X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, Julcia cudowna ❤

Lalia, tak, Aerofix to kolejny po Pixelu. Są dwa rodzaje, jeden do jazdy przodem a drugi tyłem. Nam pan ze sklepu z fotelikami od razu pomierzył i u nas pasuje, kąt odpowiedni (mamy Opla Vectrę C). Ja nawet nie pomyślałam że skoro jeden pasuje to drugi może nie pasować, ale sprzedawca mnie uświadomił, że może się tak zdarzyć ;)

Co do zaciągania pasów, to ja też mocno zaciągam, tak, żeby jak włożę palec pod pas to żeby nie dało się go "uszczypnąć". Moja mama oczywiście twierdzi, że za bardzo Olka ściskam, ale nie chce mi się już jej tłumaczyć, że tak trzeba, bo i tak nie rozumie. A Oluś podczas zaciągania pasów się cieszy 🤣

Nam też sporo osób polecało Osiem Gwiazdek, ale my pojechaliśmy i się zniechęciliśmy, bo pan nas delikatnie mówiąc olał. Ja wiem że każdy może mieć gorszy dzień, ale jak ktoś mi nawet nie odpowiada na "dzień dobry", a na moje pytania odpowiada od niechcenia, to moim zdaniem to już jest chamówa trochę, zwłaszcza, że zaznaczyliśmy, że jesteśmy zdecydowani żeby od razu kupić. Pojechaliśmy do innego sklepu i tam w ogóle całkiem inna obsługa, pan chętnie nam wszystko wyjaśniał i pokazywał, zamontował w samochodzie dwa foteliki, wytłumaczył co i jak, pomierzył kąty. W końcu wyszło tak, że kupiliśmy tam i fotelik, i wózek 😁 Po kolejny fotelik chyba też tam pojedziemy.

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ale Mikołajowi fajnie, zazdroszczę mu tego basenu 😁 Super chłopak! 🤩 A co do ciuszków, to ja niemal w każdym sklepie mam wrażenie, że większość rzeczy jest dla dziewczynek, a dla chłopców bieda 🙄

Annia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, u nas na szczęście dzisiaj leciutko wieje, więc na balkonie w cieniu było super, za to w mieszkaniu ledwo da się wytrzymać. Przenieśliśmy dzisiaj łóżeczko do sypialni (wynieśliśmy dostawke) i tam to w ogóle teraz Olek ma fajnie na drzemkę bo to okno od wschodu, tam w ogóle teraz nie ma słońca i jest chłodno, za to teraz w salonie (od zachodu) zaczyna nam się robić sauna.

Miki w basenie fantastyczny 🤩🤩🤩 ale to już duży chłopiec 💙 my jutro jedziemy do rodziców na wieś, też Olkowi kupili basen, ale będzie miał nalane max 2 cm wody i szalał na brzuchu 😁😁😁

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 14:50

Annia lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lalia lubi tę wiadomość

• Fragaria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Fra, strasznie mi przykro, że mały ma tyle alergii, ale jednocześnie cieszę się, że udało się ogarnąć! Ja w Rabce za dzieciaka byłam w sanatorium i też mnie ogarnęli pod kątem alergicznym jak nigdy dotąd (ja akurat mam wziewne), później to samo z moim siostrzeńcem (pokarmowe).
    Kochana, co robisz z mlekiem? Bo ja przez te betalakto dostałam nutremigen, idę dzisiaj odebrać z apteki, ale mocno się tego boje 😥

Dostaliśmy receptę na neocate lcp z odpłatnością w ryczałcie - wychodzi koszt puszki 3 zł z kawałkiem.
    Póki co nadal karmie piersią. Muszę to na spokojnie przemyśleć, rozważyć co w takiej sytuacji jest najlepsze dla niego. Jeżeli będę odstawiać od piersi to chciałabym to zrobić stopniowo. Podejrzawalam gluten od jakiegoś miesiąca, ograniczałam go mocno w diecie i udawalo nam się doprowadzic skórę do zdrowego, ładnego stanu (gdybym nie widziała tej poprawy to na pewno teraz przeszlibysmy na mm, ale szkoda mi trochę tego wysiłku który już włożylam). Myślę że teraz skoro wiem więcej to może uda się zmodyfikować moją dietę tak aby utrzymać kp i jednocześnie rozszerzać mu dietę. Wczoraj spróbowaliśmy pierwszy raz kilku łyżek kalafiora i jest ok ✊

Nie wiem co nas czeka dalej, droga pewnie będzie długa. Staram się nie myśleć za dużo do przodu, skupiam się na najbliższych dniach 💪

dmg111, Lalia, Clover, Annia lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lalia, a nie jest Wam za gorąco nawet w cieniu? U nas ukrop!

Motylku, pięknie waga ci ruszyła! Do ilu byś chciała zejśćrjsc z waga docdlowo?

[/img][/url]

Miki pozdrawia z baseniku u dziadków! Później usunę zdjęcie. ;)
    Tak najbardziej 60-65kg. Ale 70 kg również mnie ucieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 13:50

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, jesteśmy w Karwi. Rano zaliczyliśmy spacer w lesie, nie wyjdę w taką pogodę z małą na plażę, bo zwyczajnie się boję. Właśnie wróciliśmy autem z Władka, bo byliśmy po wentylator 😂 nie spodziewałam się takich upałów, więc nie szukałam noclegu z klimą. Ale żeby nie było: nie narzekam! Na razie siedzimy w pokoju jak wampiry, ale wieczorem nad morzem jest cudownie. Wczoraj wieczorem było 24 st. Wzięliśmy nosidło, piwo bezalko i zrobiliśmy długi spacer. Poprzestawiałam małej pory dnia, bo jak sie wyśpi wieczorem na spacerze to potem wojuje do 23, niech dziecko też ma wakacje 😁

Fra, cieszę się, że macie diagnozę. Nie wiem jak to jest z glutenem, czytałam, że nie przechodzi do mleka mamy. Przykro mi, że tyle tego wyszło. Syn mojego szefa tez jest strasznym alergikiem, w sumie podobne alergeny jak Adaś. Jest super pogodnym 10letnim chłopcem, mają wypracowany system gotowania dla niego, wakacje zawsze z aneksem kuchennym, pen z adrenaliną w pogotowiu. Szef mówi, że to już jest ich rutyna i nie wpływa to negatywnie na ich życie. Jesteś mądrą mamą, tylko Twój upór w poszukiwaniu lekarzy pozwolił na tak szybką diagnozę.

Clover, Annia, dmg111, Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, mój Olek jest aktualnie na mleku Neocate LCP. On ma bardzo silną alergię na bmk i dopiero na tym mleku mu zeszło uczulenie (wcześniej był na bebilonie pepti). Byłam w szoku jak zobaczyłam w internecie ile kosztuje bez refundacji, ale my też mamy je na ryczałt.

Motylku, Lalia, gratuluję wyników 😁 Ja wracam do gry, w tym tygodniu 78,5kg, czyli o 0,4kg mniej niż w zeszłym. Zaczęłam sobie wprowadzać posiłki do aplikacji i przeliczać kalorie no i wyszło że za dużo zjadałam. Teraz już się pilnuję 🤭

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż rozłożył dziś nasz basen 4500 l i właśnie się napełnia wodą. Możliwe, że jutro będziemy się już kąpać. Trzeba było wyrównać trochę podwórko w tym miejscu, bo mamy inne idealne miejsce gdzie jest równo, ale trawnik mojej teściowej jest tam święty i nic nie można tam postawić. Swoją drogą, ten trawnik jest obrzydliwy, no ale spoko, nie będziemy się z koniem kopać. Ona jest w ogóle oburzona że sobie basen rozkładamy. Jest jeszcze inne miejsce, ale tam jest pełne słońce przez cały dzień, więc też słabo. Działka ogromna, ale miejsca na basen nie ma. Kolejny dowód na to, że trzeba stąd uciekać, bo pewnie jak Olek będzie większy to nie będziemy mogli postawić żadnej huśtawki czy zjeżdżalni. Szwagierka i jej partner niedługo ruszają z budową, bo też już mają dość nakazów i zakazów. A teściowa niech sobie siedzi tu sama i się tą trawą naciera 🤣 Dla dzieci mamy mały basenik w kształcie zamku, mój 1,5 roczny chrześniak się w nim kąpie od wczoraj, może dzisiaj Olkowi też trochę pomoczę stópki jak już nie będzie tak paliło. Na razie sobie siedzimy w cieniu pod domem, bo u nas na poddaszu się nie da wytrzymać. Po niedzieli chcemy jechać i kupić klimatyzator, bo tak się nie da żyć 🙉

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zadzwonię do Beztroski w poniedziałek to się nie pozbierają. Po prawie miesiącu czekania przyszła DEDYKOWANA wkładka do mojego wózka. I co? Jest za krótka i ma otwory na pasy trzypunktowe, a ja mam pieciopunktowe, nie da się jej założyć. Sądzę że pomylili zamowienia. Jestem tak zła że sobie nawet nie wyobrażacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 14:57

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover - bardzo zdrowo jest do 0,5 kg na tydzień!

I Zazdro basenu 🏝️

Clover lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z zoo. Zegarek zapisał 2,5h chodzenia bo na godzinę go niechcący wyłączyłam. Spaliłam w te 2,5h 700 kcal. Marta nie współpracowała, wszyscy się śmiali ze mam takie cardio, że tort czekoladowy mi się należy. 2x po pół godziny podskoków z nią w chuscie na tym upale a i tak zasnęła tylko na 10 min bo jak próbowałam odłożyć to wstała. Ledwo zyje

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, podziwiam za chodzenie po zoo w taką pogodę!
    Emdar, współczuję nocy, Julek Ci praktycznie nie śpi w nocy ☹️ nie wiem czy pisałaś kiedyś, ale robiłaś mu jakieś badania ?może jest jakaś przyczyna tego że aż tak nie śpi? Skoro jest zmęczony od rana, to musi też to być męczące dla niego..
    Annia, jaki poważny chłopak z Mikołaja! Super, że do Ciebie taki podobny 🙂
    My jesteśmy u moich rodziców w domu na wsi, wczoraj jak zobaczyłam w mieszkaniu na termometrze 27 st to stwierdziłam że mój organizm może tego nie przeżyć😛 tu jest dużo lepiej, no i dużo cienia na podwórku 🙂

Lalia, Annia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, podziwiam za chodzenie po zoo w taką pogodę!
    Emdar, współczuję nocy, Julek Ci praktycznie nie śpi w nocy ☹️ nie wiem czy pisałaś kiedyś, ale robiłaś mu jakieś badania ?może jest jakaś przyczyna tego że aż tak nie śpi? Skoro jest zmęczony od rana, to musi też to być męczące dla niego..
    Annia, jaki poważny chłopak z Mikołaja! Super, że do Ciebie taki podobny 🙂
    My jesteśmy u moich rodziców w domu na wsi, wczoraj jak zobaczyłam w mieszkaniu na termometrze 27 st to stwierdziłam że mój organizm może tego nie przeżyć😛 tu jest dużo lepiej, no i dużo cienia na podwórku 🙂
    My się topimy dziś w mieszkaniu... Ale leżę w mieszkaniu w samej bieliźnie i jest git :)

Lalia lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula ma rozbrajający uśmiech. Jest tak samo słodka jak Julek i naprawdę cieżko mi uwierzyć że oboje dają tak w kość w nocy.

Mikołaj to typowo na wywczasie :D

Polanda też dziś szalała w baseniku na balkonie. Niestety to dziecko jest nie do zatrzymania, ona nie potrafi się ani na chwilę zatrzymać tylko skacze cały czas, wyskakuje z basenu, podnosi się, upada. Nabiła sobie już dziś dwa guzy i obdrapała policzek.
    Jak tak dalej pójdzie to będzie jedynaczką bo ja nie mam siły na

Widzicie jaką ma brzydką szyjkę? To chyba alergia na pomidora :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 18:43

Annia, emdar, Ladyo, Clover, Nowastaraczka, Fragaria, Inaa89, dmg111, Nikaa92, kiniusia270, Ania81, doomi03, kar_oliv, Maniaaa. lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jaki zabójczy uśmiech ❤️

• Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, na buzi Polsona widać to szaleństwo o którym piszesz 😂 przecudna jest 😍😍💪

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dgm Jula wyglądała przepięknie i jaki ma cudowny uśmiech.🥰😘

Anetka Polcia uśmiecha się tak że tylko całować.🤩

Annia Miki boooski.🥰🥰🥰

Motylku wspaniałe efekty.

Annia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
‹‹ 3727 3728 3729 3730 3731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ