X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igunia cudowna! Samych cudowności promyczku!

Ounai, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Dużo miłości! Kochajcie się coraz mocniej!

Motylku, Ty to jesteś kobieta rakieta. Jesteś niesamowicie zorganizowana! Mąż to powinien Cię na rękach nosić!

Inaa, bardzo mi przykro z powodu brata i bratowej. Nie wyobrażam sobie nawet jaką tragedię przezywają. Zapewnij ich po prostu, że mogą na Was liczyć i jesteście w razie potrzeby.

Ekstra, że chrzty się udały, czekam na fotorelacje naszych elaganckich forumowych dzieciaczków :)

Poluna śpi w rampersie i śpiworku lekkim ale nie takim jednowarstwowym tylko grubszym ona lubi ciepełko po mamie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 22:21

Lalia, Suszarka, SzalonaOna, Ounai, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciliśmy. Podróż powrotna minęła rewelacyjnie, Pola zniosła znakomicie drogę! Mieliśmy 3 postoje po 15-20 min, na koniec trzeba było ją zabawiać ale to nic takiego po 6h siedzenia przy tak ruchliwym dziecku.

Nad morzem było rewelacyjnie, pogoda idealna, odpoczeliśmy bardzo także polecam podróże z takim maluszkiem, my naprawdę nie odczuwaliśmy wielkiej zmiany w porównaniu do wakacji bez dziecka.
    Mała czołgistka jeździła cały czas na brzuchu (mogłaby tak godzinami) i obserwowała otoczenie, na plaży bawiła się w piachu zjadając go całkiem spore ilości 🤪

Pola zaczyna czworakować, tzn staje do.tej pozycji i odbija się nogami jak żaba robiąc takie śmieszne skoczki, czasami uda jej się przejść kawałek normalnie ale jeszcze nie ma siły tak długo trzymać się w pozycji czworacznej. Za to pełzanie na wszystkivh powierzchniach ma.opanowane do perfekcji.

Miejsce w którym nocowaliśmy również bardzo fajne, sympatyczni właściciele, standard pokoju ok, do tego był basen kryty, sauna, jacuzzi ( wynosiliśmy śpiącą w wózku Pole wieczorami a my chillowaliśmy w jaccuzi) także jakby któraś była zainteresowana to Polecam Wille Marianna w Dąbkach.

Jutro Pola ma szczepienie a wygląda jak dzecko wojny, wysuszona od piachu, obdrapana na

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 18:44

Ladyo, SzalonaOna, Clover, Lalia, Ounai, KarolinaMaria, kiniusia270, Nowastaraczka, Suszarka, kar_oliv, Zulugula, Ania81, Inaa89, Inga28, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka - czadowe fotki!!! I cieszę się, że wakacje udane :) Pola zaprawiona w bojach, droga jej nie straszna! A ja tu się stresuje 2h jazdy... Hehe :)

Widziałam też, że pobiegalas po plaży! Ale czad!

Aż się nie mige doczekać swojego urlopu... :)

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę właśnie pytała fizjo o spacerówkę, bo wczoraj ta znajoma która u nas była stwierdziła, że Olek niedługo wyrośnie z gondoli i że będziemy musieli kupić spacerówkę. Mówię do niej, że na razie nie zamierzam kupować, bo mamy wózek 2w1 i jeśli spacerówka się będzie sprawdzała to raczej nie planuję zakupu innej, a ona na to, że jeśli Olek nie siedzi to trzeba spacerówkę kubełkową. Mam odmienne zdanie, ale jak jej to powiedziałam to zrobiła tylko durną minę pt. "I tak wiem lepiej". Ona w ogóle neguje to, że chodzimy do fizjoterapeuty, bo jej zdaniem jej córka miała to samo co Olek i się obyło bez fizjo. Widzimy się raz na miesiąc albo rzadziej, ale ona już zdiagnozowała moje dziecko 🤦‍♀️ Lubię ją, ale ostatnio się zachowuje jakby pozjadała wszystkie rozumy. Chyba najbardziej w rodzicielstwie wkurza mnie to, że inni w kółko wciskają nam na siłę jakieś rady o które wcale nie prosimy. Dziś z kolei wpadła do nas na chwilę kuzynka męża. Jakiś czas temu rozmawiałam z nią na temat alergii Olka, a ona mówi do mnie "tylko nie dajcie sobie wcisnąć tego obrzydliwego Nutramigenu". Dzisiaj pyta, jak było u alergologa i opowiadam, że mamy teraz mleko Neocate, a ona od razu "nam też lekarz chciał je WCISNĄĆ, ale ja nie zmieniłam i po jakimś czasie alergia się zmniejszyła". Mówię, że ja nie uważam się za mądrzejszą od lekarza i że jeśli coś zaleca, to się do tego stosuję. Ręce opadają. Sami specjaliści wkoło. O mojej mamie i teściowej nawet nie wspominam, bo o tym to by już można było książkę napisać. Jednej i drugiej ostatnio już powiedziałam że skoro nam nie pomaga, to niech przynajmniej nie przeszkadza. Ja od nikogo nie wymagam pomocy, ale skoro radzimy sobie sami, to nie potrzebujemy też durnych opinii, które mało mają wspólnego z obecnymi zaleceniami 🤷‍♀️

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, pytałaś o kosmetyki na rozszerzone pory. The Ordinary ma świetne kosmetyki.
    Ja używam ich kosmetyków od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona

Polecam poczytać np tu i dobrać pielęgnacje pod siebie

http://www.blessthemess.pl/pielegnacja-the-ordinary-gotowe-zestawy-na-tradzik-przebarwienia-naczynka-zmarszczki/

Ja zainteresowałam się tematem dzięki emdar i jestem.bardzo zadowolona :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, super, że wyjazd się udał i że Pola fajnie zniosła podróż 😁 Wygląda na bardzo zadowoloną z zabawy w piachu 😊

Anet.kaa lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, dodajesz otuchy 💪 my jedziemy nad morzem w sierpniu i czeka nas ok. 8-9h jazdy i coraz bardziej rozważamy podróż nocą 🤔 Inaa, Wy tak chyba jechaliście ostatnio z gór, tak?
    A Pola Agentka zawodowa 😎

Clover, nie wiem czy już z nami byłaś jak wstawiłam tutaj mój słynny obrazek spacerówki kubelkowej i zwykłej 😂😂😂 w razie czego chyba nadal mam 🤭
    Nie daj sobie wcisnąć!! Jeśli dziecko samodzielnie nie siedzi to tylko i wyłącznie spacerówka rozkładana na płasko!!

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, nie, nie widziałam tego 😁 Ale już nawet abstrahując od tego, co polecają, a co odradzają fizjoterapeuci, "tak na chłopski rozum" dla mnie siedzenie kubełkowe to takie, gdzie dziecko jest w pozycji wymuszonej, nienaturalnej. I raczej zdrowe to dla niego nie jest jeśli nie potrafi siedzieć 🤔 Zapomniałam zapytać koleżanki, czy skoro uważa, że leżenie w takiej spacerówce jest najlepsze, to co z gondolą? Przecież tam dziecko leży na płasko, pewnie to też jest dla niego niezdrowe 🤣🤣🤣

Lalia, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, znam to...chyba każdy to zna. Ja już sto razy słyszałam od różnych osób po co do fizjo chodzimy, że dawniej nikt nie zwracał uwagi na takie rzeczy i wszyscy żyjemy itd. Wpuszczam jednym uchem, wypuszczam drugim, bo sama wiem najlepiej co jest dobre dla mojego dziecka. Ale wiem jak takie złote rady potrafią zagotować...

Pola plażowiczka ❤️ kochana!

Dziewczyny skąd macie letnie śpiworki? Wiem że temat był ale mnie wtedy nie dotyczył, bo Iga spala z nami 🙈 a dzisiaj ją kilka razy musiałam nakrywać kocem bo się rozkopywała. Szukam czegoś cieniutkiego bo mamy strasznie ciepło 🥵

KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 21:39

Suszarka, Anet.kaa, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia tak z gór wyjeżdżaliśmy między 18 a 19. Dzieci praktycznie po godzinie zasnęły. I przespały całą podróż. W domu byliśmy ok 00.30. Nie męczyliśmy się w upale, nie było korków, drogi puste i jechało się super.
    Ale jak jechaliśmy w góry wyjeżdżaliśmy między 4 a 5 rano i też podróż była ok. Tymek przespał w zasadzie prawie całą. I były tylko 2 postoje na karmienie. Starszaki też przespały połowę drogi.
    W lipcu jedziemy nad morze i zamierzamy wyjechać też w granicach 4 rano.

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko , jaką Iga zadowolona 😍 śliczna jest 😘

Anetko, Pola również małe cudo 🥰 cieszę się, że Wam również udał się wyjazd. Tymek z Pola mogą sobie przybić piątki za to jak fantastycznie przetrwali wyjazdy 😁😘

Suszarka, Anet.kaa lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic u nas Tymek śpi w samym krótkim bodziaku, przykryty lekkim cienkim kocykiem. Jak był ubrany na długo to cały się pocil.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, moja sąsiadka ma synka, ktory ma 7 miesięcy. Młody jest dość dużym dzieckiem i już 2 miesiące temu przeszła z nim na spacerówkę kubełkową. Na pewno jeszcze samodzielnie nie siedzi. Wiem, że to niezdrowe i niezalecane, ale w życiu bym jej tego nie powiedziała. Nie chcę by ktoś wtrącał się w moje macierzyństwo, więc ja nie wtrącam się w czyjeś. Myślę, że ona wie o tym, ale co ma zrobić... gondola szybko okazała się za mała. Pewnie nie analizowała rodzaju spacerówki przy kupnie wózka. Młody jeździ i jest zadowolony, nic innym do tego.

Byłyśmy wczoraj w ośrodku rehabilitacyjnym na NFZ, lekarz potwierdził obniżone napięcie z przodu i lekką asymetrię. Mamy przepisane 16 spotkań z fizjo wg bobath (1x w tyg), 2 spotkania z logopedą i 2 z psychologiem. Nie wiem co Matyldzia o nas naopowiada na kozetce u psychologa 😂 cieszę się, że się udało to załatwić, mam tam 7 minut autem. Oprócz tego będziemy jeszcze chodzić prywatnie. Składamy też papiery o WWR, może też wpadnie jakaś darmowa rehabilitacja.

Lalia, Clover, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Lalia, nie, nie widziałam tego 😁 Ale już nawet abstrahując od tego, co polecają, a co odradzają fizjoterapeuci, "tak na chłopski rozum" dla mnie siedzenie kubełkowe to takie, gdzie dziecko jest w pozycji wymuszonej, nienaturalnej. I raczej zdrowe to dla niego nie jest jeśli nie potrafi siedzieć 🤔 Zapomniałam zapytać koleżanki, czy skoro uważa, że leżenie w takiej spacerówce jest najlepsze, to co z gondolą? Przecież tam dziecko leży na płasko, pewnie to też jest dla niego niezdrowe 🤣🤣🤣
    Nasz Michałek ma asymetrie i fizjo pozwoliła go wozić w spacerówce normalnej, tylko na leżąco bo jeszcze nie siedzi ani nie siada sam.

KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy zamawiałam właśnie śpiworek letni bo ten co mamy po siostrze jest dużo za duży. Zamówiłam jakiś na allegro musliniwy 2 warstwowy chociaz on ma jedną rozmiarowke od 1 do 9miesiecy więc też będzie wielki pewnie. No i skusiłam się na ten Natulino też 2 warstwy od 0-3m by miała na teraz. Mam właśnie taki 2 warstwy po Ali i on jest bardzo cienki i podobnie jak Zulu jestem ciekawa tego 1 warstwowego bo to chyba będzie jak tetra. My akurat spimy przy otwartym oknie zwlaszcza w takie upały by dalo się oddychać 😅

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetka, dodajesz otuchy 💪 my jedziemy nad morzem w sierpniu i czeka nas ok. 8-9h jazdy i coraz bardziej rozważamy podróż nocą 🤔 Inaa, Wy tak chyba jechaliście ostatnio z gór, tak?
    A Pola Agentka zawodowa 😎

Clover, nie wiem czy już z nami byłaś jak wstawiłam tutaj mój słynny obrazek spacerówki kubelkowej i zwykłej 😂😂😂 w razie czego chyba nadal mam 🤭
    Nie daj sobie wcisnąć!! Jeśli dziecko samodzielnie nie siedzi to tylko i wyłącznie spacerówka rozkładana na płasko!!
    Jechała do Zakopanego właśnie z 8h, nocą, jak Kornelia miała 9 mcy. Polecam nockę. Przespali praktycznie cała podróż

Lalia lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest duszno w sypialni i ostatnio mała śpi tylko w koszulce na krótki rękaw + pampersiak 😊 Ounai moja też jest rozkopywaczem kocyków a w śpiworku jej nogi dostają dosłownie szału !!

Czekam na ☂️ do wózka bo wczoraj mimo spf 50 i zakrywania białą chustą od słońca ma lekko czerwone nóżki, ma mieć niby też filtrowanie w tym parasolu... może za mało tego kremu jej dałam ale białe nogi całe były 🤷‍♀️ U mnie dojście do parku w pełnym słońcu 0 drzew i już w taki skwar to tylko popołudniami będziemy chodzić ☀️

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku tybuestes zorganizowac i swietnie wszystko ogarniasz💪💪💪💪

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek to te słoiki 80g wystarczą? Zabieram się do rozszerzania jak do jeża.

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 3675 3676 3677 3678 3679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ