X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, co prawda pytanie nie do mnie ale najszybciej tłuszcz spala trening interwałowy, na mnie najlepiej działa taki z elementami siłowymi.

Herbata, trzymam kciuki żeby Wasza córka wyszła z tych problemów obronną ręką. Bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 20:31

kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja mam Pfizera w czwartek i już się mega boję. Po jakim czasie od podania szczepionki Cię dopadly objawy?

Jak miałam szczepienie wieczorem to następnego dnia popołudniu zaczęłam się źle czuć, byłam ospała, i zaczęło ramię boleć i wieczorem dreszczy dostałam i temperatury :( czyli niecała doba.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ale Aleksander pedzi. U nas jeszcze daleko do obrotu chyba 🤷🏻‍♂️

🔸28 lat

Wysłany: 11 maja 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    My mamy nosidło Marsupi, czeka aż Pola usiądzie, ma bardzo dobre opinie, gdybym sama miała wybierać to pojechałabym albo wzieła kogoś kto doradzi wybór pod dziecko ale to dostaliśmy.
    Nic nie jest lepiej gdy jest Ciepło i Leo jest rozebrany? U nas widzę poprawę gdy może bawić się stopami i je ssać. Ani dziś ani wczoraj nawet nie kwęknęła.

Chwilkę sie pobawi nozkami czy czyms co mu dam a potem jeden wielki jęk. Na rękach albo na kocyku spoko, wydaje mi sie ze chce na rekach wiecej widziec (mimo ze w wozku ma dobre pole widzenia), mam cichą nadzieje ze to przejdzie jak usiadzie i bedzie mozna mu cos dac do raczki do ciumkania

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Clover ale Aleksander pedzi. U nas jeszcze daleko do obrotu chyba 🤷🏻‍♂️
    Sama jestem zdziwiona, bo mieliśmy duże problemy nawet z leżeniem na brzuchu i jeszcze miesiąc temu Olek w ogóle nie używał rąk do podpierania się leżąc na brzuchu, tylko układał je wzdłuż tułowia, rył noskiem na macie i płakał. Cieszę się, że pediatra skierowała nas do fizjo, widzę ogromne postępy z wizyty na wizytę. Oczywiście teściowa, moja mama i koleżanki twierdziły, że na siłę szukam w dziecku problemów i że fizjoterapia nie jest potrzebna 🙄

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kic, Ty jesteś bardziej obeznana w tych wszystkich ćwiczeniach itp. Co polecasz tak na początek za ćwiczenia spalające kalorie jednym słowem żeby kg szybciej leciały w dół ?😛

Ja robię cardio, potem biorę hantle i ćwiczę różne partie.
    Ogólnie rzecz biorąc zgodzę się z Suszarką, że trening obwodowy, interwałowy to coś dzieki czemu się schudnie i wyrobi mięśnie.

Inaa89, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, strasznie mi przykro, że Was to spotkało. Ale teraz wszystko w Waszych rękach. Jak znajdziecie jej dobrych rehabilitantów i będziecie pilnować ćwiczeń to wyjdzie z tego. Wierzę że będzie dobrze.

Marta ma dalej stan podgoraczkowy. Zobaczymy za 2h czy temp jej nie skoczy. Jutro dzwonię po skierowanie do tej poradni. Trochę zła jestem, bo 3 lata chodzimy do tej logopedy i dopiero teraz powiedziała że to taki problem. Tak mi ciągle wmawiała, że nie jest źle.

Dziewczyny, chyba nic się nie stanie jak odpuszczę ćwiczenia na jeden tydzień? Nie ogarniam jak teraz Marta gorączkuje, Tymek basen, mąż jutro szczepienie... Masakra!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, Olek chyba najpóźniej opanował obrót na brzuszek, dokładnie 20 tż, czyli 4,5 miesiąca 😁

Inaa, warto dokładać trening siłowy do cardio, bo ładnie się sylwetka się kształtuje 💪

Inaa89, Enigvaa lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ostatnio jestem w ciaglym niedoczasie i ciezko mi sie wbic i cokolwiek napisac :/

Annia, przykro mi z powodu wiadomosci o stanie zdrowia taty. :( Trzymaj sie!

Ounai, zdrowka dla Marty!

ZoelonaHerbata, wspolczuje i mam nadzieje, ze szybko sobie z tym wszystkim poradzicie! Trzymam kciuki

Nowastaraczka, u nas od kilku tygodni takie jeczenie na macie, zabawka zajmuje na kilka minut i koniec
    Od dwoch dni jakby lepiej
    Faktycznie zabawa stopami czasem ratuje sytuacje
    Mam nadzieje, ze u Was szybko sie polepszy

Ounai, jesli chodzi o noszenie przodem w nosidle, to jesli to nie jest noszenie po kilka godzin dziennie to nie powinien to byc zaden problem. Przynajmniej fizjoterapeutka mojego synka, ktora jest uznawana za naprawde dobra, powiedziala, ze moge tak nosic syna (ja akurat nie mam takiego nosidla jeszcze) i co wiecej, jesli dziecko ma pozycje odgieciowa glowki a na dodatek rozglada sie ciagle na lewo i prawo odchylajac glowke do tylu, to lepsze jest noszenie przodem do swiata (tak jak zaleca sie noszenie bobasow na rekach) niz noszenie np w chuscie, jesli odgina w niej glowe do tylu (ale uprzedzila, ze w Polsce ludzie sie moga na mnie wymownie patrzec, jak tak bede nosila dziecko ;P)
    Oczywiscie mowimy o polgodzinnym spacerze, a nie kilkugodzinnym przebywaniu w takim nosidle

kic83, KarolinaMaria, Ounai, Fragaria, Clover, Nowastaraczka, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, bardzo dziękuję,że opisalyscie przykłady z Waszego otoczenia, to daje mi nadzieję.

Nie pisałam za dużo, bo musiałam się pogodzić z tym co się stało, a nadal nie wierzę,że wszytsko tak się potoczyło. I spotkało,to akurat nas.

Niestety nasza malutka urodziła się z ciężkim niedotlenieniem. Oczywiście niewidomo dlaczego tak się stało, bo poród przebiegał dobrze. Urodziłam sn. Ale już nie chce dochodzić winy bo i tak do tego nie dojdę.

Teraz dla nas najważniejsze jest zdrowie i przyszłość naszej córki. Rokowania są słabe ale wierzę,że u nas finał będzie szczęśliwy tak jak w Waszych opowieściach.
    Jejku... Strasznie mi przykro, że to Was spotkało :(

Mam nadzieję że mimo wszystko córeczka będzie całkowicie zdrowa.

Odzywaj się do nas częściej! Wrzuć jakieś Wasze fotki :*

Tule mocno ❤️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Opowiedzcie mi dziewczyny o szczotkowaniu.
    Jaką szczotke kupić i kiedy po cc mogę zacząć masować sobie brzuch no i czy rzeczywiście są efekty?
    Efekty są ogromne jeśli robisz to regularnie. An
    co do tego kiedy, to chyba jak się rana po prostu zagoi. Szczotka wystarczy z Rossmanna, włosie z agawy.

Anetka jak się martwisz to możesz zawsze skonsultować się z inną fizjo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 22:28

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Enigva, Olek chyba najpóźniej opanował obrót na brzuszek, dokładnie 20 tż, czyli 4,5 miesiąca 😁

Inaa, warto dokładać trening siłowy do cardio, bo ładnie się sylwetka się kształtuje 💪
    Nie! Matylda... Tydzień temu. Biorąc pod uwagę wiek korygowany to była w 21 tż 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziolki dla cioc i bobasów z dzisiejszego spaceru ❤️

e20d3d03ae27.jpg

Ladyo, Fragaria, Clover, Ounai, emdar, Suszarka, dmg111, Inaa89, Enigvaa, Wik89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dotrwałam :) dzisiejszy upał - ueiwkbiam ☀️

Niestety od jutra znów 18 stopni i deszcze 🤦‍♀️ bleeee.

Jutro i pojutrze mam urlopik w pracy. Jupiiii :) chwilę odsapnę :)

Ale niestety rano trzeba wstać, na 10.30 mam pediatre z Kornela, a na 14.30 dentystę z Fifim... :) przy okazji jazdy do miasta lecę z dziećmi do babci posiedzieć bo nie będę tak w kółko jeździć... :p

Doczytałam wszystkie wiadomości.

Co do szczepionek - to chyba loteria, że jedni po szczepionce zero bjawow, inni orzechodza gorzej. No ale ważne, żeby była skuteczna i tyle :)

Enigvaa - mamnezja wygrała 😂 do tej pory miewam mamnezje, na szczęście szybko wraca mi rozum na miejsce 😂

Za tydzień mam mieć jakoś okres i znów czuję, że woda mi się zbiera. Dramat. Aż boję się soboty i wejścia na wagę 😂

Nie ćwiczę i w sumie dobrze mi z tym, bo z czasem jest ciężko... Ale teraz przynajmniej po pracy staram się nawet mały spacer zaliczyć. Choćby z dziećmi na plac zabaw, żeby się ruszyć troszkę.

Zycze Wam miłego wieczorku i udanych, długich snów w nocy 🌃

Lalia, Clover, Ounai, Inaa89, Enigvaa lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek to chyba pod koniec marca zaczal sie obracac tak pewnie na brzuch, czyli mial ok 5,5 miesiaca

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, Olek to dopiero od tygodnia się obraca na brzuch, ale oczywiście już mamuśka wyczaila że robi to tylko przez jeden, lewy bok 🥴 jak mu próbujemy trochę pomóc przez prawy, a głównie zachęcić żeby w ogóle spróbował, to trochę nie wie o co chodzi 😅 i tak sobie myślę, że chyba nie zaszkodzi jak będziemy z nim trenować obie strony i zachęcać też do obrotu przez prawy, prawda? 😘

Ja z dzisiejszej mojej listy załatwiłam prawie wszystko. Zostało mi tylko potwierdzić rezerwację w hotelu na urlop, tzn jest potwierdzona, ale muszę wpłacić zadatek.👍I upomnieć się w lokalu o ten wstępny kosztorys i jakieś przykładowe menu, bo ja tam nawet nie byłam 🤣

Clover lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiadomość dnia!! 🤩🤩🤩🤩

Przyszła 💩do Olka!!!!! Łuuuhuuu 😁💪

Clover, Nowastaraczka, Zulugula, kic83, Suszarka, Ounai, Inaa89, dmg111, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedy Olek zaczął się przetaczać na boki trenując do obrotu zastanawiałam się i martwiłam, czy to nie za wcześnie i czy wszystko z nim w porządku 😅 Ale uważam, że nie ma co porównywać dzieci, przecież każde w końcu nauczy się danej umiejętności 🙂 Ważne, żeby było gotowe i robiło coś samo, a nie na siłę mu pomagać. Mam znajomą, która w kółko porównuje Olka ze swoją córką i pyta czy on już coś tam umie, bo jej córka w tym tygodniu już to potrafiła. Z tym, że oni z mężem na siłę uczyli dziecko najpierw siadać, a później chodzić - bez komentarza...

Dziewczyny, mam pytanko. Chcę zrobić sobie badania krwi, jeszcze nie robiłam po ciąży, bo jakoś wiecznie nie mogę się zebrać. Co warto przebadać? Chcę zrobić morfologię, TSH, FT3, FT4, glukozę na czczo - coś jeszcze?

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, mój Olek z kolei tylko przez prawy bok się przewracał dzisiaj i tak samo wcześniej, kiedy trenował do obrotu to częściej na prawy bok się kładł. Fizjo nam powiedziała, już na pierwszej wizycie kiedy ledwo go zobaczyła, że on wyraźnie preferuje tą prawą stronę i że musimy dążyć do tego, żeby spróbować to wyrównać. Więc myślę, że skoro trenowanie obu stron jest takie ważne, to w takim razie to nic złego, że próbujesz Olkowi pomóc się nauczyć przewracać też przez drugi bok. Ale to moja niefachowa opinia, w przyszłym tygodniu będziemy u naszej fizjo to ją podpytam o to 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 23:31

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, nie że pchamy naszego Olka teraz przez prawy bok, bo jak umie przez jeden, to musi przez drugi🤣 ale bardziej pokazujemy mu, że po pierwsze przez drugi też się da 😁👍 a po drugie pokazujemy mu jakby prawidłowy wzorzec obrotu, bo jak sobie jeszcze trenował na początku, to odginał głowę i nogi do tyłu i to owszem z jednej strony pomagało mu przekręcić się na bok, ale utrudniało pełny obrót na brzuszek, więc zaczęliśmy mu delikatnie podpowiadać gdzie mają iść rączki i nóżki i sam się pięknie nauczył, myślę że teraz z tym drugim boczkiem też pomału zalapie 💙

Bardziej śmieszy mnie to, że chyba pomalutku zaczyna trenować tak jakby do pozycji czworaczej, bo ugina i podciąga kolanka a podnosi tyłeczek, tylko biedny nie podnosi brzuszka bo nie potrafi się jeszcze tak wysoko podeprzeć (wysoki podpór?), więc brzuszek zostaje a pupa wypięta do góry jak kaczy kuperek 🦆😅💙

Clover, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 3559 3560 3561 3562 3563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ