X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Fajny ten lucyferek? Bo zawsze go przeskakuje a może by warto obejrzeć? Ja skonczyłam cień i kość tak mi się spodabal że aż kupiłam ksiązke i z mezem jedziemy homeland

sezony wyprodukowane przez Fox byly super, te przez netflix juz dosc mocno na sile bo zrobil furore. Wiec ciagne zeby skonczyc, ale ten 5 sezon to telenowela juz troche 🙈

Zulugula, Lalia, Lulu83 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 28 maja 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam Lucyfera, zabawne.
    Enigva moj syn codziennie zaczyna dzień miedzy 5 a 6, albo wstaję razem z nim albo wynoszę go do salonu do męża 🤭
    Chyba ze jesteśmy u rodziców to o 5 ląduje u dziadków 😁
    Dobrze że jest "lato" i jest widno o 5 to nie ma tragedii. W kwestii ilości pobudek przybijam piątke ✋ ale odkąd śpimy razem w łóżku to zupełnie nie odczuwam tego źle.

Ja teraz mam mój drugi okres po ciazy, opóźniony o tydzień.

Lalia kto wie, może znów będziemy razem z brzuchem chodzić 🤭

Lalia, Nowastaraczka, Clover, kar_oliv, SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska
    czadowy Michałek 😀 i ma takie mądre spojrzenie 😎

Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Też polecam Lucyfera, zabawne.
    Enigva moj syn codziennie zaczyna dzień miedzy 5 a 6, albo wstaję razem z nim albo wynoszę go do salonu do męża 🤭
    Chyba ze jesteśmy u rodziców to o 5 ląduje u dziadków 😁
    Dobrze że jest "lato" i jest widno o 5 to nie ma tragedii. W kwestii ilości pobudek przybijam piątke ✋ ale odkąd śpimy razem w łóżku to zupełnie nie odczuwam tego źle.

Ja mam dostawke z lozeczka, do tej pory nie bylo tak zle, ale jak sie budzi co godzine, w miedzyczasie gubi smoczka, a w dzien jest marudna to to juz przewyzsza moje mozliwosci...
    moj maz o 5 juz wyjezdza z domu do pracy, po pracy na 2-3h na budowe, soboty tez czesto idzie do pracy lub na budowe. I tak jakos mnie dopadl nadmiar tego wszystkiego, wiem ze zaraz przejdzie i sobie to poukladam. :)

🔸28 lat

Wysłany: 28 maja 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nie przejmuj się Grażyna nikt się nie dowie 😄

Ja wczoraj uknułam grażynowaty plan! 6.06 mamy chrzciny i jak patrzę na prognozę to pogoda niepewna. Do tej pory miałam przygotowaną tylko opaskę na głowę, ewentualnie zwykła bawełniana czapka w drodze do kościoła. Ale jak będzie lać i wiać to trochę siara w tej bawełnianej, szukałam na vinted i olx bonetki pasującej do sukienki, ale nic nie znalazłam ;/ w końcu zamówiłam bonetkę ze strony producenta i zagram tak: jak będzie ładnie to nawet jej nie otwieram i po chrzcinach robię zwrot (stracę tylko na przesyłce), jak będzie brzydko to ją wykorzystamy i potem sprzedam razem z sukienką. Póki co nowa czapka wyszła drożej od sukienki odkupionej na olx 😖

Grażyny, mam nadzieję, że jesteście ze mnie dumne 😎

Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, calanthe, Wik89, Martt95, Clover, Zulugula, Enigvaa, SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, mojej córce były podawane wszystkie te szczepionki na jednej wizycie. Dla mnie super, bo nie trzeba było się tarabanic do przychodni kilka razy. Jedyne co, to po trzeciej wizycie szczepiennej (6w1, rota i pneumokoki) była marudna i miała następnego dnia 37.6. Odnośnie wyboru szczepień, wszystkie mają swoje plusy i minusy. Ja wybrałam 6w1 bo to ogranicza liczbę wkłuć i wizyt.

Ladyo, moja rada to wstawać przez bok, absolutnie nie ciągnąć z leżenia mięśniami brzucha. Jak wrócicie do domu to nie szalej z obowiązkami, a zwłaszcza uważaj na z pozoru niewinne ciężary, typu miska z praniem. Bierz przeciwbólowe, nie żałuj sobie 😄 ten brzuch boli jak jasna cholera, przez pierwsze dwa dni jest najgorzej. Chociaż ja miałam kryzys bólowy jeszcze chyba czwartego dnia po CC. I jak już się trochę ogarniesz po porodzie to się zapisz do fizjo, pokaże jak masować bliznę żeby nie było zrostów i żeby ładnie czucie wracało.

Zulu, Lalia, ja też chyba chcę drugie niedługo. Mąż nawet ostatnio mówił że trzeba zadbać, żeby Iga miała wnet siostrę 🤭 ale wcześniej muszę iść zrobić jakieś morfo, zanim zajdę w ciążę muszę mieć w miarę dobrą hemoglobinę żeby się nie skończyło jak ostatnio.

kiniusia270, KarolinaMaria, Lalia, Clover, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja wczoraj uknułam grażynowaty plan! 6.06 mamy chrzciny i jak patrzę na prognozę to pogoda niepewna. Do tej pory miałam przygotowaną tylko opaskę na głowę, ewentualnie zwykła bawełniana czapka w drodze do kościoła. Ale jak będzie lać i wiać to trochę siara w tej bawełnianej, szukałam na vinted i olx bonetki pasującej do sukienki, ale nic nie znalazłam ;/ w końcu zamówiłam bonetkę ze strony producenta i zagram tak: jak będzie ładnie to nawet jej nie otwieram i po chrzcinach robię zwrot (stracę tylko na przesyłce), jak będzie brzydko to ją wykorzystamy i potem sprzedam razem z sukienką. Póki co nowa czapka wyszła drożej od sukienki odkupionej na olx 😖

Grażyny, mam nadzieję, że jesteście ze mnie dumne 😎
    Gratulacje 😎
    6f0ddcbd87ac.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 16:38

kiniusia270, Jednorożec89, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, calanthe, Wik89, Martt95, Clover, Zulugula, kar_oliv, SzalonaOna, Lulu83 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, mam podobne odczucia, że to moje życie jest takie niepoukładane. Matylda budzi się minimum 3 razy, a zazwyczaj to 5. Gdybyśmy nie spały razem to byłabym zoombie. Dopada mnie zmęczenie materiału. W tygodniu jestem sama, bo mój narzeczony ciągle w del. W weekend dużo nadrabiamy, wtedy odpoczywam, ale zaraz znów jest poniedziałek i wszystko od nowa. Wizyty u fizjo, a to inny lekarz wpadnie, a to ja musze coś załatwić, a to zakupy... w tym tygodniu zaczęło mnie boleć kolano... chyba się przedźwigałam, u rodziców nie ma windy, wnoszenie i znoszenie małej w foteliku robią swoje. Niby sobie radzę, niby wszystko ogarniam, ale gdzieś tam zaczyna mi brakować sił. Jeszcze ostatnio zrobiłam prowokację jajkiem i małą wysypało, a więc dalej ciągne bez jaj i mleka 😐 biorę wszelkie możliwe suple, ale może za mało, może przez brak wapnia to kolano siada? To się wyżaliłam!

Dziewczyny, które planują zapętlić macierzyński, trzymam za Was mocno kciuki. Fajnie będzie czytać o waszych staraniach ;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś tą zabawkę hula kula z vtech? Fajna jest? Szukam czegoś na prezent dla bobaska

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Suszarko, poprawiłaś mi nastrój 😂😂😂

Suszarka lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Suszarko byłoby ekstra 🤰🤰🤰

Karolina, ekstra plan 🧅😁

Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki co to do obrotów jeszcze - Leo lubi byc kaskaderem, kilka razy poćwiczył i sie mu wlaczyla niesmiertelnosc, jak obraca sie z brzucha na plecy to czesto robi to gwałtownie troche takie lece bo chce albo jak przy teście zaufania. Wasze bobasixy tez tak mają czy jakos poprawniej to robią i uwazają na głowe?🥴🤦‍♀️

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ma ktoś tą zabawkę hula kula z vtech? Fajna jest? Szukam czegoś na prezent dla bobaska
    Mam, ale Marta jakoś niespecjalnie się nią interesuje.

Oglądaliśmy ten dom i co tu dużo mówić. No fajny jest. Ale... Zawsze musi być ale! Mnóstwo kosztów ukrytych. Za wszystko trzeba dopłacać. Tymek zachwycony ;)

Podjechaliśmy też do Centrum Fotelików i kupiliśmy Tymkowi Knee Guard. Dziecko przeszczesliwe, bo wreszcie nie spadają mu nogi. Mąż utargował 6 zł zniżki więc też szczęśliwy. Panowie oczywiście się śmiali bo wiedzą, że mój mąż musi mieć zniżkę i standardowo powiedzieli "do zobaczenia". Bo my zawsze u nich kupujemy foteliki.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, zulu, jednorozec podziwiam za te chętki na drugie🥴 my nawet 🐝🐝 nie mamy jak ogarniac bo młody zawsze wyczuje co się swieci i niweczy wszystko. Ale i tak sie zastanawiam czy bym w ogole podołała z dwójką🥴🥴

KarolinaMaria, kic83, dmg111, Clover, Iryska, Ania81 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    My mamy, o ile Wiki miała w nosie bo zaczęła za szybko raczkować, o tyle Maks bardzo lubi kulę i za nią "lata" :)
    Ja polecam, u nas też się sprawdza Dwujęzyczny Biegający Piesek Łatek Smily Play, Maks też za nim biega.

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Lalia, zulu, jednorozec podziwiam za te chętki na drugie🥴 my nawet 🐝🐝 nie mamy jak ogarniac bo młody zawsze wyczuje co się swieci i niweczy wszystko. Ale i tak sie zastanawiam czy bym w ogole podołała z dwójką🥴🥴

Ja też podziwiam i zazdroszczę trochę i trochę żałuję, że się nie zabraliśmy za drugie dziecko trochę wcześniej, no ale cóż. Teraz pewnie gdyby Maks był pierwszy chciałabym już drugie robić, ale wyszło jak wyszło 🤷😂

Nowastaraczka, Lalia, Clover, Suszarka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Mamuśki co to do obrotów jeszcze - Leo lubi byc kaskaderem, kilka razy poćwiczył i sie mu wlaczyla niesmiertelnosc, jak obraca sie z brzucha na plecy to czesto robi to gwałtownie troche takie lece bo chce albo jak przy teście zaufania. Wasze bobasixy tez tak mają czy jakos poprawniej to robią i uwazają na głowe?🥴🤦‍♀️

Mój tez leci bo chce, zatrzymuje się w połowie w locie iiiii j*b na podłogę głową 🙈
    Juz pomijam, że w jego mozgu nie istnieje leżenie na plecach a co dopiero obracanie , więc porobił tak parę razy i zdarza się to raz na 2tyg

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też byśmy chyba w miarę szybko chcieli drugie, zwłaszcza, że Olek to takie dziecko "na zachętę" - nocki prawie od samego początku mamy super, ogólnie jest pogodny i wesoły, czasem włącza mu się tryb marudy ale ogólnie naprawdę nie mogę narzekać. Tylko trochę się boję na razie, muszę odczekać jakiś czas po cc i dodatkowo nie wiem, jak będzie z moją pracą.

Udało nam się dzisiaj wszystko ogarnąć. Sala na chrzciny zamówiona, byłam dzisiaj dogadać szczegóły z babeczką. Ogólnie wszystko już załatwione, mam tylko na kilka dni przed chrzcinami podać ostateczną ilość osób :)

KarolinaMaria, Lalia, Ounai, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objeździłam dzisiaj wszystkie okoliczne apteki, bo nigdzie nie mogłam dostać szczepionki 5w1. W końcu udało mi się kupić tam, gdzie najmniej bym się spodziewała, ale była ostatnia sztuka. Cena 170 zł, poprzednią dawkę mąż kupował za 150 zł, a gdybym zamówiła przez internet to 140 zł, z tym, że nie ma jej w hurtowni. Trudno, chociaż oczywiście włączyła się już moja wewnętrzna Grażyna, że drogo. Ale nie będę kombinować, bo potrzebujemy na środę szczepionki więc kupiłam.

W ogóle to jakiś czas temu miałam niezbyt przyjemną wymianę zdań z panią z rejestracji w przychodni, chodziło o to, że przesunęli nam szczepienie na późniejszy termin i przy okazji wizyty u pediatry okazało się, że będzie za duża przerwa i musimy przesunąć szczepienie na rota na wcześniejszy termin. Chciałam Olka od razu zapisać, ale pani z rejestracji stwierdziła, że nie ma miejsc i chyba myślała, że sobie pójdę. A ja mówię, że jeśli nie ma miejsc to ja chcę rozmawiać jeszcze raz z pediatrą żeby się dowiedzieć, co mam robić. To ona wezwała naszą doktor do siebie i się zaczęły kłócić przy mnie 😏 Udało się w końcu zapisać, ale ta z rejestracji do mnie pozniej mówi do mnie z wyrzutem "widzi pani, jaką pani aferę zrobiła?" a ja do niej, że nie robię afery, tylko chcę, żeby moje dziecko było zaszczepione w odpowiednim terminie i że to oni mają bałagan, że tego nie pilnują i zapisują jak popadnie. Pani się naburmuszyła, a ja wyszłam. No i dzisiaj dzwonię tam, przedstawiłam się i mówię, że chcę zamówić receptę na szczepionkę dla mojego dziecka, a ona poprosiła tylko o mój numer telefonu i mówi, że będzie dzwonić jak lekarz wystawi receptę. A ja się pytam, czy nie muszę podać danych dziecka, a ona na to "no wiem, Aleksander (nasze nazwisko)". Rozłączyłam się i mówię, że pani już nas pamięta. A mój mąż na to "No ciebie na pewno" 🤣

KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, ale tą szczepionkę to w domu masz? Bo nam kazali przywieźć prosto z apteki do przychodni i przychodnia ją dla nas przechowywała 🤔

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3640 3641 3642 3643 3644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ