Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola i Kacper słodziaki małe ! 😍
Pamiętacie jak gadałam od początku, że ta moja mała się ciągle drze itp? Że nie ogarniam o co jej chodzi. Po 7 miesiącach dopiero to ZROZUMIAŁAM. Ona była wściekła bo była ŚPIĄCA, po prostu 🤯 ... a ja tego wcześniej nie wiedziałam... teraz mamy drzemki w dzień, lulam ją jak już widzę kiedy ma dość. Inne dziecko serio. Wcześniej w dzień to tylko drzemki przy piersi bo spała w nocy i wydawało mi się, że za dużo śpi a widocznie to było za mało i nie to co samemu leżeć w ciszy. Do tej pory pukam się w czoło jaka nieporadna jestem 🙈
-
Anniu, zrób tak jak będziesz czuła najlepiej 👍 ja trzymam kciuki ✊
Kar, u nas właśnie takie wściekłe awantury, że nie da się Olka odłożyć, są gdy jest albo bardzo głodny albo bardzo śpiący, a najczęściej jest to 2w1 😂kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
My dziś cały dzień nad Zalewem Zegrzyńskim. Pojechałam sama z Kuba i znajomymi bo G remont robi u teściowej. Kuba podrywał dwulatke nawet jakoś buziak był 😂. Tak się bawił że ani w głowie mu była drzemka. Zasnął teraz o 19:30.
Lalia, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Zulu, ja myślę że to jakieś przesilenie, czarna gwiazda, front zachodni, wyż powietrza albo inne czary mary, bo Olek też do kitu śpi 🥴
Był czas że zasypiał o 19-20, budził się 23,3,5 i wstawał 7/8. A teraz samo zasypianie czasem trwa godzinę, później przez kolejna godzinę budzi się kilka razy nie wiadomo czemu, karmienie ok 23, 2, a później tak od 4 to już tylko przechodzę z jednej strony na drugą z cyckiem na wierzchu i nie mam pojęcia ile jest pobudek do ostatecznego wstania.. -
Zulugula wrote:Czy jest tu jakieś dziecko, które od początku było na mm a i tak często się budzi w nocy?
P.s. Dont ask 😅
A w temacie to u nas coraz gorzej z nocami znow . mam bardzo wysoka tolerancje na niespanie ale nawet ja powoli zaczynam odpadac. Nie dość że częste pobudki to z problemem ponownego zaśnięcia, kręcioły i popłakiwania.
Juz tydzień tak 😣
Moje! Od początku na mm a noce mamy koszmarne 🙄 -
U nas noce też fatalne. Na wyjeździe 2 noce były ZNOSNEjak dostał ibuprofen na noc. Ale na 3 noc już było tak jak wcześniej, więc już nie dajemy. Idą nadal 3 górne zęby.
Chce się pochwalić, w dzień nie mieliśmy żadnego kp! Zostały tylko do nocnego spania i nocne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 20:30
Lalia, Suszarka, Zulugula, emdar, asias86, Nowastaraczka, Ewa88 , Inaa89, Ladyo, dmg111, KarolinaMaria, kar_oliv lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U nas noce słabe od zawsze, także ja nie narzekam od dawna tylko z tym żyje 😂
Różnica przy drugim dziecku jest o tyle na plus że Maks zasypia 20:30 i budzi się 6:30/7:00.
Wiki zasypiała też 20:30, a budziła się 04:30/05:00, także ja się cieszę z tego co mam teraz
I od kilku miesięcy odsypiam z Maksem na pierwszej drzemce i jakoś funkcjonujeLalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Ooo super!
A dajecie mu mm, w czym w końcu ? Pewnie opisywalas ale przepraszam musialam przeoczyć albo nie pamiętam jużZ nocą zobaczymy jak będzie znosił odstawienie, jeśli już to dostanie z Bboxa.
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu, zależy co masz na myśli. Moja Iga spala super na mm póki nie zaczęła ząbkowania. Jak zęby wychodzą to zaliczam do 12 pobudek. Jak nie dokuczają jej zęby to maksymalnie dwie. Jak jeszcze kp to też tańcowałam nas ranem z cyckami na wierzchu, w końcu się poddałam i zaczęłam dawać najpierw swoje mleko odciągnięte, a potem mm. Z tym że u mnie był realny problem z ilością pokarmu więc to też chyba inaczej.
PS karmienie piersią to też bliskość, bo np. moja szwagierka stopniowo odstawia synka, podaje już mm, ale on nie zaśnie póki mu nie da piersi 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 20:54
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Zulu, zależy co masz na myśli. Moja Iga spala super na mm póki nie zaczęła ząbkowania. Jak zęby wychodzą to zaliczam do 12 pobudek. Jak nie dokuczają jej zęby to maksymalnie dwie. Jak jeszcze kp to też tańcowałam nas ranem z cyckami na wierzchu, w końcu się poddałam i zaczęłam dawać najpierw swoje mleko odciągnięte, a potem mm. Z tym że u mnie był realny problem z ilością pokarmu więc to też chyba inaczej.
PS karmienie piersią to też bliskość, bo np. moja szwagierka stopniowo odstawia synka, podaje już mm, ale on nie zaśnie póki mu nie da piersi 🤷Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:)
Annia to super , juz bliżej końca:)
Apropo RD, czy wszystkie dajecie jedzenie do rączki? Dużo tak Wam zjedzą dzieci?
Kurczę my robimy tak że karmimy łyżeczką, żeby faktycznie sporo zjadl ze względu na niskie przyrosty ale staram się podawac tez coś do rączki żeby się uczył ale wtedy to jest taka bardziej zabawa i memłanie. To chyba nie jest prawidłowe ale no mamy schize na to żeby jednak jadł a nie "poznawal smaki"... na siłę go nie karmimy wiadomo , no ale jedzenie łyżeczką to faktycznie jedzenie. No i oczywiście mam zawały o zachlysniecia, nie mogę tego przezwyciezyc
Ja wychodzę z założenia że nic na siłę, coś tam mu daję do rączki ale ma jeszcze czas żeby się nauczyć gryźć i jeść.Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ostatnio u nas nocki gorsze. Jasiek zasnął jakieś 45 min temu a już przebudził się z 2 czy 3 razy 🥴.
Może jakby spał z nami w łóżku to nie budziłby się tyle razy 🤔, ale nie chce tak bo wtedy dobrze nie śpię tylko czuwam, żeby mąż przypadkiem go nie uderzył.
Co do dawania jedzenia do rączki, to ja nie daję jeszcze bo boję się, że zadławi się. Jakąś blokadę mam. -
Zulugula wrote:Nowastaraczka powodzenia! Ja często zamawiam takie rzeczy, także jak tylko będzie kolejna okazja to od razu lecę do Was 😚
Uzdolniona ta Wasza rodzina, no bo ten kuzyn brata szwagra co te szatki szyją też 😁 (niestety nie bylo mi dane zamówić bo chrzestni kupili szatke i świece 🙄)
Hehe wpisz w komciu nowastaraczka to bedziemy wiedziec zeby co dorzucic 😃Zulugula lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Bo dużo dzieci kp nie potrafi inaczej zasypiać niż ssąc pierś. Powiem Wam, że jak byłam sceptyczna do nauki samodzielnego zasypiania to po wyjeździe że znajomymi już taka nie jestem. Ich córeczka ma 1.5 roku i po prostu o 20 czytają książeczkę i wkładają ja do lozecxka i ona zasypia sama i tyle, cały wieczór mają dla siebie. Na drzemkę tak samo. A też mieli ogromne problemy...
-
Łącze się w regresie snu.
U nas też kiepsko, dłużej idzie zasypianie, odłożyć ją ciężko, ostatnio kładziemy materac na podłodze i kładziemy się obok gdy odkładamy, pobudki co chwila. Jak już jestem koło niej i kładzislemy się razem (koło.23) to śpi ładnie bo ma cały czas cycusia w zasięgu ust. No ale ja mam już powoli tego dosyć że ona tak pół nocy mnie skubie, choć dzięki temu się wysypiam.i nie wiem jak ja mam ją odstawić.
W dzień z 3 drzemek zeszło do 2 ale jedna turbo.
Wczoraj od.22 do 1:30 szalała nie wiadomo dlaczego.
Coś wisi w powietrzu jak nic skoro wszystkie.bobasy tak robią.
Aniu, a jak znajomi.nauczyli córeczke samodzielnie zasypiać?
My koło 10 miesiąca też planujemy naukę samodzielnego snu (czytałam że podczas tego.regresu snu 8-10 miesiąc nie ma sensu tego robić).