Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Brakuje tych szczepionek 5w1 w magazynach, my tez mieliśmy ostatnio problem z dostaniem jej, w końcu się udało, gdzieś została jedna ostatnia niezarezerwowana
Sluchajcie, wczoraj Gucio nie zasnął przy piersi, tylko odłożyłam go po karmieniu do łóżeczka, trochę sobie „pogadał”, powiercil się i zasnął. I spał od 19.50 do 2.50 co jest jego rekordem życiowym
Więc cos jest w tym oddzielaniu jedzenia od spania
Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza nocLalia, Clover, Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka, kic83, Ania81, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny dzieci ok 7 mca,
ile posiłków oprócz mleka dajecie swoim dzieciom? Jak często?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyLalia wrote:Motylku, szczerze powiedziawszy, że jedyne co nas może wstrzymywać to nasza "wygoda", bo sama na pewno wiesz, że z dwójką małych dzieci jest na pewno ciężej. Warunki mieszkaniowe mamy. W pracy mam bezpieczną sytuację, gdybym chciała startować do awansu to musiałabym przepracować bez przerwy 3 lata plus ciąża to tym sposobem mielibyśmy różnicę wieku co najmniej 5 lat, a tyle nie chcemy.
Gdyby mi się udało zajść w ciążę nawet w grudniu, to drugi macierzyński kończyłby mi się we wrześniu 2023. Olek akurat miałby 3 lata i poszedłby do przedszkola, młodszy bobas miałby rok i zostałby z dziadkiem emerytem a ja bym mogła wrócić spokojnie do pracy i "robić karierę"😅 zobaczymy jak się życie ułoży, grunt żeby zdrowie dopisało 💪brawo za odwagę!
P. S. A z 2 wcale nie jest aż tak źleLalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Clover, ale tą szczepionkę to w domu masz? Bo nam kazali przywieźć prosto z apteki do przychodni i przychodnia ją dla nas przechowywała 🤔
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinaMaria wrote:Ja wczoraj uknułam grażynowaty plan! 6.06 mamy chrzciny i jak patrzę na prognozę to pogoda niepewna. Do tej pory miałam przygotowaną tylko opaskę na głowę, ewentualnie zwykła bawełniana czapka w drodze do kościoła. Ale jak będzie lać i wiać to trochę siara w tej bawełnianej, szukałam na vinted i olx bonetki pasującej do sukienki, ale nic nie znalazłam ;/ w końcu zamówiłam bonetkę ze strony producenta i zagram tak: jak będzie ładnie to nawet jej nie otwieram i po chrzcinach robię zwrot (stracę tylko na przesyłce), jak będzie brzydko to ją wykorzystamy i potem sprzedam razem z sukienką. Póki co nowa czapka wyszła drożej od sukienki odkupionej na olx 😖
Grażyny, mam nadzieję, że jesteście ze mnie dumne 😎 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Ja też podziwiam i zazdroszczę trochę i trochę żałuję, że się nie zabraliśmy za drugie dziecko trochę wcześniej, no ale cóż. Teraz pewnie gdyby Maks był pierwszy chciałabym już drugie robić, ale wyszło jak wyszło 🤷😂
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWik89 wrote:Brakuje tych szczepionek 5w1 w magazynach, my tez mieliśmy ostatnio problem z dostaniem jej, w końcu się udało, gdzieś została jedna ostatnia niezarezerwowana
Sluchajcie, wczoraj Gucio nie zasnął przy piersi, tylko odłożyłam go po karmieniu do łóżeczka, trochę sobie „pogadał”, powiercil się i zasnął. I spał od 19.50 do 2.50 co jest jego rekordem życiowym
Więc cos jest w tym oddzielaniu jedzenia od spania
Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc -
Clover wrote:Od razu podrzuciłam do przychodni, bo dziś do 18 była czynna. Zawsze tak robię, nigdy nie ma problemu żeby przechowali
AA to ok 😁 bo źle przeczytałam i zrozumiałam że do środy będziesz w domu trzymać 😅 gapa ze mnie 😂Clover lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Dziewczyny dzieci ok 7 mca,
ile posiłków oprócz mleka dajecie swoim dzieciom? Jak często?
Zazwyczaj sloiczek z owocami i sloiczek z warzywami, czasami wjedzie jeszcze kleik ryżowy/kukurydziany bo mlody woli papki niz butelkę z mlekiem. Owoce kolo 12 a warzywa 16-17, wszelkie nowości zmieniaja kolejność bo jakby miała wystapic alergia to lepiej za dnia niż wieczorem. A i jeszcze chrupki kukurydziane jedna długa jak mam to gdzieś między posiłkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 20:25
kic83 lubi tę wiadomość
-
Moj synek je na śniadanie jogurt z owocami albo kaszkę albo kleik, ok 12 lub 14 (zależy czy ma dwie czy trzy drzemki, bo ostatnio różnie to bywa) 1 duży słoik (czasem zje cały a czasem pół) lub jakieś blw, a wieczorem przed kąpielą kaszka lub kaszka z owocami
Czasem pomijam ten wieczorny posilek
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Jednak nie bierzemy tego domu. Mojego męża nagle rozeszło jak zobaczył różnicę pomiędzy garażem jedno a dwustanowiskowym i jak do tej pory to on twierdził, że jednostanowiskowy jest spoko tak teraz zmienił zdanie. Z kolei ubzdurał sobie, że przejście z garażu do domu jest drogie i bezsensowne. Tak więc znowu szukamy działki.
-
Clover wrote:Objeździłam dzisiaj wszystkie okoliczne apteki, bo nigdzie nie mogłam dostać szczepionki 5w1. W końcu udało mi się kupić tam, gdzie najmniej bym się spodziewała, ale była ostatnia sztuka. Cena 170 zł, poprzednią dawkę mąż kupował za 150 zł, a gdybym zamówiła przez internet to 140 zł, z tym, że nie ma jej w hurtowni. Trudno, chociaż oczywiście włączyła się już moja wewnętrzna Grażyna, że drogo. Ale nie będę kombinować, bo potrzebujemy na środę szczepionki więc kupiłam.
W ogóle to jakiś czas temu miałam niezbyt przyjemną wymianę zdań z panią z rejestracji w przychodni, chodziło o to, że przesunęli nam szczepienie na późniejszy termin i przy okazji wizyty u pediatry okazało się, że będzie za duża przerwa i musimy przesunąć szczepienie na rota na wcześniejszy termin. Chciałam Olka od razu zapisać, ale pani z rejestracji stwierdziła, że nie ma miejsc i chyba myślała, że sobie pójdę. A ja mówię, że jeśli nie ma miejsc to ja chcę rozmawiać jeszcze raz z pediatrą żeby się dowiedzieć, co mam robić. To ona wezwała naszą doktor do siebie i się zaczęły kłócić przy mnie 😏 Udało się w końcu zapisać, ale ta z rejestracji do mnie pozniej mówi do mnie z wyrzutem "widzi pani, jaką pani aferę zrobiła?" a ja do niej, że nie robię afery, tylko chcę, żeby moje dziecko było zaszczepione w odpowiednim terminie i że to oni mają bałagan, że tego nie pilnują i zapisują jak popadnie. Pani się naburmuszyła, a ja wyszłam. No i dzisiaj dzwonię tam, przedstawiłam się i mówię, że chcę zamówić receptę na szczepionkę dla mojego dziecka, a ona poprosiła tylko o mój numer telefonu i mówi, że będzie dzwonić jak lekarz wystawi receptę. A ja się pytam, czy nie muszę podać danych dziecka, a ona na to "no wiem, Aleksander (nasze nazwisko)". Rozłączyłam się i mówię, że pani już nas pamięta. A mój mąż na to "No ciebie na pewno" 🤣
Ja tydzień temu sprawdziłam wszystkie apteki w mieście i w okolicy 40km i nigdzie nie ma. Najbliżej chyba Rzeszów był 😑. Podobno na początku lipca mają się pokazać a my termin 3 dawki na 1 lipca mamy😑O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:AA to ok 😁 bo źle przeczytałam i zrozumiałam że do środy będziesz w domu trzymać 😅 gapa ze mnie 😂
Można w domu, aby w lodówce była.
Ja też do przychodni podrzucam, jakby mi moja lodówka nie padła czy cośLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMotylku ja ostatnio ogladalam Kobiete w oknie (zaczyna sie nudnie, ale Koncowka warta zobaczenia) oraz Things heard and seen super trzyma w napieciu.
Laila przy dwojce jest latwiej niz z jednym a juz przy 4 to luz😁. 😉😉😉SzalonaOna, Nowastaraczka, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Polecicie coś dla kobiet na netflixie?
Wielkie kłamstewka, Lucyfer, Ginny&Georgia, Firefly Lane, OutlanderSzalonaOna, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny