Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny głupie pytanie jak. Wygląda tak pierwsza wizyta z USG? Nie wiem czego się spadziewac. Czy przygotować sobie jakąś listę pytań. Albo na jakie pytania muszę odpowiedzieć.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Evelle
kochana, wierzę że prędzej niż później zobaczysz ⏸️i że będziesz mogła się cieszyć spokojną ciążą 9 miesięcy.
Tak bardzo Wam kibicuję i myślę o Tobie często ❤️
Zobaczysz, że niedługo zagościsz na stałe na naszym forum 🤰🍼Evelle28 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia, Zulugula, dmg111, Koteczka82, madziulix3, Ounai, Edyciak, kar_oliv, doomi03, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SolAngelica,
Ja na pierwszej wizycie 5+1 miałam badanie ginekologiczne na fotelu a potem usg przez pochwe. Ustaliłam z lekarzem jakie suplementy brać, na co uważać, co mogę a co nie.
Na drugiej wizycie 6+4, znowu badanie na fotelu i usg. Wtedy dał mi listę badań do zrobienia, omówił ewentualny konflikt serologiczny, moje samopoczucie, możliwość zwolnienia itd. Zapytał też czy zapisałam się na usg genetyczne i test podwójny.
Ja na każdą wizytę chodzę z listą, bo później zawsze zapominam o co zapytać 🤣
Ja pytałam o:
-współżycie
-ćwiczenia w ciąży
-konflikt serologiczny ze względu na moją i męża grupę krwi
-leki jakie mogę brać w razie przeziębienia, biegunki czy boli brzucha
-jakie sytuację powinny mnie niepokoić i powinnam jechać na izbę przyjęć
-pytałam jakie suplementy w ciąży brać
-jak mam sobie radzić z infekcją intymna w razie czego
-cukrzycę i niedoczynność tarczycy bo jestem obciążona w rodzinie
-usg genetyczne kiedy i u kogo itd
Z tego co rozmawialiśmy, to na kolejnej wizycie 8+4 (jutro) założy mi kartę ciąży i wpisze wszystkie badania 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:16
-
Dziewczynki pomozcie z tymi wynikami to mojej siostry
https://zapodaj.net/56bb7b8351185.jpg.htmlZawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Justa91 wrote:A robilas soboe wyniki na trombofile?
Tak według badań wszystko jest w normie oprócz mthfr więc brałam metylowany kwas foliowy i witaminy b complex. Tyle że ja mam od dziecka skłonność do siniaków. A teraz jak widać jeszcze do krwiaków.
Mój mąż miał zrobić badania w lipcu, w tym cyklu w którym go umawiałam zaszłam w ciążę, szkoda że tylko na chwilę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:54
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvelle28 wrote:
Edyciak tak gadam z moim o badaniu nasienia. Narazie jest na nie...
Gdy u nas długo nie wychodziło, postawiłam mężowi ultimatum, że ja kończę z badaniami, teraz on się bada.. bo też cały czas był na nie, że on na pewno nie ma z tym problemu...
To mu powiedziałam, że jego argumenty są z dupy wyjęte i że jeśli chce mieć dziecko, ma się zachować jak facet. W maju miał robić to badanie, bo w końcu się zgodził... No ale jakoś udało się obejść póki co...
Rozumiem, że go kochasz, ale pomyśl, ile ty dajesz, by mieć dziecko, a ile on... Może czas to przewartosciowac dopóki nie jesteście małżeństwem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolAngelica wrote:Dziewczyny głupie pytanie jak. Wygląda tak pierwsza wizyta z USG? Nie wiem czego się spadziewac. Czy przygotować sobie jakąś listę pytań. Albo na jakie pytania muszę odpowiedzieć.
-
nick nieaktualnydmg111 wrote:Mój tak samo, wizytę miał 14.02 (wiem, cudowna ze mnie żona, że go w Walentynki zapisałam 😂😂) o godzinie 14:00, a o 6:30 test pozytywny 😂
Najpierw przełożyłam na pon, bo "chyba jestem w ciąży" poleciałam na bete w sobotę i mu się upiekło 😂dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny