Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarko a wybrałaś nowego ginekologa do prowadzenia ciąży? Nie przejmuj się innymi, myśl o sobie. Chciałaś być w ciąży i wasze marzenie się spełniło i to jest najważniejsze. :* Czekamy na suwaczek!
Ina, mam nadzieję, że pobyt w szpitalu wniesie coś w kwestii diagnostyki synka.Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, super że się udało 💪💪💪
Suszareczko, u mnie rodzice by się ucieszyli gdybym była na Twoim miejscu, bo między mną a bratem jest 1,5roku różnicy ale moja mama zawsze mówi że początek był trudny ale sama nie wie kiedy nas wychowała bo bardzo dużo bawiliśmy się razem i brat się dużo uczył ode mnie, więc wierzę że i u Was tak będzie 😘
Natomiast moja teściowa, to chyba osiwieje 🤣 ostatnio jej mówię że w pracy są jakieś zmiany w godzinach pracy ale ja bym jeszcze nie chciała, i powiedziałam dosłownie: "dopiero jak urodzę wszystkie moje dzieci i pójdą do przedszkola", a ona do mnie z tekstem że ona by tak w życiu nie powiedziała, że ona o dzieciach nie myślała, że ją samo słowo poród paraliżuje, że mogłaby wychować dziecko ale nie urodzić i jest w szoku jak ja tak mówię i się rozpłakała 😳 i ja rozumiem że może mieć uraz po swoim porodzie, ale to chyba nic złego że ja nie mam i że chcemy mieć większą rodzinę?? Dla niej też praca jest na pierwszym miejscu i myślę że namawiałaby mnie na skrócenie macierzyńskiego, a gdybym jej powiedziała że chcielibyśmy drugie dziecko teraz to pewnie by rzuciła tekstem że najpierw praca, a potem drugie dziecko bo przecież młoda jestem itd..
Ale ja to mam gdzieś, rodzina jest najważniejsza 😘😘 i najważniejsze że Wy z mężem jesteście zgodni 😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 13:43
Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarko, ja Ciebie podziwiam
Dlatego, ze mam kilkoro dzieci z roznica 2 lata. I wiem, ze latwo nie bedzie. Ale w koncu nadejdzie etap, ze dzieci zabawia sie razem, a Ty bedziesz siedziec i pic kawke
Balabym sie tylko medycznie. Mi lekarze mowili ze minimum 2 lata. Ale jak widac ja tez zaszlam w ciaze przed uplywem tego czasu i nic mi nie jest.
A co do 500+... Popatrz na mnie. Ja jestem 2000+ 🤣Suszarka lubi tę wiadomość
-
Anniu, idę do pani ordynator ze szpitala. Wiem że jest mocno zachowawcza w kwestii wyników, wyczulona na punkcie anemii. Byłam u niej na wizycie po połogu, pamiętała mnie ze szpitala. Jak byłam na oddziale to też się mną dobrze zaopiekowała. Poza tym nawet jak akcja porodowa się rozpocznie przed terminem planowanego CC to ona przyjeżdża i wykonuje zabieg - mam więc pewnosc że nie zrobi mi CC mój poprzedni lekarz, nawet jak trafię na jego dyżur
na ten moment jestem zdecydowana na CC. Na NFZ idę do lekarza w trakcie specjalizacji, więc bardzo młodego, ma super opinie. Nie będę raczej przed nim ukrywać że przychodzę głównie po skierowania. Suwaczek ustawię jeśli na wizycie będzie wszystko dobrze
Lalia, myślę że Twoja teściowa ma ogromną traumę po porodzie. I chyba mimo upływu lat się dalej nie pozbierała po tych doświadczeniach. Innego wytłumaczenia nie widzę. Rozumiem że niektóre kobiety wolą robić karierę, albo po prostu nie widzą się w roli matki więcej niż jednego dziecka, ale to nie powód do płaczu kiedy ktoś ma inne plany 😬 a jeśli mogę zapytać, to jakie miałaś w dzieciństwie i masz teraz relacje z bratem?
Moti, mnie lekarka mówiła o roku przerwy. Ale też nie na zasadzie że wcześniej nie wolno, użyła dokładnie słów "mówi się aby odczekać około roku". Podobno blizna wewnętrzna goi się około 6 miesięcy, jeśli między porodami jest 18 miesięcy lub więcej to podobno można bez problemu próbować vbac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 14:05
Ounai, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko nie przejmuj się innymi i tym co myślą, bo każdy w życiu chce czegoś innego. To decyzja Twoja i Twojego męża. Ważne, że wy chcieliście drugie dziecko z małą różnica wieku i innym, nawet najbliższym, nic do tego.
Dzisiaj Pola próbowała wejść pod uszaka z ikea. Zaklinowała się jej głowa i baaardzo płakała. Nie myślałam, że to możliwe a jednak. Ma pierwszego poważniejszego guza na głowie. I nie ostatniego. Coś czuję, że będzie taka jak ja. Dziecko wojny. Podrapana, posiniaczona będzie chodziła po drzewach i rowach02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Motylku, a nie rozważaliście opcji rezygnacji z opieki nad córką P. na rzecz jej matki? Z tego co piszesz Twój mąż zrzuca obowiązki na Ciebie i nie ma czasu się nią zajmować, a Ty ewidentnie nie przepadasz za nią (to moje odczucia tylko bo jakoś tak zawsze piszesz tylko o jej wadach). Może lepiej by było gdyby matka sprawowała opiekę a do Was przyjeżdżała tylko na weekendy. I wszyscy przestalibyscie się męczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 14:10
Suszarka, Ladyo, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Motylku, a nie rozważaliście opcji rezygnacji z opieki nad córką P. na rzecz jej matki? Z tego co piszesz Twój mąż zrzuca obowiązki na Ciebie i nie ma czasu się nią zajmować, a Ty ewidentnie nie przepadasz za nią (to moje odczucia tylko bo jakoś tak zawsze piszesz tylko o jej wadach). Może lepiej by było gdyby matka sprawowała opiekę a do Was przyjeżdżała tylko na weekendy. I wszyscy przestalibyscie się męczyć.
Matka sie wypiela, mieszka ponad 100km od szkoly i od nas. Nie ma mozliwosci sorawowania opieki na codzien. -
Suszarko popieram to co dziewczyny napisały. Dacie sobie wspaniale rade z dwójeczką a to co myślą inni to jest ich sprawa ❤️ Będziecie piękna rodzinka, tzn już jesteście ❤️ Motylku ja tez mam wrażenie ze Ty Z. po prostu nie lubisz. Myśle ze powinniście iść jak najszybciej do poradni bo jej się po prostu dzieje krzywda, matka jej nie chce, u Was tez jest nie chciana a to nie jest dobre dla nikogo. Przepraszam za dosadność ale tu chodzi o dobro dziecka.
Suszarka, SzalonaOna, Lalia, Annia, Ounai, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:No to może niech mąż zacznie się nią zajmować? Bo on córki nie odda ale trochę ma ja gdzieś bo zrzuca opiekę na innych
Ech trudne to wszystko.
Ale nieatety, wina tu jest rowniez mojego meza. Traktuje Zuzie jak goscia w domu. A ona tu mieszka, ma takie same obowiazki jak reszta dzieci. I to mnie denerwuje.
Mam wrazenie ze jak Zuzia jest w domu, to nasze malzenstwo nie istnieje. A jak Zuzia jest u matki, to nagle milosc. -
Suszarko nic się nie martw gadaniem innych.
Ja Ci powiem calkiem szczerze że bardzo Ci zazdroszczę i Twoja ciąża tylko pogłębia moją mamamnezje.
A krótkim czasem po cc nic się nie martw bedzie wszystko okSuszarka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Suszarko nic się nie martw gadaniem innych.
Ja Ci powiem calkiem szczerze że bardzo Ci zazdroszczę i Twoja ciąża tylko pogłębia moją mamamnezje.
A krótkim czasem po cc nic się nie martw bedzie wszystko okMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:A zrobilaś ten test?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Annia, no to super!!! 💪👍
Kicku, Gucio tez 10 miesiecy wczoraj skonczyl! 😀🤗
Gucio z kolei ostatnio sobie urzadza nocne przerwy, a potem spi do 8-8.40.... szok
Dzis ze dwie godziny miedzy 4 a 6 wił sie po naszym lozku, przewracal, trooche poplakiwal 😬. A potem padl i wstal 8.45 😅kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszarka wrote:Anniu, idę do pani ordynator ze szpitala. Wiem że jest mocno zachowawcza w kwestii wyników, wyczulona na punkcie anemii. Byłam u niej na wizycie po połogu, pamiętała mnie ze szpitala. Jak byłam na oddziale to też się mną dobrze zaopiekowała. Poza tym nawet jak akcja porodowa się rozpocznie przed terminem planowanego CC to ona przyjeżdża i wykonuje zabieg - mam więc pewnosc że nie zrobi mi CC mój poprzedni lekarz, nawet jak trafię na jego dyżur
na ten moment jestem zdecydowana na CC. Na NFZ idę do lekarza w trakcie specjalizacji, więc bardzo młodego, ma super opinie. Nie będę raczej przed nim ukrywać że przychodzę głównie po skierowania. Suwaczek ustawię jeśli na wizycie będzie wszystko dobrze
Lalia, myślę że Twoja teściowa ma ogromną traumę po porodzie. I chyba mimo upływu lat się dalej nie pozbierała po tych doświadczeniach. Innego wytłumaczenia nie widzę. Rozumiem że niektóre kobiety wolą robić karierę, albo po prostu nie widzą się w roli matki więcej niż jednego dziecka, ale to nie powód do płaczu kiedy ktoś ma inne plany 😬 a jeśli mogę zapytać, to jakie miałaś w dzieciństwie i masz teraz relacje z bratem?
Moti, mnie lekarka mówiła o roku przerwy. Ale też nie na zasadzie że wcześniej nie wolno, użyła dokładnie słów "mówi się aby odczekać około roku". Podobno blizna wewnętrzna goi się około 6 miesięcy, jeśli między porodami jest 18 miesięcy lub więcej to podobno można bez problemu próbować vbac.jestem przekonana, ze bedzie wszystko dobrze i twoim najwiekszym zmartwieniem bedzie jakie imie wybrac.
Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wik89 wrote:Annia, no to super!!! 💪👍
Kicku, Gucio tez 10 miesiecy wczoraj skonczyl! 😀🤗
Gucio z kolei ostatnio sobie urzadza nocne przerwy, a potem spi do 8-8.40.... szok
Dzis ze dwie godziny miedzy 4 a 6 wił sie po naszym lozku, przewracal, trooche poplakiwal 😬. A potem padl i wstal 8.45 😅
Gratulacje dla Gutka z okazji 10 miesiecy.
Emdar, mieliscie sesje roczkowa? Szukam insporacji jak ubrac Mikolaja.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarko, możesz nam pisać o wszystkich swoich lękach, wesprzemy na pewno. Na początku na pewno będzie trudno, ale dacie sobie radę. Widać, że masz wsparcie w mężu, to najważniejsze!
Lalia, Twoja teściowa ma nieprzepracowaną giga traumę 😳 ja cały czas trzymam kciuki za Twoją owu 🤭
U Matyldy duży progres! Od paru dni potrafi dłużej poleżeć sama na macie, wreszcie po 7 miesiącach zeszła z rąk. Do tej pory nie potrafiłam uwierzyć, że wasze dzieci potrafią się same soba zająć 😂 a teraz widzę, że się da.
Iryska, Ladyo, kiniusia270, Lalia, Suszarka, Zulugula, Clover, Nowastaraczka, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Motylku ja myślę, że Z. powinna być z mama, skoro sama tego chce. Szkole zawsze mozna zmienić na taką w miejscowości mamy. Wy sie meczycie i ona.
A P nie odda opieki matce, no bo jak to, jakim prawem 🤦♀️
Matka tez jej nie wezmie na stale, bo ona teraz na dniach rodzi i sama powiedziala, ze ona nie wezmie jej do siebie przy malym dziecku, bo nie da rady.
Ciezko jest cokolwiek pozytywnego napisac, Z ma ogromne problemy z koncentracja, nie pamoeta co robila godzine temu. Nie umie skupic sie na odrobieniu lekcji, robi mase bledow literowek, pisze odwrotnie litery. Czyta np zdanie ale bez zrosumienia, nie wie co przeczytala. A do tego zrobila sie arogancka, bezczelna i pyskata. Na wszystkich w domu podnosi glos, uwaza sie za bardzo dorosla, wszystko jej sie nalezy.
I ja jeszcze rozumiem taki bunt... Ale ojciec nie poswieca jej czasu, matka ma gdzies, a ja obrywam