X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się podoba dla chłopca biała koszula, muszka,szelki i spodenki 😁

Jednorożec89, Lalia, Ounai, Nowastaraczka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A mi się podoba dla chłopca biała koszula, muszka,szelki i spodenki 😁

Trafiłaś w punkt. Na chrzciny moi obaj chłopcy będą dokładnie tak ubrani :)

ZielonaHerbata, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Zależy w jakim banku będziecie brali np w ING w tym momencie czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku to ok 3 miesiące, podobnie Santander i Millenium. Najszybciej chyba w BNP Paribas

Boś Bank, PKO i mBank - 2 m-ce.

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Zależy w jakim banku będziecie brali np w ING w tym momencie czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku to ok 3 miesiące, podobnie Santander i Millenium. Najszybciej chyba w BNP Paribas
    Kurcze tak długo? Braliśmy na to mieszkanie co mamy teraz w ING i wtedy, ale to bylo kilka lat temu czekaliśmy 3 tygodnie. Muszę pogadać z doradcą finansowym, może on potrafi to jakoś przyspieszyć, bo oni mają jakieś swoje wtyki czasami...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kurcze tak długo? Braliśmy na to mieszkanie co mamy teraz w ING i wtedy, ale to bylo kilka lat temu czekaliśmy 3 tygodnie. Muszę pogadać z doradcą finansowym, może on potrafi to jakoś przyspieszyć, bo oni mają jakieś swoje wtyki czasami...

Niestety teraz przez covid się tego nie przeskoczy :(
    Kiedyś tak było, teraz zazwyczaj się czeka 3 m-ce

Edit
    I niestety przy mieszkaniach powyżej 100 bądź 110m2 (my się właśnie na to załapaliśmy) wymagany jest o wiele wyższy wkład własny - to wymóg banku regulowany przez ich regulaminy. Dopytaj Annia o to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 08:53

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My chcieliśmy pochwalić się pierwszym ząbkiem 🦷 co prawda jeszcze go nie widać aż tak, ale wczoraj z mężem delikatnie postukalismy metalowa łyżeczka i było już go słychać 😉 mam nadzieję że kolejne też będę wychodziły tak jak teraz bez płaczu i w spokoju. Bo zachowanie Tymka kompletnie się nie zmieniło, wciąż radosny 😉

Lalia, Suszarka, SzalonaOna, Zulugula, asias86, Ladyo, Nowastaraczka, Nikaa92, Annia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie 😘

Tajka śliczna sukienka i słodka Majeczka 😍😘

Co do upominków chyba różnie to jest. Ja np zawsze coś przygotowałam. Na Komunię u starszego syna zamówiłam miodki już w takich ładnych sloiczkach i pięknie opisane z podziękowaniami. U drugiego z synów na komuni zamówiłam fiolki z herbata. Pięknie to wyglądało. Pomysłów jest naprawdę wiele, ale czasem trzeba już dużo wcześniej zamówić bo większość rzeczy jest spersonalizowanych. Za miodkami czekałam chyba po 2 miesiące a za herbatka ponad miesiąc. Mi się podobają takie drobne upominki dla gości 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Masakra, co ma covid do kredytów. :( Bez sensu.

Gratulacje dla Tymka! :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, waga dziecka a urodzeniowa rodziców to zagadka 😂

Mój mąż miał 62cm i 4200g, teściowa i wszyscy mówili żeby nie kupować 56 tylko od razu 62.
    Ja miałam 54cn i wagę 3380g, a tutaj na forum rodziło się sporo bobasów poniżej 3kg i wszyscy dokupywali rozmiar 50.
    Olek urodził się 53cm i 3500g, był dość pulchniutki ale krótki i chwała że dwa tygodnie przed porodem kupiłam "na wszelki wypadek" trzy pajace i dwa komplety body+spodnie w rozmiarze 50, bo w 56 się topił.
    Za to później tak nadrobił że rozmiar 68 (3-6 mscy) zaczął nosić jak miał dwa, a rozmiar 74 (6-9mscy) jak miał 4,5 miesiąca 😳

Co do ilości i rodzaju ubranek, to zgadzam się z Karolina. Ja miałam kupione ubranka do przodu, bo zdarzyło się że mi się coś większego w lumpeksie czy na wyprzedaży spodobało, ale kupowałam typowe basic: body, spodnie, jakaś bluza, bo to są rzeczy które ubierzesz i w ciepłą wiosnę i w chłodniejszy letni wieczór. Nie kupuj do przodu ubrań "sezonowych" czyli krótkich spodenek, rampersów czy cieplejszych kurtek, bo naprawdę rzadko dzieci rosną zgodnie z tym co na metkach.
    Jeśli chodzi o rodzaj ubranek, to ja od siebie mogę Ci doradzić:
    - body kopertowe na sam początek bo łatwiej ogarnąć tą główkę itd, ale na później najlepsze są body które mają zatrzask na ramieniu, bo te z zakładkami na ramionach potrafią robić dziecku dekolt po pachy
    -pajace najlepsze były te które miały rozpinane obie nogawki, bo te na zamek może są szybsze ale często baardzo ciężko wyciągnąć drugą nogę z nich przy przebieraniu i trzeba rozbierać całe dziecko
    -długie spodnie najlepiej z szeroką gumą w pasie i ze ściągaczem na nogawkach, dzięki temu są bardzo wygodne i rosną z dzieckiem moje zdecydowanie ulubione to te z Lidla, ja Olkowi kupuje po 2-3 opakowania w każdym rozmiarze, one co jakiś czas się pojawiają tylko w różnych kolorach i wzorach
    Screenshot-2021-08-05-08-46-54-312-com-google-android-googlequicksearchbox.jpg
    -nie wiem czy wiesz ale w foteliku dziecko nie powinno jechać w grubym kombinezonie, powinno być w miarę cienko ubrane, u nas Olek jest z grudnia i najlepiej co się sprawdziło do fotelika to rozpinana bluza/sweter ubrane na to co miał na sobie w mieszkaniu plus gruby kocyk lub otulacz do fotelika na nóżki i to w zupełności wystarczy
    - na te pierwsze miesiące moim zdaniem nie sprawdzają się za bardzo bluzy zakładane przez głowę, bo o ile body się bardzo naciągają o tyle bluzy gorzej, najlepsze są rozpinane czy rozsuwane bo nawet na spacerze można rozpiąć albo jak Ci dziecko zaśnie i będzie dosypiać w domu
    -koszulki z krótkim rękawem (t-shirty) moim zdaniem mają sens dopiero jak jest ciepło albo jak dziecko siedzi, bo wcześniej tak się wierci że nie dość że te koszulki się podwijają i plecy ciągle na wierzchu, to jeszcze pampers spada 😂

Belie, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Że nikt nie chce trzymać kasy i ludzie mają kasę na wkład własny i biorą kredyty na potęgę.
    Edit
    I niestety przy mieszkaniach powyżej 100 bądź 110m2 (my się właśnie na to załapaliśmy) wymagany jest o wiele wyższy wkład własny - to wymóg banku regulowany przez ich regulaminy. Dopytaj Annia o to.

Annia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ☕

Ja się właśnie szykuje i będziemy jechać z Matyldą na badanie słuchu :) to już ostatnie miejmy nadzieję :)

Milego dnia ☀️

• calanthe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:05

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o upominki, to dla mnie spoko jeśli jest coś co można wykorzystać. Tak jak Ina pisała o miodach tp. Czy już nawet jakiś dobry cukierek 😁🤭 bez urazy ale na weselach zawsze są takie kurzolapy i przyznam szczerze,że nigdy tego nie zabieram do domu. Nie lubię zbierać i gromadzić takich bibelotów.

Gagatko- jak tam Ola? Goraczka spadła ?

Lalia- to racja z tymi bluzami. Ja nakupilam dużo bo mi się podobały i żadnej bluzy nie ubrałam ani razu. Nowe i wyprane leżą w szafie i już nie ubiorę bo to rozmiar 56🙈
    Tak samo mam sporo t-shirtow ale takich na teraz. Miałam chyba trzy podejścia j zrezygnowałam. Wiecznie się podwija i caly brzuch na wierzchu.

Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podzielam te opinię, że fajnie jak w ramach upominku będzie coś co można wykorzystać. Ja też nie lubię tych kurzołapków. Na większości wesel na których byliśmy dawali magnesy na lodówkę, a my mamy lodówkę w zabudowie. Więc te magnesy "gdzieś się walają".

My we wrześniu mamy ślub i wesele i postawiliśmy na małe samodzielnie robione nalewki. 🙂

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

• asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Boś Bank, PKO i mBank - 2 m-ce.
    W BNP podobno 21 dni.

Annia lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mają ale nasz nam mówił że ING jest obłożone. Koleżanka w maju czekała 4 miesiące i nie miała decyzji. My też poprzedni braliśmy w ing

Annia lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dzięki dziewczyny,jednak sobie odpuszczę. Chyba zostanę przy KappAhl jeśli chodzi o motywy kwiatowe.
    Zobacz next. Też przewijają się umówić niech motywy kwiatowe a jakość jest naprawdę dobra. I cena zdecydowanie lepsza niż w kappahl

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja podzielam te opinię, że fajnie jak w ramach upominku będzie coś co można wykorzystać. Ja też nie lubię tych kurzołapków. Na większości wesel na których byliśmy dawali magnesy na lodówkę, a my mamy lodówkę w zabudowie. Więc te magnesy "gdzieś się walają".

My we wrześniu mamy ślub i wesele i postawiliśmy na małe samodzielnie robione nalewki. 🙂

My tak samo lodówka w zabudowie 🙈a też często były magnesy ze zdjęciami, ale zauważyłam,że nawet osoby,które mają normlane lodówki to później nie wieszają tych magnesów. I albo ludzie nie biorą albo biorą a później tak jak piszesz -gdzies się walają.
    Tym bardziej,że nie każdy ma ochotę mieć na lodówce zdjęcia kuzynów 🙈albo co niektórzy to swoje zdjęcia wieszaja nawet na wódce. Dla mnie to trochę creepy, takie obwieszenie wszystkiego co mozliwe swoimi fotkami, ale co kto lubi.
    Naleweczka spoko pomysł 🤭😊

KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Edit
    Tak naprawdę to teraz w większości to 20%

Annia lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

A to że dużo ludzi postanowiło kupić mieszkania, domy tak żeby mieć ogródki bo skoro ciężko gdzieś wyjechać to chociaż w ten sposób można odpocząć

Annia lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
‹‹ 3947 3948 3949 3950 3951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ