Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa woow jakie piękne zdjęcie 😍 uwielbiam na takie patrzeć 🥰 jak ten czas leci, już 28 tydzień 😘
Ulaa lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa89 wrote:Clover piękne pazurki 😍 zazdroszczę, że sama tak pięknie sobie pomalowałaś. Ja mam cały zestaw lampę, lakiery hybrydowe, frezarkę itp dosłownie wszystko co potrzeba. Ale nie potrafię sobie ładnie sama pomalować pazurków. Zawsze wyjeżdżam albo ogólnie brzydko mi to wychodzi.
Ja tak samo. Kilka razy próbowałam ale jednak nie mam do tego cierpliwości i zdolności. Nie potrafię dojechać tak precyzyjnie blisko skórek i po 1,5tygodnia jest przez to mega odrost. A jak miałam sama ściągać, to mnie nerwica brała 🙉🙉
Także paznokcie oddaje w ręce mojej kosmetyczki już jakieś 7 lat. Ale jestem nudnym klientem bo u mnie ciągle na paznokciach nudziaki. -
Dziewczyny, jak jest u Was z drzemkami ?
U nas jako takiej drzemki w domu nie ma,ewnetualnie turbo spanie na rękach i na spacerze. Ale przez te upały, to było różnie z tymi spacerami bo zazywczaj nie było opcji aby wyjść w ciągu dnia bo tak grzało.
Zastaniam się ,czy powinnam ja usypiac o stałych godzinach na siłę aby wprowadzić jej jakieś regularne drzemki 🤔 -
ZielonaHerbata wrote:Ja tak samo. Kilka razy próbowałam ale jednak nie mam do tego cierpliwości i zdolności. Nie potrafię dojechać tak precyzyjnie blisko skórek i po 1,5tygodnia jest przez to mega odrost. A jak miałam sama ściągać, to mnie nerwica brała 🙉🙉
Także paznokcie oddaje w ręce mojej kosmetyczki już jakieś 7 lat. Ale jestem nudnym klientem bo u mnie ciągle na paznokciach nudziaki.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:58
Zulugula, ZielonaHerbata, emdar, Inaa89, kic83, SzalonaOna, Ladyo, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Gagatka, kiniusia270, Iryska, dmg111, Clover, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Też miałam lampę i dałam siostrze, bo mi się to nie wychodziło, odpadały po tygodniu, a teraz pięknie trzymają się 3 tygodnie. No i i jednak porzadna kosmetyczka zrobi zupełnie inny kształt.
Marta dzisiaj miała chyba z 5 pobudek w nocy. Chyba upały i ją męczą.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, jak jest u Was z drzemkami ?
U nas jako takiej drzemki w domu nie ma,ewnetualnie turbo spanie na rękach i na spacerze. Ale przez te upały, to było różnie z tymi spacerami bo zazywczaj nie było opcji aby wyjść w ciągu dnia bo tak grzało.
Zastaniam się ,czy powinnam ja usypiac o stałych godzinach na siłę aby wprowadzić jej jakieś regularne drzemki 🤔
Jak widzisz, że ziewa to staraj się ją usypiać, zaśnie albo nie zaśnie ale może w taki sposób wyrobi sobie rytm, u nas to poskutkowało dzięki.mojej mamie.bo ja widziałam, że ziewa ale nie zawsze ką kładłam. Teraz ziewa o tych samych porach i wiem już że czas iść spać
Natomiast u nas ostatnio jest bardzo duży problem z zasypianiem bo tylko na rękach z cycusiem w buzi i jeszcze bujając.
Macie jakieś sppsoby jak ją tego oduczyć?
Nie da sie jej inaczej karmić piersią (poza nocą) jak tylko bujając bo wykręca się, obraca na brzuch, wije jak żmija.... -
Clover, pięknie Ci wyszły. Też mam takie krzywe paluchy 😂
Dziś 73,7kg czyli waga z momentu kiedy zaczęłam tyć, przestałam liczyć kcal itd. Póki co idę w liczenie i zero podjadania. Wczoraj nawet loda włoskiego zjadłam i doliczyłam go po prostu do bilansu dziennegona razie zjadam ok 1800kcal i zobaczymy jak to pójdzie i czy pójdzie. Powoli dojadamy rzeczy z zapasów i zmieniamy na produkty stosowne do diety o niskim ig
SzalonaOna, calanthe, Lalia, Gagatka, Clover lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dzień dobry ☀️
Ja po treningu 💪 zrobionym podczas drzemki Maksa.
Zaraz jedziemy oglądać armaturę do łazienki i kuchni.
Kafle już zamówioneOunai, Inaa89, SzalonaOna, emdar, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Gagatka, dmg111, Clover, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetka, Marta też tak miała. Teraz już nie ucieka, ale nadal charakterek pokazuje. Nogi wkłada mi do buzi, kładzie na twarz, nie uspokoisz. Ten typ chyba po prostu tak ma
a jak ja próbowałabym nakarmić na leżąco to chce jeść siedząc albo na czworakach i to potrafi jeść na czworakach i jeszcze jedną nogę podnosić do tyłu do góry. No bo kto by tak po prostu tylko jadł. Mój mąż mówi "daj jej spokój, niech tak je". Ja mu tylko odpowiadam, że jak będzie jego sutki wykręcać w czasie jedzenia to będzie miał prawo głosu 😂
Za to Marta dalej usypia lulana i przy szumisiu i nie wiem jak ja przestawić, bo przecież nikt jej szumisia nie będzie puszczać w żłobku.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Inaa89 wrote:Ounai a jak długo planujesz karmić piersią? Będziesz próbowała oduczać przed żłobkiem?
kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dziewczyny martwiące się ze dzieci zasypiają tylko w jakichś konkretnych okolicznościach. Nam Julek też usypiał tylko i wyłącznie bujany w wózku, miałam schizę co będzie dalej. Nagle ( dosłownie z dnia na dzień) załapał samodzielne zasypianie w łóżeczku. Kręci się, kręci, gada do smoczka, do ukochanej foczki (jakaś przytulanka z Biedry z jakiejś tam edycji gangu czy innego marketingowego szaleństwa😉),I zasypia. I zasypia tak zarówno na drzemki jak i na noc. Ogarnął to jak miał tak chwilę ponad rok( z tydzień po urodzinach). To jest ewidentnie związane z dojrzewaniem układu nerwowego (pamiętam to ze studiów jeszcze i mówiła mi o tym też neurolog). Wiem też ze tak samo będzie z przesypianiem nocy. Po prostu niektóre dzieci ogarniają to szybciej a inne wolniej. Jak to w życiu, trzeba cierpliwości:)
Jedziemy dziś na mega rodzinną wycieczkęNa trzy samochody 🥰 miłego dnia wszystkim!
Ounai, ZielonaHerbata, Inaa89, Lalia, KarolinaMaria, Iryska, dmg111, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai wrote:Nie, będzie dostawać pierś rano i na noc. Nie chcę jej zabierać tego poczucia bliskości póki co.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g