Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Umówiłam USG genetyczne, ale nie wiem czy nie za wcześnie. Będzie 11+2. Pani, która rejestrowała mówiła, że najlepiej na początku 12 tygodnia, bo gdyby nie udało się zrobić, to jest zapas czasu, by można było powtórzyć..
A w skierowaniu lekarz wpisał 11+6 do 13+6
🤔
Pewnie miala na myśli ze od 12+0 sie zapisać, bo oni licza tylko wedlug tych skończonych tygodni. Jak masz możliwość przełożyć o tydzień to byloby idealnie. -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Ona mówiła, że tak będzie lepiej... Ja i tak mam je za darmo, więc chyba nie szkodzi...
Też bym przełożyła na za tydzień ja mam 13 +2 liczone według Usg bo licząc OM był by to 13+5
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Pewnie miala na myśli ze od 12+0 sie zapisać, bo oni licza tylko wedlug tych skończonych tygodni. Jak masz możliwość przełożyć o tydzień to byloby idealnie.
A wizytę u swojego gin mam dopiero 9 czerwca... Kurde. Bo to będzie chyba za późno na ewentualne przełożenie terminu.. a na USG bym zobaczyła, czy maluch rośnie zgodnie z om -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dmg111 wrote:Jak zaszłam w ciąże od razu poszłam do alergologa, bo największą alergię mam na koty, a przecież wszyscy mają koty
I przepisała mi wziewy + singulair 10. Wziewów nie biorę, mam na awaryjną sytuację jakby mnie duszności złapały, ale na szczęście singulair tak działa, że nie doprowadziłam się do tego stanu.
Ale biorę go okazyjnie - jak odwiedzam kogoś kto ma zwierzaki + jak spędzam teraz cały dzień u kogoś kto ma ogródek, bo wszystko pyli, a ja na wszystko mam alergie.
Z tym, że na wziewach jednych pisało "nie zalecane dla kobiet w ciąży", więc oddałam je mamie, na drugich pisze "w przypadku duszności kobiety w ciąży mogą brać lek", a na singularze nie ma przeciwwskazań, dlatego trzymam się tylko tabletek. Jak kogoś odwiedzam to zaczynam brać dwa dni przed 1 tabletkę dziennie i w dniu odwiedzin 2 godziny przed wyjściem - to mi się idealnie sprawdza
Zapamiętam nazwe leku. Mi lekarz przepisal clemastinum hasco z zaleceniem ze moge brać 2 tabsy dziennie, ale poki co biore tylko jedna i to tylko wtedy kiedy czuje ze zaczynaja mnie męczyć objawy (ja mam alergie na wszelkie pyłki z drzew itd) i o dziwo dobrze na mnie działa, poki co prawie jak ręką odjał. Ciekawa jestem jak to będzie w czerwcu bo ten miesiąc tez mnie zawsze mocno traktował, chociaż maj o dziwo na prawdę niezle przeszlam, a balam się ze ciąża tylko nasili alergie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 11:02
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Ona mówiła, że tak będzie lepiej... Ja i tak mam je za darmo, więc chyba nie szkodzi...
dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
dziękuję za życzenia! Właśnie idziemy po tort 🎂Lalia, doomi03, Ounai, dmg111, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwia
gratulacje dwóch 👸👸❤️❤️Sylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
Edyciak
Umów później o tydzień, najlepiej jak jest tak 12t3dEdyciak lubi tę wiadomość
[/url]
Aaa dziewczyny z mdłościami.
Nie wiem czy Wam pisalam i czy próbowałyście, ale ja sobie przez ten cały czas bralam tez takie ziołowe kropelki które można brać w ciąży właśnie w przypadku mdłości i wymiotów. Mi ogólnie chyba czasem nawet pomagały. Nazywaja sie Anaketon. Może akurat któraś też wspomaga w tym ciężkim pierwszym trymku.Edyciak lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, A jak to jest z farbowaniem/ rozjasnieniem włosów w ciąży?
Dużo kobiet farbuje , ja nie farbowalam ze względu na zapach chemi ale fryzjerzy mają farby raczej o nie aż takim mocnym zapachu. A słyszałam niewiem ile w tym prawdy, że nie powinno się farbowac, bo hormony ciążowe są i farba może nie tak złapać czyli może być efekt którego nie chcemy tak jak z farbowaniem podczas miesiączki niby też ze względu na hormony się nie powinno ale wiadomo nie tyczy się to każdego jeden reagują tak drugi tak a może to tylko zabobony poprostu 🤣 Motylek wspominała ost ,że normalnie farbuje włosy.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Edyciak wrote:To nie za późno?
Sami mnie tak umowili, ja podalam tylko datę porodu.A badania mam w specjalnej klinice tylko do badań prenatalnych wie chyba wiedzą co robią 🤔
Do 13+6 się je robi.Edyciak lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Hej dziewczyny mam wyniki dzidzusia byla to dziewczynka i byla zdrowa 😭😭😭😭 problem by z zatorem pepowiny. Lekarz powiedzial ze czekamy na wyniki trombofili i mutacji. Bo na 80% to byl powod tego co sie stalo. Tylko czemu nikt przed ciaza nie powiedzial mi o tych badaniach moglabym uniknac tej tragedni 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭💔💔Zawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Dmg, też mam nadzieję, że to jednorazowy incydent, ale już dwa razy kleczalam w łazience i miałam same torsje, a dzisiaj już poszło w wymioty, więc myślę, że to dopiero początek 😓
Annia, przyniosło ulgę na całe 30 min, a teraz znowu mi niedobrze i mnie naciąga ☹️
Edyciak, u mamyginekolog jest na blogu, że powinno się wykonać to usg genetyczne między 11+1 a 14+1, z tym że najlepszy czas to między 22 a 13 tyg, bo w razie jakichkolwiek odchyleń dziecko nadal się mieści w widełkach.
Ja na pierwszym usg miałam ciążę 2 dni starsza, a na drugim jakby 2 dni młodszą. Zobaczę co jutro wyjdzie na usg, ale lekarz mówił że teraz ten rozwój jest bardzo dynamiczny i może być nawet tydzień różnicy.
Sylwucha, prześliczne są Twoje dziewczynki 😍😍😍 Twój mąż oszaleje na ich punkcie 💚💚💚Sylwucha lubi tę wiadomość