Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Dziewczyny, kic, emdar, asia, dziekuje bardzo za informacje nt rekrutacji do zlobkow.
No troche za prosto chyba podeszlam do tematu, wyplenilam wniosek i czekalam. Dopiero teraz z czasem sie dowiaduje, jak ta rekrutacja tak naprawde wyglada, i ze te daty ktore sie wpisuje we wniosku maja az takie znaczenie
Zlobki w mojej okolicy nie maja grup ponizej roku, wiec nie mam nawet gdzie probowac. Ale nie wiem, moze zagadam z dyrektorka tego zlobka, na ktorym by mi najbardziej zalezalo, i dowiem sie jakie sa szanse. Jesli marne, to zdecydujemy sie na prywatny, choc koszt spory...
A z pozytywow dzisiaj moj syn zaliczyl pierwszy kinderbal, zostal zaproszony na urodziny kolezanki 😀 🤩Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
🦷🦷🦷🦷🦷🦷🦷🦷x 8 🤦
Ja rozumiem, że zęby zazwyczaj idą parami, ale nie uwierzycie, Maksowi nie dość że idą równocześnie dwie górne jedynki i dwie górne dwójki (dwie dolne jedynki już całe wyszły) to dziś zauważyłam, że chyba idą mu też znów równocześnie dwie dolne dwójki 😂🤦 co daje idących sześć zębów 😂😂😂
Mam nadzieję, że ja przez te zęby nie pójdę do wariatkowa 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 21:09
Lalia, asias86, Inaa89, Wik89, Fragaria, SzalonaOna, emdar, KarolinaMaria, dmg111, Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ja się zastanawiam czy Tymek nie je za dużo na raz 🤔😅 na śniadanie zjadę miseczkę kaszki I do tego cały sloiczek owoców.
Na obiad cały słoik. Później przekasi jeszcze np banana czy inny owoc już tak świeży nie że słoika.
I zaczęły mu posiłki starczać tak na 1,5 godziny. Już po śniadaniu i obiadku nie musi dojesc cyca.
Kolacji narazie nie wprowadziłam. Ale zabiorę się za to po wakacjach. Dziś dostanie pierwszy raz sloiczek z kawałkami zobaczymy jak mu to pójdzie. I tak nie gotuje mu sama obiadków dla Tymka bo powiem szczerze przy mojej gromadce nie mam poprostu na to czasu 😏 -
nick nieaktualnyTajka wrote:Ounai, gratulacje postępów
Ps. Ja też usypiam Maję skacząc na piłce zazwyczaj z sutkiem w buzi do pociumkania zamiast smoczka 😁
Czy tylko ja mam takie śpiące dziecko? Majusia spała dzisiaj 20-4, 5.30-8, 10-11 i teraz w podróży też śpi 😁
Jedziemy na drugie urodzinki do mojej chrzesnicy , pierwsza imprezka Mai:)
15.08 mamy chrzciny. Może widzialyscie albo kupowalyscie sobie coś ostatnio, jakąś fajną sukienkę albo kombinezon eleganckiw końcu sobie coś kupie! Cała ciąża te same leginsy i bluzka , a po ciąży mój strój to stanik sportowy z wycietymi dziurami na laktator i krótkie spodenki haha i dwie sukienki na spacery na osiedle 😁
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Inaa ja też raczej jadę na słoikach, nie widzę w tym nic złego, a nie mam takiej gromadki jak Ty.
Wczoraj zrobiłam kopytka z Alaantkowe i co? Nie chciał jeść. Przynajmniej jak nie chce jeść słoika to nie mam poczucia zmarnowanego czasu i bezsensownej roboty.
Ale ja nie znoszę gotować. Potrafię, ale nie lubię. Ja myślę, że Tymek je tyle ile ma ochotę. Mikołaj też kiedyś dużo jadł, a teraz przy zębach nie chce.
-
nick nieaktualnyWik89 wrote:Emdar, Asia86, ja zapisalam go do grup od 12 m.ż. we wszystkich trzech placowkach okolicznych (bo tam tylko dzieci pow 1 roku zycia przyjmuja) i zadeklarowalam, ze chce go poslac do zlobka od 1.10.2021. Wobec tego w systemie nie ma nawet miejsca na liscie rezerwowej, jest tylko status „oczekujacy”. Raczej nie mam zludzen, ze sie dostanie, ale chcialabym jeszcze kogos dopytac jakie sa szanse
Wik89 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:🦷🦷🦷🦷🦷🦷🦷🦷x 8 🤦
Ja rozumiem, że zęby zazwyczaj idą parami, ale nie uwierzycie, Maksowi nie dość że idą równocześnie dwie górne jedynki i dwie górne dwójki (dwie dolne jedynki już całe wyszły) to dziś zauważyłam, że chyba idą mu też znów równocześnie dwie dolne dwójki 😂🤦 co daje idących sześć zębów 😂😂😂
Mam nadzieję, że ja przez te zęby nie pójdę do wariatkowa 😂
O mammmo, kicku, to niezle kombo!
Ale pociesz sie tym, ze jak juz wyjda to bedziesz miala az tye odhaczone
U nas tez zabkowanie chyba, bo od paru dni jest marudny, ciagle gmera paluszkiem w buzi i lapie sie za uszy (wyczytalam, ze to moze byc oznaka, ze bola go dziasla). Dzis w nocy tez sie czesto wybudzal
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Motylek, nie rapletujesz dziś? Ja czekam i czekam, bo Ty zawsze idziesz jak szalona z tymi spadkami wagi
My dziś pomogliśmy wybrać bratu studia. Jutro ma poskładać papiery. Mam nadzieję że się dostanie.za tydzień będzie kolejny spadek na bank
Ale Tobie gratuluję! Ja już nie mogę się doczekać, jak zobaczę 7 z przodu, a nie 8...Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle dobry wieczór, my dzis cały dzień poza domem, więc nie było mnie tutaj!
Oczywiście witam nowe mamusie! Fajnie ze dolaczylyacie! Spójrzcie na 1 stronę i podajcie mi dane jeśli chcecie bo ciezko mi z tyłu postów wyłapać, to dopisze Was
Jutro zapowiada się ładna pogoda, więc uderzamy na plażę z Matyldą i Kornela. Bo Zuzia u mamy, a Fifi jedzie do taty na cały dzionek. Aaaa no i Kornel została dzis na noc u babci z Filipem, więc mamy tylko Matyldę ❤️
P. S. Spałam dziś do 12! Matylda obudziła się 8 na Mleko, zjadła i spaliśmy wszyscy dalej. O matko!!! Tego mi trzeba było. Bo że nocki śpi to u nas normalka
Przygotowania do Chrztu pełna para, szukam stroju dla siebie, ale nic mi się nie podobaWik89 lubi tę wiadomość
-
...
Z dobrych info: Adam dostał się do państwowego żłobka - ja planuje wrócić do pracy, choć wstępnie myślę o jakiejś części etatu.
I zaczęłam ogarniać chrzciny - dogadałam z ksiedzem termin 31.07. W poniedziałek załatwiam restauracje i będę szukać eleganckich strojów dla całej rodziny 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 08:44
SzalonaOna, kic83, Wik89, Suszarka, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualnyFra - strasznie mi przykro z powodu męża. Wiem jak to dołuje i do czego może doprowadzić, bo sama jakiś czas byłam taka "nieszczęśliwa"... Ale u nas terapia naprawdę pomogła. Od jakiegoś czasu nie pamiętam, kiedy my ostatni raz się kłóciliśmy 🤔 aż nawet mąż się ostatnio śmiał że musimy znaleźć pierdole żeby się pokłócić. Także może spróbujcie w ten sposób? Walczcie... Rodzina to wszystko co się w życiu ma.
Gratuluję też dostania się do żłobka! My niestety od września nie mamy miejsca, ale póki nie mam parcia z pracą, że muszę w biurze, to na razie prywatnie też nie wpisujemy Matyldy. W razie czego zawsze możemy pójść z dnia na dzień do tego żłobka, gdzie chodzi teraz Kornel.
Chrzciny też mamy podobnie - 1.08! Powodzenia w ogarnięciu i daj znać jakie stroje wymyśliłaś
Głowa do góry mama, wszystko się ułoży!Fragaria, Wik89 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:23:05, Julek kręci się do spania od 21:00. Zaraz go zamorduję 😖 Jak pomyślę że mi się obudzi w nocy co najmniej 3 razy,to czuję że mój poziom frustracji i zmęczenia sięgnie zenitu...
Mój poszedł spać o 20:10, obudził się już o 21:30, o 22:50 i o 23:15, a całą noc jeszcze przede mną... W nocy jeszcze parę razy i nad ranem parę. Ogólnie mi co noc wychodzi tak ok 8 przebudzeń...Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Emdar
słuchaj! Może dziwnie to zabrzmi, ale mam przeczucie, że jak Julek pójdzie do żłobka, to po ok. 3 miesiącach zacznie Ci przesypiać noce!
Potraktuj to jako przepowiednię mimo że wróżką nie jestem 😚🧙Wik89, emdar, Lalia, dmg111, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość
[/url]
Fra
gratulacje dostania się do żłobka!
Czy mąż powiedział Ci czemu jest nieszczęśliwy, rozmawialiście o tym więcej, czy rzucił to ot tak i koniec rozmowy?Fragaria, Ounai lubią tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność