X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja rozumiem ze dziecko 3letnie to takie co skonczylo 3 lata, a nie rocznikowo ma 3?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ulaa ogromne kciuki ✊ musi być dobrze! Wiec co czujesz, bo byłam w takiej samej sytuacji jak Ty. W domu dzieci, Tymek miesiąc w szpitalu na intensywnej. Mnie wypuścili już po 3 dobie do domu, nawet nie mogłam zostać dłużej w szpitalu, ale też każdego dnia przyjeżdżaliśmy z mężem, czasem nawet mieliśmy pozwolone tylko co 2 dzień i to było najgorsze. Ale dasz radę, a Julianek to napewno silny chłopak I wyjdzie z tego! 😘😘 mąż może do niego przyjeżdżać?

Tak, przyjeżdża codziennie i może do niego wchodzić bez problemu, jeszcze póki jestem w szpitalu to odstępuje mu jedno moje widzenie z Juliankiem żeby malutki czuł, że też tatuś jest obok niego 😍

Byłam teraz u Julianka i zeszli znowu z tlenu na 50% 😍
    Taka mała rzecz, a tak cieszy

Lalia, Gagatka, Suszarka, Clover, emdar, Ounai, Belie, Inaa89, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Tak, przyjeżdża codziennie i może do niego wchodzić bez problemu, jeszcze póki jestem w szpitalu to odstępuje mu jedno moje widzenie z Juliankiem żeby malutki czuł, że też tatuś jest obok niego 😍

Byłam teraz u Julianka i zeszli znowu z tlenu na 50% 😍
    Taka mała rzecz, a tak cieszy

Ulaa super, ze coraz lepiej. ❤️❤️❤️
    Przesylamy duzo zdrowka dla Julianka😍😍

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, zgodnie z Prawem oświatowym 'Wychowanie przedszkolne obejmuje dzieci od początku roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata, do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat'. Także Twój Olek łapie się na przedszkole w 2023 ;) muszą zapewnić miejsce w gminie, ale nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie to przedszkole na Waszym osiedlu, bo przedszkola nie są objęte rejonizacją.

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Lalia, zgodnie z Prawem oświatowym 'Wychowanie przedszkolne obejmuje dzieci od początku roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata, do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat'. Także Twój Olek łapie się na przedszkole w 2023 ;) muszą zapewnić miejsce w gminie, ale nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie to przedszkole na Waszym osiedlu, bo przedszkola nie są objęte rejonizacją.
    Czyli jak Mikołaj jest z 7 września a będę go chciała puścić o 1 września to ma już szanse?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Karolina, tak mi się właśnie wydawało, bo wszędzie było napisane "dzieci z rocznika xxx" albo "dzieci urodzone w roku XXX", a nie które ukończyły 3 lata 👍

Karolina, wiem że przedszkola nie mają rejonizacji, ale w tych zasadach rekrutacji jest napisane, że każde dziecko może złożyć wniosek do maksymalnie 3 placówek, więc jeśli ja złoże tylko do dwóch to znaczy że muszą przyjąć Olka do któregoś z nich czy mogą go nie przyjąć wcale lub rzucić gdzieś, gdzie nie składałam?? 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, dużo zdrowia dla synka, oby Było już coraz to lepiej 🙂
    Emdar, powodzenia dla Julka w żłobku!

Jak nauczyć Michałka samodzielnego jedzenia? Jak ja go karmię to je, ale jak mu kładę np kromkę chleba żeby sobie sam wziął to nie wie co z tym zrobić 🙄

emdar lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, właśnie tak. Miki ma takie same szanse na pkole jak dziecko ze stycznia 2020.
    Lalia, wydaje mi się, że możecie się nie dostać do żadnego z wybranych i potem Wam zaproponują takie, gdzie jest miejsce... Przynajmniej w moim mieście tak jest, a przedszkola z miejscami to takie na obrzeżach miasta, gdzie nikomu nie po drodze. Ale Wasi chłopcy mają pewne miejsce!

Dlatego ja będę walczyć o ten państwowy żłobek, bo moja Matyldzia we wrześniu 2023 r. będzie miała skończone 2,5 roku, ale z racji tego, że jest ze stycznia 2021, to nie będzie miała jeszcze zagwarantowanego miejsca w pkolu. Zasady są takie, że 2,5roczniaki mogą iść już do przedszkola, ale nabór dla nich jest dopiero po naborze 3latków (czyli w naszym przypadku dzieci urodzonych w 2020 r.) na pozostałe wolne miejsca. Z doświadczeń znajomych wiem, że takie miejsca zdarzają się na obrzeżach miasta, a ja mieszkam prawie w centrum i pracuję w centrum. Wożenie dziecka do przedszkola 10 km mnie nie urządza. Chcę by dostała się do żłobka ok. 2 rż i tam sobie poczeka na pkole ;) Inaczej siedziałaby w domu do 3 lat 8 miesięcy ;)

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    U nas tylko 4☹️
    U nas az dwa 🦷🦷

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ladyo, pięknie wygladasz, goracka mamacita z Ciebie! :)

Kic, jak remont mieszkania? Kiedy sie przenosicie?

Wik, jest jeden haczyk, termin przekazania mieszkania dopiero w przyszlym roku, bo wlasciciele koncza budowe domu. :(

Ulaa, juz pisalam, ale jeszcze raz, duzo zdrowia dla Juliana!

Ale w związku z tym rezygnujecie z tego mieszkania czy poczekacie do przyszłego roku?
    Remont pełną parą, prawdopodobnie pierwsze urodziny Maksa wyprawimy już w nowym mieszkaniu 😚
    Rozwaliliśmy cały salon, przedpokój i jedną łazienkę więc sporo zmian... W każdej sypialni cyklinujemy i lakierujemy podłogi i parapety.
    Całe mieszkanie odmalowujemy.
    Robimy na nowo kuchnię, kafle kładziemy nowe.
    Ciągniemy kable pod Internet i klimatyzacje (dwie jednostki) przez całe mieszkanie.
    Łazienka jedna jest już skuta.
    Wymieniamy fronty w szafach na wymiar.
    I takto :)

SzalonaOna, Lalia, Clover, KarolinaMaria, emdar, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, Karolina, tak mi się właśnie wydawało, bo wszędzie było napisane "dzieci z rocznika xxx" albo "dzieci urodzone w roku XXX", a nie które ukończyły 3 lata 👍

Karolina, wiem że przedszkola nie mają rejonizacji, ale w tych zasadach rekrutacji jest napisane, że każde dziecko może złożyć wniosek do maksymalnie 3 placówek, więc jeśli ja złoże tylko do dwóch to znaczy że muszą przyjąć Olka do któregoś z nich czy mogą go nie przyjąć wcale lub rzucić gdzieś, gdzie nie składałam?? 😅

Mogą go przydzielić nawet tam gdzie nie składałaś wniosku, niestety.

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaptacja w zlobku pomyslnie, Matylda nie zauwazyla, ze mnie nie mq 😭
    Moj maly robaczek jest juz taki duzy. Ale ma rowesniczke w grupie z 19.10 :)

Jutro zaczynamy...
    7.45 zlobek
    8:00 przedszkole
    10.30 rozpoczecie roku w szkole

Kornele zabieram z przedszkola o 10 na rehabilitacje. Wracamy do domu i o 13.30 odbieramy Filipa i Matylde. A na 15.00 mamy dentyste z Fifim i Kornela...

Takze dzien mega. A jeszcze w jakims miedzyczasie musze podrzucic kilka dokumentow do prawnika... 🤦‍♀️

Trzymajcie kciuki zeby to wszystko sie jakos spielo 🤣

Wik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ale w związku z tym rezygnujecie z tego mieszkania czy poczekacie do przyszłego roku?
    Remont pełną parą, prawdopodobnie pierwsze urodziny Maksa wyprawimy już w nowym mieszkaniu 😚
    Rozwaliliśmy cały salon, przedpokój i jedną łazienkę więc sporo zmian... W każdej sypialni cyklinujemy i lakierujemy podłogi i parapety.
    Całe mieszkanie odmalowujemy.
    Robimy na nowo kuchnię, kafle kładziemy nowe.
    Ciągniemy kable pod Internet i klimatyzacje (dwie jednostki) przez całe mieszkanie.
    Łazienka jedna jest już skuta.
    Wymieniamy fronty w szafach na wymiar.
    I takto :)
    Pochwal sie pozniej efektani 💖

• Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Kic dzięki za odpowiedź 😘

My mieszkamy jakby na skrajnym osiedlu miasta, ale to jedyne przedszkola w tej okolicy 🤦 więc faktycznie może być trudno się dostać 🥴 chociaż u nas jest dość małe miasto (max 50 tys) więc raczej wszędzie mamy dosyć blisko.. tyle że te dwa mam dosłownie 5 min od bloku że nawet samochodem nie trzeba jechać 😅

Kicuś, a masz jakiś rzut swojego mieszkania? 🤩 Trzymam kciuki żeby remont poszedł sprawnie ✊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ulaa, dużo zdrowia dla synka, oby Było już coraz to lepiej 🙂
    Emdar, powodzenia dla Julka w żłobku!

Jak nauczyć Michałka samodzielnego jedzenia? Jak ja go karmię to je, ale jak mu kładę np kromkę chleba żeby sobie sam wziął to nie wie co z tym zrobić 🙄

Irysko, myślę że najprostszy sposób to jeść razem z Michałkiem, dzieci najszybciej uczą się przez naśladowanie.
    A drugi sposób, to możesz mu dawać bezpośrednio do rączki i kierować do buzi.
    Do tej pory był karmiony tylko łyżeczka?? Karmicie się już w krzesełku?? Może musi załapać że to co dostaje to też jedzenie, bo nie wiem czy dzieci w wieku Michałka nadal mają ten odruch brania absolutnie wszystkiego do buzi 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich maluchów zaczynających żłobek, dla starszaków w przedszkolach i dla szkolniaków! Spokojnej adaptacji, normalnego roku szkolnego bez lockdownu i ciepłej kawy dla Was mamuśki 😎☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:00

kic83, emdar, Lalia, SzalonaOna, Zulugula, Inaa89, Suszarka, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mamusie za komplementy :) Na zdjęciu tak nie widać, ale mam ciemniejsze włosy przy głowie a niżej jaśniejsze, nie będzie tak odrostów widać :D! A w domu poradzili sobie bez nas super, teściowa poszła z Amelką na spacer i 3 godziny spała. Jak wróciłam to jeszcze ich nie było w domu :)

Kurcze, strasznie cyrki z tymi żłobkami! Dzisiaj rozmawiałam z moją fryzjerką, jej córka chodzi do prywatnego żłobka i bardzo zachwalała, płaci 500 zł. My chyba jednak zdecydujemy się na nianię, bo u nas to kwestia 2 dni w tygodniu, mąż pracuje na zmiany i tak akurat wypada, że średnio 2 dni w tygodniu bedzie potrzeba. Ale to jeszcze dużo czasu :)!

Motylku - super, że adaptacja Matyldzi przebiegła dobrze! Jutro już normalnie idzie? Kurcze, co żłobek to inna ta adaptacja :)! A co zaplanowałaś na babski dzień z Zuzią? Dobrze pamiętam, że to jutro? Super, myślę że dobrze Wam to zrobi <3!

Kic - to widzę, że remont pełną parą! Fajnie,, zazdroszczę Wam trochę tego, oczywiście pozytywnie :) Fajne jest to wybieranie wszystkiego itp.

Ula - super, że u Julianka są postępy <3 Nieustannie trzymam kciuki i przesyłam dużo siły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:02

kic83, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, Olek na 99% nie pójdzie do żłobka, ale z ciekawości poczytałam o rekrutacji do przedszkola, bo ja będę chciała go dać jak skończy 2,5 roku (od czerwca 2023), czyli rocznikowo 3 lata (3 skończy w grudniu 2023).
    I nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałam, ale w moim mieście dziecko ma zagwarantowane miejsce w przedszkolu?? Czy w każdym mieście tak jest??
    I czy to znaczy, że skoro na osiedlu mam dwa przedszkola, to do jednego z nich będą musieli Olka przyjąć czy to tak nie działa 😂
    IMG-20210831-163025.jpg
    W każdym mieście 3-latek ma zagwarantowane miejsce, ale nie oznacza to, że trafi do najbliższego przedszkola. Może być tak, że jeśli w najbliższym braknie miejsc to traficie na drugi koniec miasta. I o ile dobrze pamiętam musi mieć skończone 3 lata, czyli w Waszym przypadku 3,5.

Ula, dużo zdrówka dla Juleczka. A dla Was sił.

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo
    jesteś poprostu piękna 😚

Ladyo lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 💖

1b63fdf67c3a.jpg

kic83, Lalia, Zulugula, Ounai, kiniusia270, Ewa88 , Belie, Suszarka, Inaa89, Ania81, Clover, Wik89, Annia, Nowastaraczka, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

‹‹ 4069 4070 4071 4072 4073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ