Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Kiniusia, moja córka ma młodą teściówkę. Wszystkiego najlepszego! Zazdroszczę Wam urodzin latem, można usiąść, zrobić grilla, ja jestem z ponurego października
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kiniusia270 wrote:Zulu spokojnie, u mojej siostry 😁
Już miałam gratulować ciąży!!!dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kiniusia, fajnie, że masz komu przekazać dalej część rzeczy. Ja nie bardzo mam komu. Dostawkę już sprzedałam, bo drugie dziecko to ewentualny plan na 2026 rok, a patrząc na dzisiejszą noc z pobudkami co 30 min, to chyba nawet na 2028 😂.
kiniusia270, Lalia, kic83, emdar, Zulugula, Ladyo, Nowastaraczka, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
kic83 wrote:Już miałam gratulować ciąży!!!
😳😳
Dziewczyny… najwcześniej pomyśle o siostrzyczce dla Stasia o tej porze w przyszłym roku 😂
Ale ale jeśli mój mąż mógłby zajść w ciąże, to już by była na świecie 😂
Karolina… co ta Matylda 😳 Zapraszam do zięcia do Torunia na szkolenie!kic83, KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
My już po wizycie neurologopedy. Wędzidełka obydwa ok, jest obniżone napięcie w buzi. Nie dała sobie sprawdzić policzków. Masaży nam nie zaleca bo Marta i tak sobie nie pozwoli, tych w środku buzi oczywiście. Mamy ćwiczenia w formie zabawy, masaże wokół ust na zewnątrz. Do tego jak je coś to co 4 łyżki mam jej zamoczyć łyżkę w zimnej wodzie, bo chłód łyżeczki stymuluje język. Kazała mi pokazać łyżeczki których używamy i pochwaliła ze maja dobry kształt i dobrze, że używamy metalowych. Kazała też pokazać gryzaki. Mają być takiego kształtu, żeby dało się włożyć z boku buzi bo tam ma być używany gryzak. Powiedziała, że bibs to najgorsze smoczki na rynku i już firma dostała kilka pozwów i jeśli ktoś używa to smoczek kauczukowy powinien być wymieniany nie rzadziej niż co 2 tygodnie bo kauczuk tak szybko się odkształca. Ale ogólnie to ta kulka logopedycznie to tragedia. Ale też żeby pamiętać że smoczek to nie jest samo zło i np dzieci butelkowe bardzo go potrzebują, zwłaszcza na początku. Do tego bidon jak najrzadziej, najlepiej nawet nie doidy tylko zwykła szklanka. Poleciła kubek skip hop i reflosmart przy czym ten reflosmart podobno 3 razy upadnie i się rozwala. Byle nie te niekapki typu 360 magic cup bo to też zło. Mam dawać jakieś gęste rzeczy przez słomkę typu shake owocowy. Można też jak któraś z Was obciąć końcówkę słomki. Generalnie słomka ma być pomiędzy wargami a nie na języku. I mam dawać jak najtwardsze jedzenie i jak najmniej słoików i papek. Mówi że za 2 miesiące powinna być poprawa. Jeśli nie to mam się z nią umówić.
I tak miło mi sie zrobiło bo powiedziała że dużo jeździ po domach i wiadomo, teraz każdy ma nowocześnie urządzone, domy jak z insta ale jak się do nas wchodzi to człowiek od razu czuje się jak u siebie i czuć taka rodzinna atmosferę. No naprawdę, bardzo miło mi się zrobiłozwłaszcza, że dodała ze to jedno z pierwszych miejsc gdzie się tak fajnie poczuła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 15:35
Zulugula, Lalia, calanthe lubią tę wiadomość
-
kiniusia270 wrote:Zulu spokojnie, u mojej siostry 😁
Swój drogach ciekawej jak tam labelleperle z Wikusia i brzuszkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 15:33
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za życzenia 😘
Moi synkowie wczoraj kupili mi piękne kwiaty za swoje oszczędności 🥰 i to nie po różyczce, tak jak im sugerowałam, kupili za wszystko co mieli prawdziwy bukiet, sami wybierali kwiaty ❤️
Wzruszenie poziom max!
Te różowe są od nich 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 15:30
SzalonaOna, Ounai, kiniusia270, emdar, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, calanthe, Clover, Ladyo, Ewa88 , Inaa89, Nikaa92, Nowastaraczka, asias86, dmg111, Suszarka, kic83, Fragaria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:
Ulaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:My już po wizycie neurologopedy. Wędzidełka obydwa ok, jest obniżone napięcie w buzi. Nie dała sobie sprawdzić policzków. Masaży nam nie zaleca bo Marta i tak sobie nie pozwoli, tych w środku buzi oczywiście. Mamy ćwiczenia w formie zabawy, masaże wokół ust na zewnątrz. Do tego jak je coś to co 4 łyżki mam jej zamoczyć łyżkę w zimnej wodzie, bo chłód łyżeczki stymuluje język. Kazała mi pokazać łyżeczki których używamy i pochwaliła ze maja dobry kształt i dobrze, że używamy metalowych. Kazała też pokazać gryzaki. Mają być takiego kształtu, żeby dało się włożyć z boku buzi bo tam ma być używany gryzak. Powiedziała, że bibs to najgorsze smoczki na rynku i już firma dostała kilka pozwów i jeśli ktoś używa to smoczek kauczukowy powinien być wymieniany nie rzadziej niż co 2 tygodnie bo kauczuk tak szybko się odkształca. Ale ogólnie to ta kulka logopedycznie to tragedia. Ale też żeby pamiętać że smoczek to nie jest samo zło i np dzieci butelkowe bardzo go potrzebują, zwłaszcza na początku. Do tego bidon jak najrzadziej, najlepiej nawet nie doidy tylko zwykła szklanka. Poleciła kubek skip hop i reflosmart przy czym ten reflosmart podobno 3 razy upadnie i się rozwala. Byle nie te niekapki typu 360 magic cup bo to też zło. Mam dawać jakieś gęste rzeczy przez słomkę typu shake owocowy. Można też jak któraś z Was obciąć końcówkę słomki. Generalnie słomka ma być pomiędzy wargami a nie na języku. I mam dawać jak najtwardsze jedzenie i jak najmniej słoików i papek. Mówi że za 2 miesiące powinna być poprawa. Jeśli nie to mam się z nią umówić.
I tak miło mi sie zrobiło bo powiedziała że dużo jeździ po domach i wiadomo, teraz każdy ma nowocześnie urządzone, domy jak z insta ale jak się do nas wchodzi to człowiek od razu czuje się jak u siebie i czuć taka rodzinna atmosferę. No naprawdę, bardzo miło mi się zrobiłozwłaszcza, że dodała ze to jedno z pierwszych miejsc gdzie się tak fajnie poczuła
Polecam te, logopedyczne i córka chętnie je gryzie.
https://allegro.pl/oferta/gryzak-chewy-tube-czerwony-9640245999
https://allegro.pl/oferta/gryzak-logopedyczny-baby-grabber-ark-miekki-8050713909
Jeszcze tańczący słonik jest dobry, też polecany przez logopedów.
O ❤️
Z ❤️ -
Zulu, Ula, Kiniusia Sto Lat 🍾🎁🎉!!!
Nie nadrobię Was przepraszam! Cały dzień jesteśmy nad jeziorem 🏕🏖. Chłopaki się pluskają, a my z bratową i jej siostrą na kocyku jemy arbuzy i czereśnie 🍉🍒. Powiem tak,że tak to bym mogła żyć 😊😉Zulugula, Ounai, kiniusia270, Lalia, Iryska, calanthe, Gagatka, Inaa89, Nowastaraczka, dmg111, Suszarka, kic83, Fragaria, Ulaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny