X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Balie, Pcosik witajcie.

Dziewczyny w piątek idziemy oglądać mieszkanie. Nasza dzielnica. 102 m2. Cena też znośna za m2. Trzymajcie kciuki, żeby nikt nas nie ubiegł. 😜
    A czemu nie spiszecie umowy przedwstępnej? Wtedy nikt Was nie ubiegnie, bez stresu załatwiacie kredyt i wpisujecie w umowę, że możecie bez utraty zaliczki zrezygnować jeśli w 3 bankach otrzymacie odmowę

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Niestety teraz przez covid się tego nie przeskoczy :(
    Kiedyś tak było, teraz zazwyczaj się czeka 3 m-ce

Edit
    I niestety przy mieszkaniach powyżej 100 bądź 110m2 (my się właśnie na to załapaliśmy) wymagany jest o wiele wyższy wkład własny - to wymóg banku regulowany przez ich regulaminy. Dopytaj Annia o to.
    Dzięki, na szczęście z tym wkładem własnym to mamy trochę "zapasu" a nie wyliczone 10%, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu. A nie wiesz czy przy kupnie domu tak samo jest jak przy zakupie mieszkania? Bo mój mąż ciągle niby jest zdecydowany, ale ciągle mówi, że to nie dom... Tylko np w naszej dzielnicy budują szeregówki po 80m2 na 3 poziomach, więc możecie sobie wyobrazić "funkcjonalność" takiego domu....

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Belie , Pcosik gratulacje!!🤰jak się czujecie?
    Zulu, ja w ogóle nie mam żadnych objawów ;) totalnie bezobjawowa ciąża. Także nie narzekam :D Mam nadzieje, że długo się będę cieszyć tym stanem :D

dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, była przed chwilą moja teściowa, dosłownie 15min przed pracą. Iga się jej boi, fakt faktem widują się dość rzadko ale ja nie mam możliwości bywać tam częściej niż raz w tygodniu. Jak ją wzięła na ręce to Mała zaczęła płakać, więc w końcu ją wzięłam do siebie. Była też zmęczona więc jęczała nawet u mnie na rękach. A teściowa "musisz się trochę od mamy odzwyczaić"... Nie bardzo rozumiem jak tak małe dziecko ma się odzwyczaić od matki. Jest mi przykro że nie chce Iga do niej iść, zwłaszcza że moją mamę uwielbia, no ale mieszkamy razem to inaczej. Może jakby czasem teściowa wpadała do nas na chwilę chociaż to by się Iga przyzwyczaiła. Ale zmierzam do tego że mam debilne poczucie winy, że moje dziecko nie lubi babci 🙈 a mój mąż ma świetne pomysły, że musimy Igę do babci przekonać zostawiając je kiedyś same...przerażona jestem i póki nie będzie lepiej to się na to nie zgodzę. Nie będę dziecku fundować traumy po to żeby babcia się poczuła dowartościowana. Ja lubię moją teściową, dobra z niej kobieta, babcia, dba o wnuki jak może, widać że je kocha. Ale nie mam wpływu na to jak się moja córka zachowuje :( i jej też mi szkoda, bo bym chciała żeby się bezpiecznie czuła...

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Tak naprawdę to teraz w większości to 20%

Nas proszono o 40%.
    A co do 21 dni, o których wspominalaś to nie jest tak.
    Maksymalny czas oczekiwania na decyzję kredytową w sprawie kredytu hipotecznego jest określony w Ustawie o kredycie hipotecznym z dn. 23 marca 2017 r. i wynosi 21 dni kalendarzowych (nie roboczych) od momentu złożenia wniosku przez klienta.
    Natomiast covid rządzi się swoimi prawami i teraz czeka się długo.
    Annia
    Wiem, że inne dokumenty są wymagane w przypadku brania kredytu na dom, a inne w przypadku brania na mieszkanie.
    Innych dokumentów oczekują od osób, które ubiegają się na umowie o pracę, i na własnej działalności.
    Co do tego co Ounai napisała.
    My podpisaliśmy umowę rezerwacyjną i wpłaciliśmy zadatek 10 tys, żeby nikt nas nie ubiegł.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od rana leje 😌 za to mamy drugiego ząbka 🍾

Ja napewno polecam dostawkę, nianie z kamerka, przewijak na komodę gdzie mamy najpotrzebniejsze rzeczy i ubranka...
    Z ubranek na początek napewno polecam body kopertowe na krótki i długi rękaw, pajace. Z ubranek tzw. wyjściowych w rozmiarze 56,62 nie należy przesadzać bo i tak ich nie wykorzystamy🤔

Co do porodu to majtki wielorazowe i podkłady bella, użyłam ich chyba z milion 😆 no i podkłady takie na łóżko, przewijak itp.

Ania81, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A czemu nie spiszecie umowy przedwstępnej? Wtedy nikt Was nie ubiegnie, bez stresu załatwiacie kredyt i wpisujecie w umowę, że możecie bez utraty zaliczki zrezygnować jeśli w 3 bankach otrzymacie odmowę

Umowa przedwstępna jest tylko wiążąca notarialnie, wpisuje się tam właśnie wszystkie ustalenia, wysokość zadatku, ale żeby doszło do spisania takiej umowy u notariusz trzeba paru tygodni na zebranie różnych dokumentów (niestety). Teraz na wszystko się czeka.

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Że nikt nie chce trzymać kasy i ludzie mają kasę na wkład własny i biorą kredyty na potęgę.

Ja też ostatnio widzę że w okolicy działki rozchodza się jak świeże bułeczki. Mam wrażenie że ludzie inwestują pieniądze, straszą ogromną inflacja i okaże się że niedługo oszczędności niewiele będą warte.. My też chcemy szybko porobić to czego nam brakuje, bo ceny materiałów i fachowców rosną bardzo szybko... Wybieramy właśnie kostkę i planujemy prace brukarskie, chcemy też ruszyć z budową garażu (będzie wolnostojący).
    My przy wyborze kredytu radziliśmy się u doradcy i myślę że to była bardzo dobra decyzja, wszystko nam porównał, wytłumaczył. Kredyt mamy w ING, ale brany prawie 2 lata temu.

Witam nowe Mamusie, gratuluję i życzę nudnych ciąż :-)

Fajny pomysł z drobnymi upominkami dla gości - bardzo mi się podoba małe słoiczki miodu czy herbata, czy czekoladka personalizowania. Drobnostka a jednak taki miły gest ☺️

Iryska lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ruszyliśmy z budową i wydajemy oszczędności, bo nie ma na co czekać. Wszystko drożeje w zastraszającym tempie 🤷 gdybyśmy nie budowali domu a mielibyśmy wolne środki to na pewno kupilibyśmy działkę albo mieszkanie na wynajem.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Ja też ostatnio widzę że w okolicy działki rozchodza się jak świeże bułeczki. Mam wrażenie że ludzie inwestują pieniądze, straszą ogromną inflacja i okaże się że niedługo oszczędności niewiele będą warte.. My też chcemy szybko porobić to czego nam brakuje, bo ceny materiałów i fachowców rosną bardzo szybko... Wybieramy właśnie kostkę i planujemy prace brukarskie, chcemy też ruszyć z budową garażu (będzie wolnostojący).
    My przy wyborze kredytu radziliśmy się u doradcy i myślę że to była bardzo dobra decyzja, wszystko nam porównał, wytłumaczył. Kredyt mamy w ING, ale brany prawie 2 lata temu.

Witam nowe Mamusie, gratuluję i życzę nudnych ciąż :-)

Fajny pomysł z drobnymi upominkami dla gości - bardzo mi się podoba małe słoiczki miodu czy herbata, czy czekoladka personalizowania. Drobnostka a jednak taki miły gest ☺️
    Też byliśmy u doradcy w sprawie kredytu. Też polecam tą opcję, dużo lepiej nam pomógł niż bezpośrednio w banku. Byliśmy też w placówce PKO, ale trafiliśmy na jakąś nieogarniętą kobietę, która twierdziła, że na pewno nie dostaniemy kredytu bo coś jej nie pasowało z naszymi umowami o pracę.
    Annia,my załatwialiśmy kredyt w tamtym roku, trwało to od maja do sierpnia, na samą decyzję czekaliśmy około 3 tygodnie, ale pozbieranie wszystkich dokumentów i te wszystkie formalności tak długo trwały , że szok🙄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić do porodu też majtki horizon lub Bella, i podkłady Bella no i te duże na łóżko też koniecznie :) I za poleceniem dziewczyn tutaj, koniecznie pianka ginexid i altaziaja. Do sutków kompresy muli mama koniecznie do szpitala i lanolina z ziaji. Biustonosze do karmienia do domu to te najtańsze z allegro za 25 zł:)

Dla dzidzi przewijak koniecznie, kokon też, do tej pory używam na rozłożonej sofie:) rożek tez bardzo sie przydał i do szpitala i później w domu do spania. Z kosmetyków linomag, bepanthen, do kąpieli olej z migdałów i duuuuużo wacików. U nas idzie ich dużo, bo Maja robi duuuuże kupy (dlatego że rzadziej...), więc na pierwszy ogień zawsze waciki nasączone wodą ciepłą:) do tego przydają nam się też woreczki pachnące.
    Pieluszek muśliniwych, tetrowych ,flanelowych nakupowałam za dużo, niektórych jeszcze nie używałam. Polecam też podkłady nieprzemakalne pod prześcieradło, czasem pampers przecieknie :)

Belie, Lalia lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Nas proszono o 40%.
    A co do 21 dni, o których wspominalaś to nie jest tak.
    Maksymalny czas oczekiwania na decyzję kredytową w sprawie kredytu hipotecznego jest określony w Ustawie o kredycie hipotecznym z dn. 23 marca 2017 r. i wynosi 21 dni kalendarzowych (nie roboczych) od momentu złożenia wniosku przez klienta.
    Natomiast covid rządzi się swoimi prawami i teraz czeka się długo.
    Annia
    Wiem, że inne dokumenty są wymagane w przypadku brania kredytu na dom, a inne w przypadku brania na mieszkanie.
    Innych dokumentów oczekują od osób, które ubiegają się na umowie o pracę, i na własnej działalności.
    Co do tego co Ounai napisała.
    My podpisaliśmy umowę rezerwacyjną i wpłaciliśmy zadatek 10 tys, żeby nikt nas nie ubiegł.
    Wiem tylko to jest termin który wskazał nam nasz doradca i powiedział że rzeczywiście starają się trzymać tego terminu w bnp

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jedne co mogę polecić i co mi też sugerowała Pani z banku że lepiej samemu zrobić wycenę nieruchomości bo to zdecydowanie przyspiesza cała procedurę.
    My co prawda kupiliśmy bliźniaka ale w dokumentach jest jako lokal mieszkalny więc obowiązują zasady jak dla mieszkania np wycena

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy na bilans. Ciekawe ile moja kluska waży

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Cześć ☕

Ja się właśnie szykuje i będziemy jechać z Matyldą na badanie słuchu :) to już ostatnie miejmy nadzieję :)

Milego dnia ☀️
    Dobrze pamiętam, że dziś też fizjo macie? Daj znać co lekarze powiedzą.

Herbata, ja też tego nie lubię. Cieszę się, że ktoś się cieszy swoim dniem i dniem swojego dziecka. Ale mam własne dzieci i wspomnienia z własnego ślubu i naprawdę, nie będę wystawiać na półkę medali, jakiś trofeów (często świadkom młodzi fundują takiej cuda), nie mam ochoty wieszać na lodówce zdjęć jakiejś kuzynki z mężem ani cudzego dziecka z chrzcin ;) szkoda ze dużo osób myśli, że jeśli oni są zakochani po uszy we własnym dziecku to wszyscy również. A tak naprawdę tylko rodzice i dziadkowe chcą się obwiesic zdjęciami dziecka, reszta raczej niespecjalnie ma na to ochotę. Co oczywiście nie oznacza że nie uwielbiają szkraba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 11:18

Belie, ZielonaHerbata, Suszarka, KarolinaMaria, veritaa, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dziewczyny, była przed chwilą moja teściowa, dosłownie 15min przed pracą. Iga się jej boi, fakt faktem widują się dość rzadko ale ja nie mam możliwości bywać tam częściej niż raz w tygodniu. Jak ją wzięła na ręce to Mała zaczęła płakać, więc w końcu ją wzięłam do siebie. Była też zmęczona więc jęczała nawet u mnie na rękach. A teściowa "musisz się trochę od mamy odzwyczaić"... Nie bardzo rozumiem jak tak małe dziecko ma się odzwyczaić od matki. Jest mi przykro że nie chce Iga do niej iść, zwłaszcza że moją mamę uwielbia, no ale mieszkamy razem to inaczej. Może jakby czasem teściowa wpadała do nas na chwilę chociaż to by się Iga przyzwyczaiła. Ale zmierzam do tego że mam debilne poczucie winy, że moje dziecko nie lubi babci 🙈 a mój mąż ma świetne pomysły, że musimy Igę do babci przekonać zostawiając je kiedyś same...przerażona jestem i póki nie będzie lepiej to się na to nie zgodzę. Nie będę dziecku fundować traumy po to żeby babcia się poczuła dowartościowana. Ja lubię moją teściową, dobra z niej kobieta, babcia, dba o wnuki jak może, widać że je kocha. Ale nie mam wpływu na to jak się moja córka zachowuje :( i jej też mi szkoda, bo bym chciała żeby się bezpiecznie czuła...
    Nie przekona się. Są ludzie którzy nie mają po prostu podejścia do malutkich dzieci. Moja teściowa jest taka osoba. Nie da się z nią malutkiego dziecka zostawić bo płacze. Poza tym teściowa to dla Igi obca osoba a Iga jest w wieku kiedy boi się obcych. Poczytajcie o rozwoju i zobaczysz. To normalne. Z mamą mieszkacie więc dla Igi jest domownikiem dlatego się jej nie boi. Ale... Nie martw się. Jak będzie mieć ok 2 lat to babcia będzie dla niej wszystkim, zobaczysz :) może nawet już koło 1,5 roku. Ja już wiem że trzeba przeczekać. Tymek ryczał na widok teściowej, uwielbial moja mamę, a jak miał 3 lata to bardziej lubił teściową.

Kic właśnie rezerwacyjna miałam na myśli

Suszarka, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko,pytałaś o psychologa, jeszcze nie pisałam. Generalnie wizyta wyglądała bardziej jak mój monolog, bo wywaliłam z siebie wszystko, ale było ciężko, bo znowu to musiałam roztrząsać od podstaw. Morze łez. Dopiero na koniec doszłyśmy do tego czego tak naprawdę oczekuję po terapii, co chciałabym uzyskać. Nie chodzi tylko o pogodzenie się z "porażką" w karmieniu, ale głównie o nauczenie się radzić sobie ze stresującymi sytuacjami i z tym, jak coś nie idzie po mojej myśli. Psycholog zasugerowała, że chęć bycia idealną i posiadania wszystkiego idealnie (w przypadku macierzyństwa) może wynikać z długiego starania się o Maję. Może coś w tym być, chociaż nie w 100%, bo ja w każdym aspekcie życia zawsze chce idealnie, czy to w planowaniu ślubu i wesela, czy urządzaniu mieszkania...
    Co do karmienia to powiedziala, że sama muszę podjąć decyzję, czy dalej walczę o tylko kp, czy odpuszczam i chce się pogodzić z tym jak jest. Powiedziałam, że zrobiłam już wszystko i chce się z tym pogodzić i chce, żeby ona mi z tym pomogła.
    Czy mi lepiej ? Bo samej wizycie chyba nie. Pewnie dlatego, że pierwsza wizyta, musiała poznać sytuację itd.
    Ale ogólnie jest mi już lepiej. Odpuściłam od ponad tygodnia laktator (Ściagam tylko przed snem, zeby nie miec za dlugiej przerwy). Czuje, że zszedł ciężar. Mogw poświęcić ten czas Mai. Przystawiam ją dalej do piersi, spija to spija, nie to nie, dalej daję mm, w nocy wysarczy jej sama pierś. Ale zeszlam z ilości mm, zachowując dobrą wagę, więc można stwierdzić, że z piersi je więcej niż kiedyś...więc to chyba zasługa podciecia wedzidelka. Tylko to wszystko już bez spiny, bez płaczu. W macierzyństwie też czuję się już lepiej (może dzięki zmianie podejścia do karmienia?), idąc spać myślę już o następnym dniu z Mają, nie mogę się doczekać poranka :) myślę, że coraz bardziej się z Mają rozumiemy i będzie tylko lepiej :)
    Dziękuję Wam jeszcze raz za wszystkie rady, komentarze, naprawdę otworzyłyście mi oczy na to, co naprawdę ważne 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 11:23

Nowastaraczka, Ounai, Suszarka, Annia, Ewa88 , Ladyo, dmg111, Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dobrze pamiętam, że dziś też fizjo macie? Daj znać co lekarze powiedzą.

Herbata, ja też tego nie lubię. Cieszę się, że ktoś się cieszy swoim dniem i dniem swojego dziecka. Ale mam własne dzieci i wspomnienia z własnego ślubu i naprawdę, nie będę wystawiać na półkę medali, jakiś trofeów (często świadkom młodzi fundują takiej cuda), nie mam ochoty wieszać na lodówce zdjęć jakiejś kuzynki z mężem ani cudzego dziecka z chrzcin ;) szkoda ze dużo osób myśli, że jeśli oni są zakochani po uszy we własnym dziecku to wszyscy również. A tak naprawdę tylko rodzice i dziadkowe chcą się obwiesic zdjęciami dziecka, reszta raczej niespecjalnie ma na to ochotę. Co oczywiście nie oznacza że nie uwielbiają szkraba.

Dokładnie :) ja kocham dzieci mojego brata i skoczyłbym za nimi w ogień ale też nie mam potrzeby aby wieszać ich zdjęcia w mieszkaniu 🤭a na telefonie mam ich milion :)

Ounai lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, tak się cieszę że wszytsko się zaczyna układać. Zobaczysz, że będzie tylko lepiej. Majeczka też skończyła magiczne 3 miesiące, a wtedy kontakt z dzieckiem jest łatwiejszy :) trzymam kciuki za Was obie! A kp wyłączne w nocy uważam za ogromny sukces, serio.

Ounai, ja to wszystko wiem więc czekam cierpliwie, i staram się niczego na siłę nie robić. Zresztą wyznaję zasadę że za tak małym dzieckiem trzeba jednak podążać a nie próbować je przerobić tak aby pasowało wszystkim dookoła.

Od rana obdzwaniam dekarzy i składy budowlane. Może jednak uda nam się zrobić dach jeszcze w tym roku. Tymczasem 4 pralki wysuszonego prania czekają na poskładanie 😂

Tajka lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak zrobimy, jeśli się dogadamy. Boję się, że zanim spiszemy ktoś się trafi. Bo w sobotę jedziemy na urlop, więc przed urlopem tego nie ogarniemy. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3948 3949 3950 3951 3952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ