Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKic wszystkiego najlepszego dla Wiki i Maxa. Niech zawsze beda usmiechnieci, szczesliwi, kochani, niech zdrowie i szczescie w zyciu ich nigdy nie odpusza❤️❤️🎂🎂🎂🎂🎂🎂.
Dmg wszystkiego naj dla Juleczki, ❤️❤️❤️
U nas dzis zimno, pada, normalna zima 🥴🥴🥴. Az mi sie nic nie chce, wiec dzis bedzie szybki obiad z piekarnika (ryba, pieczone ziamniaki i warzywa). Tyle co ogarnelam dom, zrobilam muffinki, bo synek prosil. Haris bawi sie na macie. Ostatnio uwielbia pchac wszystko do buzi. Szczegolnie swoje raczki. Proboje tez zjesc lusterko z maty ale nie ma jak i sie wkurza albo proboje zlapac i pociagnac co mu nie wychodzi jeszcze tak jak nalezy.
kic83, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:O dom się nie złoszczę, bo to mąż się uparł, ja nie chciałam go oglądać bo dla mnie na starcie odpada ze względu na małą działkę. Ale z tą działką to popłynęła. Teraz byłoby jasne, dlaczego nie potrafiła nam wskazać słupków granicznych 😂
Niesamowite, normalnie porazka z tej kobietki.
My jak szukalismy domu mielismy agentow nie stawiajacych sie na ogladanie domu. Szczegolnie wkurzylam sie jak umowilismy sie na ogladanie domu w fajnej lokalizacji, dom dosc duzy, i mimo ze wymagal renowacji pewnie bysmy starali sie go kupic gdbysm mogli ogladnac. Umawialismy sie 3 razy z 3 roznymi agentami i zaden sie nie stawil. A pozniej telefon, czemu nas nie bylo. Kuzwa czasami czekalismy po 30 min i dzwonilismy i zawsze bylo juz jestem w drodze, troche sie spoznie bo korek... A i tak nikt nie przyszedl.
Po tym podjelismy decyzje, ze kupujemy nowobudowany. -
dmg111 wrote:Ja to rozumiem, bo jak mi powiedziały po porodzie, że paluszek jest krzywy (mimo że to ten mały u stopy) to spanikowałam i już u niego byłam jak Mała miała 3 tygodnie, on mnie dopiero uspokoił, że wszystko prawidłowo, dużo dzieci ma paluszki zachodzące jeden na drugi i że nacięcie wielkości 0.5mm zmieni wszystko, ale trzeba poczekać aż naczynia krwionośne w stopce zrobią się większe, by było bezpieczne.
Więc sprawdź u lekarza, bo spokój mamy jest najważniejszy ❤️
U mnie tesciowa ma takie podejście,że wyszukuję sobie choroby. Oczywiście znam ją wiec staram się miec wyrąbane na to,ale jak ktoś powtarza parę razy to wkurza :p ciekawe czy ona mając dzieci w tych czasach i z taka opieka medyczna olała by pewne sprawy. No cóż w każdym razie dzięki za jakieś podpowiedzi,szukam dalej i może coś w końcu znajdę 💪
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dmg, piąteczka! Ja byłam z Matyldą u neurochirurga jak miała 14 dni 😂 ale dzięki temu jestem już spokojna i mogę się cieszyć macierzyństwem na 100%. Nikt z nas nie rodzi się w 100% idealnym, ale takie drobnostki najlepiej leczyć jak dziecko jest małe.
Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Kic wszystkiego najlepszego dla Wiki i Maksa 😍
DMG zdrówka i radości dla Julci ❤️
Emdar okno życia jest na Rabianskiej, często przechodzę obok bo mieszkam niedaleko Starówki 😂 Ja niestety wracam do Torunia jutro, bo jestem u rodziców na wsi a tak to bym przygarnęła Młodego na noc albo Was na kawkę 😅❤️kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Emdar dziękuje ze pytasz! Czuje się w miarę dobrze, mam ostatnio jakiś przypływ energii, ale nie ukrywam ze już bym chciała urodzic
ile można chodzić z tym brzuchem! Już sama nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić żeby to jako przyspieszyć
dmg111 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dziś Wiki ma 6 lat 🎈❤️
A Maks 7 miesięcy 🎈💙
Nie wyobrażam sobie bez nich życia 😍
Sto lat dla małych kicków ❤❤🥳
Niech rosną zdrowo i uśmiechnięci 😍🥰kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyClover wrote:Anetka, współczuję. Trzymam kciuki, żeby po lekach szybko Ci się poprawiło. A Poli na pewno nic nie będzie, chociaż oczywiście rozumiem, że na pewno bardzo Cię zmartwiła ta sytuacja 😘
Kic, widzę, że Twoje dzieci dzisiaj świętują - wszystkiego najlepszego dla nich, dużo zdrówka i uśmiechu! 🎂🎈
Dziewczyny, jaką podajecie witaminę D3? My mieliśmy D-vitum kapsułki do wyciskania, ale kończy się opakowanie i chciałabym kupić coś innego, bo Olek często nimi pluje. Co polecacie? 🙂Clover lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Kic, poszłabym. Pedicure miałam raz, na własny ślub. Ale od tego sezonu mam zamiar zacząć chodzić, żeby przestać się wstydzić własnych stóp.
A swoją drogą cieszę się, że zmieniłam manicurzystkę, bo w końcu nie odchodzi mi lakier od paznokci. Więc to wcale nie była wina ciąży, tylko źle wykonanych paznokci. Ta nowa jak mi ściągała to mówiła że musi prawie wszystko ściągnąć, bo mam bazę na całej długości zapowietrzona. A poprzedniej dziewczynie się nie chciało i tłumaczyła mi, że musi odrosnąć. A ja ciągle musiałam uważać na paznokcie bo odchodziły.Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Julik dawno tu nie było, ciekawe co u niej. Albo u Suzi, Meggi chyba tez dawno nie pisała
Ja podczytuję, ale często jak chce coś napisać to mnie wywala i muszę na nowo się logować.
U Nas intensywnie. Walczymy z asymetria, i napięciem (buzia i brzuszek słabsze, obręcz barkowa wzmożone) . Więc co tydzień jest fizjo, co dwa osteopata i co tydzień neurologopeda, więc jest intensywnie.
Dziewczyny jaka metodą ćwiczą Wasze Maluchy (te co chodzą na zajęcia)?
Poprzednia fizjo olała sprawę i po jednej wizycie powiedziała że jest ok, że się czepiamy itp. Neurolog potwierdził nasze przeczucie.
Za miesiąc jeśli Oliwka będzie gotowa zaczniemy smakować nowe jedzonko, na razie nawet łyżeczki nie mam, dopytam neurologopedy co poleca, jakie kubeczki, łyżeczki itp.
Oliwka zaczęła interesować się jak my jemy, jak zbliżam do niej np.moja kanapkę to robi taki śmieszny dziubek.
Chrzest też ogarnięty na 4ego lipca ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 13:14
Ania81, Zulugula, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, my metodą NDT Bobath. U nas dokładnie te same problemy (asymetria bardzo lekka). Jest lepiej, ale jeszcze długa droga przed nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 13:28
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Meggi, my metodą NDT Bobath. U nas dokładnie te same problemy (asymetria bardzo lekka). Jest lepiej, ale jeszcze długa droga przed nami.
Też tą metodą. Podobno vojta jest bardziej "agresywna", ale szybciej działa. Na razie fizjo odradzała ją.
Długo ćwiczycie? Mówili Wam ile to może trwać jeszcze?O ❤️
Z ❤️