Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😊
U nas 2 nocka super. Tymek zasnal o 20 i spał do 8.45 z 2 pobudkami na cyca. Zjadł kache z owocami na śniadanko i przymierza się już do drzemki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 10:23
Ounai, emdar, Lalia, Wik89, Clover, kic83, Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
asias86 wrote:Ja od połowy września wracam. No zobaczymy wiadomo 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 10:17
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie
witajcie w sobotę! Zabieram się za porządki a potem jedziemy do mojej mamy. Mąż na noc do pracy to będę mieć wieczór z netflixem. Dwa dni diety za mną i dwa treningi za mną. Bardzo mi pasują te przepisy, takie smaczne i proste posiłki. Robię wszystko na 100% bo czuje ze to ma jakie sens. Najbliższy plan: wybrałam sobie piękna sukienkę z Naree na chrzciny we wrześniu. Do tego czasu już trochę schudnę, kupię ta sukienkę i na chrzcinach będę wyglądać jak petarda! Dla siebie i swojej satysfakcji, nie dla kogoś innego
Asiu ale piękny ten Twój synek! A czuprynkę to ma jak Malwinka Enigvy
Ounai wow kochana, co za zmiana 😍 przede wszystkim w podejściu i w głowie, ale przy okazji na wadze! Super! Jestem z Ciebie dumna!
Ladyo lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Ounai wielkie brawa dla Cb! Małymi kroczkami i napewno osiągniesz swój wymarzony cel 😘
Co do żłobka to nie do końca się z Tobą zgodze że każde dziecko płacze i każde choruje często. Wiem z doświadczenia jako że jestem opiekunka że połowa dzieci nie wylała nawet odrobiny łezki żegnając się z rodzicami. I są takie dzieci, które wg nie chorują. Mój Ksawciu np jak szedł do żłobka mając rok nie zapłakał ani razu, wręcz przeciwnie zawsze radość od ucha do ucha przy przyprowadzaniu i odbieraniu . A chory był może 2 razy w przeciągu roku😉Ounai, asias86, veritaa, Lalia, Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:Alex chyba nie wysyłasz go od razu na 8h? Ja sobie daję miesiąc na adaptację, bo jakby płakała mocno to nie chcę jej zmuszać do siedzenia 8h. Co prawda zwykle adaptacja trwa ok 2 tygodnie, ale wiadomo różnie może być.
Ounai, Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Ounai wrote:Ale chyba nie wysyłasz go od razu na 8h? Ja sobie daję miesiąc na adaptację, bo jakby płakała mocno to nie chcę jej zmuszać do siedzenia 8h. Co prawda zwykle adaptacja trwa ok 2 tygodnie, ale wiadomo różnie może być.
Moja J. w ogóle nie płakała ani w żłobku ani w przedszkolu, wręcz przeciwnie szła tam z radością. A adaptacji robiłam tydzień, tzn w pierwszy dzień poszła na 3 godziny, w drugi na 5, a do końca tygodnia byłam pod telefonem w razie czego. Za to pierwszy miesiąc w szkole to była codziennie histeria. (Dlatego m.in. Uważam ze jako 6 latek nie byla gotowa na szkole a wtedy szły wszystkie obowiązkowo.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 10:29
Inaa89, Ounai, Gagatka lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Ounai, gratulacje z powodu spadku wagi, fajnie!
Moj synek nie dostal sie oczywiscie do zlobka publicznego, szkoda. pojdzie chyba do prywatnego po skonczonych 14 miesiacach. Jeszcze nie podpisalam umowy, ale chyba nie ma wyjscia. Choc zadzwonie najpierw do tego zlobka publicznego i moze uda mi sie dowiedziec, jak wyglada lista rezerwowa42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai, gratulacje!!! Ja się jutro zważę na mojej wadze w domu, zobaczymy co tam wyjdzie. Czuję, że nie najlepiej, ale chwilowo mnie to mało obchodzi. Spędziłam super czas z rodziną, i to się liczy 🥰
Inna, super nocka u Was. Gratulo!!!
A jak tam inne mało śpiące maluchy?( Kic, Annia, Nowastaraczka, Dmg111) Poprawiło się coś u Was? U nas -niestety- nadal słabo 😟Lalia, Ounai, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
KarolinaMaria wrote:Heeej! Co u Ciebie? Pamiętam Cię z wątku staraczek
mamy się dobrze, rośniemy z mała - bardziej wszerz - obie 😜 od wczoraj mamy 1 zęba 🤣🤣🤣
Lalia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai, brawo!!💪💪
Wik, jak oddzielałaś karmienie od spania?😘
Asia, Ona witajcie! Super poznać nowe mamuśki 😁
Gagatko, pięknie to napisałaś o spojrzeniu na swoje ciało ❤️
Anetko, czy już jesteście w Austrii? Zastanawiałam się czy już szukasz jakiejś jaskini w Alpach żeby porzucić teściową 😂
Olek dzisiaj zrobił sobie godzinną przerwę w spaniu od 2:30 🥴 nałożył się upał, burza i ząbki, ale rano pospal do 8:30 więc i ja odepałam 👍
Nabrałam trochę wiatru w żagle i nasze rozszerzanie diety w końcu nabrało tempa 😁 mamy już nasz Kinderkraft Enock, więc też jest łatwiej 👍 dzisiaj na śniadanie Olek dostał jajecznicę na parze, trochę mam stresa bo jajko lubi uczulać, no ale nie przekonamy się dopóki nie sprawdzimy 🤷
U nas dzisiaj sporo planów, ale tak na spokojnie. Mąż zrobił rano zakupy i pojechał teraz na siłownię. Ja nakarmilam Olka i właśnie śpi. Oby spał jak najdłużej to posprzątam łazienkę i jego pokój, a później zabiorę się za obiad 🙂 po południu muszę wyskoczyć do galerii, bo mam jedną rzecz do zwrotu, rozglądnę się może za jakąś sukienka, szortami i topami, bo za 3 tygodnie jedziemy nad morze i idę w końcu kupić odkurzacz pionowy 🤩 zdecydowałam się na Philips z funkcją mopowania. Olek już się kręci po całym salonie, a pewnie za miesiąc lub dwa ruszy na czworaka, więc w codziennym użytkowaniu odkurzacz na kablu plus wyciskanie mopa to masakra i plan jest taki że na codzień będzie ten pionowy, a raz w tygodniu tradycyjne odkurzanie i mycie 👌Inaa89, Suszarka, Wik89, Gagatka lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Asiu,mały cudowny! Gratulacje z okazji żłobka (w Wwie państwowy żłobek to naprawdę luksus jakich mało).Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Wik89 wrote:Ounai, gratulacje z powodu spadku wagi, fajnie!
Moj synek nie dostal sie oczywiscie do zlobka publicznego, szkoda. pojdzie chyba do prywatnego po skonczonych 14 miesiacach. Jeszcze nie podpisalam umowy, ale chyba nie ma wyjscia. Choc zadzwonie najpierw do tego zlobka publicznego i moze uda mi sie dowiedziec, jak wyglada lista rezerwowaKuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Ounai wrote:Naprawdę są takie dzieci co nie płaczą? Ale komfort! Nawet nie wiedziałam, dzieci wszystkich znajomych płakały. Marta pewnie też będzie bo to taki cycek mamusi.
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Emdar Julek biznesmen przy laptopie skradł moje serce! U nas co do nocy jest trochę lepiej, ale ze odstawiamy kp,to znowu trochę gorzej... Bo jak obudzi się po godzinie to go nosimy, lulamy, skaczemy na piłce, próbujemy dać bboxa i bywa ciężko. Jeśli obudzi się np po 3 godzinach to go karmie bo uznaje, że już mógł zrobić się głodny. Średnio mamy kolo 3/4 pobudek w nocy. A jak u Was? (Ok, przyznam się, że dzisiaj po pół godziny darcia się o północy dałam pierś , bo już nie mieliśmy siły...).
Asiu ale słodki ten twój synek.
Wik, odstawiłaś już Gustawa?
Ounai, chrześniak mojego męża miał adaptacje w tydzień, nawet się nie oglądnął za mamą, był problem, że nie chcial iść do domu od dzieci. Gratuluję postępów z waga!
Lalia jak przekonałaś Olka do zjedzenia jajecznicy?podaj patent!
asias86, Lalia, Wik89, emdar, Inaa89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja się zastanawiam czy Tymek nie je za dużo na raz 🤔😅 na śniadanie zjadę miseczkę kaszki I do tego cały sloiczek owoców.
Na obiad cały słoik. Później przekasi jeszcze np banana czy inny owoc już tak świeży nie że słoika.
I zaczęły mu posiłki starczać tak na 1,5 godziny. Już po śniadaniu i obiadku nie musi dojesc cyca.
Kolacji narazie nie wprowadziłam. Ale zabiorę się za to po wakacjach. Dziś dostanie pierwszy raz sloiczek z kawałkami zobaczymy jak mu to pójdzie. I tak nie gotuje mu sama obiadków dla Tymka bo powiem szczerze przy mojej gromadce nie mam poprostu na to czasu 😏Lalia, Gagatka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g