bardzo rozpędził i śmialiśmy się z mężem że po co mu raczkowanie jak może się toczyć po mieszkaniu 😅

Nowastaraczka, super napisane 🙂❤️

Dziewczyny, a miałam wczoraj zapytać:
    Ogólnie to wiem że filtry przeciwsłoneczne mineralne są lepsze dla dzieci niż chemiczne, ale wczoraj chyba Karolina napisała że te mineralne zawierają cynk, a cynk przecież wysusza (np sudocrem), więc jak to się ma np do dzieci z AZS które potrzebują nawilżania skóry??

Nowastaraczka, Clover, Fragaria lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 21:28

Nowastaraczka, Clover, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    Już dawno nie cwiczylam i znowu mam rozejscie na jakieś 1,5-2cm. Myślisz, że muszę znow isc do fizjo na masaż plus tejpy czy uda mi się samej to zamknąć tylko cwiczeniami jeśli się zbiorę?

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, pytanie w punkt!!!! Jak używasz sudocremu do pupy to jesteś złą matką, bo nie znasz nowych wytycznych, ale jak używasz filtrów mineralnych do ochrony przed słońcem to jesteś zajebiście świadoma i oczytana 😂😂😂

Nowastaraczka, popieram z tym wstydem! Mi się zdarzyło być dwa razy na spacerze z fotelikiem wpiętym w stelaż, bo nie byłam w stanie spakować gondoli do auta przy wrzeszczącej małej (nerwowo tego nie ogarnęłam). Jeżdżąc po parku czułam się zawstydzona 🙄 Co do nosideł, bujaków. Matylda ma problemy z napięciem, więc bjorn tylko w ostateczności, zresztą średnio go lubi. Ale! Gdyby nie on, to nie zjadłabym śniadania, nie umyłabym włosów, albo nie powiesiła prania. Wszystko zależy od dziecka i umiaru. Ja też myślę o nosidle, bo zaczyna się bunt na wózek i w domu też chce być ciągle na rękach. Niestety nie jestem w stanie ciągle poprawnie jej nosić, bo równocześnie coś robię. Wiecie, zawdze gdzieś ucieknie podwinięcie miednicy, albo ona się wygina do tyłu. Czyli ja też jej chyba szkodzę niemniej niż bujak czy nosidło.

Wik, co do noszenia przodem do świata to nasza fizjo też pozwoliła od czasu do czasu (wiem, że Tobie chodziło o takie noszenie w nosidle). Oczywiście podwinięta miednica i odchylone do tyłu ciało rodziców, żeby Matylda miała podparcie pod główkę. Ta pozycja pozwala na uzyskanie symetrii, bo dziecko patrzy przed siebie. Jak mam wybór wijąca się dzdżownica w fasolce (określenie Zulu, wszelkie prawa zastrzeżone 😂) czy przodem do świata, ale stabilne podparcie plecków i główki, stabilne bioderka, wybieram to drugie.

Edit Fajnie, że każda z nas dzieli się dobrymi wytycznymi. Wystarczy, że weźmiemy dla swoich dzieci choćby jakąś część i już lepiej wesprzemy je w rozwoju. Ale nie piętnujmy się nawzajem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 07:46

Zulugula, Lalia, Clover, Suszarka, Nowastaraczka, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Herbatko, strasznie mi przykro, że Was to spotkało. Ale teraz wszystko w Waszych rękach. Jak znajdziecie jej dobrych rehabilitantów i będziecie pilnować ćwiczeń to wyjdzie z tego. Wierzę że będzie dobrze.

Marta ma dalej stan podgoraczkowy. Zobaczymy za 2h czy temp jej nie skoczy. Jutro dzwonię po skierowanie do tej poradni. Trochę zła jestem, bo 3 lata chodzimy do tej logopedy i dopiero teraz powiedziała że to taki problem. Tak mi ciągle wmawiała, że nie jest źle.

Dziewczyny, chyba nic się nie stanie jak odpuszczę ćwiczenia na jeden tydzień? Nie ogarniam jak teraz Marta gorączkuje, Tymek basen, mąż jutro szczepienie... Masakra!

Ounai
    co do ćwiczeń to niestety, ale tylko regularność przynosi rezultaty. Odpuszczanie bo źle się człowiek czuje, bo okres, bo ciężki dzień w pracy, bo się nie wyspało, bo to bo tamto, bo zawsze coś to tylko wymówki, dzięki którym nagle mijają miesiące a nic się nie zrobiło ze sobą, ze swoim ciałem - znam przykład z najbliższego otoczenia.
    Oczywiście możesz odpuścić raz, a nie cały tydzień.

KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Lalia, Leoś porzadnie nauczyl sie obracac dzien przed skonczeniem 6mies. Wczesniej mial proby i pojedyncze epizody. Tez kreci sie tylko przez prawy, w lewym malo brakuje. Czytalam ze zazwyczaj jest preferencja 1 strony i ze 2-3 tyg moze zajac nauka drugiej, ale pokazanie na pewno nie szkodzi :)
    Co do nosidełka zgadzam się z Wik, ogolnie w macierzynstwie ciezko rozpatrywac wszystko zerojedynkowo. Ogolnie duzo jest "mom shamingu" czego mega nie popieram, trzeba byc wyrozumialym dla mam bo to trudna rola i kazda z nas stoi przed roznymi wyborami czasem lepszymi czasem gorszymi ale swoimi ❤

😘 za ten komentarz

Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Clover, w punkt 👌 te Olki to fajne chłopaki 💙

Fra, super że już Adaś pełza 🤩 nam wczoraj Olek zrobił podwójny obrót 360 stopni, dosłownie się dwa razy przeturlal, bo chyba się za bardzo rozpędził i śmialiśmy się z mężem że po co mu raczkowanie jak może się toczyć po mieszkaniu 😅

Nowastaraczka, super napisane 🙂❤️

Dziewczyny, a miałam wczoraj zapytać:
    Ogólnie to wiem że filtry przeciwsłoneczne mineralne są lepsze dla dzieci niż chemiczne, ale wczoraj chyba Karolina napisała że te mineralne zawierają cynk, a cynk przecież wysusza (np sudocrem), więc jak to się ma np do dzieci z AZS które potrzebują nawilżania skóry??
    No właśnie Lalia, tak się chyba ma używanie filtrów z cynkiem że Pola miała już pięknie wygojone rączki (też mamy diagnozę lekkiego AZS) a od 2 dni czyli od wtedy kiedy używam filtru rączki są całe czerwone :(
    Także chyba czas szukać czegoś innego :(

Polecacie coś dla dzieci z AZS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 08:10

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie witam się w ciazy donoszonej 😍😍😍 tyle na to czekałam! A teraz zmykam do gina podejrzeć co tam u naszej malutkiej, wciąż bezimiennej ❤️

KarolinaMaria, kic83, Inga28, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, Clover, Zulugula, emdar, SzalonaOna, Martt95, Karenira, kar_oliv, Ulaa, Inaa89, dmg111, Fragaria, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii ćwiczeń drugiej strony to nam również fizjo poleciła ćwiczyć bo Polun również preferował i nadal.preferuje jedną stronę. Gdy dam jej zabawkę na prawą, lub lewa jest czymś zablokowana to oczywiście przekręca się a prawą ale woli lewą.

U nas ćwiczenia wyglądały tak, że miałam dawać jakąś fajną zabawkę, najlepiej dużą na strone mniej preferowaną w okolicach pępka aby mogła sięgać rękoma na boczku do niej wydłuzając bok, wtedy jak już ładnie wydotykała otwartymi rączkami tą zabawkę to dawałam ją wyżej aby robiła obrót za zabawką.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że na macierzyńskim należy mi się dofinansowanie na okulary z pracy?
    Oślepłam bardziej, dodatkowo mam duży problem z okiem i soczewki czasami sprawiają mi dyskomfort i muszę zrobić sobie nowe oksy których nienawidzę.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 pytań do.

Polecacie jakieś miejsca nad morzem? Najlepiej pomorze zachodnie?
    Zależy mi.na czymś urokliwym gdzie fajnie można spędzić czas z dzieckiem, czyli chodzić na długie spacery :)

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy o 9 położną a jeszcze cycujemu w łóżku. Syf w całej chałupie zaprosze ją do salonu na kanapę a bo tylko tyle zdążę ogarnąć pewnie do jej przyjscia.
    Ponoć ostatni dzień słońca dzisiaj,więc trzeba wykorzystać sprzatanie i prasowanie bedzie jutro jak deszcz bedzie padać.
    Wczoraj gadałam z moją matką i mówię jej że jak lekarz pozwoli to chcę jeszcze jedno dziecko a ona mi awanturę robi że po dwóch cc to ja chora umysłowo jestem

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mamusie, Olek to dopiero od tygodnia się obraca na brzuch, ale oczywiście już mamuśka wyczaila że robi to tylko przez jeden, lewy bok 🥴 jak mu próbujemy trochę pomóc przez prawy, a głównie zachęcić żeby w ogóle spróbował, to trochę nie wie o co chodzi 😅 i tak sobie myślę, że chyba nie zaszkodzi jak będziemy z nim trenować obie strony i zachęcać też do obrotu przez prawy, prawda? 😘

Ja z dzisiejszej mojej listy załatwiłam prawie wszystko. Zostało mi tylko potwierdzić rezerwację w hotelu na urlop, tzn jest potwierdzona, ale muszę wpłacić zadatek.👍I upomnieć się w lokalu o ten wstępny kosztorys i jakieś przykładowe menu, bo ja tam nawet nie byłam 🤣
    dobrze robisz 🙂Trzeba zachęcać do obrotów na obie strony, pewnie opanuje to za tydzień, dwa🙂 u nas przez asymetrię trwało to długo, Michałek zaczął się obracać na brzuszek jak miał 4.5 miesiąca, ale tylko przez lewy bok. Przez prawy bok obraca się od jakiś trzech tygodni dopiero. Jemu pomogly ćwiczenia zalecone przez fizjo, po paru ćwiczeniach od razu załapał o co chodzi 😀

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas mija 3 tygodnie od kiedy Gustaw obraca się na brzuch, ale tylko na jedną stronę :/ w piątek przychodzi fizjo, więc będziemy konsultować. Też ćwiczymy obroty na obie strony, próbuje go jakoś zachęcić ale na razie bez rezultatów.

Ogarniam ostatnie rzeczy przed wylotem, w niedziele czeka nas zrobienie testów (mam nadzieje, że bez niespodzianek 😬) a we wtorek wylot 😱 trochę się stresuje, ale mam nadzieje, że ogarniemy 😊

Ladyo gratulacje donoszonej ciąży! Oby ostatnie tygodnie były łaskawe ❤️

Ladyo, Lalia, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 3560 3561 3562 3563 3564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ