X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jeszcze nie widzę, ale czuje ząb pod palcem 🥳🥳🥳
    Chyba muszę dzwonić po wrózkę zębuszkę aby kupiła jakiś prezent z kkazji pierwszego zęba 🧚‍♀️🧚‍♀️

Mi tesciowa powiedziala ze z tej okazji tatus kupuje sukienke mamusi. Nie wiem dlaczego tak 🤣

Zulugula, Lalia, calanthe, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka, Clover, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam miec dentyste, ale zadzwonili i mi przełożyli wizyte. A chcialam juz miec to z glowy 😬
    Na szczescie wcisnęły mnie w takie terminy ze nie musze przekladac ortodonty 💪

🔸28 lat

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    A to zębuszka przychodzi też z okazji nowych ząbków? Myślałam, że tylko do wypadających mleczaków 😱 dobrze, że mnie uświadomiłaś 😁
    Hahaha każdy powód jest dobry aby od starego wysępić kase na nową zabawkę dla Poli :D

Zulugula, KarolinaMaria, ZielonaHerbata, Lalia, Suszarka, Clover, Ewa88 , Ounai, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Mi tesciowa powiedziala ze z tej okazji tatus kupuje sukienke mamusi. Nie wiem dlaczego tak 🤣
    Oooo, powiem też o tym :D

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 11:07

Lalia, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

KarolinaMaria, calanthe, Ounai, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lalia, KarolinaMaria, Clover, Enigvaa, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:58

KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy Wasze dzieci zaczęły spędzać dużo czasu na brzuchu? Tak że ta pozycja już im się podobała i nie wymagała wysiłku ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, powoli Was nadrabiam bo wczoraj mieliśmy urwanie głowy. Ale wieczorem tatuś zabrał nas na sushi, cała ciąże na to czekałam. Amelkę wczoraj coś wysypało rano, dzisiaj już się to tak radzi zaogniło… byłyśmy u lekarza, kazał odstawić na tydzień owoce i warzywa, chociaż teraz tak analizuje to jadłam ostatnio czekoladę, może to to… biedactwo cały brzuszek wysypany ma :( Suszarko widziałam Twój post i doskonale Cię rozumiem. Ja tez czuje się źle w swoim ciele, a jak widzę sie nago w lustrze to chce mi sie płakać. I tak, wiem ze nasze ciała nosiły nasze dzieci ale dlaczego znowu to my mamy cierpieć a tatusiowie maja spokój? Dlaczego to kobiety tak maja sie poświęcać?! I super ze działasz i zaczynasz coś robić, ja tez mam taki plan jak tylko będę mogła! Damy rade i będziemy z siebie dumne ❤️

Suszarka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Podoba mi się ta wersja😂
    Ja zamowilam tańczącego leniwca fisher price to podciągne to na prezent z okazji zęba 😁
    Właśnie też go chcę zamówić więc szukam okazji :D

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Siedze na ziemi a Tomson łapie mnie za cycki i próbuje wstać przy mnie😳 Grunt to stabilna podpórka🙈 po drodze jeszcze bezczelnie otworzył paszcze na wysokości cycka😂 💙
    Oho! Gratki dla młodego, a mamuni współczujemy :D
    A jak.jego pwłzanie? Dalej jednostronne?
    Pola dalwj brzydko, wstaje do czworaków, buja sie, czai sie ale nie umie sie skordynować. Dziś już czworakowałam razem z nią aby jej pokazać jak to sie robi ale klin nadal :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 13:37

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Kiedy Wasze dzieci zaczęły spędzać dużo czasu na brzuchu? Tak że ta pozycja już im się podobała i nie wymagała wysiłku ?
    U nas był problem z leżeniem na brzuchu, bo Iga robiła to nieprawidłowo. Ciągnela z grzbietu zamiast pchać rękoma w podłogę, miała cofnięte łokcie. Jak miała 3 miesiące to wylądowałyśmy u fizjo, po dwóch tygodniach jak się problem wyrównał to zaczęła już preferować leżenie na brzuchu niż na plecach.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    U nas był problem z leżeniem na brzuchu, bo Iga robiła to nieprawidłowo. Ciągnela z grzbietu zamiast pchać rękoma w podłogę, miała cofnięte łokcie. Jak miała 3 miesiące to wylądowałyśmy u fizjo, po dwóch tygodniach jak się problem wyrównał to zaczęła już preferować leżenie na brzuchu niż na plecach.

No właśnie na brzuchu ciekawiej bo więcej można zobaczyć ,🙃 my w sobotę mamy fizjo także zobaczymy co powie.

AgataAgatka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Jakoś koło 2 miesiąca. Mimo napięcia, od początku lubiła na brzuchu, a spanie tylko tak się odbywało

O ❤️
    Z ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, a dlaczego akurat odstawić warzywa i owoce? 🙄 Najczęstsze alergeny to akurat białko mleka krowiego i jajka. I jeśli już coś odstawiać to na dłużej, co najmniej 4 tygodnie, bo tyle czasu alergen utrzymuje się w organizmie mamy. Ja bym nie szła w tak restrykcyjną dietę, bo wszystkie owoce i wszystkie warzywa to duża eliminacja. Najlepiej obserwuj Amelkę i może faktycznie zacznij od eliminacji kakao. A może to wcale nie jedzenie? Zmieniłaś jej kosmetyki albo środki do prania?
    Przepraszam, że tak się wcinam w kompetencje waszego pediatry, ale trochę przerobiłam temat, też jestem na diecie eliminacyjnej, po drodze do diagnozy trafiłam na tyle złych porad pediatrów, że głowa mała.

Edid powiem Ci na swoim przykładzie, że po prowokacji nabialem, Matylda największe zmiany skórne miała ok. 5-6 dni po tym jak go zjadłam 😔 trzymam kciuki, żeby ta wysypka okazała się jednarazowym epizodem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 14:35

🦄 2021 r.

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo- ja popieram Karolinę. I też słyszałam,że jak odstawiac, to jedna rzecz na około 2tygodnie. Jak odstawisz w tym samym czasie wszytskie owoce i warzywa,to nic to nie da bo i tak nie będziesz wiedziała które konkretnie warzywo może być winne.

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    U nas około 3 miesięcy. Kiedy Olek miał 2,5 miesiąca poszliśmy do fizjo, pediatra nam zasugerowała, że wizyta jest potrzebna, bo on w ogóle się nie chciał podpierać i leżąc na brzuszku układał ręce wzdłuż tułowia, rył noskiem po macie i płakał. Kiedy już dzięki ćwiczeniom zaczął się podpierać i podnosić głowę, to nagle odkrył, że leżenie na brzuszku jest całkiem interesujące i że można wtedy więcej zobaczyć 😁

Fragaria, u nas chrzestny nie ma ślubu, ma narzeczoną i dziecko. Ksiądz nie robił problemu, z tym, że oczywiście chrzestny nie będzie mógł przyjąć Komunii. Ale my mamy naprawdę fajnego i bezproblemowego księdza i zdaję sobie sprawę, że jednak większość księży raczej by się nie zgodziło.

Suszarko, rozumiem Cię, bo też źle się czuję ze swoim ciałem... Ale kiedy Olek miał 2,5 miesiąca to byliśmy na ślubie mojego kuzyna i na małym przyjęciu z tej okazji. Założyłam sukienkę, która fajnie ukryła brzuch, do tego wysokie buty które z kolei dały wrażenie smuklejszych nóg, zrobiłam ładny makijaż, ułożyłam włosy i nieskromnie uważam, że wyglądałam całkiem nieźle 😁 Wiadomo, że niedoskonałości ciała nie znikły, ale czułam się dobrze. A poza tym i tak prawie nikt nie patrzył na to, jak wyglądam, tylko wszyscy zachwycali się Olkiem 🤭😁

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do eliminacji, to nam najpierw pediatra kazała odstawić czekoladę, kawę i pomidory. BMK w drugiej kolejności. Ale sporo dzieci ma wysypkę jak matka się "przebiałkuje" i tak było w moim przypadku. Zywilam się prawie samymi serami, płatki z mlekiem, jogurty, kawa z mlekiem, femaltiker 2xdziennie z mlekiem...no i jak do tego zjadłam jeszcze trochę wołowiny to wysypka wyszła konkret.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 14:47

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę potwierdzić tak samo jak KarolinaMaria że trudno dojść do porozumienia z lekarzami. Mam wrażenie że podchodzą szablonowo, każdy mówi trochę co innego, a alergie są akurat mocno indywidualne 🤷‍♀️ za nami np ciągnęło się cały czas powiedzenie że "trzeba poczekać co najmniej 4 tygodnie na efekty bo tyle alergen utrzymuje się w mleku matki". Zazwyczaj tak pewnie jest, ale w naszym przypadku się to nie sprawdziło - eliminowałam co jakiś czas kolejne produkty i czekałam na efekty których nie było, a czas mijał.

Laydo, mam nadzieję że wysypka u Amelki przejdzie, trzymam kciuki. Gdyby jednak alergia się potwierdziła to w większości przypadków wystarczy odstawić jajka, mleko, kakao i od tego bym zaczęła. Z warzyw najczęściej podobno seler, pietruszka, pomidory (podobno surowe tylko). Buziaki dla Amelki :*

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
‹‹ 3782 3783 3784 3785 3786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ