Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Ulaa ogromne kciuki ✊ musi być dobrze! Wiec co czujesz, bo byłam w takiej samej sytuacji jak Ty. W domu dzieci, Tymek miesiąc w szpitalu na intensywnej. Mnie wypuścili już po 3 dobie do domu, nawet nie mogłam zostać dłużej w szpitalu, ale też każdego dnia przyjeżdżaliśmy z mężem, czasem nawet mieliśmy pozwolone tylko co 2 dzień i to było najgorsze. Ale dasz radę, a Julianek to napewno silny chłopak I wyjdzie z tego! 😘😘 mąż może do niego przyjeżdżać?
Tak, przyjeżdża codziennie i może do niego wchodzić bez problemu, jeszcze póki jestem w szpitalu to odstępuje mu jedno moje widzenie z Juliankiem żeby malutki czuł, że też tatuś jest obok niego 😍
Byłam teraz u Julianka i zeszli znowu z tlenu na 50% 😍
Taka mała rzecz, a tak cieszyLalia, Gagatka, Suszarka, Clover, emdar, Ounai, Belie, Inaa89, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Tak, przyjeżdża codziennie i może do niego wchodzić bez problemu, jeszcze póki jestem w szpitalu to odstępuje mu jedno moje widzenie z Juliankiem żeby malutki czuł, że też tatuś jest obok niego 😍
Byłam teraz u Julianka i zeszli znowu z tlenu na 50% 😍
Taka mała rzecz, a tak cieszy
Ulaa super, ze coraz lepiej. ❤️❤️❤️
Przesylamy duzo zdrowka dla Julianka😍😍 -
Lalia, zgodnie z Prawem oświatowym 'Wychowanie przedszkolne obejmuje dzieci od początku roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata, do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat'. Także Twój Olek łapie się na przedszkole w 2023
muszą zapewnić miejsce w gminie, ale nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie to przedszkole na Waszym osiedlu, bo przedszkola nie są objęte rejonizacją.
Annia, Lalia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Lalia, zgodnie z Prawem oświatowym 'Wychowanie przedszkolne obejmuje dzieci od początku roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata, do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat'. Także Twój Olek łapie się na przedszkole w 2023
muszą zapewnić miejsce w gminie, ale nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie to przedszkole na Waszym osiedlu, bo przedszkola nie są objęte rejonizacją.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, Karolina, tak mi się właśnie wydawało, bo wszędzie było napisane "dzieci z rocznika xxx" albo "dzieci urodzone w roku XXX", a nie które ukończyły 3 lata 👍
Karolina, wiem że przedszkola nie mają rejonizacji, ale w tych zasadach rekrutacji jest napisane, że każde dziecko może złożyć wniosek do maksymalnie 3 placówek, więc jeśli ja złoże tylko do dwóch to znaczy że muszą przyjąć Olka do któregoś z nich czy mogą go nie przyjąć wcale lub rzucić gdzieś, gdzie nie składałam?? 😅 -
Ulaa, dużo zdrowia dla synka, oby Było już coraz to lepiej 🙂
Emdar, powodzenia dla Julka w żłobku!
Jak nauczyć Michałka samodzielnego jedzenia? Jak ja go karmię to je, ale jak mu kładę np kromkę chleba żeby sobie sam wziął to nie wie co z tym zrobić 🙄emdar lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Annia, właśnie tak. Miki ma takie same szanse na pkole jak dziecko ze stycznia 2020.
Lalia, wydaje mi się, że możecie się nie dostać do żadnego z wybranych i potem Wam zaproponują takie, gdzie jest miejsce... Przynajmniej w moim mieście tak jest, a przedszkola z miejscami to takie na obrzeżach miasta, gdzie nikomu nie po drodze. Ale Wasi chłopcy mają pewne miejsce!
Dlatego ja będę walczyć o ten państwowy żłobek, bo moja Matyldzia we wrześniu 2023 r. będzie miała skończone 2,5 roku, ale z racji tego, że jest ze stycznia 2021, to nie będzie miała jeszcze zagwarantowanego miejsca w pkolu. Zasady są takie, że 2,5roczniaki mogą iść już do przedszkola, ale nabór dla nich jest dopiero po naborze 3latków (czyli w naszym przypadku dzieci urodzonych w 2020 r.) na pozostałe wolne miejsca. Z doświadczeń znajomych wiem, że takie miejsca zdarzają się na obrzeżach miasta, a ja mieszkam prawie w centrum i pracuję w centrum. Wożenie dziecka do przedszkola 10 km mnie nie urządza. Chcę by dostała się do żłobka ok. 2 rż i tam sobie poczeka na pkoleInaczej siedziałaby w domu do 3 lat 8 miesięcy
Lalia, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Ladyo, pięknie wygladasz, goracka mamacita z Ciebie!
Kic, jak remont mieszkania? Kiedy sie przenosicie?
Wik, jest jeden haczyk, termin przekazania mieszkania dopiero w przyszlym roku, bo wlasciciele koncza budowe domu.
Ulaa, juz pisalam, ale jeszcze raz, duzo zdrowia dla Juliana!
Ale w związku z tym rezygnujecie z tego mieszkania czy poczekacie do przyszłego roku?
Remont pełną parą, prawdopodobnie pierwsze urodziny Maksa wyprawimy już w nowym mieszkaniu 😚
Rozwaliliśmy cały salon, przedpokój i jedną łazienkę więc sporo zmian... W każdej sypialni cyklinujemy i lakierujemy podłogi i parapety.
Całe mieszkanie odmalowujemy.
Robimy na nowo kuchnię, kafle kładziemy nowe.
Ciągniemy kable pod Internet i klimatyzacje (dwie jednostki) przez całe mieszkanie.
Łazienka jedna jest już skuta.
Wymieniamy fronty w szafach na wymiar.
I taktoSzalonaOna, Lalia, Clover, KarolinaMaria, emdar, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Annia, Karolina, tak mi się właśnie wydawało, bo wszędzie było napisane "dzieci z rocznika xxx" albo "dzieci urodzone w roku XXX", a nie które ukończyły 3 lata 👍
Karolina, wiem że przedszkola nie mają rejonizacji, ale w tych zasadach rekrutacji jest napisane, że każde dziecko może złożyć wniosek do maksymalnie 3 placówek, więc jeśli ja złoże tylko do dwóch to znaczy że muszą przyjąć Olka do któregoś z nich czy mogą go nie przyjąć wcale lub rzucić gdzieś, gdzie nie składałam?? 😅
Mogą go przydzielić nawet tam gdzie nie składałaś wniosku, niestety.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyAdaptacja w zlobku pomyslnie, Matylda nie zauwazyla, ze mnie nie mq 😭
Moj maly robaczek jest juz taki duzy. Ale ma rowesniczke w grupie z 19.10
Jutro zaczynamy...
7.45 zlobek
8:00 przedszkole
10.30 rozpoczecie roku w szkole
Kornele zabieram z przedszkola o 10 na rehabilitacje. Wracamy do domu i o 13.30 odbieramy Filipa i Matylde. A na 15.00 mamy dentyste z Fifim i Kornela...
Takze dzien mega. A jeszcze w jakims miedzyczasie musze podrzucic kilka dokumentow do prawnika... 🤦♀️
Trzymajcie kciuki zeby to wszystko sie jakos spielo 🤣
Wik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Ale w związku z tym rezygnujecie z tego mieszkania czy poczekacie do przyszłego roku?
Remont pełną parą, prawdopodobnie pierwsze urodziny Maksa wyprawimy już w nowym mieszkaniu 😚
Rozwaliliśmy cały salon, przedpokój i jedną łazienkę więc sporo zmian... W każdej sypialni cyklinujemy i lakierujemy podłogi i parapety.
Całe mieszkanie odmalowujemy.
Robimy na nowo kuchnię, kafle kładziemy nowe.
Ciągniemy kable pod Internet i klimatyzacje (dwie jednostki) przez całe mieszkanie.
Łazienka jedna jest już skuta.
Wymieniamy fronty w szafach na wymiar.
I takto -
Karolina, Kic dzięki za odpowiedź 😘
My mieszkamy jakby na skrajnym osiedlu miasta, ale to jedyne przedszkola w tej okolicy 🤦 więc faktycznie może być trudno się dostać 🥴 chociaż u nas jest dość małe miasto (max 50 tys) więc raczej wszędzie mamy dosyć blisko.. tyle że te dwa mam dosłownie 5 min od bloku że nawet samochodem nie trzeba jechać 😅
Kicuś, a masz jakiś rzut swojego mieszkania? 🤩 Trzymam kciuki żeby remont poszedł sprawnie ✊
-
Iryska wrote:Ulaa, dużo zdrowia dla synka, oby Było już coraz to lepiej 🙂
Emdar, powodzenia dla Julka w żłobku!
Jak nauczyć Michałka samodzielnego jedzenia? Jak ja go karmię to je, ale jak mu kładę np kromkę chleba żeby sobie sam wziął to nie wie co z tym zrobić 🙄
Irysko, myślę że najprostszy sposób to jeść razem z Michałkiem, dzieci najszybciej uczą się przez naśladowanie.
A drugi sposób, to możesz mu dawać bezpośrednio do rączki i kierować do buzi.
Do tej pory był karmiony tylko łyżeczka?? Karmicie się już w krzesełku?? Może musi załapać że to co dostaje to też jedzenie, bo nie wiem czy dzieci w wieku Michałka nadal mają ten odruch brania absolutnie wszystkiego do buzi 😅 -
Powodzenia dla wszystkich maluchów zaczynających żłobek, dla starszaków w przedszkolach i dla szkolniaków! Spokojnej adaptacji, normalnego roku szkolnego bez lockdownu i ciepłej kawy dla Was mamuśki 😎☕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:00
kic83, emdar, Lalia, SzalonaOna, Zulugula, Inaa89, Suszarka, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Dziękuję Mamusie za komplementy
Na zdjęciu tak nie widać, ale mam ciemniejsze włosy przy głowie a niżej jaśniejsze, nie będzie tak odrostów widać
! A w domu poradzili sobie bez nas super, teściowa poszła z Amelką na spacer i 3 godziny spała. Jak wróciłam to jeszcze ich nie było w domu
Kurcze, strasznie cyrki z tymi żłobkami! Dzisiaj rozmawiałam z moją fryzjerką, jej córka chodzi do prywatnego żłobka i bardzo zachwalała, płaci 500 zł. My chyba jednak zdecydujemy się na nianię, bo u nas to kwestia 2 dni w tygodniu, mąż pracuje na zmiany i tak akurat wypada, że średnio 2 dni w tygodniu bedzie potrzeba. Ale to jeszcze dużo czasu!
Motylku - super, że adaptacja Matyldzi przebiegła dobrze! Jutro już normalnie idzie? Kurcze, co żłobek to inna ta adaptacja! A co zaplanowałaś na babski dzień z Zuzią? Dobrze pamiętam, że to jutro? Super, myślę że dobrze Wam to zrobi
!
Kic - to widzę, że remont pełną parą! Fajnie,, zazdroszczę Wam trochę tego, oczywiście pozytywnieFajne jest to wybieranie wszystkiego itp.
Ula - super, że u Julianka są postępyNieustannie trzymam kciuki i przesyłam dużo siły!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:02
kic83, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, Olek na 99% nie pójdzie do żłobka, ale z ciekawości poczytałam o rekrutacji do przedszkola, bo ja będę chciała go dać jak skończy 2,5 roku (od czerwca 2023), czyli rocznikowo 3 lata (3 skończy w grudniu 2023).
I nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałam, ale w moim mieście dziecko ma zagwarantowane miejsce w przedszkolu?? Czy w każdym mieście tak jest??
I czy to znaczy, że skoro na osiedlu mam dwa przedszkola, to do jednego z nich będą musieli Olka przyjąć czy to tak nie działa 😂
Ula, dużo zdrówka dla Juleczka. A dla Was sił. -
Ladyo
jesteś poprostu piękna 😚Ladyo lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny