X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zielona. Najbardziej się boję, że pojawi się kupiec co weźmie za gotówkę i nie będą chcieli czekać aż załatwimy kredyt. 😑

Balie, to dam Ci jedna radę. Ja żałuję, że kupiłam zwykłe łóżeczko, a nie dostawkę. Teraz zrobiłabym zupełnie inaczej, kupiłabym Chicco z funkcją kołyski i olalabym w ogóle normalne drewniane łóżeczko. Jeśli kiedyś będę mieć drugie dziecko tak tak na pewno zrobię.

Belie lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, piękny zestaw 😍😍😍

Zielona, dla dziewczynek to przynajmniej jest jakiś wybór, a dla chłopców 70% propozycji na chrzest to garnitur wujka Zdziska w wersji mini 🤦😂 ja chyba z miesięc kompletowałam żeby było jako takie i na każdą pogodę 🥴

Kiniusia, jesteś pierwszą osobą, która kojarzy Białogóre! Ja bardzo polecam, tylko szkoda że tak daleko od nas 😵

Nowastaraczka, kiniusia270, dmg111, Clover, KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Annia lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzięki Zielona. Najbardziej się boję, że pojawi się kupiec co weźmie za gotówkę i nie będą chcieli czekać aż załatwimy kredyt. 😑

Balie, to dam Ci jedna radę. Ja żałuję, że kupiłam zwykłe łóżeczko, a nie dostawkę. Teraz zrobiłabym zupełnie inaczej, kupiłabym Chicco z funkcją kołyski i olalabym w ogóle normalne drewniane łóżeczko. Jeśli kiedyś będę mieć drugie dziecko tak tak na pewno zrobię.

Ja z kolei bym zostawiła sobie opcję butelki, mały był dokarmiany na poczatku i umiał korzystaj a potem tylko cyc i odrzucił butelkę na zawsze uziemiajac matke na dlugie miesiace😛

KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Annia, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, ja ze swojej strony polecam:
    -dostawke (my mieliśmy Chicco, ale nawet łóżeczko z odkręconym bokiem zrobi robotę jak nie będziesz musiała wstawać w nocy)
    -przewijak (u nas jest na komodzie, ale taki na łóżeczko czy oddzielny też super, s jaka wygoda dla pleców)
    -mata piankowa na podłogę plus pałąk do którego można wpiąć swoje zabawki, przyda się od samego początku (my nie mieliśmy edukacyjnej, ja nie chciałam bo wydawało mi się że jest śliska i mała i posłuży na krótko)
    -kokon (nam się niesamowicie sprawdził w salonie, chyba 2-3 miesiące leżał na narożniku i tam odkładałam Olka w ciągu dnia i na drzemki, jak jechaliśmy do rodziców to braliśmy ze sobą i bezpiecznie sobie leżał, a jak były takie noce że Olek spał z nami to czuliśmy się bezpieczniej jak spał pomiędzy nami w kokonie)
    -laktator, chyba że od razu jesteś zdecydowana na MM, mi niesamowicie pomógł w szpitalu jak nie mogłam karmić bezpośrednio z piersi, a później wielokrotnie jak musiałam zostawić dziecko z tatą
    -po porodzie majtki z siatki, podkłady poporodowe Bella i jeśli się uda poród sn to pianka Ginexid, altaziaja i octanisept na krocze

AgataAgatka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, robię screeny ❤️
    Ja właśnie myślałam o dostawcę, ale dostanę "w spadku" takie łóżeczko małe jeżdżące i planuję z tym spróbować. Naprawdę mocno myślałam o tej dostawce, ale chyba spróbuję z tym co będę miała najwyżej później dokupię jeśli się nie sprawdzi.

Podejmę próbę karmienia piersią i chciałabym, żeby się udało, ale różnie to bywa. Nie mam tez jakiejś wielkiej presji na to.

Lalia lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka my mamy taka sukienkę i buciki jak na zdjęciu, do tego bolerko Mayoral. Pasek i opaska nie były w zestawie i początkowo chciałam dokupić ale jak zobaczyłam ta sukienkę na żywo to sama nie wiem, bo jest taka piękna i delikatna sama w sobie ❤️ Wasza sukieneczka również przelisliczna! A ta opaska i pasek 😍😍😍 zalochalam się! 5e1c7505d47f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 22:22

kiniusia270, Ania81, Nowastaraczka, Clover, Tajka, Lalia, calanthe, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie z nieoczywistych rzeczy ja polecam kosz Tomme Tippie na brudne pampersy. Nie spodziewałam się ze taka pierdoła zda u nas idealnie egzamin. Mamy go przy przewijaku i brudne pieluchy od razu ładują w nim, nie trzeba lecieć do kosza w kuchni, a nic a nic nie śmierdzi. Kupiłam w zestawie z 4 wkładami i właśnie dopiero dziś nam się ostatni skończył i teraz załadowałem folie zastępcza z Allegro polecona przez Lalie :) No i niania elektroniczna, my mamy zwykła bo dostaliśmy od znajomych ale jakbym miała wybierać to bym wzięła videonianie, te z xblitz są w dobrych cenach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 22:27

Belie, KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Balie, Pcosik witajcie.

Dziewczyny w piątek idziemy oglądać mieszkanie. Nasza dzielnica. 102 m2. Cena też znośna za m2. Trzymajcie kciuki, żeby nikt nas nie ubiegł. 😜

Annia
    Trzymam kciuki!
    Ile pokoi?
    EDIT; jeśli o kredyt chodzi proponuje Wam już zrobić rozeznania w bankach, wyliczyć zdolność, pozbierać oferty, popytać o dokumenty, w obecnych czasach covidu czeka się długo na kredyt :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 22:39

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, niania z kamerką to złoto! Ja mam z Ali, ale dostawa z pl więc bez podatku nawet teraz.

203,53 zł 22%OFF | Bezprzewodowa elektroniczna niania 3,2'', z kolorowym wyświetlaczem o wysokiej rozdzielczości, monitoring, z noktowizorem, do obserwacji dziecka
    https://a.aliexpress.com/_uXJdPO

Anniu kciuki za mieszkanie ❤️

My dzisiaj zamknęliśmy stan zero na budowie, od 23.08 będzie już murowanie :) a to dzień moich urodzin, więc mam nadzieję że nam przyniesie szczęście 💓

Ladyo, kiniusia270, Annia, Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, to ja też dodam coś od siebie. Nie kupuj od razu mnóstwa ubranek na rok wprzód. Wiem, że łatwo się mówi i ciężko się oprzeć, ale ja jakbym drugi raz kompletowała wyprawkę to kupiłabym podstawowe ubranka do rozmiaru 62, a resztę dokupiła później (w dobie internetu to nie problem). Dopiero mając dziecko wychodzi czego najbardziej potrzebujesz, jedne mamy wolą body kopertowe, inne zwykłe, jeden maluch dobrze wygląda w obszernym body z Nexta, inny ma w nim dekolt hiszpański. Nie da się przewidzieć jaki będzie maluch i co najlepiej będzie się nosiło. Mnóstwo tu było historii o poszukiwaniu po porodzie wąskich body na rozm. 50, albo czapeczek na małą główkę. Po porodzie domawiałam sporo rzeczy, bo przekonałam się jakie marki i fasony najlepiej się sprawdzają. Wszystkie eleganckie ubranka dobrze wyglądają na zdjęciach, ale na codzień rzadko się je ubiera. Tak jak pisalam wyżej, wiele rzeczy można dokupić od ręki. Osobiście polecam vintedy, olxy itp. ;)

Gorące Bożeny super, że dołączacie, bo wracają wspomnienia o wyprawce ;) zarażacie mamnezją!

Nowastaraczka, Annia, Belie, Lalia, Zulugula, Pcosik_2, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Taaak, niania z kamerką to złoto! Ja mam z Ali, ale dostawa z pl więc bez podatku nawet teraz.

203,53 zł 22%OFF | Bezprzewodowa elektroniczna niania 3,2'', z kolorowym wyświetlaczem o wysokiej rozdzielczości, monitoring, z noktowizorem, do obserwacji dziecka
    https://a.aliexpress.com/_uXJdPO

Anniu kciuki za mieszkanie ❤️

My dzisiaj zamknęliśmy stan zero na budowie, od 23.08 będzie już murowanie :) a to dzień moich urodzin, więc mam nadzieję że nam przyniesie szczęście 💓

My też mamy nianię audio-video, najlepsza rzecz ever!

Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu trzymam.kciuki za mieszkanie.
    Zgadzam sie z Kickiem pozbierajcie juz oferty z bankow, sprawdzcie swoja zdolnosc kredytowa. Badzcie gotowi.

Witam nowe mamusie, super znowu czytac o wyprawkach.
    Ja dodam, ze dokramianie butelka od poczatku ulatwia zycie mamie, a bobasowi pozniejsze odstawianie od piersi.

My zakupilismy dzis krzeselko joie mimmzy 2w1, malemu sie bardzo podoba, nam tez. Chcialam na poczatku inne, ale mechanizm latwo sie zacinal. Krzeselko dosc masywne, ale lekkie. No i najwazniejsze, ze oparcie moge ustawic w pozycji pollezacej.
    A oto Haris testujacy krzeselko :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 14:00

Annia, Clover, Suszarka, Lalia, kiniusia270, Zulugula, Ounai lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Ja z kolei bym zostawiła sobie opcję butelki, mały był dokarmiany na poczatku i umiał korzystaj a potem tylko cyc i odrzucił butelkę na zawsze uziemiajac matke na dlugie miesiace😛
    Och, u nas tak samo, wiem co czujesz siostro. ;)

Zulugula lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia
    Trzymam kciuki!
    Ile pokoi?
    EDIT; jeśli o kredyt chodzi proponuje Wam już zrobić rozeznania w bankach, wyliczyć zdolność, pozbierać oferty, popytać o dokumenty, w obecnych czasach covidu czeka się długo na kredyt :/
    3 sypialnie, salon z aneksem, korytarz, łazienka plus dodatkowe WC, no i 2 balkony, ten większy 36 m2
    .😍 Zdolność na szczęście nie będzie problemem, nie wiem natomiast ile czasu zajmą papierologie... A, że ludzie uciekają z gotówką z banków, boimy się żeby właśnie nie trafił się ktoś kto powie 'mogę za 2 dni zrobić przelew'. :( Generalnie to mieszkanie idealne dla nas, lokalizacyjne i rozkladowo. Jestem taka napalona na to mieszkanie, że chodzę i gadam do Mikusia "Mikusiu chcesz mieć nowe, duże mieszkanko?". 🤣

Aniu, Harris jak zwykle przeuroczy!

Clover, Ania81, kic83, KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, kiniusia270, Ewa88 , Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, ja we Wrocławiu bardzo polecam zoo wraz z Afrykarium (oceanarium), znajomi byli niedawno z córką 8 miesięcy i była zafascynowana 😁 My byliśmy kiedyś sami z mężem, a teraz też planujemy się wybrać z Olkiem jak już będzie trochę większy, może jesienią lub na wiosnę.

Aniu, Haris jaki zadowolony 😁 Super chłopak! 🤩

Annia, będę trzymać kciuki za mieszkanie! 🍀

Ania81, kiniusia270, Annia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia dla Poli i dla nas 😉 Ja dostałam od męża bukiet, a Pola róże 🥰 Szwagierka ze szwagrem powiedzieli, że mogą zostać z małą, a my możemy wyjść. Poszliśmy na wczesną kolację bo o 17.00😉 Ale było bardzo fajnie wyjść gdzieś bez dziecka 😉

Lalia, kiniusia270, Clover, Ewa88 , Ounai, Ania81 lubią tę wiadomość

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że dla dziewczynki łatwiej jest kupić coś ma chrzest. Ja kupiłam sukieneczkę w pepco za 25 zł. Nie było mi jej szkoda, żeby nosiła cały czas, bo kupiłam jeszcze jedna w większym rozmiarze 😉
    Zgadzam się z tym co piszą dziewczyny. Kamienie butelką to wygoda na mamy. Kosz na śmieci jak dla mnie musi być przy przewijaku. No i przewijak bardzo pomaga na początku, bo ma się dziecko na odpowiedniej wysokości. I te pojemniczki z ikea do przewijaka 😉

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺️
    Tak myślałam o tej wyprawce ubraniowej i chciałam kupić do rozmiaru 68, ale chyba macie rację, że nie ma co. W obecnych czasach kupić coś to jest moment, a już wtedy powinnam wiedzieć co mi się najlepiej sprawdza.
    Ja się tylko trochę obawiam czy mój bejbik no będzie chciał iść w ślady taty i nie będzie duży na start. 😁
    Tata miał ponad 4 kg, a ja byłam średniakiem bo 3300.

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, i co odpowiada Miki? Że bardzo chce to mieszkanie? 😂 powodzenia!

Belie, waga dziecka to największa zagadka ;)

U nas leje, wstałam dziś z budzikiem, podrzucam Matyldę mojej mamie i idę do osteopaty. Miłego dnia dziewczyny!

Annia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    3 sypialnie, salon z aneksem, korytarz, łazienka plus dodatkowe WC, no i 2 balkony, ten większy 36 m2
    .😍 Zdolność na szczęście nie będzie problemem, nie wiem natomiast ile czasu zajmą papierologie... A, że ludzie uciekają z gotówką z banków, boimy się żeby właśnie nie trafił się ktoś kto powie 'mogę za 2 dni zrobić przelew'. :( Generalnie to mieszkanie idealne dla nas, lokalizacyjne i rozkladowo. Jestem taka napalona na to mieszkanie, że chodzę i gadam do Mikusia "Mikusiu chcesz mieć nowe, duże mieszkanko?". 🤣

Aniu, Harris jak zwykle przeuroczy!
    Zależy w jakim banku będziecie brali np w ING w tym momencie czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku to ok 3 miesiące, podobnie Santander i Millenium. Najszybciej chyba w BNP Paribas

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
‹‹ 3946 3947 3948 3949 3950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ