Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Zadzwonię tam i jeszcze raz dopytam, kobieta sama mnie tak zapisała, a ja w euforii, że w ogóle ktoś odebrał. Ale 11t+1 może być już ok. Nie może a nawet musi, USG genetyczne robi się od 11t.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Na wrzesniwokach była dziewczyna co miała mieć w 11+1 i musiała przełożyć bo dzidzia nie miała minimalnego CRL 45 mm do badania. Lepiej kilka dni później umówić.
Rejestratorka sama wyznaczyła ten termin na podstawie OM i terminu porodu z USG. Jeśli okaże się, że maluch jest za mały, pójdę za kilka dni. I tak mam to za darmo.Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Rejestratorka sama wyznaczyła ten termin na podstawie OM i terminu porodu z USG. Jeśli okaże się, że maluch jest za mały, pójdę za kilka dni. I tak mam to za darmo.
Jeśli miałaś wczesna owulację powinno być ok, jeśli późną to pewnie będziesz musiała chodzić dwa razy.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zapytałam na ostatniej wizycie kiedy będzie można z mężem przyjść. Mi gin odpowiedziała że absolutnie i żeby sie nie nastawiać do końca roku. Że jeszcze sie okaże co bedzie we wrześniu.
A jak u was przyjmują w maskach, rekawiczkach, kombinezonach? Jak to wygląda?.
A jeśli chodzi o poród z mezem, to powiedziała ze coś się zmieniło i wyniki męża na covid nie są wymagane. Nie wiem czy dobrze pamiętam, że wtedy znieczulenia nie podadzą...30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Kobietki! Odżyłam 🤣
Ile to wizyta u kosmetyczki robi dobrego na psychikę 😍
Stopki ogarnięte, mani zrobiony 🥰
Teraz jadę na szybkie zakupy, a potem po chłopców do przedszkola.
Motylku mi też spodnie uciskają, ale ja mam taką przedłużkę/wstawkę elastyczną jakby, którą zaczepiam i jest ok ☺️ praktykowałam to w poprzednich ciążach i się super sprawdzało. Nie musiałam kupować specjalnie ciążowych spodni 😄Edyciak, KarolinaMaria, Lalia, SzalonaOna, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Kobietki! Odżyłam 🤣
Ile to wizyta u kosmetyczki robi dobrego na psychikę 😍
Stopki ogarnięte, mani zrobiony 🥰
Teraz jadę na szybkie zakupy, a potem po chłopców do przedszkola.
Motylku mi też spodnie uciskają, ale ja mam taką przedłużkę/wstawkę elastyczną jakby, którą zaczepiam i jest ok ☺️ praktykowałam to w poprzednich ciążach i się super sprawdzało. Nie musiałam kupować specjalnie ciążowych spodni 😄
Ulaa zdaj relację chłopcy po pierwszym dniu w przedszkolu!'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Tydzien temu wazylam 49kg, dziś wchodzę na wagę a tam 49,7 kg ! It's getting serious! 😂
Motylek ja coś koło 8tc zmieniłam spodnie na rozmiar większe a koło 10tc na ciążowe bo nie byłam w stanie siedzieć przy biurku. -
Przy prenatalnych pytałam u siebie to babeczka powiedziała, że powoli juz myślą żeby przywracac mozliwosc przyjścia na usg z kims, ale wtedy jeszcze nie mozna bylo. Myślę, że jak minister oglosi zniesienie maseczek to i wtedy tez rusza takie otwarcia. Ja jestem z tych bojących wiec ja jeszcze dlugo w maseczce będę chodzic 😜
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Julik wrote:Zapytałam na ostatniej wizycie kiedy będzie można z mężem przyjść. Mi gin odpowiedziała że absolutnie i żeby sie nie nastawiać do końca roku. Że jeszcze sie okaże co bedzie we wrześniu.
A jeśli chodzi o poród z mezem, to powiedziała ze coś się zmieniło i wyniki męża na covid nie są wymagane. Nie wiem czy dobrze pamiętam, że wtedy znieczulenia nie podadzą...
Generalnie zależy od szpitala. W jednych wymagają testu w innych nie, a w jeszcze innych w ogóle nie przywrócili porodów rodzinnych. Są jeszcze takie szpitale, gdzie robią test płytkowy mężowi, jeśli wyjdzie fałszywie dodatni to mąż jest na kwarantannie do momentu wyniku z wymazu a Ty i dziecko jesteście traktowani jak zarażeni. Ale ja liczę że już za 3 miesiące te porody wrócą do normy -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Czemu mieliby nie podać znieczulenia? Chyba jedno z drugim niewiele ma wspólnego?
Generalnie zależy od szpitala. W jednych wymagają testu w innych nie, a w jeszcze innych w ogóle nie przywrócili porodów rodzinnych. Są jeszcze takie szpitale, gdzie robią test płytkowy mężowi, jeśli wyjdzie fałszywie dodatni to mąż jest na kwarantannie do momentu wyniku z wymazu a Ty i dziecko jesteście traktowani jak zarażeni. Ale ja liczę że już za 3 miesiące te porody wrócą do normy
U mnie w województwie ŻADEN szpital nie przywrócił porodów rodzinnych... 🙄 Nawet z obostrzeniami z testem czy coś... Nie i koniec. Ale może to lepiej niż jakby mieli robić te głupie testy płytkowe, które mają niska specyficzność i później mieć niepotrzebne problemy, bo często dają wyniki fałszywie dodatnie. 😑
U mnie ale ja chodzę do gina prywatnie ja i on w maseczce, dezynfekcja rąk przy wejściu i ostatnio wprowadzili pomiar temperatury. Ale są sensowni bo można mieć 37.5 maksymalnie. Wiadomo że w upał pod grzywką na czole ma się więcej niż 36.6Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 11:34
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, któraś pisała że wymiotuje po soku pomarańczowym i ogólnie kwasnych smakach.
Mój gin mówił, że wszystko co bardzo kwaśne albo bardzo słodkie będzie podrażniało i nasilało mdłości, najlepiej pić i jeść bardzo neutralne w smaku posiłki 🤷♀️
Ja dzisiaj odchorowuje wczorajszy dzień 🤦♀️ od rana mdłości, potem przytulanko z porcelanką 🤢
Teściowa mi wczoraj ogarnęła i spakowała obiad na 2-3 dni to nie muszę gotować 🙏
A z dobrych rzeczy, to powiedziałam dzisiaj dziewczynom z pracy o ciąży i baaardzo się ucieszyły i pogratulowały 😊kic83, SzalonaOna, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJulik wrote:Zapytałam na ostatniej wizycie kiedy będzie można z mężem przyjść. Mi gin odpowiedziała że absolutnie i żeby sie nie nastawiać do końca roku. Że jeszcze sie okaże co bedzie we wrześniu.
A jeśli chodzi o poród z mezem, to powiedziała ze coś się zmieniło i wyniki męża na covid nie są wymagane. Nie wiem czy dobrze pamiętam, że wtedy znieczulenia nie podadzą...
Przyjmuje w kombinezonie i przylbicy.
Jedyne co, to ostatnio na wizycie nie mogła mi pobrać cytologi, bo niby jeszcze był zakaz (wtf?!). Mam nadzieję, że teraz już pobierze.
A co do porodu, w szpitalu w którym chciałabym rodzic, nadal obowiązuje zakaz porodów rodzinnych. Za to w miejscowości obok (10km ode mnie), normalnie można z mężem czy partnerem. Na wejściu robią mu test na covid, jeśli negatyw to jest przy porodzie i 2h po. -
Zulugula wrote:Tydzien temu wazylam 49kg, dziś wchodzę na wagę a tam 49,7 kg ! It's getting serious! 😂
zulu
pokaż sięLalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, któraś pisała że wymiotuje po soku pomarańczowym i ogólnie kwasnych smakach.
Mój gin mówił, że wszystko co bardzo kwaśne albo bardzo słodkie będzie podrażniało i nasilało mdłości, najlepiej pić i jeść bardzo neutralne w smaku posiłki 🤷♀️
Ja dzisiaj odchorowuje wczorajszy dzień 🤦♀️ od rana mdłości, potem przytulanko z porcelanką 🤢
Teściowa mi wczoraj ogarnęła i spakowała obiad na 2-3 dni to nie muszę gotować 🙏
A z dobrych rzeczy, to powiedziałam dzisiaj dziewczynom z pracy o ciąży i baaardzo się ucieszyły i pogratulowały 😊
Laila
ale Ci współczuje tych mdłości ;/
Mam nadzieję, że szybko się poczujesz lepiej!
Niestety nic nie doradzę bo ja nigdy nie miałam mdłości i nie wiem co pomaga ;/Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyOunai wrote:Weź mi nie mów ja dziś wchodzę na wagę a tam 79 😭😭😭 A wydaje mi się że cały czas jem tak samo. Codziennie więcej, a tu jeszcze 3 miesiące 😭😭😭
Motylek ja coś koło 8tc zmieniłam spodnie na rozmiar większe a koło 10tc na ciążowe bo nie byłam w stanie siedzieć przy biurku.może dlatego, że to już 3 ciąża? 🤔 Może jestem jakaś rozciagnieta 😂 no nic, muszę pomyśleć o legginsach, albo jeansach ciążowych po prostu...