Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Ila wody piją Wasze dzieciaczki mniej wiecej w Tomcia wieku? Bo moja Szprotka bardzo mało pije, nie chce, ani z doidy, ani z bboxa (gryzie słomke), jedynie z filiżanki ale to tez bardzo rzadko albo z jeden łyk. Nie wiem jak go zachecic, w czym jeszcze próbować mu podawac wodę
Zulu, a często przystawiasz Tomcia do piersi??
Olek jak zaczyna dzień o 6/7 rano, a kończy ok. 20, to je z piersi ok. 6-7 razy. Wodę dostaje po kaszce i słoiku, wypija kilka łyków, na spacerze albo pije albo nie i to też kilka łyków i czasem w ciągu dnia jak jest bardzo ciepło albo jak mu dam chrupke kukurydzianą to kilka łyków, więc przez cały dzień to się uzbiera może 1/4 bboxa.
A co do gryzienia słomki w bboxie, to spróbuj mu ją oprzeć na języku, prawie całą wkładając do buzi, bo Olek jak przesuwa sobie na boki to gryzie czasem, a jak ma na języku i dociska do podniebienia to super pije.Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ladyo, masz piękne córki! 🥰 A to zdjęcie chwyta za serce 💓
Meggi, Anetka, Fragaria - wszystkiego dobrego dla dzieciaczków 🥳
Zulu, u nas to różnie z tą wodą. Około 100ml zazwyczaj wypija. Raz pobiła rekord świata i wypiła prawie 200, ale wtedy był upał i cały dzień spędziłyśmy na zewnątrz. Pije z bboxa. A z butelki zwykłej by Tomek nie popił wody? Wiem że to nie prawilnie ale zawsze to jakaś opcja 😁Lalia, Fragaria, Meggi110818, Clover, Ladyo, doomi03 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ladyo, masz piękne córki! 🥰 A to zdjęcie chwyta za serce 💓
Meggi, Anetka, Fragaria - wszystkiego dobrego dla dzieciaczków 🥳
Zulu, u nas to różnie z tą wodą. Około 100ml zazwyczaj wypija. Raz pobiła rekord świata i wypiła prawie 200, ale wtedy był upał i cały dzień spędziłyśmy na zewnątrz. Pije z bboxa. A z butelki zwykłej by Tomek nie popił wody? Wiem że to nie prawilnie ale zawsze to jakaś opcja 😁
jakby się chwytał butelki to byłabym w niebie
to widzę, że tylko mój syn taki nieogar i dla niego pije się tylko z cyca💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:jakby się chwytał butelki to byłabym w niebie
to widzę, że tylko mój syn taki nieogar i dla niego pije się tylko z cyca
Spoko Zulu moj tez jest ananas, z bboxa umie sie napic łyczka ale woli pluc, dla niego to zabawa i potrafi wyzerować aż jest calutki mokry (nie wiem jak ale i z przodu i z tylu;d)Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Suszarka, padłam 🤣🤣🤣
Nie wiem czy to poprawna technika, ale tylko w ten sposób Olek zasysa policzki i pije 😅
Zulu, u nas w użyciu była zwykła butelka, ta co mu czasami mleko podawałam, niekapek z Twistshake ale jego gryzł na potęgę i na początku się krztusił bo za dużo leciało, doidy też na początku były mikro łyczki, ale wbrew pozorom pomogło jak ja się przełamałam i nalałam tam więcej wody niż tylko na dnie (😂), a bboxa załapał na pewno nie wcześniej niż przy 3-4 podejściu i to właśnie wtedy jak wyczaiłam że trzeba całą słomkę na język położyć 👍
Spróbuj jeszcze zwykłą słomkę, tylko przetnij ją w połowie (najlepiej taką cienką, a nie tą grubą do smoothie), albo butelkę z dziubkiem jeszcze 🙂
Edit:
Zulu, Tomek je 4-5razy bo ładnie Ci je kaszkę i słoik, a Olek degustuje tylko 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 11:07
Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
A u nas woda jest niedobra, kwasi się jakby cytrynę piła i co nabierze do buzi to wypluwa 🤷♀️ że jak jej podaję to mam całe gacie mokre (tak ja), w sensie, że leci to po nas 🤣🤣🤣 więc nic nie wypija i też nie wiem o co chodzi, raz się zachlysnęła i chyba od tego momentu tak nie wchodzi.
-
Tymek bboxa załapał odrazu, ale też nie wypija dużo. Jak wypije z 50ml to jest maks. Ale myślę Zulu że nie masz się czym martwić, przyjdzie czas że zacznie pić. Moi strasi synowie byli od 3 miesiąca zupełnie na mm i totalnie do roku czasu nie chcieli nic pić oprócz mleka. Już nawet byłam z tym u lekarza że wg nie piją, ale lekarka uspokajała że nic im nie będzie i jeśli nie chce to trudno. Dopóki siusia jest wszystko wporzadku. Regularnie i więcej zaczęli pić właśnie po skończonym roku. Także daj mu czas 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:14
Zulugula, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
ZielonaHerbata wrote:Zulu-stacjonarnie dorwalas,czy przez neta ?
Przez neta ale bylam odebrac dzis w salonie i stacjonarnie tez są obnizki. Nie wiem czy cena lepsza niz np w bonito ale ja akurat mialam bon z pracy męża na dzień dziecka to wykorzystałamLalia, Suszarka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Ila wody piją Wasze dzieciaczki mniej wiecej w Tomcia wieku? Bo moja Szprotka bardzo mało pije, nie chce, ani z doidy, ani z bboxa (gryzie słomke), jedynie z filiżanki ale to tez bardzo rzadko albo z jeden łyk. Nie wiem jak go zachecic, w czym jeszcze próbować mu podawac wodę
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:jakby się chwytał butelki to byłabym w niebie
to widzę, że tylko mój syn taki nieogar i dla niego pije się tylko z cyca
Zulu, myślę, że Tomuś jest jeszcze za mały na Kicię Kocie. Ale tak za 1,5 roku będzie w sam raz -
Nasze spóźnialskie miesięczne foto 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 21:53
calanthe, ZielonaHerbata, Ounai, Clover, Lalia, Martt95, KarolinaMaria, Suszarka, Zulugula, Angie1985, dmg111, Nowastaraczka, Gagatka, Enigvaa, Nikaa92, Ladyo, kar_oliv, Fragaria, kiniusia270, SzalonaOna lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Wiem 🤭🤭 teraz ja się jaram a jemu pokazuje obrazki 😀 ale mój mąż mówi, że to dla bab a przeciez Nunus jest chłopczykiem 🙄
Inaa, ale Tymus się zmienił. I te spodniach chyba już zaczynają być dobreInaa89, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Przez neta ale bylam odebrac dzis w salonie i stacjonarnie tez są obnizki. Nie wiem czy cena lepsza niz np w bonito ale ja akurat mialam bon z pracy męża na dzień dziecka to wykorzystałam
Dzięki za info😁
Zamówiłam kilka zestawów czuczu 🙃