Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNowastaraczka wrote:Na mnie tez patrza zawsze jak na wyrodną bo moj Leoś bez skarpet i czapeczek 😳 ale serio jak jest 20stopni i widze dzieci w dlugich spodniach i rekawkach... skoro doroslemu goraco to czemu dziecku ma nie być 🤔
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadyo wrote:Lalia dziękuje za takie miłe słowa ❤️❤️❤️ Dziewczyny mam wrażenie ze Amelkę boli brzuszek, po jedzeniu zasypia po czym budzi się tak 20 min później, pręży się i płacze. Jak zaczynam jej masować to widzę ulgę. Macie jakieś rady? Mam w szafce espumisan, esputicon i biogaia ale nawet nie wiem jak to stosować...
Ladyo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Dokładnie, mi każda aplikacja wylicza 1500-1600 jako minimum które muszę jeść żeby tracić wagę a na KP dolicza się 500 kcal, to informacja od dietetyka.
Lalia, ja wiem, żeby to się wydaje niemożliwe, ale chyba czasem tak jest, że bez leków jest hiper ciężko. Rozmawiałam z kilkoma koleżankami z IO i mówią że ta sama sytuacja. Stawały na rzęsach a waga ani drgnela. Dopiero jak dostały leki to ruszało. Generalnie ja chwilowo się poddaję. Nie zacznę się obzerac czekolada ale przestaję liczyć kcal i próbuje po prostu zdrowo gotować. Co będzie to będzie, ale muszę nabrać dystansu
Teraz tak... Ja nie liczę kcal. Ale po konsultacji z moją diabetolog (BTW mogę dać Ci namiar - na telekonsultacje w Luxmed) ona fajnie dobiera leki, jeśli po mcu nie ma efektu/źle się czujesz to zmienia. Przede wszystkim słucha Cię, doradza i kontroluje. A więc ja nie liczę kcal. Jem po prostu zdrowo i już. Przy IO ważne też są przerwy między posiłkami - im dłuższe tym lepiej. Najlepiej jeść 3-4 posiłki dziennie ale w odstępie min. 4h. Do tego właśnie lekka aktywność fizyczna (spacer, ogarnięcie domu, zabawy z dziećmi). I nie przeliczaj. Jedź nornalnie, tylko zdrowo gotuj. I wtedy powinno się udać. Zobacz, ja walczyłam w sumie od 1.01, a dopiero od połowy kwietnia się ruszyło przy dobrych lekach. Trzymam za Ciebie kciuki i nie poddawaj się! 💪Ounai, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDopiero Was nadrobiłam!
Cześć dnia ogarnęłam, ale jakieś 25% się nie udało 😂
Ogólnie dzieciaczki średnio grzeczne, prócz Matyldy. Ale biorę poproawke bo jutro/pojutrze mam mieć okres więc chodzę rozdrażniona 🙉
Dziś oficjalnie Podpisałam umowę w pracy z podwyżka i na czas nieokreślony ❤️
Jestem z siebie dumna!
Na jutro w planach Pracka of course, ale też muszę ogarnac pranie (skąd się tyle tego bierze?!), muszę znaleźć dokumenty do rekrutacji na studia, i zrobić zakupy
Dziś na rzęski nie zdążyłam, za późno wracałam z miasta i stałam w korkachtakże przenoszę na przyszły tydzień...
A i na piątek jesteśmy umówieni na oglądanie auta, mam nadzieję że uda nam się kupić 🙏
Pogoda cudowna, gorąco, słoneczko praży... Wreszcie zawitało prawdziwe lato! ❤️
Spokojnych nocek, Przespanych!
Inaa - Tymus wygląda na długiego w gondoli, też pomyślałam, że zaraz wyrośniehihi
Ladyo - obie jesteście piękne! Aż mi się tęskni za takim noworodziem 😍 ucałuj maleńka ode mnie!dmg111, Ounai, Clover, Inaa89, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ounai, masz rację, mój błąd 😘
Zrób tak jak napisałaś bo to się wydaje najlepsze obecnie 💪
Dzięki Suszarka za informację 😍 super że zrobiłaś trening 🤩🤩🤩
Aleks, wszystkiego najlepszego! Aleks mam, podaj maila to Ci podeślę, ale to nie są typowe dla IO. Ale dzisiaj np robiłam pulpety i myślę że dla IO będą super. Mara i Tymek zjedli też ze smakiem. Jedynie dodawałam bułki tartej więc można by to po prostu zastąpić czymś, albo spróbować nie dodawać. Pulpety dusiłam w passacie pomidorowej. Mąż nie był zachwycony ale mnie i dzieciom smakowało. Tymek zjadł dwa, a on prawie nigdy nie je żadnego mięsa w domu wiec to ogromny sukcesMarta też jadła zachwycona, podawałam z ryżem
Haha Clover, my tak kupiliśmy mieszkanie. Byle szybko. Ale my od razu wiedzieliśmy że to nie będzie na zawsze. Choć ja je lubię bardzo. Mamy fajny układ, fajna lokalizację, garaż, windę. Tylko już nam ciasno. Natomiast w związku z tym że nic nas nie ciśnie szukamy sobie powoli. Ta działka dziś miała za dużo wad. Po pierwsze rów ścinający ta działkę. Pani z biura nawet nie wiedziała kto jest właścicielem tego rowu. Woda w nim stała i śmierdziała. Do tego działka była niżej niż pozostałe a to znaczy że będą na nią spływać wody z innych działek. Jeszcze pani zapytała czy bierzemy pod uwagę działkę ze słupami. Mówimy ze tak, a ona ze ma taką. No to my mówimy ze chcemy zobaczyć. A ona na to "ale właśnie dziś mieli podpisywać akt notarialny". Naprawdę, przestaję wierzyć w przedstawicieli biur 😂
Zulu, Marta tak miała, a jak już umiała raczkować to miesiąc jej zeszło żeby zaczaić, że jak idę do drugiego pokoju to ona może przecież przyjść do mnie 😂
Anetka, też by mi było przykro. Zwłaszcza że mi bardzo zależało po tym jak nie karmiłam Tymka.
Moje dzieci mają jutro szczepienie więc uciekam spać. Marta ma meningokoki więc szykuje się ciekawy dzień.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Aleks, gratulacje z okazji rocznicy ślubu! ❤
Motylku, gratuluję podpisanej umowy 🤩
Ounai, z tego co piszesz to faktycznie słaba ta działka. Wierzę, że gdzieś czeka na Was TA działka lub TEN domek 😊
Co do posiłków i ich częstotliwości, to dla mnie bardzo aktualny temat, bo właśnie nie mogę wbić mojemu mężowi do głowy, że przy IO nie ma czegoś takiego jak podjadanie czy przekąski. Zamiast dać szansę żeby insulina spadła, on godzinę po obiedzie stoi już w drzwiach lodówki. Zapytany czy nie najadł się obiadem mówi, że owszem, najadł się, ale coś by sobie przegryzł. A później się dziwi, że nie może schudnąć 😡
Dziękuję Wam za odpowiedzi na temat długiego snu u dziecka 😘 Nie będę już szukała problemu tam, gdzie go nie ma 😅 Zresztą myślę, że to był jednorazowy wybryk, bo dzisiaj właśnie zaliczyliśmy pierwszą pobudkę. Pewnie wczoraj ten upał tak bardzo umęczył Olka, że zasnął na tak długo.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Hej 😊
U nas nocka super. Tymek zasnal po 21, pobudka o 4, wstał 7.30. Nakarmiłam go, ubrałam i zaraz pędzimy na kontrolne USG brzuszka. Już ostatnie 😊 potem zapewne spacer i jakieś zakupki. A popołudniu kolejny spacer z reszta ekipy 😉Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai, u nas wozkowa sytuacja sie poprawila szczegolnie odkad Leos jest w druga strone i mnie nie widzi, obrocilam raz bo razilo slonce i okazalo sie ze jest lepiej. W sumie to tez wychodzilam wielokrotnie nawet po te 10min jak jęczał, teraz i z godzinkę moze siedzieć 👌
KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ounai, u nas wozkowa sytuacja sie poprawila szczegolnie odkad Leos jest w druga strone i mnie nie widzi, obrocilam raz bo razilo slonce i okazalo sie ze jest lepiej. W sumie to tez wychodzilam wielokrotnie nawet po te 10min jak jęczał, teraz i z godzinkę moze siedzieć 👌
Ale wozisz Leosia już w spacerówce? Ja też się nie poddaje, dobrze, że mam park pod domem, nawet jak wyjedziemy na 20 minut to zawsze złapiemy trochę tlenu.Lalia lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Ale wozisz Leosia już w spacerówce? Ja też się nie poddaje, dobrze, że mam park pod domem, nawet jak wyjedziemy na 20 minut to zawsze złapiemy trochę tlenu.
Tak w spacerówce na płasko, chyba ponad miesiac był foch na wozek🙈
20min to spoko i tak, zawsze mozna probowac tez wyjac na chwilke i znow do wozka. Ogolnie trzeba probowac wszystkiego 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 09:24
Lalia lubi tę wiadomość
-
Melduję się z domowego szpitala Franek ma zapalenie oskrzeli, mi leci z nosa jak kranu, Jasiu coś delikatnie też pociąga jedynie ojciec się trzyma
Hello Ciocieproszę nie cytować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 14:51
Ania81, Inaa89, Iryska, Suszarka, SzalonaOna, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, Ewa88 , kar_oliv, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Biedny Michałek dalej ma katar, już od niedzieli ☹️ w nocy budzi się co chwilę z płaczem przez dwie godziny zanim zaśnie na dobre.
Jeszcze ta duchota i upał nie pomagają mu w oddychaniu🙄 Ale widzę że jutro coś ma popadać i tylko 20 st to może będzie lepiej.
Karolina jak wam idą zajęcia z fizjo? Mała chętnie ćwiczy?🙂12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Marta ma 72cm i 8,4kg. W końcu po 1 dawce Bexero. Tymek po szczepieniu 5-ciolatka. Kolejne obowiązkowe za chyba za 7 lat. Na ospę i meningokoki c już się chyba nie da zaszczepić, bo oświadczył, że on już nigdy nie pójdzie do przychodni i nie pozwoli się kłuć
Marta ma 2 dawkę Bexero w sierpniu, więc MMR zrobimy we wrześniu. A darli się obydwoje jakby ich ze skóry obdzierali. W dodatku Marta stwierdziła, że ona chce tylko do taty na ręce. Ot, taka księżniczka tatusia
SzalonaOna, Zulugula, Lalia, Ewa88 , kar_oliv, Clover, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔