X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Olek też ma gdzieś smoczek (no chyba żeby go potraktować jak gryzak) ale z tego niekapka naprawdę dał radę, a to trzeba solidnie zassać żeby poleciało, bo testowaliśmy z mężem na sobie 😂 więc myślę że Tomek da radę z bboxem 💪

Ania, nie chcę Ci psuć dnia, ale świadome Mama, Tata, Baba itd to dopiero ok. 7-9 msc, a obecnie wszystkie "mamma, tatata" są przypadkowe, co nie zmienia faktu, że cieszą ucho i rozgrzewają serduszko 😁❤️

Ania81 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila kochana ja wiem, ze to nie swiadomie mu sie powiedzialo, ale co mojej radosci to moje. Zreszta u nas tak bylo ze zawsze pierwszy byl tata (lub dada). Wiec troche radochy mam😂😍😁

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baardzo Ci życzę żeby Harisek ćwiczył już od trzeciego miesiąca, tak żeby w tym 7 miesiącu z pełną świadomością, głośno i wyraźnie powiedział MAMA 😍😍😍

Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Olek ma od kilku dni nowy DZIWNY rytuał zasypiania 😳
    Do tej pory kładłam go na łóżku w sypialni, karmiłam, zasypiał przy karmieniu, odkładałam go na śpiocha do dostawki i spał 👌
    Od paru dni kładę go na łóżku, zaczynam karmić, chwilę je, odwraca głowę gada sobie ( uuu, iiii, aguuu, agii), odwraca się do cyca i chwilkę je, po czym znowu odwraca głowę i gada sobie i tak kilka razy, aż w końcu zasypia albo odwrócony w drugą stronę, albo wtulony we mnie, ale nie z cycem w buzi i nie w trakcie karmienia 😅
    I w ogóle to jak go na odkładałam do dostawki to się przebudził, rozglądnął, fiknal nogami i.. zasnął 🤭
    Marta też tak robi. I obraca się na czworaki, i próbuje siadać i jeść na siedząco. Dobrze że ja i moje cycki mamy wysoki próg bólu.

Słuchajcie jakie jaja. W zeszłym tygodniu oglądaliśmy dwa domy i działkę. Jeden dom i działka były od jednej agentki nieruchomości. Wyobraźcie sobie że dom pokazała nam z zewnątrz bo nie ma kluczy i kazała nam zaglądać przez okna, a dziś zadzwoniła, że pokazała nam inną działkę 😂😂😂

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, Olek też ma gdzieś smoczek (no chyba żeby go potraktować jak gryzak) ale z tego niekapka naprawdę dał radę, a to trzeba solidnie zassać żeby poleciało, bo testowaliśmy z mężem na sobie 😂 więc myślę że Tomek da radę z bboxem 💪

Ania, nie chcę Ci psuć dnia, ale świadome Mama, Tata, Baba itd to dopiero ok. 7-9 msc, a obecnie wszystkie "mamma, tatata" są przypadkowe, co nie zmienia faktu, że cieszą ucho i rozgrzewają serduszko 😁❤️
    Marta ma 9 miesięcy, chodzi za mną wołając mamma, mamma, a i tak jakoś nie wierzę że ona czai że mama to mama. Raczej to taka jej forma marudzenia ;)

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Olek ma od kilku dni nowy DZIWNY rytuał zasypiania 😳
    Do tej pory kładłam go na łóżku w sypialni, karmiłam, zasypiał przy karmieniu, odkładałam go na śpiocha do dostawki i spał 👌
    Od paru dni kładę go na łóżku, zaczynam karmić, chwilę je, odwraca głowę gada sobie ( uuu, iiii, aguuu, agii), odwraca się do cyca i chwilkę je, po czym znowu odwraca głowę i gada sobie i tak kilka razy, aż w końcu zasypia albo odwrócony w drugą stronę, albo wtulony we mnie, ale nie z cycem w buzi i nie w trakcie karmienia 😅
    I w ogóle to jak go na odkładałam do dostawki to się przebudził, rozglądnął, fiknal nogami i.. zasnął 🤭
    U nas tez taka metoda zasypiania na noc teraz 🤣 naje sie i probuje fikac po lozku ale jest zbyt zmeczony wiec zasypia w połowie obrotu 🙈🙈🙈

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowionka z dzisiejszego spaceru :)

093c82d65a8a.jpg

Suszarka, Nowastaraczka, Ounai, Clover, Angie1985, Lalia, Ladyo, kar_oliv, Martt95, Zulugula, Enigvaa, Inaa89, Ania81, dmg111, emdar, kiniusia270, Nikaa92, Wik89, Sylwucha lubią tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, dużo zdrówka i radości dla Tomusia! 🎉😊

Angie, Jagódka jest urocza! 🤩

Inaa, śliczne zdjęcie, Tymuś mały przystojniak 😁

Motylku, piękne z Was dziewczyny! 🤩

U nas dzień taki sobie. Olek bardzo marudził, a nie miałam za bardzo jak go wziąć na dwór, bo co chwilę padało. Dopiero późnym popołudniem udało się wyjść na trochę. Wieczorem nie chciał zasnąć, a teraz mamy przerwę w spaniu, zjadł i jakoś się nie zanosi żeby szybko zasnął 🙄

Zulugula, SzalonaOna lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi spala od 16-6 rano... ale zeby nie bylo tak kolorowo to jadla w tym czasie jakies 9 razy...

Ladyo, Nowastaraczka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 maja 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie <3 ja cierpię na jakaś bezsenność, nie śpię od 4... w każdej pozycji niewygodnie, już bym chciała urodzic... Enigva woooow pięknie Malwi spała! Motylku super wyglądacie! Ounai to ta baba jakaś niepoważna? Jak mogła Wam pokazać inna działkę i nie wpuścić Was do domu :D ?

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☕ zaraz zaczynam pracę :)

Dzisiaj idę do księdza zapytać o ten Chrzest po południu... Trzymajcie kciuki :)

Lalia, Ounai, Ania81, Clover, Inaa89, dmg111, Suszarka, emdar, kic83 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, łącze się w bólu kiepskich nocy 🥴🥴niech moc będzie dzisiaj z nami wszystkimi 💪

U nas wróciła ładna pogoda, więc mam zamiar przesadzić moje doniczkowe kwiaty do większych doniczek 🌷 kupiłam też wczoraj dwie sadzonki truskawek więc też zagoszczą na balkonie ☀️
    Mam nadzieję że zrobimy z Olkiem chociaż 5 km spaceru i uda mi się posprzątać mieszkanie. W niedzielę mamy gości, przyjeżdża moja ciocia z rodziną a jej córka będzie chrzestną Olka, więc muszę upiec ciasto, mam śmietanę i mascarpone to coś wykombinuje 😅

Clover lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie <3 ja cierpię na jakaś bezsenność, nie śpię od 4... w każdej pozycji niewygodnie, już bym chciała urodzic... Enigva woooow pięknie Malwi spała! Motylku super wyglądacie! Ounai to ta baba jakaś niepoważna? Jak mogła Wam pokazać inna działkę i nie wpuścić Was do domu :D ?
    Właśnie ja nie wiem czy śmiać się, płakać, czy zadzwonić do jej szefa 😂

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też tak macie że jak się odwodnicie to waga Wam skacze?

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja tylko tak na szybko bo nie mogę patrzeć w telefon więc Was nie nadrobie.
    Mam silny uraz rogówki lewego oka przez co cały czas mocno boli i kłuje mnie oko, aż mam ochotę wyskoczyć przez okno, dostałam leki i mam nadzieje że w końcu minie.
    Wczoraj Pola wpadła mi za łóżko 😭😭😭😭 więc mialłam zawał, na szxzęście nic jej nie jest, obsereuje ją cały czas. Także to jest moment, ja odwróciłam głowe a ona zrobiła dwa obroty. Huku było co nie miara bo uderzyła o ściane na szczęście obyło się bez strat.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Tak, od razu mi sie woda zatrzymuje i mam sucha skore na claym ciele... 🙄

🔸28 lat

Wysłany: 21 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mi ostatnio bardzo skacze i jak się tak zastanowię, to bardzo mało ostatnio piję. Nie myślałam wcześniej o tym, ale pewnie coś w tym jest. Muszę się zacząć pilnować.

My dzisiaj lecimy na szczepienie na rota. Olka znowu dzisiaj wysypało na policzkach i obawiam się, że mogą być nici z tego szczepienia. No ale jadę, niech go pediatra obejrzy i zadecyduje. Jakoś tragicznie nie jest, bywało już o wiele gorzej ale ostatnio udało nam się wyjść na prostą, a teraz znowu coś się zaczyna dziać 😐

Wczoraj moja teściowa stwierdziła, że Olek ma jedno oko większe. Ona to zawsze musi szukać, co jest w nim nie tak. Ostatnio się nie mogła pogodzić z tym, że oczy mu się zmieniają na piwne, a ona chciała, żeby miał niebieskie (marne szanse na to były, skoro oboje z mężem mamy piwne, ale ona i tak twierdziła, że będzie miał niebieskie jak ona), to teraz wymyśliła, że jedno jest większe. Ja jakoś tego nie widzę 🙄 Jak przywieźliśmy Olka do domu ze szpitala, to stwierdziła, że ma duży NOCHAL i że wygląda jak Eskimos. Może jestem przewrażliwiona, ale uważam, że to przesada z jej strony i że mogłaby się powstrzymać od takich komentarzy. Ja jej nie mówię że wygląda jak hobbit, a podobieństwo jest naprawdę uderzające, szczególnie jak wyjdzie na boso 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 09:55

Zulugula, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko
    zdrówka dla Ciebie! A o Pole się nie martw, na pewno nic się jej nie stało 😘 Dzieci są niezniszczalne 😂

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Zanzibar 🏝️
    W końcu wykorzystuje voucher z baby shower na manicure i pedicure hybrydowy 😎💅

Angie1985, Ounai, Zulugula, Clover, KarolinaMaria, dmg111, Suszarka, Enigvaa, emdar, SzalonaOna, Nowastaraczka, Inaa89, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    jesteście śliczne 😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 3603 3604 3605 3606 3607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ