X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Hej dziewczyny mam wyniki dzidzusia byla to dziewczynka i byla zdrowa 😭😭😭😭 problem by z zatorem pepowiny. Lekarz powiedzial ze czekamy na wyniki trombofili i mutacji. Bo na 80% to byl powod tego co sie stalo. Tylko czemu nikt przed ciaza nie powiedzial mi o tych badaniach moglabym uniknac tej tragedni 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭💔💔
    Bo te badania są rekomendowane tak naprawdę dopiero po trzeciej stracie... To jest chore, wiem. Dobra wiadomość jest taka, że najprawdopodobniej dostaniesz w ciąży heparynę i będzie wszystko dobrze. 😊
    Ale najpierw musisz przeżyć tę stratę, tę żałobę. Później będzie ci lżej żyć...

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Stokrotka, ja się dzisiaj posikałam przy rzyganku tak mnie darło 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

To też akurat normalne ja nie wymiotuje ale koleznaka dość często w ciąży i zawsze spodnie mokre po 🤭 w domu to ujdzie gorzej jak na mieście dopadnie albo często w aucie podczas dłuższej podróży.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Chyba przełoże... Jeszcze pomyślę... Ale nie spotkałam nikogo, kto miałby to USG w 12 tyg...
    Ja miałam w 11+6, dzidzia była wielkością już dobra, ale ja wiedziałam kiedy miałam owulację bo miałam monitoring.

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Annia, Stokrotka dzięki 😘 no jak zobaczyłam mokre gacie to pomyślałam: "bez jaj" 🤷‍♀️
    Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam 😅

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, Annia, Stokrotka dzięki 😘 no jak zobaczyłam mokre gacie to pomyślałam: "bez jaj" 🤷‍♀️
    Miałam podobne myśli, jescze za pierwszym razem sprawdzałam majtki bo myślałam że może dużo śluzu poleciało. 😂

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Koteczka, ale jaki drugi problem? Immunologiczny? Kurde, to chyba najgorsze dziadostwo...

Chyba chodziło jej o to że oprócz krwiaka było coś jeszcze co spowalniało rozwój maleństwa, może być imunologiczny wspomniała coś o szczepieniach limfocytami męża lub jakiś krwiak/skrzep w tworzącej się pępowinie - pytała o heparynę.

Teoretycznie jeśli to imunologia to encorton powinien zadziałać chyba że dawka była za niska 🤔 o tych szczepieniach czytałam że dr. Paśnik zaleca je jak są straty na samym początku ciąży tzn. jak są ciąże biochemiczne i straty do 6tyg oraz przy problemach z zajściem w ciążę więc niby u mnie trochę za późno bo u mnie coś idzie nie tak między 6 a 8 tyg ale pewności nie mam.
    Może byłoby lepiej gdybym przeszła jednak tą imunosupresje którą doktor zalecał i mój organizm byłby bardziej "uspokojony" imunologicznie i wtedy dałoby radę tylko na encortonie.
    Na heparynę dr. Paśnik się nie zdecydował u mnie przy staraniach ani w ewentualnej ciąży nie wiem jaką decyzję podjął by jak bym się z nim skontaktowała na początku ciąży niestety klinika była nieczynna przez wirusa i nawet początkowo nie było konsultacji telefonicznych.

Gdybym teraz przeszła imunosupresje, dostała wyższą dawkę encortonu i heparynę to teoretycznie jest szansa że utrzymam ciążę, ale to musiałabym najpierw pewnie skonsultować się z dr. Paśnikiem może powtórzyć badania lub jeszcze jakieś zrobić dodatkowo i dopiero wtedy próbować. Jeśli doktor w ogóle chciałby mnie prowadzić a nie odesłał by mnie do dr. Malinowskiego. Ja bym się zdecydowała ale mój mąż na pewno nie.

W tej sytuacji zostaje mi raczej tylko adopcja 🤷‍♀️

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Mi tez sie zdarzało przy mocnych torsjach ze parę kropelek poleciało, więc już potem bylam sprytna i jak czulam ze mnie ciągnie a miałam w miarę pełny pecherz to leciałam szybko na kibelek najpierw sie wysikac, a potem rzyganko, ale dodatkowo zawsze ze sobą bralam miche asekuracyjnie, jakby hafcik poszedl jednocześnie podczas siusiania xD tym sposobem ocaliłam nie jedne majty 😂

Lalia, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Hej dziewczyny mam wyniki dzidzusia byla to dziewczynka i byla zdrowa 😭😭😭😭 problem by z zatorem pepowiny. Lekarz powiedzial ze czekamy na wyniki trombofili i mutacji. Bo na 80% to byl powod tego co sie stalo. Tylko czemu nikt przed ciaza nie powiedzial mi o tych badaniach moglabym uniknac tej tragedni 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭💔💔

Justa bardzo mi przykro 😢
    W tej całej tragedii pozytywne jest to że znasz przyczynę i możesz ją wyeliminować odpowiednimi lekami i donosić zdrową ciążę.
    Ja tak na prawdę nie wiem co u mnie jest przyczyną oprócz krwiaków na które nie ma leków☹️

Przytulam cię mocno i przesyłam dużo siły. Wierzę że już niedługo będziesz w szczęśliwej ciąży i urodzisz ślicznego bobasa ✊🍀

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Ojej, strasznie mi przykro :(

• Evelle28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Podczytuje Was od czasu do czasu... Ale ponraz pierwszy mega zabolalo mnie ze nie wyszło. Moze temu ze tak nastawilam się ze w tym miesiącu musi się udać... Moze temu ze moim marzeniem było dostać na urodziny prezent w postaci 2 kresek. Nie udało się. Dzis juz plamienia. I wiecie cieszę się Waszym szczęściem a z drugiej strony tak cholernie zazdroszczę... Na inne wątki jux nawet nie wchodzę. Postanowiliśmy z moim ze odstawilam testy owu i termometr. Że kochamy się nie tylko pod owu a jak ja ominiemy to nie bede schizowac (mam nadzieję że uda mi się). Poprostu kochamy się bez zabezpieczenia. A takie strikte starania przerywamy. On nie może patrzeć jak boli mnie kolejny zawód....

Pozdrawiam Każda z Was. Życzę spokojnych ciąż. Oraz jak najmniej bolesnego rozwiązania. trzymajcie sie Moje Kochane 💕💕 dziękuję za wszystko 😍

P. S. KICUŚ sto lat dla Córci 😘
    SYLWUCHA piękne królewny 😍
    JULIK odezwij się na priv, nie chce stracić kontaktu bo może kiedyś wybierzemy się na tą kawę 😘

Buziaki 👋👋

Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mi tez sie zdarzało przy mocnych torsjach ze parę kropelek poleciało, więc już potem bylam sprytna i jak czulam ze mnie ciągnie a miałam w miarę pełny pecherz to leciałam szybko na kibelek najpierw sie wysikac, a potem rzyganko, ale dodatkowo zawsze ze sobą bralam miche asekuracyjnie, jakby hafcik poszedl jednocześnie podczas siusiania xD tym sposobem ocaliłam nie jedne majty 😂

Dziewczyny, jesteście niezastąpione 😍😍😍
    Nawet takie krępujące sprawy potraficie obrócić w żart i wesprzeć człowieka 😘 no z kim bym miała rozmawiać o obsikanych gatkach jak nie z Wami 😁😁😁😁

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsikane majty to także moj problem. Niestety nawet podczas kichnięcia się zdarza 🙆‍♀️🤷‍♀️

Lalia lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja myślałam że to po poprzednim porodzie. Musiałam siec nieraz cała przebierać. A jak miałam suchy kaszel to dopiero się działo. Normalnie podpaski nosiłam.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 19:34

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co laski? Dziś ja stawiam. Let's start party!!! 566b8235eabf.jpg

Zulugula, doomi03, Annia, Koteczka82, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, SzalonaOna, kic83, Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Podczytuje Was od czasu do czasu... Ale ponraz pierwszy mega zabolalo mnie ze nie wyszło. Moze temu ze tak nastawilam się ze w tym miesiącu musi się udać... Moze temu ze moim marzeniem było dostać na urodziny prezent w postaci 2 kresek. Nie udało się. Dzis juz plamienia. I wiecie cieszę się Waszym szczęściem a z drugiej strony tak cholernie zazdroszczę... Na inne wątki jux nawet nie wchodzę. Postanowiliśmy z moim ze odstawilam testy owu i termometr. Że kochamy się nie tylko pod owu a jak ja ominiemy to nie bede schizowac (mam nadzieję że uda mi się). Poprostu kochamy się bez zabezpieczenia. A takie strikte starania przerywamy. On nie może patrzeć jak boli mnie kolejny zawód....

Pozdrawiam Każda z Was. Życzę spokojnych ciąż. Oraz jak najmniej bolesnego rozwiązania. trzymajcie sie Moje Kochane 💕💕 dziękuję za wszystko 😍

P. S. KICUŚ sto lat dla Córci 😘
    SYLWUCHA piękne królewny 😍
    JULIK odezwij się na priv, nie chce stracić kontaktu bo może kiedyś wybierzemy się na tą kawę 😘

Buziaki 👋👋
    Evelle, pogadaj z partnerem, bo coś mi się wydaje, że on powinien się zbadać... Niech stanie na wysokości zadania, skoro mu zależy.

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to co laski? Dziś ja stawiam. Let's start party!!! 566b8235eabf.jpg

Wohooo party!! 🥳🥳💃🥛

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle, u mnie też w 1 ciąży pyklo jak odpuściłam ale tak dosłownie. Stwierdziłam że się nie uda i czekałam od samego początku na kolejny cykl bo mąż obiecał ze się zacznie badać i pójdziemy do naprotechnologa i byłam pewna, że bez tego nie ruszymy. Farciarz nie musiał się już badać 😂
    A teraz jeszcze nie do końca byłam przekonana czy to na pewno dobry czas już i tak trochę się jeszcze bałam ciąży i myślę że dlatego tak szybko poszło.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Chyba przełoże... Jeszcze pomyślę... Ale nie spotkałam nikogo, kto miałby to USG w 12 tyg...
    Mnie początkowo położna umówiła na 11+6 ale za sugestiami dziewczyn przełożyłam na 12+6.
    Natomiast widzisz, ciężko powiedzieć bo mi lekarz 10+5 już dziecko pomierzył i powiedział, że wszystko jest ok. Wiadomo, że to było takie dodatkowe, nie oficjalne badanie ale już na takim etapie lekarze widzą nieprawidłowości więc myślę że 12 tydzień też jest ok.na badanie.

Edyciak lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa. 2 najlepszych kolegów mojego syna wraca do przedszkola od 1 czerwca. Więc mój też powiedział że chce chodzić. Ale będę mieć labę w 3 trymestrze :D ale radość 😂

Lalia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ