X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje tych szczepionek 5w1 w magazynach, my tez mieliśmy ostatnio problem z dostaniem jej, w końcu się udało, gdzieś została jedna ostatnia niezarezerwowana

Sluchajcie, wczoraj Gucio nie zasnął przy piersi, tylko odłożyłam go po karmieniu do łóżeczka, trochę sobie „pogadał”, powiercil się i zasnął. I spał od 19.50 do 2.50 co jest jego rekordem życiowym
    Więc cos jest w tym oddzielaniu jedzenia od spania
    Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc ;)

Lalia, Clover, Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka, kic83, Ania81, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieci ok 7 mca,
    ile posiłków oprócz mleka dajecie swoim dzieciom? Jak często?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motylku, szczerze powiedziawszy, że jedyne co nas może wstrzymywać to nasza "wygoda", bo sama na pewno wiesz, że z dwójką małych dzieci jest na pewno ciężej. Warunki mieszkaniowe mamy. W pracy mam bezpieczną sytuację, gdybym chciała startować do awansu to musiałabym przepracować bez przerwy 3 lata plus ciąża to tym sposobem mielibyśmy różnicę wieku co najmniej 5 lat, a tyle nie chcemy.
    Gdyby mi się udało zajść w ciążę nawet w grudniu, to drugi macierzyński kończyłby mi się we wrześniu 2023. Olek akurat miałby 3 lata i poszedłby do przedszkola, młodszy bobas miałby rok i zostałby z dziadkiem emerytem a ja bym mogła wrócić spokojnie do pracy i "robić karierę"😅 zobaczymy jak się życie ułoży, grunt żeby zdrowie dopisało 💪
    Grunt to dobry plan Lalia :) brawo za odwagę!

P. S. A z 2 wcale nie jest aż tak źle :)

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Clover, ale tą szczepionkę to w domu masz? Bo nam kazali przywieźć prosto z apteki do przychodni i przychodnia ją dla nas przechowywała 🤔
    Od razu podrzuciłam do przychodni, bo dziś do 18 była czynna. Zawsze tak robię, nigdy nie ma problemu żeby przechowali :)

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja wczoraj uknułam grażynowaty plan! 6.06 mamy chrzciny i jak patrzę na prognozę to pogoda niepewna. Do tej pory miałam przygotowaną tylko opaskę na głowę, ewentualnie zwykła bawełniana czapka w drodze do kościoła. Ale jak będzie lać i wiać to trochę siara w tej bawełnianej, szukałam na vinted i olx bonetki pasującej do sukienki, ale nic nie znalazłam ;/ w końcu zamówiłam bonetkę ze strony producenta i zagram tak: jak będzie ładnie to nawet jej nie otwieram i po chrzcinach robię zwrot (stracę tylko na przesyłce), jak będzie brzydko to ją wykorzystamy i potem sprzedam razem z sukienką. Póki co nowa czapka wyszła drożej od sukienki odkupionej na olx 😖

Grażyny, mam nadzieję, że jesteście ze mnie dumne 😎
    Grażyna biznesu 😎😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ma ktoś tą zabawkę hula kula z vtech? Fajna jest? Szukam czegoś na prezent dla bobaska
    Znienawidziłam po pewnym czasie ta zabawkę :) strasznie głośna, ale przez to, że plastikowa. Na panelach dramat!

Ale zainteresowanie było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja też podziwiam i zazdroszczę trochę i trochę żałuję, że się nie zabraliśmy za drugie dziecko trochę wcześniej, no ale cóż. Teraz pewnie gdyby Maks był pierwszy chciałabym już drugie robić, ale wyszło jak wyszło 🤷😂
    Zawsze masz otwarta drogę na 3 :)

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Brakuje tych szczepionek 5w1 w magazynach, my tez mieliśmy ostatnio problem z dostaniem jej, w końcu się udało, gdzieś została jedna ostatnia niezarezerwowana

Sluchajcie, wczoraj Gucio nie zasnął przy piersi, tylko odłożyłam go po karmieniu do łóżeczka, trochę sobie „pogadał”, powiercil się i zasnął. I spał od 19.50 do 2.50 co jest jego rekordem życiowym
    Więc cos jest w tym oddzielaniu jedzenia od spania
    Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc ;)
    Może to jest to 🤔 Matylda je słoik przed spaniem, po wierzga chwilę i zasypia i śpi cała noc 🤔

• Lalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Od razu podrzuciłam do przychodni, bo dziś do 18 była czynna. Zawsze tak robię, nigdy nie ma problemu żeby przechowali :)

AA to ok 😁 bo źle przeczytałam i zrozumiałam że do środy będziesz w domu trzymać 😅 gapa ze mnie 😂

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja w sumie raz dziennie duży słoik obiadku i czasem Owoce wcześniej w ciągu dnia

kic83 lubi tę wiadomość

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Zazwyczaj sloiczek z owocami i sloiczek z warzywami, czasami wjedzie jeszcze kleik ryżowy/kukurydziany bo mlody woli papki niz butelkę z mlekiem. Owoce kolo 12 a warzywa 16-17, wszelkie nowości zmieniaja kolejność bo jakby miała wystapic alergia to lepiej za dnia niż wieczorem. A i jeszcze chrupki kukurydziane jedna długa jak mam to gdzieś między posiłkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 20:25

kic83 lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek je na śniadanie jogurt z owocami albo kaszkę albo kleik, ok 12 lub 14 (zależy czy ma dwie czy trzy drzemki, bo ostatnio różnie to bywa) 1 duży słoik (czasem zje cały a czasem pół) lub jakieś blw, a wieczorem przed kąpielą kaszka lub kaszka z owocami
    Czasem pomijam ten wieczorny posilek

kic83 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie bierzemy tego domu. Mojego męża nagle rozeszło jak zobaczył różnicę pomiędzy garażem jedno a dwustanowiskowym i jak do tej pory to on twierdził, że jednostanowiskowy jest spoko tak teraz zmienił zdanie. Z kolei ubzdurał sobie, że przejście z garażu do domu jest drogie i bezsensowne. Tak więc znowu szukamy działki.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Objeździłam dzisiaj wszystkie okoliczne apteki, bo nigdzie nie mogłam dostać szczepionki 5w1. W końcu udało mi się kupić tam, gdzie najmniej bym się spodziewała, ale była ostatnia sztuka. Cena 170 zł, poprzednią dawkę mąż kupował za 150 zł, a gdybym zamówiła przez internet to 140 zł, z tym, że nie ma jej w hurtowni. Trudno, chociaż oczywiście włączyła się już moja wewnętrzna Grażyna, że drogo. Ale nie będę kombinować, bo potrzebujemy na środę szczepionki więc kupiłam.

W ogóle to jakiś czas temu miałam niezbyt przyjemną wymianę zdań z panią z rejestracji w przychodni, chodziło o to, że przesunęli nam szczepienie na późniejszy termin i przy okazji wizyty u pediatry okazało się, że będzie za duża przerwa i musimy przesunąć szczepienie na rota na wcześniejszy termin. Chciałam Olka od razu zapisać, ale pani z rejestracji stwierdziła, że nie ma miejsc i chyba myślała, że sobie pójdę. A ja mówię, że jeśli nie ma miejsc to ja chcę rozmawiać jeszcze raz z pediatrą żeby się dowiedzieć, co mam robić. To ona wezwała naszą doktor do siebie i się zaczęły kłócić przy mnie 😏 Udało się w końcu zapisać, ale ta z rejestracji do mnie pozniej mówi do mnie z wyrzutem "widzi pani, jaką pani aferę zrobiła?" a ja do niej, że nie robię afery, tylko chcę, żeby moje dziecko było zaszczepione w odpowiednim terminie i że to oni mają bałagan, że tego nie pilnują i zapisują jak popadnie. Pani się naburmuszyła, a ja wyszłam. No i dzisiaj dzwonię tam, przedstawiłam się i mówię, że chcę zamówić receptę na szczepionkę dla mojego dziecka, a ona poprosiła tylko o mój numer telefonu i mówi, że będzie dzwonić jak lekarz wystawi receptę. A ja się pytam, czy nie muszę podać danych dziecka, a ona na to "no wiem, Aleksander (nasze nazwisko)". Rozłączyłam się i mówię, że pani już nas pamięta. A mój mąż na to "No ciebie na pewno" 🤣

Ja tydzień temu sprawdziłam wszystkie apteki w mieście i w okolicy 40km i nigdzie nie ma. Najbliżej chyba Rzeszów był 😑. Podobno na początku lipca mają się pokazać a my termin 3 dawki na 1 lipca mamy😑

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    AA to ok 😁 bo źle przeczytałam i zrozumiałam że do środy będziesz w domu trzymać 😅 gapa ze mnie 😂

Można w domu, aby w lodówce była.
    Ja też do przychodni podrzucam, jakby mi moja lodówka nie padła czy coś

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecicie coś dla kobiet na netflixie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ja ostatnio ogladalam Kobiete w oknie (zaczyna sie nudnie, ale Koncowka warta zobaczenia) oraz Things heard and seen super trzyma w napieciu.

Laila przy dwojce jest latwiej niz z jednym a juz przy 4 to luz😁. 😉😉😉

SzalonaOna, Nowastaraczka, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Workings moms. Całkiem zabawne 😁

SzalonaOna, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 28 maja 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Wielkie kłamstewka, Lucyfer, Ginny&Georgia, Firefly Lane, Outlander

SzalonaOna, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! :)

‹‹ 3641 3642 3643 3644 3645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ