X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, nie pamiętam czy pisałaś: pytałaś już fizjo czy możecie przejść do spacerówki rozłożonej na płasko?😘

Tajka, pomyślałam o Tobie. Daj znać co u Was jeśli czytasz 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jak ubieracie na noc do spania Wasze dzieci w takie upały?
    Krótki rękaw, krótkie nogawki. Dodam że Martę parzą kocyki. Jak tylko poczuje ze coś dotyka jej nóg to zrobi wszystko, żeby zrzucić kocyk z siebie.

Tymek mi mówi "mamo, dobrze że jesteście z tatą razem bo gdybyście nie byli to by mnie nie było". I to były najpiękniejsze życzenia z okazji rocznicy ślubu!

Suszarka, Lalia, Ania81, Clover, kic83, dmg111, Nowastaraczka, kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Suszarko, nie pamiętam czy pisałaś: pytałaś już fizjo czy możecie przejść do spacerówki rozłożonej na płasko?😘
    Kochana, miałam pytać ostatnio ale wizyta nie przebiegła po mojej myśli (Iga się denerwowała, do tego moim okiem widziałam że zrobiła spore postępy od ostatniej wizyty a fizjo ostudziła mój zapał). Jutro idziemy znów i mam zamiar zapytac już na 100%, bo wydaje mi się w taką gorącą pogodę będzie jej też wygodniej w spacerówce. No i liczę oczywiście że zakończy to dramaty na spacerach 😁

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jak ubieracie na noc do spania Wasze dzieci w takie upały?
    Moja śpi tylko w pajacu, bez przykrycia. Bo jak miała body to się wkurzała, że nóżki gole, więc musi mieć zakryte :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igunia jaka uśmiechnięta 😍😍😍 cudna jest ❤️ i panterka - ciocia lubi mocno!! :)

Suszarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle orzed okresem - power!

Wysprzątałam mieszkanie, 3 pralki zrobione, bo tak ciepło to schnie prawie od razu :)

Zrobiłam dzieciom naleśniki na kolację.

Ugotowałam też pomidorowa na jutro, jutro tylko makaron się dogotuje.

Zostało mi jeszcze poskładać pranie i schować do szaf. 💪 Ale to jak dzieci mi usna, bo jeszcze z Kornelia leżę :)
    Jak starczy mi sił to przejrzę co mam z ciuszków na 80, bo 74 to już takie mocno na styk są 🙉 także ten...

Jutro mam wolne w pracy, ale cały dzień rozplanowany 😂
    Rano rozwoze wszystkie dzieci (mąż schodzi z nocki).
    Jadę do miasta na pobranie krwi i do siedziby firmy podpisać ta umowę, bo już czeka przygotowana.
    Stamtąd od razu jadę z babcia na cmentarz, bo obiecałam że ja zawiozę, więc pojedziemy sobie z Matyldą.
    Wrócę do domku, zjem obiad, mąż odbierze dzieci.
    A po południu lecę na rzęsy 😍 Zanzi witaj ponownie 🏝️
    Aaaaa i w międzyczasie (hahaha) muszę skoczyć na jakieś zakupy bo się wszystko pokończyło i lodówka świeci pustkami 🙉

Także no... Ja chyba nie mam luźniejszych dni 😂

Clover lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moti o matko zmęczyłam się samym czytaniem Twojego planu dnia 😆 od teraz doceniam swoje dni😅

SzalonaOna, kic83, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę, Iga jaki zaciesz🤩 cudowna! Najlepsze życzenia na 5 miesięcy:)

Lalia gratulacje obustronnych umiejętności Olka💪

U nas na noc cienki pajac bez stóp i w łóżeczku kocyk lub spiworek, a ze mną w łóżku pod kołdrą. Ale my mamy głównie północne okna i jeszcze się nie nagrzało. Na działce w domu było baardzo ciepło to synek spał tylko w body na krótki rękaw ze mną pod kołdrą a w łóżeczku pod kocykiem. Nie wzielam rampersow, takto by w rampersie spal.
    Kocyki cienkie bambus bawełna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 21:08

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko Igusia jest cudowna, ten usmiech skradl mi serce❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moti cudowny plan dnia🤩, zycie matki zabieganiej💪💪. Super jestes

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Moti cudowny plan dnia🤩, zycie matki zabieganiej💪💪. Super jestes
    Chyba powinnam to nazwać "nie ogarniam życia" 😂

Ania81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja Matylda jest wszystkożerna 🙉 jaki słoik bym jej nie dała, to wcina i aż się trzęsie... Oby jej tak zostało na później :)

Lalia, Suszarka, dmg111, KarolinaMaria, Nowastaraczka, kar_oliv, Ania81, Inaa89, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic Malwi spi w body na krotkim. Pol wieczoru bez przykrycia, potem pol nocy pod pielucha tetrowa i pol pod koldra. Teraz mamy prawie 28 stopni w pokoju wiec spi bez niczego. Pieluszka nakrywam jak my idziemy spac. Do tej 1 w nocy spadnie do 24-25 wtedy jej nozki przykrywam. :)

kic83 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jestem ciekawa, jak mi jutro wyjdą wyniki tarczycowe. Dawno już nie robiłam, a ostatnio wpadłam w nadczynność. Także z chęcią się dowiem 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do włosów. Ja mam proste jak druty. Teraz się umówiłam na pasemka, bo na lato lubię coś tam zmienić, ale też chcę je przyciąć tak z 3 cm, bo końcówki mam już dramatyczne.

Mam też fajna maskę nawilżajaca i zamierzam 2x w tyg sobie ja kłaść :)

A powiedzcie mi, na buzię, na rozszerzone pory coś polecacie? Bo u mnie z tym dramat... 🤦‍♀️

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A co do włosów. Ja mam proste jak druty. Teraz się umówiłam na pasemka, bo na lato lubię coś tam zmienić, ale też chcę je przyciąć tak z 3 cm, bo końcówki mam już dramatyczne.

Mam też fajna maskę nawilżajaca i zamierzam 2x w tyg sobie ja kłaść :)

A powiedzcie mi, na buzię, na rozszerzone pory coś polecacie? Bo u mnie z tym dramat... 🤦‍♀️

Mi bardzo pomoglo serum z bielendy, mezo serum. Tyle ze trzeba byc sumiennym. Ja dlugo nie uzywalam z 3/4 opakowania ale efekty widzialam szybko :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, Iga to prawdziwy promyczek!

Btw, dziś jak mam przewietrzona sypialnię i wentylator chodził cały dzień to śpi w rampersie z długimi rękawami i nogawkami, ale tak jak mówiłam, Marta ma alergię na kocyki ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Tajka, pomyślałam o Tobie. Daj znać co u Was jeśli czytasz 😘
    Ja pytałam jak Marta była w wieku Olka i fizjo pozwoliła na półleżąco. Marta miała coś jakby lekką asymetrię, a konkretniej mocno preferowała jedną stronę :)

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, wszystkiego najlepszego dla Iguni! 🎉 Śliczna i wesoła z niej dziewczynka 😍

Lalia, super, że Olek opanował też obroty przez drugą stronę, brawo dla niego! 🤩

Motylku, bardzo Cię podziwiam, że tak wszystko super ogarniasz. Trzymam kciuki za wyniki 🍀

Ja teraz kładę Olka spać w rampersie i przykrywam cienkim kocykiem. My mieszkamy na poddaszu, więc w pokoju często jest bardzo gorąco. My z mężem ostatnio śpimy już praktycznie bez kołdry.

Lalia, Suszarka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś
    z czego Ty tak się cieszysz, chyba dobrze masz z tą mamusią że taka zadowolona :)

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 3674 3675 3676 3677 3678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ