Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnetko Pola jest super plazowicz, pieknie razem wygladacie.
Moje dziecie ostatnio ma przerwy w robieniu kupki, zaczyna mu to przeszkadzac i wieczorem jest masakra. Prezy sie, cycka lapie zassie I puszcza i znowu to samo. Nie moze zasnac. Placzki sie zdarzaja. Wczoraj myslalam ze mi sutki urwie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🥴🥴🥴🥴. Baczki puszcza bardzo smierdzace. Nic nie pomaga🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🥴🥴🥴🥴. Takze czekam kupoinwazje, no po takiej przerwie jest kilka i zazwyczaj po pachy.
Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Karolina, like za to że się udało na NFZ to załatwić. Macie już umówione terminy do tych specjalistów? Super ogarniasz, jestem pod wrażeniem! Na pewno bardzo to Matyldzi pomoże 😘
Kar, na początku słoik 80g to będziecie mieć na dwa dni a większość i tak wyląduje w koszukar_oliv lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja zakupiłam słoiczek z hippa z pierwszą marchewka i już stoi 2 tyg 😅 Kurcze niewiem kiedy zacząć rozszerzać Tymkowi ta dietę. Czy tutaj też patrzeć na wiek korygowany czy urodzeniowy 🤔02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
KarolinaMaria, dokładnie. Ja też nikomu nie mówię że coś źle robi, dlatego nie wiem, skąd tyle rad w moją stronę, skoro o nie nie proszę. Córka tej znajomej też jeszcze nie siedziała kiedy jej zmienili wózek na spacerówkę bo w gondoli połamał im się stelaż. Ale ja nigdy nie powiem jej "słuchaj, uważam, że źle zrobiłaś". A ona nie dość, że mi ciągle doradza, to jeszcze głupio. Niektórzy ludzie nie zdają chyba sobie sprawy, że nie mając odpowiedniej wiedzy mogą komuś zaszkodzić takimi radami. A już krytykowanie wprost czyichś metod i wyborów to w ogóle smutna sprawa. Następnym razem kiedy mi wyskoczy z czymś takim to jej powiem, żeby się nie wtrącała, a jak się obrazi to trudno... Nie wiem, dlaczego matki dają sobie prawo do krytykowania innych matek. Kiedy proszę o radę to spoko, ale jeśli nie, to zamilcz babo i nie gadaj głupot...
Tak w ogóle to powiem Wam hit - ostatnio kiedy moja teściowa zobaczyła, że przyczepiam teraz Olkowi do wózka parasolkę to powiedziała, że dziecko to nie wampir i że nie trzeba go tak osłaniać, bo przecież się nie spali 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ No i jak tu się nie denerwować... Teraz nic nie mówi, bo dostała opiernicz. Ciekawe, jak długo to potrwa...KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Nasz Michałek ma asymetrie i fizjo pozwoliła go wozić w spacerówce normalnej, tylko na leżąco bo jeszcze nie siedzi ani nie siada sam.
Na razie jeszcze może jeździć w gondoli, ale on serio już ledwo się w niej mieści. Mąż mówi, że musimy mu wyciąć dziury na nogi 🤣 Nie wiem dokładnie ile mierzy, ale jak go alergolog ważyła ma wizycie to waga pokazała 8,5 kg. Zapytałabym gdzie jest mój malutki synek, z tym, że malutki to on akurat nigdy nie był 😁Lalia, Gagatka lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj Olek spał od 21.30 do 7.30 ciągiem 😮 Jestem w totalnym szoku i trochę się martwię. Zawsze budzi się około północy lub później na jeden posiłek, a następnie około 5 rano, więc nie nastawiłam sobie żadnych budzików bo byłam pewna, że wstanie. I teraz jak to jest - czy jeśli śpi tak długo to powinnam go sama wybudzić? Boję się, żeby przez tak długi czas się nie odwodnił...
kic83, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Clover, moja sąsiadka ma synka, ktory ma 7 miesięcy. Młody jest dość dużym dzieckiem i już 2 miesiące temu przeszła z nim na spacerówkę kubełkową. Na pewno jeszcze samodzielnie nie siedzi. Wiem, że to niezdrowe i niezalecane, ale w życiu bym jej tego nie powiedziała. Nie chcę by ktoś wtrącał się w moje macierzyństwo, więc ja nie wtrącam się w czyjeś. Myślę, że ona wie o tym, ale co ma zrobić... gondola szybko okazała się za mała. Pewnie nie analizowała rodzaju spacerówki przy kupnie wózka. Młody jeździ i jest zadowolony, nic innym do tego.
Byłyśmy wczoraj w ośrodku rehabilitacyjnym na NFZ, lekarz potwierdził obniżone napięcie z przodu i lekką asymetrię. Mamy przepisane 16 spotkań z fizjo wg bobath (1x w tyg), 2 spotkania z logopedą i 2 z psychologiem. Nie wiem co Matyldzia o nas naopowiada na kozetce u psychologa 😂 cieszę się, że się udało to załatwić, mam tam 7 minut autem. Oprócz tego będziemy jeszcze chodzić prywatnie. Składamy też papiery o WWR, może też wpadnie jakaś darmowa rehabilitacja.
My czekamy na wizytę nfz, na razie wszystko prywatnie.
Jak i gdzie składa się papiery o WWR?
Obniżone napięcie z przodu? Czyli? Jak u Was się objawia?O ❤️
Z ❤️ -
Clover wrote:Olek też ma asymetrię, więc pewnie dostaniemy identyczne zalecenia 👍😁
Na razie jeszcze może jeździć w gondoli, ale on serio już ledwo się w niej mieści. Mąż mówi, że musimy mu wyciąć dziury na nogi 🤣 Nie wiem dokładnie ile mierzy, ale jak go alergolog ważyła ma wizycie to waga pokazała 8,5 kg. Zapytałabym gdzie jest mój malutki synek, z tym, że malutki to on akurat nigdy nie był 😁Lalia, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Meggi110818 wrote:My czekamy na wizytę nfz, na razie wszystko prywatnie.
Jak i gdzie składa się papiery o WWR?
Obniżone napięcie z przodu? Czyli? Jak u Was się objawia?
Edit: psychologiczno pedagogicznej oczywiście, nie wiem co ja z tą rehabilitacyjną takWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 18:04
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Dzisiaj Olek spał od 21.30 do 7.30 ciągiem 😮 Jestem w totalnym szoku i trochę się martwię. Zawsze budzi się około północy lub później na jeden posiłek, a następnie około 5 rano, więc nie nastawiłam sobie żadnych budzików bo byłam pewna, że wstanie. I teraz jak to jest - czy jeśli śpi tak długo to powinnam go sama wybudzić? Boję się, żeby przez tak długi czas się nie odwodnił...
Clover
Wielkie zazdro!
Ty się ciesz, a nie martw, naprawdę!
Gdyby był głodny to obudziłby się, nie odwodnił się, wierz miZulugula, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Irysko, kciuki żeby się udało z tymi drzemkami ✊ naprawdę Michaś leży grzecznie w spacerówce na płasko?😁 Olek w gondoli robi "brzuszki" więc sporo go wożę na brzuchu 😅 ale może sprawdzimy jakby było w spacerówce 🤔
Iryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ja zakupiłam słoiczek z hippa z pierwszą marchewka i już stoi 2 tyg 😅 Kurcze niewiem kiedy zacząć rozszerzać Tymkowi ta dietę. Czy tutaj też patrzeć na wiek korygowany czy urodzeniowy 🤔
Inaa89, Gagatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyClover wrote:Dzisiaj Olek spał od 21.30 do 7.30 ciągiem 😮 Jestem w totalnym szoku i trochę się martwię. Zawsze budzi się około północy lub później na jeden posiłek, a następnie około 5 rano, więc nie nastawiłam sobie żadnych budzików bo byłam pewna, że wstanie. I teraz jak to jest - czy jeśli śpi tak długo to powinnam go sama wybudzić? Boję się, żeby przez tak długi czas się nie odwodnił...
Moja Matylda przesypia nocki od około 3mca życia i jakoś na odwodniona nie wyglądaClover, Gagatka lubią tę wiadomość