Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w końcu zaczęłam znowu robić coś dla siebie. Wczoraj byłam u fryzjera (farba i cięcie). Czuję się w końcu super i wolę siebie w krótszych włosach.
Co do wagi to po porodzie zeszło pare kilo i waga wróciła prawie do tej z przed ciąży, ale przez brak czasu i ochoty jadłam byle co. No i waga pokazuje +10 kg 🤦♀️. Brakuje mi motywacji, ale patrząc na Wasze zdjęcie jak wyglądacie to wow ja też tak chce. Więc może pora trochę wziąć się jednak za siebie. Jak się zapytałam męża czy zauważył, że przytyłam to powiedział, że tak ale jemu się taka podobam. Sama dla siebie muszę/chce.
We wrześniu mamy wesele szwagierki i dzisiaj kupiłam sukienkę. Jako że nie mam super ciała to mam zamiar pokazać swoje dwa atuty, żeby odciągnąć uwagę od brzucha 😉
My mamy już miejsce w prywatym żłobku od marca 2022. Ja wracam jakoś w kwietniu do pracy. Muszę wybrać zaległy urlop i zobaczę czy wezmę coś z nowego. Żłobek 1000 zł + 12 zł dziennie jedzenie. Mieszkamy pod Warszawą. Nie ma u nas państwowego żłobkaLalia, Ounai, Clover, Ladyo, Wik89 lubią tę wiadomość
02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Dziewczyny, co do żłobków. Co takie małe dzieci , jeszcze niemowlaki robią w żłobku przez cały dzień? W sensie wychodzą na spacery? Same zasypiają na drzemki? Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia o żłobkach, mam wyobrażenie że dzieci siedzą w kojcach zamknięte z zabawkami i zanoszą się płaczem. Chyba głównie dlatego mam opory żeby wysłać Michałka do żłobka 😐12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Dziewczyny, co do żłobków. Co takie małe dzieci , jeszcze niemowlaki robią w żłobku przez cały dzień? W sensie wychodzą na spacery? Same zasypiają na drzemki? Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia o żłobkach, mam wyobrażenie że dzieci siedzą w kojcach zamknięte z zabawkami i zanoszą się płaczem. Chyba głównie dlatego mam opory żeby wysłać Michałka do żłobka 😐
Iryska, kic83, Clover, Wik89, Suszarka, Lalia, emdar, kiniusia270, Fragaria, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Tymek dostał dziś na obiad rosołek z kurczaka z ryżem. Same kawałki, myślałam że będzie pluł bądź się krztusił, ale on pięknie jadł mimo kawałków i oczywiście jak to moj łakomczuch wciągnął cały duży słoik 😅
Lalia jak podajesz Olkowi arbuza? Bo też chciałam podać ale myślę jak ?dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Lalia wrote:Inaa, wiesz że nasze maluchy za tydzień kończą 7 miesięcy 😳😳😳
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wrote:Tymek dostał dziś na obiad rosołek z kurczaka z ryżem. Same kawałki, myślałam że będzie pluł bądź się krztusił, ale on pięknie jadł mimo kawałków i oczywiście jak to moj łakomczuch wciągnął cały duży słoik 😅
Lalia jak podajesz Olkowi arbuza? Bo też chciałam podać ale myślę jak ?
https://youtu.be/yJ_eYF-dSxU
O tak jak na filmiku. Ja też tak wolę, bo mniej kapie. Marcie daję bez skórki.
Dziewczyny, zaskoczyłyście mnie z tą adaptacją. Może to przez to, że jednak te dzieci są jeszcze małe i szybciej się przyzwyczajają do obcych.Inaa89 lubi tę wiadomość
-
No wreszcie posprzątane, aż człowiek lepiej się czuje 😁.
Co do RD to u mnie słabo idzie... Staram się dawać Jaśkowi 2 posiłki ale przeważnie jakoś tak dzień zleci, że dostanie 1. Muszę się bardziej zmobilizować. Dzisiaj na śniadanie dałam mu jogurt naturalny z mango to mu zasmakował, a na obiadek ugotowałam rosół z makaronem to też wcinał 😁.
Widzę, że tylko moje dziecko nie lubi chrupek 🙈
-
emdar wrote:Wiem,że czasem jakieś miejsca zostają,ale są to przeważnie dzielnice gdzie jest relatywnie mało młodych osiedli a więcej żłobków(Śródmieście, Wawer i Ursus podobno ma zawsze najwięcej wolnych miejsc). Jesteśmy z Żoliborza, i od początku celowaliśmy tylko w żłobek"pod domem"( spacer wózkiem maks 20 minut); jeśli byśmy się nie dostali do wybranych przez nas w portalu rekrutacyjnym to wybrałabym prywatny też "pod domem". Oboje z mężem pracujemy z domu( mąż od zawsze, ja od 4 lat) i niestety dupsko przyzwyczaiło się do dobrego i do braku codziennych dojazdów do pracy,dlatego uznaliśmy że opcja odwozenia małego do żłobka na np.drugi koniec miasta odpada,bo zwyczajnie nam się nie chce. Tak wiem, jestem wygodnicka(otwarcie to wkoło mówię), ale swoje juz podojeżdzałam w życiu, i niezwykle cenię sobie swój aktualny komfort życia😊.
emdar lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
KarolinaMaria wrote:Ja mam dziś zmęczenie materiału. Jestem delikatnie mówiąc zmęczona mamozą Matyldy, aż mi się chce płakać. Proszę, powiedzcie mi, że jeszcze kiedyś w życiu się wyśpię.
Na przykład jak przyjdzie nastoletni bunt albo Matylda się wyprowadzi na studia 😁 a tak poważnie to wszystko mija, nawet najdłuższa żmija 🤗 będzie lepiej! ja sobie dzisiaj popłakałam bo wszystko na mojej głowie i nie wyrabiam, 10min płaczu i od razu lepiej, polecam 👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 17:18
AgataAgatka, Inaa89, kic83, veritaa, Lalia, Wik89, Fragaria, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Nie tylko się wyśpisz, ale podejrzewam że możesz jeszcze zatęsknić za mamozą
Na przykład jak przyjdzie nastoletni bunt albo Matylda się wyprowadzi na studia 😁 a tak poważnie to wszystko mija, nawet najdłuższa żmija 🤗 będzie lepiej! ja sobie dzisiaj popłakałam bo wszystko na mojej głowie i nie wyrabiam, 10min płaczu i od razu lepiej, polecam 👍
Zaaplikowałam 15 minut i faktycznie lepiej. Na razie jesteśmy na etapie 'jak Matylda wyjedzie na studia, to zrobimy w jej pokoju garderobę' 😂Lalia, Ounai, Wik89, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, Suszarka głowa do góry
wiem, ze raz jest lepiej a raz gorzej, ciężej, trudniej. Ale koniec końców, gdy przyjdzie wieczór i widzicie te maleństwa jak śpią, to wszystko co złe odchodzi w niepamięć. A za kilka miesięcy czy lat będzie zupełnie inaczej. Moja 13 latka pojechała właśnie na kolonie i nawet nie ma czasu porozmawiać ze mną przez telefon, po 2 słowach mówi ze musi kończyć bo koleżanki wołają
a 12,13 lat temu nie mogła zasnąć inaczej jak tylko bujana na rękach przez mamusie 😉.
Lalia, KarolinaMaria, Ounai, Fragaria, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Karolina, Suszarka głowa do góry
wiem, ze raz jest lepiej a raz gorzej, ciężej, trudniej. Ale koniec końców, gdy przyjdzie wieczór i widzicie te maleństwa jak śpią, to wszystko co złe odchodzi w niepamięć. A za kilka miesięcy czy lat będzie zupełnie inaczej. Moja 13 latka pojechała właśnie na kolonie i nawet nie ma czasu porozmawiać ze mną przez telefon, po 2 słowach mówi ze musi kończyć bo koleżanki wołają
a 12,13 lat temu nie mogła zasnąć inaczej jak tylko bujana na rękach przez mamusie 😉.
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Padło pytanie co takie maluszki robią w zlobku. Na pewno nie płaczą cale dnie w lozeczkach. Nawet w najmłodszej grupie mają jakieś "zajęcia" . Ogolnie naprawdę mają taki plan ze wg mnie nie ma tam czasu na nude. Życie kręci sie wokół posilkow bo tych mają naprawdę sporo. W naszym publicznym zlobku jadlospis jest mega. Uwierzcie ze nie jestem w stanie tak roznorodnie gotowac a naprawdę bardzo lubię "majsterkować" w kuchni.
Balam się jak corka sie zaadaptauje bardzo. Jak ją pierwszy raz zaprowadzilam i oddalam to plakalam całą droge do domu i nie moglam nawet spokojnie kawy wypic bo żołądek mialam ściśnięty.
Z perspektywy czasu wiem ze byla to dobra decyzja.
Teraz corka chodzi tam naprawdę z ogromna radoscia. Ja nie jestem w stanie zapewnic jej tyle zajęć co zlobek.
Synek pojdzie od grudnia poczatkowo na 2h, docelowo na 8-9h. Od marca będę chciala wrocic do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 19:06
KarolinaMaria, Iryska, Ania81 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Inaa, daje mu kawałek do ręki i on go ciamka, tyle że na dole ma dwa zęby których namiętnie używa i jak odgryzie za dużo to muszę mu wyciągać z buzi 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 20:05
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kic, emdar, asia, dziekuje bardzo za informacje nt rekrutacji do zlobkow.
No troche za prosto chyba podeszlam do tematu, wyplenilam wniosek i czekalam. Dopiero teraz z czasem sie dowiaduje, jak ta rekrutacja tak naprawde wyglada, i ze te daty ktore sie wpisuje we wniosku maja az takie znaczenie
Zlobki w mojej okolicy nie maja grup ponizej roku, wiec nie mam nawet gdzie probowac. Ale nie wiem, moze zagadam z dyrektorka tego zlobka, na ktorym by mi najbardziej zalezalo, i dowiem sie jakie sa szanse. Jesli marne, to zdecydujemy sie na prywatny, choc koszt spory...
A z pozytywow dzisiaj moj syn zaliczyl pierwszy kinderbal, zostal zaproszony na urodziny kolezanki 😀 🤩
kic83, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Inaa89, emdar, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Dziewczyny, kic, emdar, asia, dziekuje bardzo za informacje nt rekrutacji do zlobkow.
No troche za prosto chyba podeszlam do tematu, wyplenilam wniosek i czekalam. Dopiero teraz z czasem sie dowiaduje, jak ta rekrutacja tak naprawde wyglada, i ze te daty ktore sie wpisuje we wniosku maja az takie znaczenie
Zlobki w mojej okolicy nie maja grup ponizej roku, wiec nie mam nawet gdzie probowac. Ale nie wiem, moze zagadam z dyrektorka tego zlobka, na ktorym by mi najbardziej zalezalo, i dowiem sie jakie sa szanse. Jesli marne, to zdecydujemy sie na prywatny, choc koszt spory...
A z pozytywow dzisiaj moj syn zaliczyl pierwszy kinderbal, zostal zaproszony na urodziny kolezanki 😀 🤩
Ja mam w systemie przy trzech żłobkach status "oczekujący" więc czekam na info co do pozycji a potem po 1ych urodzinach czy się dostał czy nie.
U nas prywatny 1600 zł + dzienna stawka żywieniowa, jak się nigdzie nie dostanie to wtedy będę się orientowała czy i gdzie mogę go posłać.
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
KarolinaMaria wrote:Ja mam dziś zmęczenie materiału. Jestem delikatnie mówiąc zmęczona mamozą Matyldy, aż mi się chce płakać. Proszę, powiedzcie mi, że jeszcze kiedyś w życiu się wyśpię.
Ja, nie śpiąca 3 lata Ci powiem, że kiedyś się wyśpisz!
I tak zaczniesz dobrze sypiać, że zapomnisz że można nie spać i zachce Ci się drugiego dziecka 😂😂😂
Wtedy jak się urodzi w mig przypomnisz sobie jak to było nie spać 😂😂😂Lalia, KarolinaMaria, Ladyo, Inaa89, emdar, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dzięki dziewczyny za info o żłobkach, może faktycznie nie taki diabeł straszny.
Cześć wszystkim nowym mamuśkom 🤗
Michałek ostatnio zamiast leżeć na swoich puzzlach to wymyślił sobie że będzie pod nie wchodził. Z rozpędu włazi pod nie , rozrywa głową i rozrzuca po całym pokoju 😁Lalia, kic83, Inaa89, Wik89, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️