Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy po wizycie u lekarza rahabilitacji w dziennym środku rehabilitacji. Dostaliśmy 1xtyg Bobath i masaże lecznicze na obręcz barkową 👌 dzięki temu będę mogła zrezygnować z prywatnej wizyty.
Ogólnie jest dużo dużo lepiej, trochę asymetria jeszcze jest i jak to lekarz powiedział, potrzeba wisienki na torcie. Oliwka pędzi do przodu, ale zapomina o jakości trochę 🙈Angie1985, Enigvaa, Lalia, KarolinaMaria, Clover, Inaa89, Ewa88 , Suszarka, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
dmg111 wrote:Lalia, Julcia też nie siedzi i fizjo pozwoliła sadzać do jedzenia, bo nawet papki na lezaczku to podobno złe rozwiązanie, a na kolanach nie ogarnęłam. Od momentu jak ją sadzam lejdi je wszystko co się da, ale w kawałkach, nie lubi słoików 🤷🏻♀️ Rano je kaszki, ale to sama sobie rączkami nabiera z miseczki 😀
Kocham antilopa za tą poduszke dmuchana, siedzi mega stabilnie i symetrycznie ❤️
A jakie masz "naczynka"? Myślałam o twister shake, ale nie wiem czy tacka zmieści się w tym krzesełku z ikeaO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Jesteśmy po wizycie u lekarza rahabilitacji w dziennym środku rehabilitacji. Dostaliśmy 1xtyg Bobath i masaże lecznicze na obręcz barkową 👌 dzięki temu będę mogła zrezygnować z prywatnej wizyty.
Ogólnie jest dużo dużo lepiej, trochę asymetria jeszcze jest i jak to lekarz powiedział, potrzeba wisienki na torcie. Oliwka pędzi do przodu, ale zapomina o jakości trochę 🙈
My póki co mamy prywatnie fizjo raz w tygodniu. Ale tez czekam na telefon i może uda się na Nfz. Czas oczekiwania,to 3 miesiące także jeszcze trochę poczekamyale mam nadzieję,że się zalapiemy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 20:01
-
ZielonaHerbata wrote:Super,że Wam się udało!
My póki co mamy prywatnie fizjo raz w tygodniu. Ale tez czekam na telefon i może uda się na Nfz. Czas oczekiwania,to 3 miesiące także jeszcze trochę poczekamyale mam nadzieję,że się zalapiemy 😊
Mi moja prywatna fizjo powiedziała żebym zapisała się do lekarza (konkretnie dała namiar do jakiego i gdzie) i że ona jest zdania że mamy prawo z nfz korzystać, a sama w tej placówce pracuje na nzf. Na wizytę 3 tyg czekaliśmy i na zajęcia miesiąc czasu, więc znośnie jeszcze. Myślę że po tym czasie już zrezygnujemy z Bobath i Vojty prywatnie i będziemy tylko tam chodzić.O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Super,że Wam się udało!
Jak któraś chce to polecam rehabilis w Katowicach na Boya Żeleńskiego. Dopiero się otwarli, ludzie o nich nie wiedzą jeszcze więc mają ekspresowe terminy.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dziewczyny po 6 miesiącu, naprawdę już dajecie kawałki i nie ma z tym problemu??
U nas słoiczki z papkami wchodzą całkiem dobrze, ale 2 razy trafił nam się słoik niby po 6 miesiącu ale już z grudkami (chyba z gerbera) i młoda zaczęła pluć i nawet krztusić się 😱😱
Do blw chyba tak szybko nie podejdziemy, a teraz to już w ogóle się martwię czy z młodą wszystko ok bo zaraz będzie mieć 7 miesięcy 🤔🤔
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Co do zasypiania to u nas też niestety za każdym razem lulanie 😐 na noc obowiązkowo na rękach, w ciągu dnia ostatnio w wózku, ale nie taki zwykły spacer, tylko wręcz trzęsienie wózkiem, najlepiej jeszcze jakieś przeszkody a i tak czasami trwa to pół godziny 😯
Też zastanawiam się czy doczekam się kiedyś aż młoda sama zaśnie w łóżeczku bez naszej pomocy 🤔12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Dziewczyny po 6 miesiącu, naprawdę już dajecie kawałki i nie ma z tym problemu??
My nie po 6, ale Malwinwyrywna do jedzenia. Az sie trzesie i otwiera dzioba jak tylko widzi ze cos jemy. Wiec zaczelam jej powolk rozszerzac. I lepiej sobie dziamga kawalki niz sloiczki.nie odchodze jej na krok, ale super sobie radzi.
Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Inaa89 wrote:Dziewczyny czy jak Wasze maluchy zjadają sloiczek na obiadek to im to starcza? Tymek zjada cały sloiczek 125g na obiadek. Np teraz zjadł cały słoik brokuły z batatami. A mimo to zaraz potym dopycha się cycem 😅
Ja też proponuje cycek albo jakiś czas przed albo po. Ale to dobrze bo my mamy dietę rozszerzać czyli proponować dodatkowo a nie zastępować, dzięki temu nie wyeliminujemy sobie nieświadomie laktacji to jedna kwestię. Druga to Ponoć też na tym etapie te obiadki nie mają zaspokajać przede wszystkim głodu tylko zapoznać z nowymi smakami i dostarczyć dodatkowych składników odżywczych których w mleku jest za mało. dlatego też na każdym słoiczku przeczytasz że podstawą diety mimo wszystko ma pozostawać mleko matkiTakże to, że jedzą cyca po słoiczku tu dobrze i prawidłowo
Lalia, Ewa88 , Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:A jak ktoś nie kp to co? 🤣🤣🤣
MM też najczęściej podaje mama 😁🍼Ladyo, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 , Suszarka, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny po 6 miesiącu, naprawdę już dajecie kawałki i nie ma z tym problemu??
U nas słoiczki z papkami wchodzą całkiem dobrze, ale 2 razy trafił nam się słoik niby po 6 miesiącu ale już z grudkami (chyba z gerbera) i młoda zaczęła pluć i nawet krztusić się 😱😱
Do blw chyba tak szybko nie podejdziemy, a teraz to już w ogóle się martwię czy z młodą wszystko ok bo zaraz będzie mieć 7 miesięcy 🤔🤔
Mój syn tez nie trawi tych sloiczkow z kawałkami, ale zastanawiam się czy to smaki czy ze grudki bo dzisiaj zmiksowałam mu na gładko taki sloiczek i tez go nie ruszył. Flipsy zjada az uszy sie trzęsą i potrafi odgryźć spory kawałek, chlebek tez ciumka. Ewa wydaje mi się ze to nie jest raczej ksztuszenie a wymuszone kaszlenie moj tez tak robi, brzmi to trochę jakby próbował zwymiotować.
Mamusie które maja większe doświadczenie macie jakieś sposoby na polubienie grudek w sloiczkach?? 😁 -
Hmm my zaczęliśmy BLW jak Stanley miał 6m i 5 dni, wcześniej były słoiczki z 1 lub kilkoma składnikami. Na początku BLW dostał różyczki brokuła i ziemniaki na parze , kilka dni później makaron z klopsikami warzywnymi i indykiem, frytki z batata dalej spaghetti, jajko w różnych postaciach, owoce . Teraz odpukać je wszystko co mu tylko podam i nie zszedł z ani jednej porcji mm 😅
Śmiejemy się ze, ma dwa zbiorniczki bo potrafi 15-30 minut po 150ml mleka zjeść to co mu nałożę i mało co wylatuje za poza tackę 😂
Polecam grupę BLW na fbhttps://www.facebook.com/groups/blwbaby/?ref=share
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 23:49
dmg111, Ewa88 , Lalia lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm