WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Myślę, że świeża bliznę nie za bardzo, bo wszystkie blizny mogą się zrobić brzydkie po ekspozycji ma słońce. Tylko nie wiem gdzie jest granicą, że już można.

BTW Kic, gdzie ty masz tą bliznę, że chcesz ją opalać?Tak wysoko Ci zrobili cięcie, że wychodzi z bikini?

Chyyyyyba, że opalasz się nago na działce, teraz o tym pomyślałam. :D

Mam nisko i jest bardzo ładna, a pytam gdybym ściągnęła nisko majtki 😂

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, daj znać jak u Was po imprezce 💙

Karolina, masz stresa? 😅 Ja się boję jak Olek nam w kościele wytrzyma 🤣

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, będzie super, zobaczysz. Też się bałam, bo Marta była w podobnym wieku, jeszcze zaczynała mieć straszny lęk separacyjny i okropnie bała się obcych, ale wszystko się idealnie udało :)

Ja dzis prawie skończyłam balkon. Przygotowałam mężowi wszystkie niepotrzebne rzeczy, których nie chcę jeszcze wyrzucać z myślą o naszym domu do wywiezienia do piwnicy po babci. Ogólnie super dzień. Dużo dziś zrobiłam.
    Najpierw poszłam złożyć zeznania na policji w związku z tą sprawą z olx, potem od razu plcisnelam męża i Tymka i pojechaliśmy kupić Tymkowi sandały. Wzięliśmy emele, tym razem wydaliśmy "tylko" 169zł. I znalazłam cudne sandałki dla Marty gdyby zaczęła chodzić akurat w lecie.
    Później pojechaliśmy do castoramy dokupić doniczek i podstawek do kwiatków, bo chciałabym jeszcze rozsadzić kwiaty domowe. Kupiliśmy też farbę i przemalujemy schodki do kuchni na kolor który wybrał Tymek. Ale to już jutro bo dziś już brakuje sił. Dwukrotnie kapałam Martę, bo najpierw jadła kurczaka w sosie curry z mango z ryżem metoda blw a potem raczkowała po balkonie, który jednak mimo, że był myty jest tylko balkonem ;)
    Przygotowałam też sloiki do oddania, bo zbieram je tak ciągle, a jakoś przetwory przy dzieciach mi nie wychodzą :P zostawiłam tylko kilka, bo może zrobię sobie prażone jabłka bez cukru do słoików ;)

Pasowałoby mi na jeszcze ogarnąć mieszkanie i coś poprasować, ale chyba już mi się nie chce. Mąż się zarzekał, że wieczorem skoczy po meble balkonowe do castoramy, ale chyba nic z tego bo grają z synem na konsoli, a Marta umęczona dniem poszła spać ;)

Mówię Wam, ale się cieszę z tego balkonu. Jak mąż mi kupi meble to wrzucę Wam foto :D

Lalia, Suszarka, Gagatka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Mam i to dużego 😁 na szczęście u nas chrzest jest po mszy i w trakcie mszy nie musimy być cały czas z przodu. Ksiądz mówił, żeby usiąść tam, gdzie będzie wygodnie. W razie W wyjdę nakaramić Matyldę do auta.

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro na chrztach, podeślijcie wieczorem jakies foteczki :)

KarolinaMaria, Lalia, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zulu 😘 u Was za 2 tygodnie?✊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

U nas już po chrzcinach, było fajnie, Michałek był grzeczny,. Jedynie w kościele płakał na mszy ale tylko do momentu chrztu, potem już się uspokoił i był bardzo grzeczny🙂 w lokalu też było ok, siedział u wszystkich na kolanach, był na spacerku w ogródku przy restauracji, ogólnie podobalo mu się🙂
    Teraz idzie spać, ale czekam aż mąż obniży łóżeczko bo właśnie byłam świadkiem jak się zaczal w nim podciągać o barierki i próbował stanąć na nogi 😁

Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, Wik89, Suszarka, emdar, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pół dnia spędziliśmy na działce, pogoda przyjemna :) Amelka większość oczywiście przespała :) a ja jestem w w szoku bo udało się zapakować wozek do mojego mini auta toyota aygo, a mąż się ze mnie śmiał jak mu mówiłam ze ten bagażnik wcale nie jest taki mały :) Mamusie poradzicie mi co ja mam robić ze swoja blizna po cc? I kiedy zacząć? Jest jesCze czerwona, zgrubiona po bokach. Wiem ze jakoś się mobilizuje ale jak? A te plastry sutricon polecacie i kiedy zacząć ich używać? Ounai super ze balkon prawie gotowy i gratuluje pracowitego dnia :) Lalia, Karolina życzę Wam udanych imprez jutro! Wszystko będzie dobrze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 21:19

Lalia, KarolinaMaria, Ounai, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mamuś: od kiedy uzywa się leżaczek Babybjorn?

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzięki Zulu 😘 u Was za 2 tygodnie?✊

Tak, równo za 2tyg , w sobotę, bo rodzina przyjezdna , więc żeby na spokojnie każdy przyjechał i odjechal na kolejny dzien :) kupilam ostatecznie inne ubranko , wygląda jak mundurek do szkoly😀 ale nie wiem czy nie za ciepłe będzie 🤔 w kościele chyba chłodno jeszcze, więc moze się nada ale muszę kupic cos na zmianę na krótki rękawek na potem

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    widzę że Wam też tak dobrze 🌳🌲
    Maks też robi podobne rzeczy co Tomek.
    Śmieje się że za mało mamy mat i koców bo ten by spełzał całą działkę 😂
    Wczoraj padł o 20:30 i spał do 8 😍 i budził się tylko raz!
    Może to powietrze mu służy :)

Iryska, Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Ounai, Wik89, Suszarka, emdar, SzalonaOna, Inaa89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    My dziś pół dnia spędziliśmy na działce, pogoda przyjemna :) Amelka większość oczywiście przespała :) a ja jestem w w szoku bo udało się zapakować wozek do mojego mini auta toyota aygo, a mąż się ze mnie śmiał jak mu mówiłam ze ten bagażnik wcale nie jest taki mały :) Mamusie poradzicie mi co ja mam robić ze swoja blizna po cc? I kiedy zacząć? Jest jesCze czerwona, zgrubiona po bokach. Wiem ze jakoś się mobilizuje ale jak? A te plastry sutricon polecacie i kiedy zacząć ich używać? Ounai super ze balkon prawie gotowy i gratuluje pracowitego dnia :) Lalia, Karolina życzę Wam udanych imprez jutro! Wszystko będzie dobrze ❤️

Ladyo najlepiej isc do fizjo ok 3tyg po porodzie ale możesz sobie tez odpalic na yt jak mobilizować blizne. Ja jak bylam 3 tyg po porodzie to fizjo mi pokazala ale powiedziala, że w środku jest jeszcze za wcześnie na masaż i jakoś od 5tyg kazala mobilizowac. Plastry tez tak dopiero po tym czasie a nawet później, musi ładnie się podgoic i byc suche żeby nie kisło nic. Do tego czasu mozesz smarowac masciami z silikonem :) na początku widzialam ładny efekt po plastrach ale teraz juz nie widzę poprawy, wrecz przeciwnie, nieladna ta moja blizna w połowie i nic nie dają. Połowa jest cienka a połowa troche wypukła:(

Ladyo lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    widzę że Wam też tak dobrze 🌳🌲
    Maks też robi podobne rzeczy co Tomek.
    Śmieje się że za mało mamy mat i koców bo ten by spełzał całą działkę 😂
    Wczoraj padł o 20:30 i spał do 8 😍 i budził się tylko raz!
    Może to powietrze mu służy :)

Ja liczylam na podobną nocke ale gdzie tam😅 chyba ze dzis... bo dzis padł juz o 18:40, na dworze, w ubraniu itd, przebudził się o 20, docycalam ale za chiny nie dał się odłożyć do łóżeczka, bo zaraz obracal się na brzuch i wybudzal . Tym sposobem ja już od godziny leżę z nim w łóżku a on dalej w ciuchach z dnia🤭 najgorzej, bo pieluche trzeba bedzie przebrać w nocy 🤪

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, pokaż co kupiłaś 😁 ja stwierdziłam że jutro na pewno będzie ciepło i kupiłam Olkowi białe body z kołnierzykiem na krótki rękaw pod tą marynarkę, do tego mucha i spoko 👍 a na przebranie mam takie plucienne spodnie z Pepco na szelki 😁

Irysko, super że imprezka się udała i Michaś tak fajnie w niej uczestniczył 💙

Ladyo, babybjorn jest niby od urodzenia, ale tak bez wyrzutów sumienia to najlepiej po 3 mscu. Wiadomo, jak będziesz sobie chciała zrobić śniadanie czy skorzystać z łazienki i Amelcia spędzi tam 5-10 min to się nic nie stanie. Zasada ogólnie jest taka, że jak dziecko nie musi być koniecznie w bujaczku/lezaczku to lepiej je położyć na macie, w łóżeczku itd, ale jak już musisz użyć bujaczka to nie dłużej niż 30min.
    My najczęściej używaliśmy u rodziców żeby zjeść spokojnie obiad a Olek żeby nas widział i czasem go w nim usypialismy bo odpływał w 5 min 😁

Zulugula, Ladyo lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja liczylam na podobną nocke ale gdzie tam😅 chyba ze dzis... bo dzis padł juz o 18:40, na dworze, w ubraniu itd, przebudził się o 20, docycalam ale za chiny nie dał się odłożyć do łóżeczka, bo zaraz obracal się na brzuch i wybudzal . Tym sposobem ja już od godziny leżę z nim w łóżku a on dalej w ciuchach z dnia🤭 najgorzej, bo pieluche trzeba bedzie przebrać w nocy 🤪

No to dawaj teraz z tą pieluchą, żeby w nocy nie wstawać!
    Mój dziś miał podobną akcję, poszłam się myć i miałam go zaraz lulać na noc, cycek i piżama, ja patrzę a on śpi w wózku, dziadek z nim jeździł po działce, więc wyjmuje go szybko i na szczęście się odrazu przebudził - zła matka spać nie pozwoliła 😂 przebrałam, przemyłam chusteczkami buzię i ręce chociaż, bo to dziecko takie brudne i umorusane 😂 zjadł i poszedł spać.

Lalia, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    No to dawaj teraz z tą pieluchą, żeby w nocy nie wstawać!
    Mój dziś miał podobną akcję, poszłam się myć i miałam go zaraz lulać na noc, cycek i piżama, ja patrzę a on śpi w wózku, dziadek z nim jeździł po działce, więc wyjmuje go szybko i na szczęście się odrazu przebudził - zła matka spać nie pozwoliła 😂 przebrałam, przemyłam chusteczkami buzię i ręce chociaż, bo to dziecko takie brudne i umorusane 😂 zjadł i poszedł spać.

A to ja w druga drugą stronę, jak juz śpi to trudno, dzien dziecka😁

dmg111 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia takie coś 😀

Jakie te płocienne galoty kupilas? Bo w sumie cały ten komplet jest taki mięsisty i chyba gacie też kupię na zmianę 🤔 zresztą kupilam ten komplet żeby miec cokolwiek w razie jak nic innego nie upoluje, kupilam tez body z mucha w smyku ale jest z dlugim rekawem, więc chyba i tak zwrócę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 17:50

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, my mamy taki zestaw na chrzest:
    Bawełniana marynarka z mayoral, spodnie są też z bawełny plus bodziak który tak naprawdę jest zwykłą białą polówką na krótki rękaw 😅
    A na przebranie jeśli będzie ciepło to będzie miał tego bodziaka z chrztu (to jest taka grubsza bawełna) plus te portki z Pepco, a jak chłodniej to mam bodziaka z kołnierzykiem na długi rękaw, ale też bawełniany 👍
    IMG-20210605-215741.jpg IMG-20210605-215828.jpg

P.s. mam body koszulowe na długi rękaw ale nie ubieram bo do marynarki będzie mu za ciepło, a na przebranie niewygodnie 😅

Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    Pamietam ten komplecik, fajnie to zostawiłaś:)
    Super te gacie z pepco, muszę się wybrać po nie, mam nadzieję, że to teraz kupiłaś jakos i jeszcze upoluje 😁

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, do tych gaci w komplecie było jeszcze białe body z guziczkami na dekolcie i muszę Cię zmartwić ale ja to kupiłam kurde chyba w lutym albo marcu 🤦 jak byłam w maju z Olkiem w Pepco to było coś mega podobnego 🤔

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 3666 3667 3668 3669 3670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ