X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, zdrówka dla Ciebie i Polsona ✊✊✊

Meggi110818 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Clover, najlepszego dla synka 💙💙💙

Ounai, zbieram szczękę z podłogi! 💪💪💪

Annia, bardzo się cieszę że leczenie Taty przynosi efekty 🙏🙏🙏

Kic, dawaj swoje efekty🤩🤩🤩

Ja korzystam z urlopu na 100% 😂 pizza, gofry, lody, drożdżówki, piwo bezalkoholowe, a obecnie paczka ciastek 😂 tłumacze sobie, że jak się tak najem to mi się znudzi na długo 😂
    A mój kochany mąż nie pomaga w trzymaniu diety, bo powiedział że nie widział jeszcze lepiej wyglądającej kobiety na plaży ode mnie a wypatruje bardzo dokładnie 😂😂😂

Taki mąż to skarb!

Lalia, Meggi110818, Suszarka, Nowastaraczka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzecko już drugi raz samo obróciło się na brzuch

kic83, Lalia, Meggi110818, Ounai, Suszarka, calanthe, kar_oliv, Gagatka, SzalonaOna, Ladyo, Nowastaraczka, Zulugula, Ewa88 , asias86, Clover, Annia, dmg111, Martt95, Ania81 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka
    Zdrowia dla Waszej całej rodziny!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyrabiam. Podczytuje tylko jak się da.
    U Oliwki regres snu, buzi się 3 razy, wierci się w nocy i zaczyna dzień o 5 rano, szaleje minimum 3h i idzie spać. W dzień dwie drzemki po max 1 h.
    Ogólnie ona jest wszędzie, biega ma czworaka, wspina się, liże kaloryfery, ściany. Atencja 100% czasu.
    Wczoraj mieliśmy pierwsze rehabilitację na nfz, Bobath. I super było, fajna prowadząca i rogi dokładnie to co lekarz zalecił, czyli nie stymulować a jakość i rozluźnienie obręczy. Oliwka spokojna była, śmiała się, czasami nawet tak jakby śpiewała 😌. Dziewczyna ma podejście do dzieci. Dzisiaj mamy kolejne zajęcia. A później w każden poniedzielek i piątek.

Iiii chyba znaleźliśmy działkę 🙏
    Lokalizacja super, 3 miejskie linie autobusowe jeżdżą, większość knajp dowozi jedzenie 😅, 30x36 wymiary. Cena jak cena, tanio już nie będzie, ale na tem rejon przyzwoita.
    Jest jedno aleee... Wjazd od zachodu, a wszystkie projekty które sobie znalazłam są od północy albo wchodu i nie wiem jak z tym. Zawsze chciałam mieć taras i salon słoneczny. Chyba jakiś projekt indywidualny będzie konieczny...

Lalia, Suszarka, Gagatka, Nowastaraczka, Clover, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja nie wyrabiam. Podczytuje tylko jak się da.
    U Oliwki regres snu, buzi się 3 razy, wierci się w nocy i zaczyna dzień o 5 rano, szaleje minimum 3h i idzie spać. W dzień dwie drzemki po max 1 h.
    Ogólnie ona jest wszędzie, biega ma czworaka, wspina się, liże kaloryfery, ściany. Atencja 100% czasu.
    Wczoraj mieliśmy pierwsze rehabilitację na nfz, Bobath. I super było, fajna prowadząca i rogi dokładnie to co lekarz zalecił, czyli nie stymulować a jakość i rozluźnienie obręczy. Oliwka spokojna była, śmiała się, czasami nawet tak jakby śpiewała 😌. Dziewczyna ma podejście do dzieci. Dzisiaj mamy kolejne zajęcia. A później w każden poniedzielek i piątek.

Iiii chyba znaleźliśmy działkę 🙏
    Lokalizacja super, 3 miejskie linie autobusowe jeżdżą, większość knajp dowozi jedzenie 😅, 30x36 wymiary. Cena jak cena, tanio już nie będzie, ale na tem rejon przyzwoita.
    Jest jedno aleee... Wjazd od zachodu, a wszystkie projekty które sobie znalazłam są od północy albo wchodu i nie wiem jak z tym. Zawsze chciałam mieć taras i salon słoneczny. Chyba jakiś projekt indywidualny będzie konieczny...
    Zrób indywidualny. Jak zapłacisz za adaptację do planu zabudowy to Ci wyjdzie na to samo. Czytałam też że taras od południa to najgorsza z opcji bo nawet jeśli zadaszenie zrobisz to o której byś nie wyszła będzie tak gorąco że się nie da siedzieć. I gratulacje z tą działka! Może i my w końcu znajdziemy ;)

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zrób indywidualny. Jak zapłacisz za adaptację do planu zabudowy to Ci wyjdzie na to samo. Czytałam też że taras od południa to najgorsza z opcji bo nawet jeśli zadaszenie zrobisz to o której byś nie wyszła będzie tak gorąco że się nie da siedzieć. I gratulacje z tą działka! Może i my w końcu znajdziemy ;)

Wychodzi ze część by była od wchodu i część od południa. Nie wiem właśnie. Wszystkie wybrane projekty do śmieci. Muszę się z architektem spotkać. Działka też nie ma wz, więc musimy podpisać warunkowa umowę notarialną i czekać na wydanie, bo w ciemno tyle kasy nie damy. Niby dom na domu jest tam, ale zawsze to ryzyko. A na wz dzisiaj pytakam to pół roku się czeka 🙈 i ciekawe czy właściciel będzie tyle czekał. Na razie mamy rezerwację, dzisiaj spotkanie będzie.
    Więc na spokojnie podchodzę, to już trzecią która miała być nasza, a nic z tego było. Szukamy 1.5 roku już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 12:52

O ❤️
    Z ❤️
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, my mamy wjazd od zachodu, wyjście na taras od wschodu i osobiście uważam że to bardzo dobra ekspozycja :-) tarasu jeszcze nie mamy, ale planujemy go w ksztal litery L i krótsza część będzie od południa, a miejsce do siedzenia robimy pośrodku.
    Potwierdzam też to co pisze Ounai, lepiej rysować indywidualnie projekt. My robiliśmy zmiany w gotowym i ile się nasluchalismy po drodze narzekania to nasze. A kosztowo wyszło to samo co indywidualny.

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Meggi, my mamy wjazd od zachodu, wyjście na taras od wschodu i osobiście uważam że to bardzo dobra ekspozycja :-) tarasu jeszcze nie mamy, ale planujemy go w ksztal litery L i krótsza część będzie od południa, a miejsce do siedzenia robimy pośrodku.
    Potwierdzam też to co pisze Ounai, lepiej rysować indywidualnie projekt. My robiliśmy zmiany w gotowym i ile się nasluchalismy po drodze narzekania to nasze. A kosztowo wyszło to samo co indywidualny.

A jaki projekt? Możesz podać nazwę? A salon jak wtedy? Ja planuje parterowy, dom rodzinny miał schody i ich nienawidzę 🙈. Chociaż 2 piętrowe z płaskim dachem też mi się podobają.

O ❤️
    Z ❤️
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie - dom w miodunkach. Ale nie spodoba Ci się bo to dom z poddaszem ☺️ powiększyliśmy cała bryłe, architetka narzekała bo kreśliła na wszystkich egzemplarzach, na wszystkich kartkach na czerwono 🙈 podobał nam się za to układ bo nie ma długich pustych korytarzy, a jednocześnie mamy dużo pomieszczeń. Taras robimy trochę inaczej niż w projekcie oryginalnym.

Też mi się podobają domy parterowe, ale ze względów finansowych wygrał jednak z poddaszem.

Clover lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, oby transakcja została pomyślnie sfinalizowana 😁 my budujemy parterowy, projekt się nazywa dom w renklodach. Zrobiliśmy lustrzane odbicie bo właśnie ekspozycja na strony świata się nie zgadzała

Clover lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Wychodzi ze część by była od wchodu i część od południa. Nie wiem właśnie. Wszystkie wybrane projekty do śmieci. Muszę się z architektem spotkać. Działka też nie ma wz, więc musimy podpisać warunkowa umowę notarialną i czekać na wydanie, bo w ciemno tyle kasy nie damy. Niby dom na domu jest tam, ale zawsze to ryzyko. A na wz dzisiaj pytakam to pół roku się czeka 🙈 i ciekawe czy właściciel będzie tyle czekał. Na razie mamy rezerwację, dzisiaj spotkanie będzie.
    Więc na spokojnie podchodzę, to już trzecią która miała być nasza, a nic z tego było. Szukamy 1.5 roku już
    My od listopada szukamy. Wiem co czujesz. Tez w ciemno bez wz bym nie brała. Ja czytałam że podobno 3 miesiące sie czeka na wydanie ale co gmina to pewnie inaczej. Wejdź na grupę na fb "gdybym budował dom drugi raz - mądry polak po szkodzie" - mniej więcej tak sie nazywa. Tam dużo cennych inf jest. Wschód-pd wydaje się być sensowne, bo od zachodu na pewno bardzo mocno Ci dogrzeje. Mam teraz zachodni balkon i od 15:00 nie da się siedzieć, taki ukrop.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Może skoro u Ciebie waha nie idzie to trzeba zmienić dietetyka?
    Nieee. Po 10kg to normalka że stanie na jakiś czas. Ale jest to denerwujące :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic - pokaż się diablico 😎

Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka łacze sie w bolu, Leoś też katar i w sumie tylko katar ale jak to facet jest grubo :d nocka zarwana bo co pol h/h sie budzil bo zle mu sie oddychalo i nie umial sie ułożyc. Oczywiscie tata nie mogl go na rece brac tylko mama wiec wstawalam pierdylion razy pozniej juz na siedzaco go trzymalam zeby spal na mnie ale i tak po godzinie znow alarm :( bidulek, mam nadzieje ze w nic wiecej sie to nie rozwinie. Macie jakies sprawdzone sposoby na katar? Mam aromactiv, masc majerankową i disnemar nie wiem czy coś jeszcze moze byc pomocne.

Kicku,a Maksiowi ktore teraz ida zeby bo oni w tym temacie idą łeb w łeb i sie zastanawiam czy ten katar nie od zębów 3l🤔

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka ja wiedziałam ze my nadajemy na tych samych falach ❤️ My tez jesteśmy zdecydowani na Dom w renklodach :) mamy już działkę, ale budowę zaczynamy w przyszłe wakacje. Teraz od września chcemy zacząć załatwiać wszystkie papiery na spokojnie bo podobno trochę to trwa… ja się na tym kompletnie nie znam. Mój Tato był architektem, zawsze wszystkie takie sprawy załatwiał, mam nadzieje ze będzie nas doglądał z góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:54

Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba projekty super. Ja sercem bardziej przy tej parterowce, bo nie ma schodów 🙈 i skosów. Wiem, że teraz skosy to 1. 5m są, ale ja mam uraz z dzieciństwa 😁

Ciekawe czego dowiemy się na spotkaniu, czy jakiejś niespodzianki nie będzie 🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu! Bardzo się cieszę ze z Tatą jest lepiej! Tzn ze choroba zwolniła! Na pewno cieszy Cię każda chwila z tatą ❤️

Annia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma uszyła Amelce opaski :) jedna chyba trochę za duża 😂😂😂 chociaż użytkowniczka jak widać zadowolona! A85306-FB-A4-EA-47-E1-8167-715-CFF2376-AD.jpg D831490-A-8086-4-B1-D-A994-54-AE4469-C048.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 16:05

Nowastaraczka, Zulugula, Meggi110818, Lalia, SzalonaOna, Suszarka, Ounai, AgataAgatka, asias86, kic83, Clover, Belie, Annia, kiniusia270 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem fanką domów parterowych. Mój będzie mieć poddasze ale ogólnie ja mam trochę jak to mój mąż mówi mam trochę babciny styl. Nie jarają mnie nowoczesne domu i wnętrza wolę bardzie tradycyjne

Clover lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 3954 3955 3956 3957 3958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ