Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:A mi się podoba dla chłopca biała koszula, muszka,szelki i spodenki 😁
Trafiłaś w punkt. Na chrzciny moi obaj chłopcy będą dokładnie tak ubraniZielonaHerbata, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
asias86 wrote:Zależy w jakim banku będziecie brali np w ING w tym momencie czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku to ok 3 miesiące, podobnie Santander i Millenium. Najszybciej chyba w BNP Paribas
Boś Bank, PKO i mBank - 2 m-ce.Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
asias86 wrote:Zależy w jakim banku będziecie brali np w ING w tym momencie czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku to ok 3 miesiące, podobnie Santander i Millenium. Najszybciej chyba w BNP ParibasMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kurcze tak długo? Braliśmy na to mieszkanie co mamy teraz w ING i wtedy, ale to bylo kilka lat temu czekaliśmy 3 tygodnie. Muszę pogadać z doradcą finansowym, może on potrafi to jakoś przyspieszyć, bo oni mają jakieś swoje wtyki czasami...
Niestety teraz przez covid się tego nie przeskoczy
Kiedyś tak było, teraz zazwyczaj się czeka 3 m-ce
Edit
I niestety przy mieszkaniach powyżej 100 bądź 110m2 (my się właśnie na to załapaliśmy) wymagany jest o wiele wyższy wkład własny - to wymóg banku regulowany przez ich regulaminy. Dopytaj Annia o to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 08:53
[/url]
Hej! My chcieliśmy pochwalić się pierwszym ząbkiem 🦷 co prawda jeszcze go nie widać aż tak, ale wczoraj z mężem delikatnie postukalismy metalowa łyżeczka i było już go słychać 😉 mam nadzieję że kolejne też będę wychodziły tak jak teraz bez płaczu i w spokoju. Bo zachowanie Tymka kompletnie się nie zmieniło, wciąż radosny 😉
Lalia, Suszarka, SzalonaOna, Zulugula, asias86, Ladyo, Nowastaraczka, Nikaa92, Annia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Witam nowe mamusie 😘
Tajka śliczna sukienka i słodka Majeczka 😍😘
Co do upominków chyba różnie to jest. Ja np zawsze coś przygotowałam. Na Komunię u starszego syna zamówiłam miodki już w takich ładnych sloiczkach i pięknie opisane z podziękowaniami. U drugiego z synów na komuni zamówiłam fiolki z herbata. Pięknie to wyglądało. Pomysłów jest naprawdę wiele, ale czasem trzeba już dużo wcześniej zamówić bo większość rzeczy jest spersonalizowanych. Za miodkami czekałam chyba po 2 miesiące a za herbatka ponad miesiąc. Mi się podobają takie drobne upominki dla gości 😉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Belie, waga dziecka a urodzeniowa rodziców to zagadka 😂
Mój mąż miał 62cm i 4200g, teściowa i wszyscy mówili żeby nie kupować 56 tylko od razu 62.
Ja miałam 54cn i wagę 3380g, a tutaj na forum rodziło się sporo bobasów poniżej 3kg i wszyscy dokupywali rozmiar 50.
Olek urodził się 53cm i 3500g, był dość pulchniutki ale krótki i chwała że dwa tygodnie przed porodem kupiłam "na wszelki wypadek" trzy pajace i dwa komplety body+spodnie w rozmiarze 50, bo w 56 się topił.
Za to później tak nadrobił że rozmiar 68 (3-6 mscy) zaczął nosić jak miał dwa, a rozmiar 74 (6-9mscy) jak miał 4,5 miesiąca 😳
Co do ilości i rodzaju ubranek, to zgadzam się z Karolina. Ja miałam kupione ubranka do przodu, bo zdarzyło się że mi się coś większego w lumpeksie czy na wyprzedaży spodobało, ale kupowałam typowe basic: body, spodnie, jakaś bluza, bo to są rzeczy które ubierzesz i w ciepłą wiosnę i w chłodniejszy letni wieczór. Nie kupuj do przodu ubrań "sezonowych" czyli krótkich spodenek, rampersów czy cieplejszych kurtek, bo naprawdę rzadko dzieci rosną zgodnie z tym co na metkach.
Jeśli chodzi o rodzaj ubranek, to ja od siebie mogę Ci doradzić:
- body kopertowe na sam początek bo łatwiej ogarnąć tą główkę itd, ale na później najlepsze są body które mają zatrzask na ramieniu, bo te z zakładkami na ramionach potrafią robić dziecku dekolt po pachy
-pajace najlepsze były te które miały rozpinane obie nogawki, bo te na zamek może są szybsze ale często baardzo ciężko wyciągnąć drugą nogę z nich przy przebieraniu i trzeba rozbierać całe dziecko
-długie spodnie najlepiej z szeroką gumą w pasie i ze ściągaczem na nogawkach, dzięki temu są bardzo wygodne i rosną z dzieckiem moje zdecydowanie ulubione to te z Lidla, ja Olkowi kupuje po 2-3 opakowania w każdym rozmiarze, one co jakiś czas się pojawiają tylko w różnych kolorach i wzorach
-nie wiem czy wiesz ale w foteliku dziecko nie powinno jechać w grubym kombinezonie, powinno być w miarę cienko ubrane, u nas Olek jest z grudnia i najlepiej co się sprawdziło do fotelika to rozpinana bluza/sweter ubrane na to co miał na sobie w mieszkaniu plus gruby kocyk lub otulacz do fotelika na nóżki i to w zupełności wystarczy
- na te pierwsze miesiące moim zdaniem nie sprawdzają się za bardzo bluzy zakładane przez głowę, bo o ile body się bardzo naciągają o tyle bluzy gorzej, najlepsze są rozpinane czy rozsuwane bo nawet na spacerze można rozpiąć albo jak Ci dziecko zaśnie i będzie dosypiać w domu
-koszulki z krótkim rękawem (t-shirty) moim zdaniem mają sens dopiero jak jest ciepło albo jak dziecko siedzi, bo wcześniej tak się wierci że nie dość że te koszulki się podwijają i plecy ciągle na wierzchu, to jeszcze pampers spada 😂
Belie, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Masakra, co ma covid do kredytów.
Bez sensu.
Gratulacje dla Tymka!
Że nikt nie chce trzymać kasy i ludzie mają kasę na wkład własny i biorą kredyty na potęgę.
Edit
I niestety przy mieszkaniach powyżej 100 bądź 110m2 (my się właśnie na to załapaliśmy) wymagany jest o wiele wyższy wkład własny - to wymóg banku regulowany przez ich regulaminy. Dopytaj Annia o to.Annia lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o upominki, to dla mnie spoko jeśli jest coś co można wykorzystać. Tak jak Ina pisała o miodach tp. Czy już nawet jakiś dobry cukierek 😁🤭 bez urazy ale na weselach zawsze są takie kurzolapy i przyznam szczerze,że nigdy tego nie zabieram do domu. Nie lubię zbierać i gromadzić takich bibelotów.
Gagatko- jak tam Ola? Goraczka spadła ?
Lalia- to racja z tymi bluzami. Ja nakupilam dużo bo mi się podobały i żadnej bluzy nie ubrałam ani razu. Nowe i wyprane leżą w szafie i już nie ubiorę bo to rozmiar 56🙈
Tak samo mam sporo t-shirtow ale takich na teraz. Miałam chyba trzy podejścia j zrezygnowałam. Wiecznie się podwija i caly brzuch na wierzchu.
Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podzielam te opinię, że fajnie jak w ramach upominku będzie coś co można wykorzystać. Ja też nie lubię tych kurzołapków. Na większości wesel na których byliśmy dawali magnesy na lodówkę, a my mamy lodówkę w zabudowie. Więc te magnesy "gdzieś się walają".
My we wrześniu mamy ślub i wesele i postawiliśmy na małe samodzielnie robione nalewki. 🙂KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Kurcze tak długo? Braliśmy na to mieszkanie co mamy teraz w ING i wtedy, ale to bylo kilka lat temu czekaliśmy 3 tygodnie. Muszę pogadać z doradcą finansowym, może on potrafi to jakoś przyspieszyć, bo oni mają jakieś swoje wtyki czasami...
Annia lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Dzięki dziewczyny,jednak sobie odpuszczę. Chyba zostanę przy KappAhl jeśli chodzi o motywy kwiatowe.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Belie wrote:Ja podzielam te opinię, że fajnie jak w ramach upominku będzie coś co można wykorzystać. Ja też nie lubię tych kurzołapków. Na większości wesel na których byliśmy dawali magnesy na lodówkę, a my mamy lodówkę w zabudowie. Więc te magnesy "gdzieś się walają".
My we wrześniu mamy ślub i wesele i postawiliśmy na małe samodzielnie robione nalewki. 🙂
My tak samo lodówka w zabudowie 🙈a też często były magnesy ze zdjęciami, ale zauważyłam,że nawet osoby,które mają normlane lodówki to później nie wieszają tych magnesów. I albo ludzie nie biorą albo biorą a później tak jak piszesz -gdzies się walają.
Tym bardziej,że nie każdy ma ochotę mieć na lodówce zdjęcia kuzynów 🙈albo co niektórzy to swoje zdjęcia wieszaja nawet na wódce. Dla mnie to trochę creepy, takie obwieszenie wszystkiego co mozliwe swoimi fotkami, ale co kto lubi.
Naleweczka spoko pomysł 🤭😊KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Niestety teraz przez covid się tego nie przeskoczy
Kiedyś tak było, teraz zazwyczaj się czeka 3 m-ce
Edit
I niestety przy mieszkaniach powyżej 100 bądź 110m2 (my się właśnie na to załapaliśmy) wymagany jest o wiele wyższy wkład własny - to wymóg banku regulowany przez ich regulaminy. Dopytaj Annia o to.Annia lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Annia wrote:Masakra, co ma covid do kredytów.
Bez sensu.
Gratulacje dla Tymka!Annia lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022