Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo, Amelcia do schrupania 😍😘 zazdroszczę możliwości ubierania tak słodko dziewczynek i tych opaseczek ☺
Amela chyba podobna do tatusia 🤔😉Ladyo lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Napisałam ogromniastego posta i skasowałam 😂
Annia, to normalne, każda to przeżywa. Ale emocje opadną i będziesz się cieszyć.
Chłopcy są śliczni, wszyscy! Stas, Gucio, Tymek, Olek, drugi Olek. Jeden słodszy od drugiego. Melka też już taka duża, a dopiero co przyszła na świat.
Ladyo, Naprawdę widać, że schudłaś. Gratulacje!
To prawda, jestem po 30. Za 2 miesiące kończę 36 😄 a czuję się chyba lepiej niż mając 20. Teraz mam kasę, rodzinę, zupełnie inną świadomość własnego ciała, pewność siebie. Nie tęsknię ani za czasem przed 20-tka, ani za tym przed 30-tka. Nawet powiem Wam, że czekam do 40-tki. Wtedy to musi byc fajnie jak juz sukcesy zawodowe są, dzieci same się sobą zajmą. A że zmarszczek wiecej... who cares 😜Ladyo, Belie, Suszarka, Inaa89, Clover, kiniusia270 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ounai no właśnie myslalam o tym, żeby mieć ułożoną taką diete, powinno zadzialac.
Bo tak jak mówię, tarczycę mam ok, sprawdzana regularnie.
Annia mimo wszystko, mimo tez tych negatywów wiążących się z kp to jest to na pewno przełomowa chwila, cos się kończy, pewien etap. Trzymaj się ✊💙 11.2020
💗 11.2023 -
Jejka dziewczyny... aż nie wierzę do teraz. Alicja sama z siebie zrobila 💩 na nocniczek. Nawet nie wiem kiedy usiadla. Nocik jest jak pisaliście na widoku. Biega cały dzień w majtkach nie zakaldam spodni bo ciężko jej sie ściąga a majtki raz dwa sama obsługuje. Jestem w kuchni i nagle mnie wola ze zrobila kupkę i mam szybko przyjść zobaczyć. Widziałam jaka byla z siebie dumna ze az mnie to wzruszyło 🤣🤣🤣🤣🤣
Za każdym razem bije jej brawo, wykonuje jakiś śmieszny taniec radości i powtarzam ze jest dzielnym zuchem, że mama się bardzo cieszy itd itp wydaje mi się ze przez to tak często na nocik siada bo potrafi co 20 minut zrobić siku ale tak wiecie.. po troszku 🙉 teraz się zastanawiam czy to się z czasem wydłuży ten czas i np. Będzie robić co 2h? Tzn inaczej... wiem ze się wydluży pytanie czy to normalne ze teraz robi tak często? 😅Ladyo, Dzudi, Lalia, Ounai, Inaa89, Iryska, Clover, kiniusia270, Nowastaraczka, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt moim zdaniem za duzo chwalisz. Tzn ja rozumiem jak sie bardzo cieszysz i to duze przezycie ale tez posikiwanie co 20 min nie jest naturalne i dobre dla pecherza oraz miesni. Bo pewnie wymusza to zeby Ciebie zadowolic i dostac pochwale
Wydaje mi sie ze jak dziecko jest serio gotowe to praktycznie mozna odpieluchowac bez wpadek. U nas odpieluchowana w 1 dzien na 2l7 miesiecy. Od tego dnia od razu pożegnaliśmy pieluchy na dzien, spacer, noc itp. Od tego czasu mielismy doslownie 4 wpadki od kwietnia w tyn jedną nocna a 3 na placu zabaw. Wczesniejsze proby konczyly sie sikaniem wszędzie gdzie sie da.
Dziewczyny wszystkie wygladacie boskoserio
KarolinaMaria, Clover, Martt95 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Ounai no właśnie myslalam o tym, żeby mieć ułożoną taką diete, powinno zadzialac.
Bo tak jak mówię, tarczycę mam ok, sprawdzana regularnie.
Annia mimo wszystko, mimo tez tych negatywów wiążących się z kp to jest to na pewno przełomowa chwila, cos się kończy, pewien etap. Trzymaj się ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 20:58
Zulugula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tylko kp, czy pijecie alkohol?
Przy maluchu karmi się często, i na żądanie, ale przy takich prawie roczniakach już znacznie rzadziej.
Czy w związku z tym pozwalacie sobie na małego drinka czy piwko od czasu do czasu?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Martt, zgadzam się z Veritą, sikanie 'na siłę' osłabia mięśnie dna miednicy i zmniejsza pojemność pęcherza. Dlatego niewskazane jest sikanie na zapas przed podróżą albo zmuszanie maluszka do siadania na nocnik co chwilę (tak jak to robiły nasze mamy).
O tym zmniejszeniu pojemności pęcherza mówił mi lekarz spec urofizjoterapii. Teraz bardzo tego pilnuję, by chodzić do wc, gdy już naprawdę czuję parcie na pęcherz, a nie tak sobie 'o', jak robiłam np. w pracy.kic83, Clover, Martt95 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Kic, ja czasem wieczorem napiję się 100-150 ml piwa od chłopa. Tak to jadę na 0%. Boję się więcej, bo Mati często się budzi i wtedy wjeżdża cyc.
kic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ladyo, ależ Ty schudłaś, ogromna zmiana. Widać że kawał pracy za Tobą!
Ounai, u Ciebie też doskonale widać efekty!
Załapałam się na zdjęcie Tymka. Pamiętam to foto na miesiąc i za duże spodnie 😁 a teraz już woda w piwnicy. Gdzie się podział tamten maluszek? ❤️
Annia, trzymaj się. Odstawienie to chyba zawsze przełom w życiu kobiety, koniec jakiegoś etapu. Pamiętaj jednak dlaczego to robisz, myślę że kto jak kto ale Ty doskonale przemyślałaś tę decyzję. Poza tym karmiłaś prawie rok mimo początkowych trudności, dla mnie jesteś BOHATERKĄ!
Zulu a Ty dalej w 100% bez bmk? Nie robiliście prowokacji czy wyszła źle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 21:25
Inaa89, Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
KarolinaMaria wrote:Martt, zgadzam się z Veritą, sikanie 'na siłę' osłabia mięśnie dna miednicy i zmniejsza pojemność pęcherza. Dlatego niewskazane jest sikanie na zapas przed podróżą albo zmuszanie maluszka do siadania na nocnik co chwilę (tak jak to robiły nasze mamy).
O tym zmniejszeniu pojemności pęcherza mówił mi lekarz spec urofizjoterapii. Teraz bardzo tego pilnuję, by chodzić do wc, gdy już naprawdę czuję parcie na pęcherz, a nie tak sobie 'o', jak robiłam np. w pracy.
Zgadzam się ponownie!
Jak byłam po ciąży u fizjo to zabronił wręcz sikać na siłę. Zapytałam ją, a co z wyuczonym wręcz sikaniem dzieci przed pójściem spać? Powiedziała mi, że nie wolno tak robić bo to właśnie osłabia mięśnie dna miednicy.KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Dziewczyny tylko kp, czy pijecie alkohol?
Przy maluchu karmi się często, i na żądanie, ale przy takich prawie roczniakach już znacznie rzadziej.
Czy w związku z tym pozwalacie sobie na małego drinka czy piwko od czasu do czasu?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ladyo
ale Wy piękne jesteście!!!
Niezmiennie zachwycam się Twoją urodą 😚Ladyo lubi tę wiadomość
[/url]
Inaa, ale z Tymusia już duży chłopak! Na tym porównaniu widać, jak bardzo urósł. Cudowny jest! 🤩
Ladyo, Amelcia jest śliczna! A Ty wyglądasz rewelacyjnie 😊
Ounai Lalia, niestety nie załapałam się na zdjęcia, które Wy wstawiłyście. Może następnym razem się udaLadyo lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Ja póki co tylko 0%. Ale strasznie napiłabym sie winka 🍷 i zastanawiam się ile trzeba odczekać po wypiciu z karmieniem?
Hafija mówi że po spożyciu alkoholu (kieliszek wina, 1-2 małe drinki – w zależności od składu 0,3 l piwa) nie powinno się karmić piersią przez około 2- 3 godziny.Inaa89 lubi tę wiadomość
[/url]
Dzięki dziewczynki ❤️ A Amelka rzeczywiście cały tatuś, ale ja powtarzam ze ważne żeby głowę miała po mamusi
Co do alko to ja oczywiście nie pije w ogóle z racji tego ze często karmie, nawet nie co 3 godziny tylko często zdarza się częściej. Polubiłam piwo 0%, jak pije z sokiem to czasem nawet sama się oszukuje ze to normalne piwko
ale oddałabym życie za prosecco 😍 ostatnio dostałam od koleżanki wino niby 0% ale jednak się okazało ze ma do 0,5% i zastanawiam się czy mogę wypić, bo jednak coś tam tego alko chyba ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 21:42
-
Martt, brawo dla Ali! To ogromny krok 😁 Ale zgadzam się z dziewczynami, że to siusianie na siłę nie jest zdrowe. Tylko że to dopiero początki przygody z nocnikiem, więc wydaje mi się, że jeśli Alusia zrozumie, że załatwianie się do nocniczka to normalna, codzienna sprawa, to nie będzie już tak często chodziła siusiu. Dla niej też na pewno to duże wydarzenie
Ja o tym, że nie wolno siusiać "na siłę" dowiedziałam się dopiero niedawno, na wizycie u urofizjo 😬 Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałam. A bardzo często chodziłam przed pracą czy przed snem żeby zrobić siusiu "na zapas".