X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Dziewczynki pomozcie z tymi wynikami to mojej siostry

https://zapodaj.net/56bb7b8351185.jpg.html
    A więc tak jak tam jest napisane, prawie co druga osoba w Polsce ma te mutacje. Należałoby zbadać poziom homocysteiny, kwasu foliowego i B12. Wskazane jest zażywanie folianów zamiast kwasu foliowego.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Kic o 18.45
    Bardzo zle sie czuje od 2 dni. Boli mnie brzuch :( moze to juz że stresu.

Wszystko będzie dobrze, zobaczysz!
    Trzymam kciuki za zdrowe bobo.
    To na pewno nerwy.
    Czekam na wiadomości!!!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Robiłaś samą glukozową bez insulinowej? Kurde, jakaś dziwna ta krzywa... Hipoglikemia reaktywna?
    Sama. Takie zalecenie od diabetologa.

Hipoglikemia na pewno, ale czy relatywna nie wiem... We wtorek mam konsultacje z diabetologiem to się dowiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam wszystko jest dobrze, głowa do góry 💪❤️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja opadam z sił. Zrobiłam dziś fasolkę po bretońsku, do tego trochę ogarnęłam balkon i nie mam sił, totalnie :/ za pół godziny mam być u koleżanki a jeszcze nie zaczęłam się zbierać bo taka zmęczona byłam :/

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek w pracy trochę się narobiłam, naschylalam i zaczął mnie brzuch bolec wieczorem. Wczoraj bolal i dzisiaj też. Mam uczucie ciezkosci.
    Dzis w Holandii jest święto, dzień wolny. Mialam miec klientke na rzęsy i brwi ale musialam przełożyć wizyte. Nawet jesc mi się nie chce. Mam nadzieję że to objawy stresu.

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam trzymam kciuki za wizytę. 🤞🤞

Irysko napisz jak już będziesz po co doktor powiedział! 🤞

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam daj znać po wizycie, trzymam kciuki :)

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:10

kic83, dmg111, Koteczka82, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam 🙈🙈🙈

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:02

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam powodzenia i czekamy na wieści kto mieszka u Ciebie w brzuszku 😊

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Już po wizycie🙂 Lekarz potraktował to poważnie. Powiedział, że twardnienia są od tego, że dziecko szybko rośnie i macica nie przystosowała się jeszcze i z tego takie skurcze. Mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie stresowac się. Szyjka twarda, na szczęście trzyma. Dał dodatkowo duphaston doustnie i większą dawkę luteiny dopochwowo.
    A brałaś wcześniej luteinę dopochwowo? Chyba najważniejsze w tym wszystkim, że szyjka trzyma, to dobrze! A kontrolę teraz masz mieć częstszą?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mam wyniki glukozy o. 0

67 - 90 - 49

Edit. Mam też info ze do konsultacji. Mam 26 maja z diabetologiem.

Musisz mieć coś nie tak Motylku z krzywą insulinową. Cukier na czczo już jest niski, później wystrzela ładnie do góry, a potem spada.

Nie wiem czy tutaj można mówić o hipoglikemii reaktywnej, bo cukier po 1h wzrasta. Raczej bym powiedziała, że to hipoglikemia sama w sobie.

Insulina by tutaj powiedziała więcej.

Edyciak lubi tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! Przepraszam Was najmocniej, że wczoraj nie dałam znać, ale wróciłam późno do domu, czułam się fatalnie. Mam wrażenie, że z każdym dniem czuję się coraz gorzej. Doszły mi wymioty i lekarz powiedział, że jak będę wymiotować dużo to da mnie do szpitala... Bo wczoraj to miałam taki dzień że nawet wody nie mogłam się napić :/

Dzidzia rośnie pięknie, serduszko bije. Wszystko jest dobrze. Kolejną wizytę mam 3 czerwca, a 24 czerwiec mam prenatalne. Termin na 6 stycznia. Dziś jest 7+1 tydzień ciąży :)

3325af0f62a3.jpg

Wik89, Kitka_87, Zulugula, SolAngelica, Nikaa92, Iryska, Lalia, dmg111, kar_oliv, doomi03, Koteczka82, Annia, casteam, SzalonaOna, madziulix3, Fragaria, Sylwucha, Julik lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Już po wizycie🙂 Lekarz potraktował to poważnie. Powiedział, że twardnienia są od tego, że dziecko szybko rośnie i macica nie przystosowała się jeszcze i z tego takie skurcze. Mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie stresowac się. Szyjka twarda, na szczęście trzyma. Dał dodatkowo duphaston doustnie i większą dawkę luteiny dopochwowo.

Irysko
    cieszę się że wszystko w porządku!
    Teraz się nie przemęczaj i niech mąż dba o Ciebie 😃

Iryska lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Kochana odpoczywaj 😘😘

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Hej dziewczyny!! Przepraszam Was najmocniej, że wczoraj nie dałam znać, ale wróciłam późno do domu, czułam się fatalnie. Mam wrażenie, że z każdym dniem czuję się coraz gorzej. Doszły mi wymioty i lekarz powiedział, że jak będę wymiotować dużo to da mnie do szpitala... Bo wczoraj to miałam taki dzień że nawet wody nie mogłam się napić :/

Dzidzia rośnie pięknie, serduszko bije. Wszystko jest dobrze. Kolejną wizytę mam 3 czerwca, a 24 czerwiec mam prenatalne. Termin na 6 stycznia. Dziś jest 7+1 tydzień ciąży :)

3325af0f62a3.jpg

Cudnie!
    Dbajcie o siebie :) i obyś jak najszybciej poczuła się lepiej!

Natisz lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Chyba chodziło jej o to że oprócz krwiaka było coś jeszcze co spowalniało rozwój maleństwa, może być imunologiczny wspomniała coś o szczepieniach limfocytami męża lub jakiś krwiak/skrzep w tworzącej się pępowinie - pytała o heparynę.

Teoretycznie jeśli to imunologia to encorton powinien zadziałać chyba że dawka była za niska 🤔 o tych szczepieniach czytałam że dr. Paśnik zaleca je jak są straty na samym początku ciąży tzn. jak są ciąże biochemiczne i straty do 6tyg oraz przy problemach z zajściem w ciążę więc niby u mnie trochę za późno bo u mnie coś idzie nie tak między 6 a 8 tyg ale pewności nie mam.
    Może byłoby lepiej gdybym przeszła jednak tą imunosupresje którą doktor zalecał i mój organizm byłby bardziej "uspokojony" imunologicznie i wtedy dałoby radę tylko na encortonie.
    Na heparynę dr. Paśnik się nie zdecydował u mnie przy staraniach ani w ewentualnej ciąży nie wiem jaką decyzję podjął by jak bym się z nim skontaktowała na początku ciąży niestety klinika była nieczynna przez wirusa i nawet początkowo nie było konsultacji telefonicznych.

Gdybym teraz przeszła imunosupresje, dostała wyższą dawkę encortonu i heparynę to teoretycznie jest szansa że utrzymam ciążę, ale to musiałabym najpierw pewnie skonsultować się z dr. Paśnikiem może powtórzyć badania lub jeszcze jakieś zrobić dodatkowo i dopiero wtedy próbować. Jeśli doktor w ogóle chciałby mnie prowadzić a nie odesłał by mnie do dr. Malinowskiego. Ja bym się zdecydowała ale mój mąż na pewno nie.

W tej sytuacji zostaje mi raczej tylko adopcja 🤷‍♀️

Koteczko, jestem pełna podziwu, że zdecydowaliście się zaadoptować dziecko 💚 Macie złote serduszka 💋

Paśnik by nie odmówił Tobie, ale encorton to nie lek na całe zło niestety. Byłam pewna, że i ja go dostanę i mnie zaskoczył mówiąc, że mi immunosupresja nie jest potrzebna. Sugerował mi, że jak wychodzić nie będzie (cytuję) "nie daj Boże" to też widzi u mnie szczepienia - mam wysoko cytokiny zapalne i za niskie względem ich cytokiny chroniące zarodek. Generalnie dostałam tylko intralipid i heparynę w związku z PAI, więc z pewnością u Ciebie też by wdrożył, nie sądzę że nie.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszystkim:)
    Natisz, super, swietne wiesci🥰🥰
    Casteam czekamy razem z Tobą ✊
    Iryska, to leż, wypoczywaj, bedzie dobrze

Ja dzis pierwszy raz zalozylam spodnie ciazowe, bo szlam do biura wyjatkowo 😁 czasem sie zastanawiam, czy ja na pewno jestem w ciazy, czy mi sie to nie przysnilo... juz 5 miesiac zaczelam, ale brzuch taki mały! Z drugiej strony zadnych normalnych spodni nie moge juz zapiąć 😂 dziwny to stan

Natisz lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ