X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, przepraszam, że wam się wcinam w wątek. Może część z was mnie pamięta, miałam konto o nicku Pcosik ;)
    Mam do was pytanie, czy któraś podczas ciąży brała metforminę ?? Mam IO i lekarz daje furtkę by nie było cukrzycy ciążowej i w ogóle. Ale zastanawiam się czy dla fasolki to bezpieczne... Pomożecie ?

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, czy zanim Wasze maluchy przyjęły pozycję czworaczą (wysoki podpór oo klęk) to jako etap przejściowy miały podpór na przedramionach i łokciach plus klęk??

Tak. Podnosił dupę, często w ten sposób uskuteczniał też sobie przetoczenie się na plecy bo tak mu było łatwiej .

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Witajcie dziewczyny, przepraszam, że wam się wcinam w wątek. Może część z was mnie pamięta, miałam konto o nicku Pcosik ;)
    Mam do was pytanie, czy któraś podczas ciąży brała metforminę ?? Mam IO i lekarz daje furtkę by nie było cukrzycy ciążowej i w ogóle. Ale zastanawiam się czy dla fasolki to bezpieczne... Pomożecie ?
    O ile się nie mylę w pierwszym trymestrze chyba można brać a potem się odstawia i zamienia n insulinę jeśli cukry skaczą i nie udaje się ich wyregulować dietą.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przestawić Martę. Teraz wstaje ok 7-8:00, o 9:00 ma drzemkę, druga drzemka ok 13:00, o 16 idziemy po młodego do przedszkola i idzie spać ok 20-21. Wreszcie mam czas żeby na spokojnie iść się wykąpać a nie czekać aż moje dziecko łaskawie koło północy się położy.

Emdar, Julek ma 1 czy 2 drzemki? Jeśli 1 to pamiętasz kiedy się przestawił?

Nowastaraczka, Lalia, emdar, Ania81, Inaa89, Suszarka, Clover, Annia, calanthe lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A nie jest tak że sam katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia ?
    Pediatra kazała odczekać ok 5 dni po skończonym katarze 🤔🤷‍♀️ więc nie wiem jak to jest

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Kacperka ❤️

Co do teściów moi mieszkają 7 km od Nas i jak jesteśmy u nich średnio raz w miesiącu 😳 Mąż nie czuje potrzeby oni chyba tez, najczęściej jedziemy jak mówię, ze już wypada odwiedzić 🤭 To są dobrzy ludzie ale się śmieje, ze lekko dzicy w kontaktach międzyludzkich 😅
    wczoraj Małżon miał urodziny to dostał od teściowej i sióstr SMS-y… jakby naprawdę ciężko było zadzwonić albo podjechać 🙄 Ciężko mi to zrozumieć 🤔

Stasko dzisiaj ostro ćwiczył wstawanie 😊 Niestety meble w mieszkaniu mu nie sprzyjają wysokością, wiec Matka służyła za podporę 😅

Lalia, doomi03, KarolinaMaria, Clover, Zulugula lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Julek ma już zasadniczo jedną drzemkę ( przestawił się koło 11 msca) ,ale jak wybitnie słabo śpi w nocy, to czasem śpi w ciągu dnia dwa razy ( rano koło 10-11 tak z 45-60 min, I potem koło 14-15 następną godzinkę). Jak śpi raz to tak koło 12 do 14 nawet. Powodzenia z Martą! U nas przestawianie nigdy się nie udało:( Ja swoje,Julek uparcie swoje(charakterek po mamusi ewidentnie😏)

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270, mój mąż jest jedynakiem, jego mama mieszka 3 km od nas, widujemy się raz za kwartał (jak dobrze pójdzie), i też na urodziny wysyła mu SMS'y 🤦‍♀️ No dla mnie kosmos, ale co poradzić.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale upał!!! Aż strach wyjść z domu! My dziś miałyśmy pierwszy kurs do paczkomatu w chuście, Amelka od razu po włożeniu do chusty zasnęła :) ale nie da się na dłużej wyjść bo można się roztopić… a jutro chce jechać z Amelka na cmentarz, przedstawić ja mojemu tacie, tym bardziej ze jutro dzień taty. Mam nadzieje ze pogoda pozwoli!

Lalia, Suszarka, Ounai, Zulugula, calanthe, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:

Ja bralam, zarówno z zalecenia endo jak i gina (obyło się bez insuliny i trachykardi)

O ❤️
    Z ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze o rodzicach i teściach mowa… Moi teściowie i moja mama mieszkają w tym samym mieście co my. Moja mama jest z tych, co dzwonią 3 razy dziennie zapytać „co słychać” itp ale np nie przyjeżdża so nas wcale bo dużo pracuje i po prostu nie ma czasu. My jeździmy do niej zawsze w sobotę. Moi teściowie zapraszają nas na obiad w niedziele średnio co dwa tygodnie, bardzo ich lubię ale muszę przyznać ze w ogóle się nie wtrącają w nasze życie i ja to szanuje :) Ale jestem pewna ze jakbyśmy mieszkali czy z moja mama czy z teściami to relacje byłyby zupełnie inne.

Iryska, Lalia, Suszarka, Clover, dmg111, calanthe lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Mój codziennie rano w drzwiach na pożegnanie macha Wiki jak idzie do przedszkola 💙❤️
    Ale macie dzieci ogarnięte. Mój dzieć jak mu robię papa to czasem zamacha łapką od niechcenia a czasem się patrzy na mnie jak na wariatkę i nie wie co ja chcę od niego😁
    Ale zaczął coś się orientować, wie gdzie jest lampa i jego "kic,kic" czyli zajączek 😜

Lalia, Clover, dmg111, Zulugula, calanthe lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Doomi Kacperek przystojniak 😍😍😍.

U nas dzis ciezki dzien. Haris spedzil wiekszosc dnia na rekach. Niestety bardzo boli go brzuszek, nadal sa problemy z kupkami. Moze mozecie mi cos doradzic w tej kwestii? Ja juz calkiem nie mam pomyslow co robic, leki tak sobie pomagają, a jak dostaje je codziennie to dostaje tez goraczki🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

W temacie rodzicow i tesciowa.
    Moja mama lubi sie wtraca, choc twierdzi ze sie nie wtraca🙈🙈🙈😂😂😂😂. Tesciowa daje zlote rady, ktore nie zawsze sa zlote, i niby tez sie nie wtraca🙈🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂. Dobrze ze obie mieszka ja daleko od nas 😂😉. Szkoda mi tylko ze dzieciaki znaja babcie i dziadka przez WhatsApp. Czeste wizyty przez pandemie nie sa mozliwe.

doomi03 lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki, cioteczki Kacpi całym serduchem dziękuję za wszystkie życzenia ;) 💙

Lalia, Ania81, kiniusia270 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    O ile się nie mylę w pierwszym trymestrze chyba można brać a potem się odstawia i zamienia n insulinę jeśli cukry skaczą i nie udaje się ich wyregulować dietą.
    Niekoniecznie. Koleżanka z innego wątku rodzi na dniach i jest na mecie do tej pory :)

Ogólnie jeśli gin jest na tak, to:
    -plus dla niego, bo to znaczy że zna aktualne zalecenia
    -ja bym została na mecie gdybym ją brała, lepiej trzymać gospodarkę cukrową w ryzach.

Ounai lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień pod znakiem 'łełełełełełełe' 🙈 upał, skok i zęby to jest jakieś zabójcze połączenie. Na koniec dnia tak płakała ze nie wiedziałam co mam robić.
    Z pozytywów: piwotuje plynnie w obie strony i zbiera się do pełzania chyba (bo zgina nogę ale nie czai że trzeba się odepchnąć 🤣). Próbuje też wstawać w czworaki ale jeszcze jest za słaba i opada.

Lalia, Ladyo, Clover, Inaa89, Zulugula, calanthe lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, Iga idzie jak burza 🤩🤩 Olek na tym etapie ogarnął że się można przez drugi bok obrócić 😂😂😂

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ciocie, oto pierwszy uśmiech Julianka 😍
    Ta wizyta dzisiaj (usg 3 trymestru) to był sztos! Mamy 80 zdjęć i filmów, Julek mega dzisiaj współpracował 😊

Ale najważniejsze! Jest zdrowy, zdrowiuśki!
    Waży 1200g i jest bardzo ruchliwym i jak widać, pogodnym chłopcem 😍 lekarz powiedział, że więcej niż 3,5 kg do porodu nie będzie miał i mi to odpowiada 😄

42138d2eb0a0.jpg

Suszarka, Iryska, kiniusia270, SzalonaOna, Enigvaa, Ania81, Ladyo, Clover, KarolinaMaria, Lalia, Inaa89, Ounai, dmg111, Martt95, Zulugula, Pcosik_2, emdar, Annia, Fragaria, kic83, calanthe, Angie1985, doomi03, Ewa88 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Usztywniany kostium kąpielowy nie za miliony monet??
    👙
    Vinted - ja tam dorwałam teraz fajne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Mi kazali odstawić po pozytywnym teście i tak zrobiłam. Miałam też cukrzycę ciążowa z insulina... :)

‹‹ 3743 3744 3745 3746 3747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ