X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, spóźnione ale bardzo szczere życzenia urodzinowe 🎂🎁🎉! Spełnienia wszystkich marzeń 😘

Fragaria, dużo tego wszystkiego...Ale to dobrze ze trafiliście w końcu w dobre ręce. W rodzinie mojej bratowej był przykład takiej ciężkiej alergii u dzieck; mała drapała się tak że całe ciało jej bandażami obwiązywali, mogła jeść dosłownie parę produktów; wyrosla z tego z wiekiem (ma 8 lat i nie może jeść kilku produktów, praktycznie jej nie wysypuje). Wierzę że Adaś też z tego wyrośnie! Dużo siły Wam życzę.

Chyba tylko ja nie "dostałam" dziecka na zachętę 😑O ile Julek w dzień jest super fajnym maluchem, to noce skutecznie utwierdzają mnie w przekonaniu,że pozostanie jedynakiem. Zwyczajnie nie mam siły:( Dziś nie spał między 23 a 1, a potem między 2 a 3:30. Na dobre wstał o 6:50, I marudzi bo jest niewyspany ( nie tylko on☹) . To naprawdę ponad moje siły:(

Fragaria, Ania81 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi w sprawie fotelika 😘 U nas było tak, że te boczne klocki wyciągnęliśmy od razu bo Olek był bardzo dużym bobasem, ten pierwszy spod pupy chyba około 1,5 miesiąca życia Olka a ten drugi jakiś miesiąc temu. Jak wyciągałam te spod pupy, to sobie przymierzałam właśnie skąd wychodzą pasy, czy idą równo na barkach, raz chciałam za szybko wyciągnąć i pasy były na wysokości uszu, więc wtedy włożyłam z powrotem i wyjęłam po jakimś czasie dopiero. I tą dużą też teraz włożę z powrotem, Olek jechał bez niej tylko kawałek i obserowałam, ale wydaje mi się, że główka za bardzo lata, bo Olek jeszcze jej nie trzyma stabilnie. Pogadam jeszcze z fizjo o tym bo zawsze przynoszę do niej Olka w foteliku, ale wydaje mi się, że tak jak mówicie wkładka powinna być. Instrukcja sobie, a życie sobie - każde dziecko ma inną budowę i nie można uogólniać, Olek jest duży i waży już ponad 9 kg, ale nie jest jeszcze gotowy żeby bez wkładki jeździć. Zamówię dzisiaj tę wkładkę antypotową, widzę, że te Aeromoov mają dobre opinie i są właśnie z tą strukturą plastra miodu. Fajnie, że mogę się Was tutaj poradzić :D

Lalia, Enigvaa, a jaki będziecie kupowały kolejny fotelik? Ja chcę ten Aerofix RWF Soft Line, rodzinni doradcy twierdzą że większe dziecko nie będzie chciało jeździć tyłem, ale jednak ja bym wolała żeby tyłem jeździł, bo tak bezpieczniej. W sumie jeśli od urodzenia jeździ tyłem to skąd ma wiedzieć, że przodem też może?🤔

Ounai, nie miałam pojęcia co to ten knee guard, ale sobie włączyłam filmik i faktycznie to bardzo fajne rozwiązanie. Chyba sama nie chciałabym jeździć ze zwisającymi nogami, bo to trochę jak na karuzeli 😁 Super, że Tymek jest zadowolony 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 08:59

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover my tez chyba bedizemy celowac w cos do jazdy tylem. I tak jak mowisz, nie pozna jazdy przodem to nie bedzie wiedziala ze mozna, mam nadzieje ze sie nie mylimy 🤣

Lalia, Clover, Martt95, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Fra to dobrze że wiecie co tak silnie go uczula ale ogólnie masakra że tak bardzo jest uczulony. Trzeba mieć nadzieję że z wiekiem się to zmniejszy lub uda się odczulić Adasia.

Boziu ten upał dzisiaj znowu mnie wykończy.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/4f9539526341.jpg.html
    No ktoś mi uwierzy,że taki słodziak tak daje popalić w nocy 🥰?

Clover, Ulaa, Martt95, Fragaria, Inaa89, Nikaa92, Ladyo, dmg111, Annia, Nowastaraczka, kiniusia270, Ounai, kar_oliv, Maniaaa. lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, Aerofix to ten kontynuacja po Pixelu?
    My mamy Pixela na bazie i jak go kupowaliśmy i mierzyliśmy kąty, to nas uprzedzili że właśnie ten kolejny fotelik pasujący do bazy Pixela nie będzie już pasował do naszego samochodu (kia cee'd). Ale my się zdecydowaliśmy że i tak kupujemy bo chcemy drugie dziecko więc i tak nam się opłaca.
    Dla Olka ten drugi fotelik na pewno kupimy tyłem do kierunku jazdy, na początku myśleliśmy o takim z wysokimi testami ale w przyzwoitej cenie, ale że Olek dostał kasę na chrzciny to kupimy mu prawdopodobnie obracany żeby było nam wygodnie go wkładać i zapinać 🙂

Ania.k88, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Mania, Martt, Inga jakie slodziutkie malenstwa😍😍😍😍

Laila wszystkiego najlepszego z okazji 6 miesiecy dla Olusia😍😍😍.

Nika mlodziutka jestes, mi dzis pierwsza 4 wskoczyla.

My dzis impreza w domu, bo maz z dzieciakami przygotowal surprise party z okazji moich 40tych urodzin. Oczywiscie ja o przyjeciu nic nie wiem 😉😉😉😂😂😂😂😂.
    Prezent juz dostalam, zegarek maz zakupil kilka tygodni temu i zamiast poczekac natychmiast mi go dal😂😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️. Dzieciaki wczoraj malowy kartki z zyczeniami, oczywiscie musze udawac ze nic nie wiem ze cos tam przygotowuja.

Zycze wam dziewczyny super dnia.
    Wszystkiego najlepszego Aniu! 🍨🍧❤️

• Clover Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Julek jest przesłodki! 😍 A co do jego snu, to przykro mi, że tak jest i że jesteś zmęczona... Brat mojego męża ma synka, który praktycznie od urodzenia nie chciał spać w ogóle, a ponieważ był zmęczony przez to, że bardzo mało spał, to w dzień też był nieznośny, bo zmęczony. U nich około 1,5 roku życia zaczęło się stabilizować z tym snem, mam nadzieję, że i u Was niebawem będzie lepiej 😘

emdar lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motylku, wczoraj zapomniałam napisać!
    Fantastycznie wyglądasz w stroju kąpielowym ☀️☀️☀️
    Mogę zapytać jak "zabezpieczylas" Matyldę na plaży? Bo my jedziemy w sierpniu nad morze i właśnie próbuję się przygotować jak to dobrze bo ogarnąć ze względu na Olka, tak żebyśmy się poopalali ale i on jakoś nie odczuł ciepła 🤔
    Dziękuję ❤️

Ogólnie Matylda była w spacerówce lub w cieniu z nami pod parasolem. Nasmarowana kremem i smiagala na golasa. Bez pampersa również, bo ludzi tu u nas praktycznie nie było. Nasmarowana filtrem. Czapeczka z daszkiem na głowę... :)
    I tyle. Kapała się również w kółku i wszystko ok.
    Nie jest opalona, nie była marudna. Jedyne co, to na wyjazd nad morze na bank kupuje taki mini basenik, żebym mogła ja wsadzić sobie przy kocyku, a nie latać co chwilę do morza :)

Lalia lubi tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Clover my tez chyba bedizemy celowac w cos do jazdy tylem. I tak jak mowisz, nie pozna jazdy przodem to nie bedzie wiedziala ze mozna, mam nadzieje ze sie nie mylimy 🤣

Alis do dziś jezdzi tyłem i nie protestuje bo nie wie ze można przodem haha. Z pasami tez nie mam problemu zawsze mam zasadę "zaciskam tak mocno jak kocham" powiedział mi to facet jak kupywaliśmy dla niej fotelik w OSIEM GWIAZDEK polecam ten sklep, dużo się dowiedziałam i nie było problemu by dziecko przymierzyć czy fotelik będzie jej pasować.

Rodzina oczywiście nie rozumie dlaczego dziecko ma jeździć tylem, przecież już duza... 🤦🏽‍♀️ już przestałam tłumaczyć. Jest to uciążliwe bo sama mi nie wejdzie musze ja podnosić, inaczej wchodziła by butami po siedzeniach wole tego nie uczyć tym bardziej ze mamy małe auto, zdecydowanie za male na dwójkę dzieci i musimy kupic nowe 🙉

Clover, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Was nadrobilam :) wczoraj cały dzień plażowaliśmy. Ja się przypiekłam mimo filtrów, ale ja lubię. Ja jestem team opalanko ☀️

Dziś na plażę nie idziemy, tylko spacerek w lesie. :)

Dziś sobota, dzień raportu 💪

18.04: 88,8 kg
    24.04 88,2 kg
    1.05 : 86,7 kg
    8.05 : 86,0 kg
    14.05: 85,2 kg
    22.05: 84,5 kg
    29.05 : 84, 9 kg
    05.06: 83,8 kg
    12.06: 82,8 kg
    19.06: 81,9 kg

Cieszę się, że w końcu się coś rusza... :)

A jak u Was?

Fragaria, Lalia, emdar, Clover, dmg111, Inaa89, Annia, Gagatka, Suszarka lubią tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Clover, Aerofix to ten kontynuacja po Pixelu?
    My mamy Pixela na bazie i jak go kupowaliśmy i mierzyliśmy kąty, to nas uprzedzili że właśnie ten kolejny fotelik pasujący do bazy Pixela nie będzie już pasował do naszego samochodu (kia cee'd). Ale my się zdecydowaliśmy że i tak kupujemy bo chcemy drugie dziecko więc i tak nam się opłaca.
    Dla Olka ten drugi fotelik na pewno kupimy tyłem do kierunku jazdy, na początku myśleliśmy o takim z wysokimi testami ale w przyzwoitej cenie, ale że Olek dostał kasę na chrzciny to kupimy mu prawdopodobnie obracany żeby było nam wygodnie go wkładać i zapinać 🙂

Co do obracanego. Tez chcieliśmy i facet nam tłumaczył ze taki obracany nie cofniemy za dużo do tyłu. I ze jak dziecko podrośnie to będzie trzeba wozić przodem bo nóżki się nie będą miesić. Nie pamiętam do którego roku te obracane się sprawdzają. Jak nam to powiedział to stwierdziłam ze trudno. Będę męczyć się bez bazy. Ala juz ma dosyć mocno fotelik zrobiony do tyłu bo nogi się nie mieściły więc mysle ze obracany już by musiał być przodem zrobiony🙉

Lalia, emdar, Clover lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, ja też już nie tłumaczę babciom dlaczego Julek "jeszcze"jeździ tyłem. Tak jeździ i juz:) I będzie tak jeździl do mniej więcej 4 r.ż. I też polecam sklep 8 Gwiazdek, naprawdę znają sie na robocie! Nam dobrali idealnie wręcz do naszego auta. I też pamiętam ze mówili, że te obracane są krócej w użyciu (z tego co pamiętam, to dlatego że one są do 18 -20 kg najczęściej). My mamy Axkid Minikid 2.0.

Lalia, Martt95, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar- ale słodziak z Julka, nigdy bym go nie podejrzewała o nocne baraszkowanie 😁

U nas tez okropny upał. W sumie nawet nie ma kiedy iść na spacer przez to ,że tak słońce daje. Wczesnym rankiem śpimy a szykowanie do kąpieli zaczynamy o 19.
    Wczoraj chciałam iść koło 18 ale nadal była patelnia.

emdar lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, gratuluję spadku wagi! Oby tak dalej 🥰 Ja nie raportuję, jestem nadal na prawie wakacjach, chwilowo mam odchudzanie w 4 literach 😉

Herbatko, no właśnie mówię że nikt mi nie uwierzy że to taki nocny harcownik 🙃 Ja bym spacer z takim maluchem w taka pogodę sobie odpuściła. Postaw ją w domu w jakimś w miarę przewiewnym miejscu.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, sporo osób mówi mi że właśnie tak koło 1,5 roku slabo śpiące dzieci zaczynają lepiej spać. Ale znając moje szczęście w tym temacie, to Julek pewnie zacznie lepiej spać koło 3 r.ż 😏 Trzeba przetrwać, nie ma rady. Właśnie padł spać; tyle dobrze ze w dzień potrafi pospać nawet 2,5 h( ale czasem śpi 45 min, jedna wielka loteria 😃)

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, tak mi się coś kojarzyło że obracane są do 18 kg, a te zwykłe chyba do 25 kg 🤔 dzięki za informacje, my Pixela kupowaliśmy w profesjonalnym sklepie, więc ten drugi na 200% będziemy mierzyć i do auta i do dziecka 👍

Motylku, pięknie leci w dół 💪💪💪
    Przypomnisz mi jaki jest Twój cel?
    Ja robię pomiary w środy, ale ostatnio nie pisałam, więc mogę udostępnić dzisiaj. To screen z Excela, bo aplikacja mi tak zapisuje a ja nie muszę ręcznie wpisywać 😅 zapiski na czarno to kiedy nic nie ćwiczyłam, na zielono to treningi w domu, a na czerwono powrót na siłownię 🙂
    ef5c47b390b1.jpg

Clover, dmg111, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na pewno kupimy fotel tyłem. Powiem Wam nawet że starszy syn do tej pory jeździ pół-na-pół w swoim rwfie, w drugim aucie ma fotel przodem. Planuję dla Adama kupić nowy fotel tylem, ten starszy rwf dać do drugiego auta dla Adaska, a dla starszego Syna kupić drugi fotel przodem.
    Też polecam 8 gwiazdek.

Ania81 wszystkiego najlepszego 🌷

Motylku, gratuluję postępów w odchudzaniu 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 12:18

Clover, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zmienić fotelik Ali jak Asia już wyrosnie z nosidełka. Wtedy Asia przejdzie na Ali. No a Ali kupimy nowy, oczywiście też nie marketowy. Pojedziemy w to samo miejsce by nam coś dla niej dobrali i szczerze już czekam bo jest coraz ciężej ja wsadzać. Może jak uda się kupić nowe auto, większe.....to też będzie inaczej 🙈

Clover, Lalia lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 00:39

Clover, emdar, Lalia, Inaa89, Iryska, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

‹‹ 3725 3726 3727 3728 3729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ