X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko Pola jest super plazowicz, pieknie razem wygladacie.

Moje dziecie ostatnio ma przerwy w robieniu kupki, zaczyna mu to przeszkadzac i wieczorem jest masakra. Prezy sie, cycka lapie zassie I puszcza i znowu to samo. Nie moze zasnac. Placzki sie zdarzaja. Wczoraj myslalam ze mi sutki urwie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🥴🥴🥴🥴. Baczki puszcza bardzo smierdzace. Nic nie pomaga🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🥴🥴🥴🥴. Takze czekam kupoinwazje, no po takiej przerwie jest kilka i zazwyczaj po pachy.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, like za to że się udało na NFZ to załatwić. Macie już umówione terminy do tych specjalistów? Super ogarniasz, jestem pod wrażeniem! Na pewno bardzo to Matyldzi pomoże 😘

Kar, na początku słoik 80g to będziecie mieć na dwa dni a większość i tak wyląduje w koszu :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa strasznie mi przykro z powodu tego co stało się w Twojej rodzinie :( dużo sił dla Was wszystkich

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta super że Pola jest takim super małym podróżnikiem! ❤️ Szczerze zazdroszczę, bo u nas powstała nienawiść do jazdy w aucie😥 A w sobotę jedziemy na wesele do Warszawy i nie wiem jak my to przeżyjemy 😬😬😬

Anet.kaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to oznacza, że zaraz wyjdzie ząb czy jeszcze daleka droga? 😅 już dwa tygodnie jęczenia i nie wiem ile jeszcze to zniosę 🤣

68e6fa829910.jpg

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, wygląda na to że kawałek się przebił. Ale jeszcze kilka dni jęczenia przed Wami, bo musi się przebić na całej długości 🙈

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam słoiczek z hippa z pierwszą marchewka i już stoi 2 tyg 😅 Kurcze niewiem kiedy zacząć rozszerzać Tymkowi ta dietę. Czy tutaj też patrzeć na wiek korygowany czy urodzeniowy 🤔

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria, dokładnie. Ja też nikomu nie mówię że coś źle robi, dlatego nie wiem, skąd tyle rad w moją stronę, skoro o nie nie proszę. Córka tej znajomej też jeszcze nie siedziała kiedy jej zmienili wózek na spacerówkę bo w gondoli połamał im się stelaż. Ale ja nigdy nie powiem jej "słuchaj, uważam, że źle zrobiłaś". A ona nie dość, że mi ciągle doradza, to jeszcze głupio. Niektórzy ludzie nie zdają chyba sobie sprawy, że nie mając odpowiedniej wiedzy mogą komuś zaszkodzić takimi radami. A już krytykowanie wprost czyichś metod i wyborów to w ogóle smutna sprawa. Następnym razem kiedy mi wyskoczy z czymś takim to jej powiem, żeby się nie wtrącała, a jak się obrazi to trudno... Nie wiem, dlaczego matki dają sobie prawo do krytykowania innych matek. Kiedy proszę o radę to spoko, ale jeśli nie, to zamilcz babo i nie gadaj głupot...

Tak w ogóle to powiem Wam hit - ostatnio kiedy moja teściowa zobaczyła, że przyczepiam teraz Olkowi do wózka parasolkę to powiedziała, że dziecko to nie wampir i że nie trzeba go tak osłaniać, bo przecież się nie spali 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ No i jak tu się nie denerwować... Teraz nic nie mówi, bo dostała opiernicz. Ciekawe, jak długo to potrwa...

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Nasz Michałek ma asymetrie i fizjo pozwoliła go wozić w spacerówce normalnej, tylko na leżąco bo jeszcze nie siedzi ani nie siada sam.
    Olek też ma asymetrię, więc pewnie dostaniemy identyczne zalecenia 👍😁

Na razie jeszcze może jeździć w gondoli, ale on serio już ledwo się w niej mieści. Mąż mówi, że musimy mu wyciąć dziury na nogi 🤣 Nie wiem dokładnie ile mierzy, ale jak go alergolog ważyła ma wizycie to waga pokazała 8,5 kg. Zapytałabym gdzie jest mój malutki synek, z tym, że malutki to on akurat nigdy nie był 😁

Lalia, Gagatka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Olek spał od 21.30 do 7.30 ciągiem 😮 Jestem w totalnym szoku i trochę się martwię. Zawsze budzi się około północy lub później na jeden posiłek, a następnie około 5 rano, więc nie nastawiłam sobie żadnych budzików bo byłam pewna, że wstanie. I teraz jak to jest - czy jeśli śpi tak długo to powinnam go sama wybudzić? Boję się, żeby przez tak długi czas się nie odwodnił...

kic83, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Clover, moja sąsiadka ma synka, ktory ma 7 miesięcy. Młody jest dość dużym dzieckiem i już 2 miesiące temu przeszła z nim na spacerówkę kubełkową. Na pewno jeszcze samodzielnie nie siedzi. Wiem, że to niezdrowe i niezalecane, ale w życiu bym jej tego nie powiedziała. Nie chcę by ktoś wtrącał się w moje macierzyństwo, więc ja nie wtrącam się w czyjeś. Myślę, że ona wie o tym, ale co ma zrobić... gondola szybko okazała się za mała. Pewnie nie analizowała rodzaju spacerówki przy kupnie wózka. Młody jeździ i jest zadowolony, nic innym do tego.

Byłyśmy wczoraj w ośrodku rehabilitacyjnym na NFZ, lekarz potwierdził obniżone napięcie z przodu i lekką asymetrię. Mamy przepisane 16 spotkań z fizjo wg bobath (1x w tyg), 2 spotkania z logopedą i 2 z psychologiem. Nie wiem co Matyldzia o nas naopowiada na kozetce u psychologa 😂 cieszę się, że się udało to załatwić, mam tam 7 minut autem. Oprócz tego będziemy jeszcze chodzić prywatnie. Składamy też papiery o WWR, może też wpadnie jakaś darmowa rehabilitacja.

My czekamy na wizytę nfz, na razie wszystko prywatnie.
    Jak i gdzie składa się papiery o WWR?
    Obniżone napięcie z przodu? Czyli? Jak u Was się objawia?

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Olek też ma asymetrię, więc pewnie dostaniemy identyczne zalecenia 👍😁

Na razie jeszcze może jeździć w gondoli, ale on serio już ledwo się w niej mieści. Mąż mówi, że musimy mu wyciąć dziury na nogi 🤣 Nie wiem dokładnie ile mierzy, ale jak go alergolog ważyła ma wizycie to waga pokazała 8,5 kg. Zapytałabym gdzie jest mój malutki synek, z tym, że malutki to on akurat nigdy nie był 😁
    Hihi, duży Twój synek! Michałek waży ok 8 kg teraz, jest krótki i jeszcze mieści się w gondoli ale robi w niej różne rzeczy które mnie przerażają. przekręca się na brzuch, robi pivoty, podciąga się , chce z niej wychodzić,. Więc jazda w tym trochę niebezpieczna już by była. W spacerówce zapinam go pasami i leży grzecznie 😁

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    My czekamy na wizytę nfz, na razie wszystko prywatnie.
    Jak i gdzie składa się papiery o WWR?
    Obniżone napięcie z przodu? Czyli? Jak u Was się objawia?
    Do przychodni pedagogiczno rehabilitacyjnej. Nie trzeba skierowania oni podejmą na miejscu decyzję czy jest to konieczne.

Edit: psychologiczno pedagogicznej oczywiście, nie wiem co ja z tą rehabilitacyjną tak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 18:04

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Dzisiaj Olek spał od 21.30 do 7.30 ciągiem 😮 Jestem w totalnym szoku i trochę się martwię. Zawsze budzi się około północy lub później na jeden posiłek, a następnie około 5 rano, więc nie nastawiłam sobie żadnych budzików bo byłam pewna, że wstanie. I teraz jak to jest - czy jeśli śpi tak długo to powinnam go sama wybudzić? Boję się, żeby przez tak długi czas się nie odwodnił...

Clover
    Wielkie zazdro!
    Ty się ciesz, a nie martw, naprawdę!
    Gdyby był głodny to obudziłby się, nie odwodnił się, wierz mi :)

Zulugula, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni uczę drzemek w łóżeczku. Póki co się udaje. Zasypia na recach albo przy piersi i po odłożeniu śpi 🤫 dzisiaj całe usypianie trwało ponad godzinę ale mam nadzieję ,że będzie lepiej 🙄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, kciuki żeby się udało z tymi drzemkami ✊ naprawdę Michaś leży grzecznie w spacerówce na płasko?😁 Olek w gondoli robi "brzuszki" więc sporo go wożę na brzuchu 😅 ale może sprawdzimy jakby było w spacerówce 🤔

Iryska lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja zakupiłam słoiczek z hippa z pierwszą marchewka i już stoi 2 tyg 😅 Kurcze niewiem kiedy zacząć rozszerzać Tymkowi ta dietę. Czy tutaj też patrzeć na wiek korygowany czy urodzeniowy 🤔
    Mi pediatra kazała patrzeć na urodzeniowy. Powiedziała że normalnie po 4mcu zacząć. Ale my coś koło 5 zaczęłyśmy tak na dobre :)

Inaa89, Gagatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ty Śpij kobieto ile możesz 😂

Moja Matylda przesypia nocki od około 3mca życia i jakoś na odwodniona nie wygląda :)

Clover, Gagatka lubią tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest to WWR? Szczerze przyznaje ze niewiem...

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesne wspomaganie rozwoju 😘

Inaa89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3676 3677 3678 3679 3680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ