Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Igunia cudowna! Samych cudowności promyczku!
Ounai, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Dużo miłości! Kochajcie się coraz mocniej!
Motylku, Ty to jesteś kobieta rakieta. Jesteś niesamowicie zorganizowana! Mąż to powinien Cię na rękach nosić!
Inaa, bardzo mi przykro z powodu brata i bratowej. Nie wyobrażam sobie nawet jaką tragedię przezywają. Zapewnij ich po prostu, że mogą na Was liczyć i jesteście w razie potrzeby.
Ekstra, że chrzty się udały, czekam na fotorelacje naszych elaganckich forumowych dzieciaczków
Poluna śpi w rampersie i śpiworku lekkim ale nie takim jednowarstwowym tylko grubszym ona lubi ciepełko po mamieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 22:21
Lalia, Suszarka, SzalonaOna, Ounai, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość
-
My już wróciliśmy. Podróż powrotna minęła rewelacyjnie, Pola zniosła znakomicie drogę! Mieliśmy 3 postoje po 15-20 min, na koniec trzeba było ją zabawiać ale to nic takiego po 6h siedzenia przy tak ruchliwym dziecku.
Nad morzem było rewelacyjnie, pogoda idealna, odpoczeliśmy bardzo także polecam podróże z takim maluszkiem, my naprawdę nie odczuwaliśmy wielkiej zmiany w porównaniu do wakacji bez dziecka.
Mała czołgistka jeździła cały czas na brzuchu (mogłaby tak godzinami) i obserwowała otoczenie, na plaży bawiła się w piachu zjadając go całkiem spore ilości 🤪
Pola zaczyna czworakować, tzn staje do.tej pozycji i odbija się nogami jak żaba robiąc takie śmieszne skoczki, czasami uda jej się przejść kawałek normalnie ale jeszcze nie ma siły tak długo trzymać się w pozycji czworacznej. Za to pełzanie na wszystkivh powierzchniach ma.opanowane do perfekcji.
Miejsce w którym nocowaliśmy również bardzo fajne, sympatyczni właściciele, standard pokoju ok, do tego był basen kryty, sauna, jacuzzi ( wynosiliśmy śpiącą w wózku Pole wieczorami a my chillowaliśmy w jaccuzi) także jakby któraś była zainteresowana to Polecam Wille Marianna w Dąbkach.
Jutro Pola ma szczepienie a wygląda jak dzecko wojny, wysuszona od piachu, obdrapana naWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 18:44
Ladyo, SzalonaOna, Clover, Lalia, Ounai, KarolinaMaria, kiniusia270, Nowastaraczka, Suszarka, kar_oliv, Zulugula, Ania81, Inaa89, Inga28, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetka - czadowe fotki!!! I cieszę się, że wakacje udane
Pola zaprawiona w bojach, droga jej nie straszna! A ja tu się stresuje 2h jazdy... Hehe
Widziałam też, że pobiegalas po plaży! Ale czad!
Aż się nie mige doczekać swojego urlopu...Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Ja też będę właśnie pytała fizjo o spacerówkę, bo wczoraj ta znajoma która u nas była stwierdziła, że Olek niedługo wyrośnie z gondoli i że będziemy musieli kupić spacerówkę. Mówię do niej, że na razie nie zamierzam kupować, bo mamy wózek 2w1 i jeśli spacerówka się będzie sprawdzała to raczej nie planuję zakupu innej, a ona na to, że jeśli Olek nie siedzi to trzeba spacerówkę kubełkową. Mam odmienne zdanie, ale jak jej to powiedziałam to zrobiła tylko durną minę pt. "I tak wiem lepiej". Ona w ogóle neguje to, że chodzimy do fizjoterapeuty, bo jej zdaniem jej córka miała to samo co Olek i się obyło bez fizjo. Widzimy się raz na miesiąc albo rzadziej, ale ona już zdiagnozowała moje dziecko 🤦♀️ Lubię ją, ale ostatnio się zachowuje jakby pozjadała wszystkie rozumy. Chyba najbardziej w rodzicielstwie wkurza mnie to, że inni w kółko wciskają nam na siłę jakieś rady o które wcale nie prosimy. Dziś z kolei wpadła do nas na chwilę kuzynka męża. Jakiś czas temu rozmawiałam z nią na temat alergii Olka, a ona mówi do mnie "tylko nie dajcie sobie wcisnąć tego obrzydliwego Nutramigenu". Dzisiaj pyta, jak było u alergologa i opowiadam, że mamy teraz mleko Neocate, a ona od razu "nam też lekarz chciał je WCISNĄĆ, ale ja nie zmieniłam i po jakimś czasie alergia się zmniejszyła". Mówię, że ja nie uważam się za mądrzejszą od lekarza i że jeśli coś zaleca, to się do tego stosuję. Ręce opadają. Sami specjaliści wkoło. O mojej mamie i teściowej nawet nie wspominam, bo o tym to by już można było książkę napisać. Jednej i drugiej ostatnio już powiedziałam że skoro nam nie pomaga, to niech przynajmniej nie przeszkadza. Ja od nikogo nie wymagam pomocy, ale skoro radzimy sobie sami, to nie potrzebujemy też durnych opinii, które mało mają wspólnego z obecnymi zaleceniami 🤷♀️
-
Motylku, pytałaś o kosmetyki na rozszerzone pory. The Ordinary ma świetne kosmetyki.
Ja używam ich kosmetyków od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona
Polecam poczytać np tu i dobrać pielęgnacje pod siebie
http://www.blessthemess.pl/pielegnacja-the-ordinary-gotowe-zestawy-na-tradzik-przebarwienia-naczynka-zmarszczki/
Ja zainteresowałam się tematem dzięki emdar i jestem.bardzo zadowolonaSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Anetka, dodajesz otuchy 💪 my jedziemy nad morzem w sierpniu i czeka nas ok. 8-9h jazdy i coraz bardziej rozważamy podróż nocą 🤔 Inaa, Wy tak chyba jechaliście ostatnio z gór, tak?
A Pola Agentka zawodowa 😎
Clover, nie wiem czy już z nami byłaś jak wstawiłam tutaj mój słynny obrazek spacerówki kubelkowej i zwykłej 😂😂😂 w razie czego chyba nadal mam 🤭
Nie daj sobie wcisnąć!! Jeśli dziecko samodzielnie nie siedzi to tylko i wyłącznie spacerówka rozkładana na płasko!! -
Lalia, nie, nie widziałam tego 😁 Ale już nawet abstrahując od tego, co polecają, a co odradzają fizjoterapeuci, "tak na chłopski rozum" dla mnie siedzenie kubełkowe to takie, gdzie dziecko jest w pozycji wymuszonej, nienaturalnej. I raczej zdrowe to dla niego nie jest jeśli nie potrafi siedzieć 🤔 Zapomniałam zapytać koleżanki, czy skoro uważa, że leżenie w takiej spacerówce jest najlepsze, to co z gondolą? Przecież tam dziecko leży na płasko, pewnie to też jest dla niego niezdrowe 🤣🤣🤣
Lalia, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Clover, znam to...chyba każdy to zna. Ja już sto razy słyszałam od różnych osób po co do fizjo chodzimy, że dawniej nikt nie zwracał uwagi na takie rzeczy i wszyscy żyjemy itd. Wpuszczam jednym uchem, wypuszczam drugim, bo sama wiem najlepiej co jest dobre dla mojego dziecka. Ale wiem jak takie złote rady potrafią zagotować...
Pola plażowiczka ❤️ kochana!
Dziewczyny skąd macie letnie śpiworki? Wiem że temat był ale mnie wtedy nie dotyczył, bo Iga spala z nami 🙈 a dzisiaj ją kilka razy musiałam nakrywać kocem bo się rozkopywała. Szukam czegoś cieniutkiego bo mamy strasznie ciepło 🥵
KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia tak z gór wyjeżdżaliśmy między 18 a 19. Dzieci praktycznie po godzinie zasnęły. I przespały całą podróż. W domu byliśmy ok 00.30. Nie męczyliśmy się w upale, nie było korków, drogi puste i jechało się super.
Ale jak jechaliśmy w góry wyjeżdżaliśmy między 4 a 5 rano i też podróż była ok. Tymek przespał w zasadzie prawie całą. I były tylko 2 postoje na karmienie. Starszaki też przespały połowę drogi.
W lipcu jedziemy nad morze i zamierzamy wyjechać też w granicach 4 rano.Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Suszarko , jaką Iga zadowolona 😍 śliczna jest 😘
Anetko, Pola również małe cudo 🥰 cieszę się, że Wam również udał się wyjazd. Tymek z Pola mogą sobie przybić piątki za to jak fantastycznie przetrwali wyjazdy 😁😘Suszarka, Anet.kaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Kic u nas Tymek śpi w samym krótkim bodziaku, przykryty lekkim cienkim kocykiem. Jak był ubrany na długo to cały się pocil.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Clover, moja sąsiadka ma synka, ktory ma 7 miesięcy. Młody jest dość dużym dzieckiem i już 2 miesiące temu przeszła z nim na spacerówkę kubełkową. Na pewno jeszcze samodzielnie nie siedzi. Wiem, że to niezdrowe i niezalecane, ale w życiu bym jej tego nie powiedziała. Nie chcę by ktoś wtrącał się w moje macierzyństwo, więc ja nie wtrącam się w czyjeś. Myślę, że ona wie o tym, ale co ma zrobić... gondola szybko okazała się za mała. Pewnie nie analizowała rodzaju spacerówki przy kupnie wózka. Młody jeździ i jest zadowolony, nic innym do tego.
Byłyśmy wczoraj w ośrodku rehabilitacyjnym na NFZ, lekarz potwierdził obniżone napięcie z przodu i lekką asymetrię. Mamy przepisane 16 spotkań z fizjo wg bobath (1x w tyg), 2 spotkania z logopedą i 2 z psychologiem. Nie wiem co Matyldzia o nas naopowiada na kozetce u psychologa 😂 cieszę się, że się udało to załatwić, mam tam 7 minut autem. Oprócz tego będziemy jeszcze chodzić prywatnie. Składamy też papiery o WWR, może też wpadnie jakaś darmowa rehabilitacja.
Lalia, Clover, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Clover wrote:Lalia, nie, nie widziałam tego 😁 Ale już nawet abstrahując od tego, co polecają, a co odradzają fizjoterapeuci, "tak na chłopski rozum" dla mnie siedzenie kubełkowe to takie, gdzie dziecko jest w pozycji wymuszonej, nienaturalnej. I raczej zdrowe to dla niego nie jest jeśli nie potrafi siedzieć 🤔 Zapomniałam zapytać koleżanki, czy skoro uważa, że leżenie w takiej spacerówce jest najlepsze, to co z gondolą? Przecież tam dziecko leży na płasko, pewnie to też jest dla niego niezdrowe 🤣🤣🤣
KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja w nocy zamawiałam właśnie śpiworek letni bo ten co mamy po siostrze jest dużo za duży. Zamówiłam jakiś na allegro musliniwy 2 warstwowy chociaz on ma jedną rozmiarowke od 1 do 9miesiecy więc też będzie wielki pewnie. No i skusiłam się na ten Natulino też 2 warstwy od 0-3m by miała na teraz. Mam właśnie taki 2 warstwy po Ali i on jest bardzo cienki i podobnie jak Zulu jestem ciekawa tego 1 warstwowego bo to chyba będzie jak tetra. My akurat spimy przy otwartym oknie zwlaszcza w takie upały by dalo się oddychać 😅Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Anetka, dodajesz otuchy 💪 my jedziemy nad morzem w sierpniu i czeka nas ok. 8-9h jazdy i coraz bardziej rozważamy podróż nocą 🤔 Inaa, Wy tak chyba jechaliście ostatnio z gór, tak?
A Pola Agentka zawodowa 😎
Clover, nie wiem czy już z nami byłaś jak wstawiłam tutaj mój słynny obrazek spacerówki kubelkowej i zwykłej 😂😂😂 w razie czego chyba nadal mam 🤭
Nie daj sobie wcisnąć!! Jeśli dziecko samodzielnie nie siedzi to tylko i wyłącznie spacerówka rozkładana na płasko!!Lalia lubi tę wiadomość
-
U nas jest duszno w sypialni i ostatnio mała śpi tylko w koszulce na krótki rękaw + pampersiak 😊 Ounai moja też jest rozkopywaczem kocyków a w śpiworku jej nogi dostają dosłownie szału !!
Czekam na ☂️ do wózka bo wczoraj mimo spf 50 i zakrywania białą chustą od słońca ma lekko czerwone nóżki, ma mieć niby też filtrowanie w tym parasolu... może za mało tego kremu jej dałam ale białe nogi całe były 🤷♀️ U mnie dojście do parku w pełnym słońcu 0 drzew i już w taki skwar to tylko popołudniami będziemy chodzić ☀️ -
nick nieaktualny