Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Kiteczko być może, że dostałabym intralipid i heparynę chociaż PAI u mnie jest ok. Na szczepienia chyba bym się nie zdecydowałam w mojej obecnej sytuacji, ale gdybym nie miała synka to na pewno tak.
Próbowałam się dzisiaj skontaktować z dr. Paśnikiem ale są tylko telewizyty i nie ma miejsc ani na 4 ani na 18 czerwca ☹️ mam dzwonić 4 i przypomnieć się pani z którą dzisiaj rozmawiałam to zapyta doktora czy wyrazi zgodę żeby mnie połączyć ewentualnie dopisać na 18.06.
W jakiej postaci i dawkowaniu dostałaś intralipid? Już teraz masz go brać czy jak zajdziesz?
Koteczko, dzwon i dopytuj, terminy się zwalniają. Ja miałam konsultację na 14:30, a docent zadzwonił o 14:00 czy możemy zacząć, także wyrabia się wcześniej przez telefon 😊
Muszę najpierw przesłać docentowi wynik HSG. Jednak zalecenia już mam: heparyna od pozytywnej bety do 12 tyg, a intralipid na początku cyklu jeden wlew, kolejny w okolicach owulacji i jak się uda to ostatni w ciągu 4 tyg. od pozytywnej bety.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:U mnie też w sumie maleństwo słabo rosło bo na drugim usg było 12 dni młodsze niż wychodziło mi z ovu, więc pewnie krwiak był przyczyną poronienia ale raczej nie tego że było za małe.
Zulugula a ty bierzesz heparyne albo acard bo nie pamiętam?
Nie, nic nie biorę, lekarze nie widzą wskazań, pytalam się sto razy. A moj gin wrecz powiedzial, że skoro mam tendencje do siniakow to tym bardziej nawet acardu nie powinnam💙 11.2020
💗 11.2023 -
dmg111 wrote:Ja mam tak samo dzisiaj! Rano wszystko super, a wróciłam i spałam 2.5h, czuję że spać pójdę też o 21. Senny dzień 💤💤💤"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
casteam wrote:Soda oczyszczona się nie pienila
Wahadelko zataczało kolka
Jest dziewczynka 😍😍😍
Poplakalam się jak bóbr. Wstawię później zdjęcia
Aaaaaaaaa mega!
Jest tak jak chciałaś! Będzie parka jak u mnie 👨👩👧👦👸👦Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziś góry mogę przenosić!!!
Dzień fanatyczny!
Córcia wdzięczna z każdego prezentu 🎁
Uśmiechnięta i bez focha (a u mojej to rzadkość, ha ha).
Dziś nam też rano zrobiła prezent, bo zamiast do 6 spała do 8! ⏰
Dziś dzień bez drzemki, dużo endorfin, walnelam jeszcze dwa treningi 💪
dmg111, Koteczka82, Ulaa, SzalonaOna, Lalia, Wik89, Fragaria, Sylwucha, Ounai, Natisz, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Nie, nic nie biorę, lekarze nie widzą wskazań, pytalam się sto razy. A moj gin wrecz powiedzial, że skoro mam tendencje do siniakow to tym bardziej nawet acardu nie powinnam
Ja acardu nie mogę od razu mam krwawienie z nosa, siniaków dwa razy więcej niż normalnie i na pobraniu krwi problem z zatamowaniem krwawienia.
Cieszę się że u ciebie wszystko jest dobrze 😊Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Kitka_87 wrote:Koteczko, dzwon i dopytuj, terminy się zwalniają. Ja miałam konsultację na 14:30, a docent zadzwonił o 14:00 czy możemy zacząć, także wyrabia się wcześniej przez telefon 😊
Muszę najpierw przesłać docentowi wynik HSG. Jednak zalecenia już mam: heparyna od pozytywnej bety do 12 tyg, a intralipid na początku cyklu jeden wlew, kolejny w okolicach owulacji i jak się uda to ostatni w ciągu 4 tyg. od pozytywnej bety.
Będę dzwonić i pytać bo ciekawi mnie co powie w mojej sytuacji.
Bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie i wierzę że za chwilę będziesz w zdrowej ciąży ✊🍀
A powiedz mi jeszcze te wlewy są dożylnie? Musisz na nie przyjechać do niego czy masz receptę i jakoś inaczej to się załatwia? Ty się konsultowałaś z nim w Łodzi?Kitka_87 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
casteam wrote:Soda oczyszczona się nie pienila
Wahadelko zataczało kolka
Jest dziewczynka 😍😍😍
Poplakalam się jak bóbr. Wstawię później zdjęcia
Oj Gratuluję! Ja mam córkę i bardzo chiala bym też mieć teraz synka. Dziś robilam sode i się bardzo pienila 🤭🤭🤭 A dowiem się mam nadzieje już 9.06 na prenatalnych coś więcej.
casteam, kic83, Edyciak lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Koteczka82 wrote:Ja acardu nie mogę od razu mam krwawienie z nosa, siniaków dwa razy więcej niż normalnie i na pobraniu krwi problem z zatamowaniem krwawienia.
Cieszę się że u ciebie wszystko jest dobrze 😊
Dokładnie. Nie mamy za bardzo jak się chronic.. dziekuje, Tobie powodzenia Koteczko we wszystkim 😘Koteczka82 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
kic83 wrote:Dziś góry mogę przenosić!!!
Dzień fanatyczny!
Córcia wdzięczna z każdego prezentu 🎁
Uśmiechnięta i bez focha (a u mojej to rzadkość, ha ha).
Dziś nam też rano zrobiła prezent, bo zamiast do 6 spała do 8! ⏰
Dziś dzień bez drzemki, dużo endorfin, walnelam jeszcze dwa treningi 💪
Kicuś ty to jednak jesteś siłaczka 😁
Cieszę się że mieliście dobry dzień 😉
Sto lat dla córci 🎂kic83 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyKitka_87 wrote:Musisz mieć coś nie tak Motylku z krzywą insulinową. Cukier na czczo już jest niski, później wystrzela ładnie do góry, a potem spada.
Nie wiem czy tutaj można mówić o hipoglikemii reaktywnej, bo cukier po 1h wzrasta. Raczej bym powiedziała, że to hipoglikemia sama w sobie.
Insulina by tutaj powiedziała więcej. -
Casteam ale super! 🥰
Cieszę się razem z Tobą 😄
Ja mam dwóch synów i marzę o córce, ale szczerze mówiąc to czuję się podobnie jak w poprzednich ciążach więc los znowu podarował mi małego księcia 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Będę dzwonić i pytać bo ciekawi mnie co powie w mojej sytuacji.
Bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie i wierzę że za chwilę będziesz w zdrowej ciąży ✊🍀
A powiedz mi jeszcze te wlewy są dożylnie? Musisz na nie przyjechać do niego czy masz receptę i jakoś inaczej to się załatwia? Ty się konsultowałaś z nim w Łodzi?
Dziękuję Koteczko 💚 Bardzo chciałabym zajść w tym roku w ciążę, już nieważne czy w tym cyklu czy za 3, ale żeby się udało 😊
Tak, to są wlewy dożylne. Docent powiedział, że może wypisać zalecenia dla pielęgniarki i spokojnie może to być podawane w domu.
W klinikach chcą 200-300zł za wlew...
On mi receptę pocztą wyśle 😊 bo intralipid nie jest na e-recepety, bo to lek do użytku szpitalnego tak naprawdę. Do tego obowiązkowo docent musi wystawić dokument na użycie leku plus te zalecenia.
Miałam z nim telekonsultację przez Salve z Wawy, a dalej to już kontakt e-mail.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:51
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKitka_87 wrote:Spokojnie Motylku, będzie dobrze 💚
boję się że to zaszkodzi maleństwu po prostu... Muszę o tym poczytać...
-
Koteczka82 wrote:Kicuś ty to jednak jesteś siłaczka 😁
Cieszę się że mieliście dobry dzień 😉
Sto lat dla córci 🎂
Koteczko
kochana, bardzo dziękuję!
Czytam wszystkie Twoje wpisy na bieżąco i serce mi się raduje, że czeka Was skarb, czy to ten rosnący pod Twoim sercem (bo jakoś mam przeczucie, że jednak kolejna ciąża jest możliwa u Was), czy to ten z domu dziecka ❤️Koteczka82 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność