X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, teściowa już jest? Masakra, nie wiem co Ci napisać ;(

Lalia, może z wiekiem Olek zacznie sam zasypiać, to turlanie to dobry prognostyk ;)

My idziemy dziś do poradni. Matylda na duży guzek na udzie po szczepieniu Bexero. Była szczepiona tydzień temu, nie miała żadnego nopa, nie było obrzęku, ale zostało coś takiego... Chciałam umówić się na teleporadę, ale lekarka kazała przyjść. Od razu ją obsłucha, bo od paru dni Mati pokasłuje. Do naszej przychodni wróciła super pediatra, która była na patronażu i wreszcie jest z kim gadać ;)
    Karolina Jasiek też tak miał. Zero nopa tylko guzek i dość długo był. Teraz rozmawiałam z lekarka to powiedziała, że tak może być.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, przykro mi bardzo kochana....Wiesz,że nie jesteś wyrodną matką,ale domyślam się że możesz tak się czuć przez tą sytuację. Podobno pierwsze noce są najgorsze; będzie lepiej, zobaczysz. Dużo siły wirtualnej przesyłam 🫂

U nas dziś druga z rzędu słaba noc:( Obstawiam zęby - zostały nam dwie dolne trójki, no i piątki ale to wiadomo ze później- bo pokazywał sobie paluszkiem do buzi. Tak czy siak jestem zombie😒☹. Dziś mam zebranie w żłobku ( jak to poważnie brzmi,no nie?) ,więc muszę w dzień trochę dospać żeby być przytomną. Poza tym słuchajcie, czuję jesień tą pogodą; Wy już też?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymaj się ❤️ Musicie to przetrwać, jak się poddacie to następnym razem będzie to samo tylko od początku. Pomysł sobie ze może fa najgorsza noc już za Wami i będzie lepiej ❤️ Moja mama mi opowiadała ze żeby mnie odstawić zawiozła mnie na tydzień do dziadków…

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy obudziłam się do Poli i nie mogłam oka otworzyć, bo bolało. Myślałam, że może przez sen sobie zatarłam. Rano wstaje, gałka czerwona, powieka spuchnięta i łzawi oko. Umówiłam się do lekarza. Zapalenie spojówki. Dostałam antybiotyk w kroplach. Staram się dbać o higienę rąk i nie dotykać oczu i twarzy brudnymi rękoma, ale widocznie coś się dostało. Tak jest tylko na jednym oku

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziewczyny tylko kp, czy pijecie alkohol?
    Przy maluchu karmi się często, i na żądanie, ale przy takich prawie roczniakach już znacznie rzadziej.
    Czy w związku z tym pozwalacie sobie na małego drinka czy piwko od czasu do czasu?
    Tak, jeśli odstęp karmienia od wypicia piwa/drinka jest 3-4h to pozwalam sobie. U nas jest o tyle łatwiej, że Pola w dzień jest na butli więc ja mogę pić w dzień :D wieczory po jednej awanturce są zarezerwowane dla Poli. Chyba że wychodze z koleżankami o 18 to pije drinka i liczę tak aby na 23 móc już karmić.
    Nie pije często ale czasami mi się zdarza drink lub piwko.

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, wiem że to.drastyczne ale może.lepiej gdybyś nie nocowała w domu przez kilka nocy?
    Też się bardzo boje tego nocnego odstawienia :(

Nie jesteś wyrodną Matką, dałaś Mikiemu to co mogłaś a tersz jest już czas abyś pomyślała o swoim komforcie.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, trzymam ogromne kciuki żeby dzisiaj już było lepiej ✊✊✊i życzę Ci żebyś znalazła w sobie siłę żeby to przetrwać ✊✊✊
    Zapytam czysto hipotecznie, bo ja kuleję w tym temacie.
    Z tego co pisała Wik, to ona w dzień przeszła stopniowo z piersi na MM, a jak Gutek pił już z butelki bez problemu to wtedy odstawili nocne KP, bo tak jakby wiedzieli że to MM jest alternatywą nakarmienia go.
    Ja np po tych zaledwie trzech dniach widzę, że dla Olka MM i bbox/butelka to nie jedzenie, że jedzenie to nadal cyc.
    I tak się Annia zastanawiam, czy nie lepiej byłoby spróbować najpierw nauczyć Mikołaja pić MM z czegokolwiek, a potem odstawić go w nocy?? Bo na noc i w nocy może być tak, że on jest jednak głodny i woda mu nie wystarczy, a jak nie umie MM to trochę nie ma tej alternatywy. Ten sposób, który stosujecie wydaje mi się że jest super w sytuacji jak u Anetki, że Pola umie MM a w nocy cyc to "smoczek" i przytulanka, ale gdyby była głodna to butelka by się udała.
    Ja się oczywiście nie znam, sama pisałaś że konsultujesz się z cdl, tylko po prostu z ciekawości pytam 😘😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, wiem że jest Ci przykro i pęka serce, ale zaraz wracasz do pracy i nie da się tak dłużej funkcjonować. Dałaś Mikołajowi co mogłaś, a teraz czas pomyśleć o sobie. Wierzę że kolejne noce będą łatwiejsze i odstawienie się uda. Przesyłam Ci dużo siły i pozytywnej energii, dasz radę!

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu wiem że to przykre 😒 ale musisz być silna, długo karmiłaś wiec dałaś Mikiemu bardzo dużo. Wieże w Ciebie, że to przetrwacie i dasz radę 😘

Ja doszłam do wniosku, że Tymek też na noc potrzebuje jednak cyca. Tak jak w dzień traktuje go jak źródło pokarmu. Tak w nocy jako uspokajacza. Zdałam sobie z tego sprawę dopiero teraz. Wiec nam też będzie ciężko odstawić go na noc już wogole. Tymek na szczęście MM wypije z butli, ale na noc jak mu się poda to i tak musi dostać cyca chociaż na moment jak u Lalia.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dziś jakiejś turbo mocy od rana 😁 wypucowalam już kuchnie na błysk, płytę gazowa, piekarniki bo to wszystko czarne szkło i pomylam fronty. Całość lśni 😄 do tego wysprzątałam łazienkę i fronty w salonie ktore też są w połysku. Wyprałam dzieciom plecaki. Pomylam podłogi i przygotowałam obiadek. Robię łososia z pesto bazyliowym z piekarnika, ziemniaczki i do tego fasolka. A zaraz wybieram się na spacer z Tymkiem. Czemu nie mam takiej mocy każdego dnia 🤔😁

Lalia, Clover, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przy odstawianiu nie ma już tyle oksytocyny i dlatego też jest ciężko, przykro i dochodzi zmęczenie itp. Emocje szaleją. Czy masz coś co poprawia Ci humor? Czy możesz się na tym skupić? Najgorzej jest wpaść w koło myśli, kobiety mają z tym przerąbane bo potrafimy tak w kółko analizować i pisać scenariusze. Trzymam kciuki za wytrwałość.

Tajka, nie wierzę w to co czytam... na prawdę wolisz tracić tyle czasu i energii na próby i sesje z laktatorem? Ja bym wolała w tym czasie wziąć paczkę chipsów lub czekoladę i odpalić sobie jakiś śmiechowy serial niż się katować. To co robisz to takie emocjonalne samookaleczenie, pomyśl o tym. Może ostro ale tak to widzę.

Suszarka, Lalia, Inaa89, Clover, Ladyo, emdar lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Annia, przykro mi bardzo kochana....Wiesz,że nie jesteś wyrodną matką,ale domyślam się że możesz tak się czuć przez tą sytuację. Podobno pierwsze noce są najgorsze; będzie lepiej, zobaczysz. Dużo siły wirtualnej przesyłam 🫂

U nas dziś druga z rzędu słaba noc:( Obstawiam zęby - zostały nam dwie dolne trójki, no i piątki ale to wiadomo ze później- bo pokazywał sobie paluszkiem do buzi. Tak czy siak jestem zombie😒☹. Dziś mam zebranie w żłobku ( jak to poważnie brzmi,no nie?) ,więc muszę w dzień trochę dospać żeby być przytomną. Poza tym słuchajcie, czuję jesień tą pogodą; Wy już też?

Emdar
    Dużo sił na dzisiejszy dzień!
    Niestety :( my dziś wyruszamy na działkę, mieliśmy jechać na tydzień, ale chyba jednak zmienimy plany, bo w prognozie długoterminowej widzę nawet 15 st :(
    Jak się czujesz z tym że Julek idzie do żłobka? :)

emdar lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę na przeciwbólowych. Taki ból kręgosłupa, że ketonal wjechał. Chodzę zgięta w pół i mam problem, żeby podnieść Martę

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 12:08

Lalia, Clover, kic83, KarolinaMaria, Ladyo, kar_oliv, Suszarka, Nowastaraczka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    może i nie chciałam drugiego dziecka od razu, może i przepłakałam pierwsze lata z Wiki, chciałam z bezsilności nie raz się rzucić z okna, ale teraz jak patrzę na Wiki i Maksa i na ich miłość mimo 5 lat różnicy między nimi to każdego dnia serce mi się raduje - tak wiem dziwnie to brzmi.
    Oni się razem kąpią, bawią się, a to klockami, a to samochodzikami, a to go wozi na takim słoniku jeździku, przynosi pieluszki, chusteczki, szuka smoczków do snu nocnego, karmi go, prowadzi wózek na spacerach.
    Teraz jak są razem bo Wiki przedszkole jest zamknięte to może i mam ręce pełne roboty ale oni potrafią w Wiki pokoju godzinę się bawić klockami LEGO Duplo.
    Uwielbiam ich 💙❤️

Clover, Inaa89, Zulugula, KarolinaMaria, Ladyo, Maminka89, emdar, asias86, kar_oliv, Belie, Wik89, Suszarka, Nowastaraczka, SzalonaOna, Lalia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, bardzo mi przykro, że tak się czujesz. Nie jesteś wyrodną matką, dałaś Mikusiowi bardzo wiele, a teraz odstawienie jest koniecznością, skoro wracasz do pracy. I zgadzam się z Ladyo, że musicie to przetrwać, chociaż na pewno jest mega trudno :( Życzę Ci bardzo dużo siły i przytulam mocno...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu na pewno to straszne:( może dziś będzie lepiej...✊

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu wiem, że teraz Wam ciężko, ale dacie radę. Dla Mikołaja to nowa sytuacja i też musi się oswoić z nią. Trzymam kciuki żeby dzisiaj było lepiej 😊.

Emdar łączę się z Tobą ze słabymi nockami. 🥴 Jestem tak zmęczona, że aż głową mnie boli. Plus jest taki, że wracamy do siebie to przynajmniej kręgosłup mnie nie będzie bolał od łóżka.

Ounai współczuję bólu. Mam nadzieję, że szybko minie.

Ounai lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, już czuję się super z tym, że Julek idzie do żłobka. Wiem, że jest gotowy,ja z mężem też jesteśmy gotowi, uważam że parę h rozłąki dobrze nam wszystkim zrobi. Nie znaczy to że chcę się go pozbyć z domu, że mam go dosyć; po prostu uważam że jak będzie parę h poza domem, to wszyscy będą mieć nową energię do zabawy:) Jest przekochany i przesłodki, ale daje czadu ostro. Nie usiedzi na tym małym dupsku dłużej niż 3 minuty. Żadne książeczki, układanki, sortery, puzzle itp. nie są na tyle ciekawe żeby na ich poczet porzucić wieczną eksplorację domu czy podwórka. Nie idzie go spuścić z oka na minutę, ostatnio w ostatniej sekundzie go złapałam jak wciskał się pod łóżko ( zaklinowałby się na bank). No nie ma nudy; i ja się z tego bardzo cieszę, ale nie ukrywam że bywają dni że jestem totalnie zmęczona😛😛😛.

Wik89, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kadrowa wyliczyła mi, że 7 marca mam badania okresowe i mogę wrócić do pracy, tam jeszcze ew. wybrać parę dni z urlopu z 2022 roku. Jeszcze nie wiem czy mała będzie w żłobku czy z babcią ale wracam na pewno 😁😁😁

KarolinaMaria, Iryska, Suszarka, SzalonaOna, Lalia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 4006 4007 4008 4009 4010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ