X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Laski, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam!!!!!!

2 dni temu chwaliłam się załatwioną rehabilitacją na NFZ, mieli dzwonić z grafikiem. Wczoraj zadzwonili, żebym przyjechała dziś jeszcze raz, bo kierownik ośrodka chce osobiście zbadać Matyldzię, żeby DOBRAĆ FIZJOTERAPEUTĘ. Pojechałam, znów cały wywiad, znów badanie (w pon badał ją neurolog, dziś lekarz fizjoterepauta) i co? I g%#,o!! Cudowne uzdrowienie, nie jest tak źle, nie mają miejsca, bo fizjo mają urlopy, wpiszą nas na listę rezerwową, pokazał ćwiczenia, za miesiąc kontrola i może jak nie będzie poprawy to wtedy znajdą termin na rehabilitację 😳😳😳 zamurowało mnie, nic się nie odezwałam. Musiałam powstrzymywać łzy. Nie wiem po co byłam tam w poniedziałek, a na tamtą wizytę czekałam 2 miesiące ze skierowaniem na cito. Po co to zwodzenie, obiecanki.... Także tego. Niech żyje minister Niedzielski!

Co Ty mowisz jestem w szoku😳 tylko u nas takie jazdy. Trzeba było zrobic tam jesien średniowiecza ale nie dziwię się, że Ci odjęlo mowę. 🤬 MASAKRA!!!

💙
    💗
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej,
    Stanley śpi, Matka ma czas nadrobić forum

Inaa mam nadzieję, że to nic poważnego.
    KarolinaMaria bardzo mi przykro, wyobrażam sobie co czujesz... szału idzie dostać jak się słyszy takie historie :(
    Ounai na pewno w końcu znajdziecie wymarzoną działkę :)
    Motylku gratulacje z powodu sukcesów w pracy <3

Co do owoców, po 6 miesiącu dawałam surowego banana, borówki, jabłko, niedawno truskawki i nic się nie działo :)

Stasio od tygodnia już czworakuje, wczoraj wstał przy zmywarce...
    Złożyliśmy wniosek o dowód osobisty i we wrześniu polecimy na jakiegoś lasta prawdopodobnie do Grecji :)
    Wczoraj był dzień kuriera i dotarła do Nas spacerówka w związku z tym pytanie skąd polecacie zamówić wkładkę? Ounai kojarzę, że kiedyś kogoś polecałaś?

PS już nie śpi 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 19:50

KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Zulugula, dmg111, Ania81, SzalonaOna, Inaa89, Martt95, kic83, Lalia, Ewa88 , Ladyo, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ouinai rd idzie nam całkiem dobrze, podawałam już banana w słoiczku ale tak się zastanawiałam czy mogę dać banana surowego? 🤔
    Jest w ogóle jakaś teoria że do któregoś miesiąca nie podaje się surowych owoców tylko trzeba gotować?
    Nie wiem czy jest. Ja dawałam surowe i Marcie nic nie było. Bo ona tych ze słoika nie chce a takie w kawałku jak najbardziej :)

Mart, my już 3 szczepienie kiedy obydwoje dostają. Na ten dzień po prostu nie zakładam żadnych obowiązków, mąż wie że w razie czego ma się zwolnić z pracy, Tymek może cały dzień oglądać bajki i do przychodni idziemy zawsze we 2. Po bexero od razu dostają paracetamol - tak zaleca lekarz. Dostają nawet do 3 dni bo jednak nóżka mocno boli.

Dziewczyny, drugi dzień moich postanowień i kcal liczę ale tak mniej więcej, zaokrąglam sobie w górę, nie pilnuję godzin jedzenia, nie jem śniadania, dopiero koło południa bo mi się nie chce (od zawsze tak miałam, ale wszyscy mi mówili że trzeba jeść śniadanie więc sie zmuszałam przez jakiś czas i nie wiem czy sobie krzywdy nie robiłam bo ja naprawdę nie lubię tych śniadań jeść tak wcześnie), do obiadu dowalam mega ilości sałaty z pomidorami, zagryzam marchewka surowa jeśli mam ochotę coś przegryźć i naprawdę psychicznie czuję się duuuużo lepiej!

kiniusia270, Gagatka, Suszarka, Zulugula, Clover, Inaa89, Martt95, Lalia, Ewa88 , Ania81 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Hej Hej,
    Stanley śpi, Matka ma czas nadrobić forum

Inaa mam nadzieję, że to nic poważnego.
    KarolinaMaria bardzo mi przykro, wyobrażam sobie co czujesz... szału idzie dostać jak się słyszy takie historie :(
    Ounai na pewno w końcu znajdziecie wymarzoną działkę :)
    Motylku gratulacje z powodu sukcesów w pracy <3

Co do owoców, po 6 miesiącu dawałam surowego banana, borówki, jabłko, niedawno truskawki i nic się nie działo :)

Stasio od tygodnia już czworakuje, wczoraj wstał przy zmywarce...
    Złożyliśmy wniosek o dowód osobisty i we wrześniu polecimy na jakiegoś lasta prawdopodobnie do Grecji :)
    Wczoraj był dzień kuriera i dotarła do Nas spacerówka w związku z tym pytanie skąd polecacie zamówić wkładkę? Ounai kojarzę, że kiedyś kogoś polecałaś?

PS już nie śpi 🙈
    5 lat temu brałam od beztroska, do Priama wzięłam od cuddle me, ale beztroska ma lepszą jakość i do drugiego wózka zamówiłam u beztroska jednak. Była lepiej uszyta i lepiej dopasowana do wózka. Natomiast cena jest odpowiednio do jakości wyższa. Przy jednej i przy drugiej kosnultowalam z właścicielka kolory, prosiłam o wysyłanie zdjęć na żywo, pomoc w dopasowaniu lamowki dotyczące koloru wkładki i wózka :)

PS jak ładnie Staś wyszedł! Nawet buzię zamknął. Marta nie była aż tak współpracująca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 14:15

kiniusia270 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, Stanley pozuje jak do indeksu na studia 😂

kiniusia270, Ale_ks, Clover, Zulugula, dmg111, SzalonaOna, kic83, Lalia, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia masz kochanego synka! 🥰 Mogłabym kiedyś też mieć takiego ślicznego 🤭 wkładkę do wózka zamówiłam z Beztroski, ale teraz się dość długo u nich czeka. Moja się szyje od dwóch tygodni. Dam znać jak przyjdzie :) na pewno mają piękne wzory i dość duży wybór dodatków.

Ounai, kiniusia270, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Kinia masz kochanego synka! 🥰 Mogłabym kiedyś też mieć takiego ślicznego 🤭 wkładkę do wózka zamówiłam z Beztroski, ale teraz się dość długo u nich czeka. Moja się szyje od dwóch tygodni. Dam znać jak przyjdzie :) na pewno mają piękne wzory i dość duży wybór dodatków.
    Który wzór wybrałaś? U nas będą peonie na miecie i latawce. Zgadnij który wzór wybierał tata :D

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wysłałam zaproszenie. Super ze psychicznie czujesz się lepiej 🤩

Kiniusia ze Staszka prawdziwy model 🤭

Karolina nasza służba zdrowia to jakas kpina. Nie dość ze trzeba czekać to jak już się człowiek doczeka to jeszcze odeślą z kwitkiem.. przykro mi ze tak Was potraktowali 😡

Szalona gratuluje umowy!

Ja się niezle wkurzyłam, do męża zadzwonili ze jutro ma szkolenie i będzie w pracy 6-24. Zajebi*cie.

kiniusia270, SzalonaOna lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria, współczuję Ci. Najgorsze, że zwykle człowieka w pierwszej chwili zamuruje i głupi zamiast się odezwać siedzi cicho. A weź może zadzwoń tam i zapytaj jak to jest, że neurolog twierdzi że rehabilitacja jest potrzebna a jakiś fizjo że nie i że prosisz o oficjalne stanowisko, bo czujesz się pokrzywdzona, że odmówiono pomocy Twojemu dziecku twierdząc że fizjoterapeuci są na urlopie. I dodałabym jeszcze, że z wypowiedzi lekarza zrozumiałaś, że dziecko kwalifikuje się do fizjoterapii ale nie będzie mieć tylko ze względu na urlopy.

Zulugula, kiniusia270, KarolinaMaria, Lalia, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Wczoraj fizjo powiedziała że jest lepiej z Igą, następną wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie. Mamy teraz nie odpuszczać :) dostała nowe ćwiczenia na asymetrię i masaże na dostymulowanie, fizjo powiedziała że ona się tak strasznie spina bo szuka właśnie dostymulowania. Oczywiście w głowie mam od razu że to wina przenoszonej ciąży i CC. Mam nadzieję że to napięcie odpuści.
    Wyszłam do ogrodu żeby uśpić Małą i kapie mi z nosa, ciekawe co ma teraz okres pylenia 😷

No widzisz, a ja się ciągle obwiniam że było. SN, zamiast od razu cc.

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanley czad! 🤩 jakby z rok juz miał 😀 Też musimy naszemu łobuzowi zrobić zdjęcie do dowodu. Jak to wygląda? Trzymalas go czy sam siedział?

kiniusia270 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Laski, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam!!!!!!

2 dni temu chwaliłam się załatwioną rehabilitacją na NFZ, mieli dzwonić z grafikiem. Wczoraj zadzwonili, żebym przyjechała dziś jeszcze raz, bo kierownik ośrodka chce osobiście zbadać Matyldzię, żeby DOBRAĆ FIZJOTERAPEUTĘ. Pojechałam, znów cały wywiad, znów badanie (w pon badał ją neurolog, dziś lekarz fizjoterepauta) i co? I g%#,o!! Cudowne uzdrowienie, nie jest tak źle, nie mają miejsca, bo fizjo mają urlopy, wpiszą nas na listę rezerwową, pokazał ćwiczenia, za miesiąc kontrola i może jak nie będzie poprawy to wtedy znajdą termin na rehabilitację 😳😳😳 zamurowało mnie, nic się nie odezwałam. Musiałam powstrzymywać łzy. Nie wiem po co byłam tam w poniedziałek, a na tamtą wizytę czekałam 2 miesiące ze skierowaniem na cito. Po co to zwodzenie, obiecanki.... Także tego. Niech żyje minister Niedzielski!

My mamy taką wizytę 23.06 do środka dziennego. Ciekawe jakie kwiatki będą Nas czekały 😬.
    Też mamy osiowe onm.
    U Was buzia też otwarta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 14:26

O ❤️
    Z ❤️
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Stanley czad! 🤩 jakby z rok juz miał 😀 Też musimy naszemu łobuzowi zrobić zdjęcie do dowodu. Jak to wygląda? Trzymalas go czy sam siedział?

❤️❤️
    Sadza się dziecko na krzesełko i trzymałam go z prawej strony, żeby czasem nie spadł 😅

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    17.11.2023 Basia ♥️
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy i polecenie wieczorem usiądę i coś wybiorę 🥰

KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    17.11.2023 Basia ♥️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byli u mnie goście od moskitier. Trzy sztuki za 270 złotych więc nie jest źle ale czas oczekiwania 14 dni roboczych. Grrrr mogłam wcześniej to ogarnąć.

Franek biedny od dwóch godzin spi. Nie pamiętam kiedy ostatnio spał w dzień.

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Współczuje chorob, katarów, itp, jeszcze w taki upał

Ounai, trzymam kciuki za Twoje odpuszczenie i oddech od diety! I za działkę.

Ja myślałam, ze dostane zawalu w nocy. Wlaczyl sie dwa razy monitor oddechu Oli. Biegnę do niej a ta sobie spi spokojnie, potem sie obudzila i zaczęła smiac.
    A ja potem co chwila do niej zaglądałam. Myślę, ze to baterie zaczęły sie wyczerpywac, oby...
    I dlatego go nie kupiłam 🤦‍♀️ współczuję stresu!

Gagatka lubi tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Inaa, to coś poważnego? Co to za skrót?
    To znaczy że ma poszerzony układ kielichowo miedniczkowy w lewej nerce i ma tam zastój. W normie jest 4 do 5mm, a on ma ponad 9. Już po urodzeniu miał to stwierdzone na USG I mieliśmy kontrolować. Dziś lekarz który robił USG mówił że do tego czasu już powinno to zejść i być ok. A że jednak jest 2 razy większe niż norma to mamy pójść do nefrologa. Przy każdej temperaturze mamy badać mocz. I ogólnie raz w miesiącu również robić badanie moczu.
    Ciekawe jakie są terminy na NFZ 🤔 ale najwyżej pójdę prywatnie jak będą zbyt odległe.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze Stasia przystojniak! 😍 No pozuje pierwsza klasa!

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    My mamy taką wizytę 23.06 do środka dziennego. Ciekawe jakie kwiatki będą Nas czekały 😬.
    Też mamy osiowe onm.
    U Was buzia też otwarta?

Była otwarta, ale jest juz lepiej. Cały czas masujemy, domykamy jak śpi i ogólna fizjoterapia wzmacnia też twarz, bo to wszystko jest ze sobą powiązane.

Mówię Wam dziewczyny, powiedzieć, że jestem w szoku to jak nic nie powiedzieć 🤦‍♀️ na szczęście od 2 miesięcy chodzimy do fizjo poleconej przy Iryskę i są postępy. Chciałam, żeby te zajęcia na NFZ były czymś dodatkowym. Cieszę się, że Matylda nie jest ciężkim przypadkiem, ale dziś ten lekarz sam powiedział, że widzi wzmożone napięcie w barkach i słaby brzuch, ale NIE JEST ŹLE. Czyli za zdrowa na rehabilitację, a za chora na normalne funkcjonowanie... widziałam, że w moim mieście pojawiła się jakaś topowa osteopatka i też planuję się do niej wybrać.

🦄 2021 r.
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Takiemu maluchowi możesz tez sama zrobić zdjęcie w domu, my tak zrobiliśmy 😊 chyba do 5 roku życia nie wymagają zdjęcia od fotografa. Ale wiadomo takie to też fajna pamiątka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 19:31

KarolinaMaria, Zulugula, kiniusia270, kic83, Inaa89, Clover, Lalia, Ewa88 , Ounai lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 3682 3683 3684 3685 3686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ