X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja rozumiem ze dziecko 3letnie to takie co skonczylo 3 lata, a nie rocznikowo ma 3?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ulaa ogromne kciuki ✊ musi być dobrze! Wiec co czujesz, bo byłam w takiej samej sytuacji jak Ty. W domu dzieci, Tymek miesiąc w szpitalu na intensywnej. Mnie wypuścili już po 3 dobie do domu, nawet nie mogłam zostać dłużej w szpitalu, ale też każdego dnia przyjeżdżaliśmy z mężem, czasem nawet mieliśmy pozwolone tylko co 2 dzień i to było najgorsze. Ale dasz radę, a Julianek to napewno silny chłopak I wyjdzie z tego! 😘😘 mąż może do niego przyjeżdżać?

Tak, przyjeżdża codziennie i może do niego wchodzić bez problemu, jeszcze póki jestem w szpitalu to odstępuje mu jedno moje widzenie z Juliankiem żeby malutki czuł, że też tatuś jest obok niego 😍

Byłam teraz u Julianka i zeszli znowu z tlenu na 50% 😍
    Taka mała rzecz, a tak cieszy

Lalia, Gagatka, Suszarka, Clover, emdar, Ounai, Belie, Inaa89, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Tak, przyjeżdża codziennie i może do niego wchodzić bez problemu, jeszcze póki jestem w szpitalu to odstępuje mu jedno moje widzenie z Juliankiem żeby malutki czuł, że też tatuś jest obok niego 😍

Byłam teraz u Julianka i zeszli znowu z tlenu na 50% 😍
    Taka mała rzecz, a tak cieszy

Ulaa super, ze coraz lepiej. ❤️❤️❤️
    Przesylamy duzo zdrowka dla Julianka😍😍

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, zgodnie z Prawem oświatowym 'Wychowanie przedszkolne obejmuje dzieci od początku roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata, do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat'. Także Twój Olek łapie się na przedszkole w 2023 ;) muszą zapewnić miejsce w gminie, ale nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie to przedszkole na Waszym osiedlu, bo przedszkola nie są objęte rejonizacją.

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Lalia, zgodnie z Prawem oświatowym 'Wychowanie przedszkolne obejmuje dzieci od początku roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata, do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat'. Także Twój Olek łapie się na przedszkole w 2023 ;) muszą zapewnić miejsce w gminie, ale nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie to przedszkole na Waszym osiedlu, bo przedszkola nie są objęte rejonizacją.
    Czyli jak Mikołaj jest z 7 września a będę go chciała puścić o 1 września to ma już szanse?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Karolina, tak mi się właśnie wydawało, bo wszędzie było napisane "dzieci z rocznika xxx" albo "dzieci urodzone w roku XXX", a nie które ukończyły 3 lata 👍

Karolina, wiem że przedszkola nie mają rejonizacji, ale w tych zasadach rekrutacji jest napisane, że każde dziecko może złożyć wniosek do maksymalnie 3 placówek, więc jeśli ja złoże tylko do dwóch to znaczy że muszą przyjąć Olka do któregoś z nich czy mogą go nie przyjąć wcale lub rzucić gdzieś, gdzie nie składałam?? 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, dużo zdrowia dla synka, oby Było już coraz to lepiej 🙂
    Emdar, powodzenia dla Julka w żłobku!

Jak nauczyć Michałka samodzielnego jedzenia? Jak ja go karmię to je, ale jak mu kładę np kromkę chleba żeby sobie sam wziął to nie wie co z tym zrobić 🙄

emdar lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, właśnie tak. Miki ma takie same szanse na pkole jak dziecko ze stycznia 2020.
    Lalia, wydaje mi się, że możecie się nie dostać do żadnego z wybranych i potem Wam zaproponują takie, gdzie jest miejsce... Przynajmniej w moim mieście tak jest, a przedszkola z miejscami to takie na obrzeżach miasta, gdzie nikomu nie po drodze. Ale Wasi chłopcy mają pewne miejsce!

Dlatego ja będę walczyć o ten państwowy żłobek, bo moja Matyldzia we wrześniu 2023 r. będzie miała skończone 2,5 roku, ale z racji tego, że jest ze stycznia 2021, to nie będzie miała jeszcze zagwarantowanego miejsca w pkolu. Zasady są takie, że 2,5roczniaki mogą iść już do przedszkola, ale nabór dla nich jest dopiero po naborze 3latków (czyli w naszym przypadku dzieci urodzonych w 2020 r.) na pozostałe wolne miejsca. Z doświadczeń znajomych wiem, że takie miejsca zdarzają się na obrzeżach miasta, a ja mieszkam prawie w centrum i pracuję w centrum. Wożenie dziecka do przedszkola 10 km mnie nie urządza. Chcę by dostała się do żłobka ok. 2 rż i tam sobie poczeka na pkole ;) Inaczej siedziałaby w domu do 3 lat 8 miesięcy ;)

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    U nas tylko 4☹️
    U nas az dwa 🦷🦷

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ladyo, pięknie wygladasz, goracka mamacita z Ciebie! :)

Kic, jak remont mieszkania? Kiedy sie przenosicie?

Wik, jest jeden haczyk, termin przekazania mieszkania dopiero w przyszlym roku, bo wlasciciele koncza budowe domu. :(

Ulaa, juz pisalam, ale jeszcze raz, duzo zdrowia dla Juliana!

Ale w związku z tym rezygnujecie z tego mieszkania czy poczekacie do przyszłego roku?
    Remont pełną parą, prawdopodobnie pierwsze urodziny Maksa wyprawimy już w nowym mieszkaniu 😚
    Rozwaliliśmy cały salon, przedpokój i jedną łazienkę więc sporo zmian... W każdej sypialni cyklinujemy i lakierujemy podłogi i parapety.
    Całe mieszkanie odmalowujemy.
    Robimy na nowo kuchnię, kafle kładziemy nowe.
    Ciągniemy kable pod Internet i klimatyzacje (dwie jednostki) przez całe mieszkanie.
    Łazienka jedna jest już skuta.
    Wymieniamy fronty w szafach na wymiar.
    I takto :)

SzalonaOna, Lalia, Clover, KarolinaMaria, emdar, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, Karolina, tak mi się właśnie wydawało, bo wszędzie było napisane "dzieci z rocznika xxx" albo "dzieci urodzone w roku XXX", a nie które ukończyły 3 lata 👍

Karolina, wiem że przedszkola nie mają rejonizacji, ale w tych zasadach rekrutacji jest napisane, że każde dziecko może złożyć wniosek do maksymalnie 3 placówek, więc jeśli ja złoże tylko do dwóch to znaczy że muszą przyjąć Olka do któregoś z nich czy mogą go nie przyjąć wcale lub rzucić gdzieś, gdzie nie składałam?? 😅

Mogą go przydzielić nawet tam gdzie nie składałaś wniosku, niestety.

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaptacja w zlobku pomyslnie, Matylda nie zauwazyla, ze mnie nie mq 😭
    Moj maly robaczek jest juz taki duzy. Ale ma rowesniczke w grupie z 19.10 :)

Jutro zaczynamy...
    7.45 zlobek
    8:00 przedszkole
    10.30 rozpoczecie roku w szkole

Kornele zabieram z przedszkola o 10 na rehabilitacje. Wracamy do domu i o 13.30 odbieramy Filipa i Matylde. A na 15.00 mamy dentyste z Fifim i Kornela...

Takze dzien mega. A jeszcze w jakims miedzyczasie musze podrzucic kilka dokumentow do prawnika... 🤦‍♀️

Trzymajcie kciuki zeby to wszystko sie jakos spielo 🤣

Wik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ale w związku z tym rezygnujecie z tego mieszkania czy poczekacie do przyszłego roku?
    Remont pełną parą, prawdopodobnie pierwsze urodziny Maksa wyprawimy już w nowym mieszkaniu 😚
    Rozwaliliśmy cały salon, przedpokój i jedną łazienkę więc sporo zmian... W każdej sypialni cyklinujemy i lakierujemy podłogi i parapety.
    Całe mieszkanie odmalowujemy.
    Robimy na nowo kuchnię, kafle kładziemy nowe.
    Ciągniemy kable pod Internet i klimatyzacje (dwie jednostki) przez całe mieszkanie.
    Łazienka jedna jest już skuta.
    Wymieniamy fronty w szafach na wymiar.
    I takto :)
    Pochwal sie pozniej efektani 💖

• Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Kic dzięki za odpowiedź 😘

My mieszkamy jakby na skrajnym osiedlu miasta, ale to jedyne przedszkola w tej okolicy 🤦 więc faktycznie może być trudno się dostać 🥴 chociaż u nas jest dość małe miasto (max 50 tys) więc raczej wszędzie mamy dosyć blisko.. tyle że te dwa mam dosłownie 5 min od bloku że nawet samochodem nie trzeba jechać 😅

Kicuś, a masz jakiś rzut swojego mieszkania? 🤩 Trzymam kciuki żeby remont poszedł sprawnie ✊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ulaa, dużo zdrowia dla synka, oby Było już coraz to lepiej 🙂
    Emdar, powodzenia dla Julka w żłobku!

Jak nauczyć Michałka samodzielnego jedzenia? Jak ja go karmię to je, ale jak mu kładę np kromkę chleba żeby sobie sam wziął to nie wie co z tym zrobić 🙄

Irysko, myślę że najprostszy sposób to jeść razem z Michałkiem, dzieci najszybciej uczą się przez naśladowanie.
    A drugi sposób, to możesz mu dawać bezpośrednio do rączki i kierować do buzi.
    Do tej pory był karmiony tylko łyżeczka?? Karmicie się już w krzesełku?? Może musi załapać że to co dostaje to też jedzenie, bo nie wiem czy dzieci w wieku Michałka nadal mają ten odruch brania absolutnie wszystkiego do buzi 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich maluchów zaczynających żłobek, dla starszaków w przedszkolach i dla szkolniaków! Spokojnej adaptacji, normalnego roku szkolnego bez lockdownu i ciepłej kawy dla Was mamuśki 😎☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:00

kic83, emdar, Lalia, SzalonaOna, Zulugula, Inaa89, Suszarka, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mamusie za komplementy :) Na zdjęciu tak nie widać, ale mam ciemniejsze włosy przy głowie a niżej jaśniejsze, nie będzie tak odrostów widać :D! A w domu poradzili sobie bez nas super, teściowa poszła z Amelką na spacer i 3 godziny spała. Jak wróciłam to jeszcze ich nie było w domu :)

Kurcze, strasznie cyrki z tymi żłobkami! Dzisiaj rozmawiałam z moją fryzjerką, jej córka chodzi do prywatnego żłobka i bardzo zachwalała, płaci 500 zł. My chyba jednak zdecydujemy się na nianię, bo u nas to kwestia 2 dni w tygodniu, mąż pracuje na zmiany i tak akurat wypada, że średnio 2 dni w tygodniu bedzie potrzeba. Ale to jeszcze dużo czasu :)!

Motylku - super, że adaptacja Matyldzi przebiegła dobrze! Jutro już normalnie idzie? Kurcze, co żłobek to inna ta adaptacja :)! A co zaplanowałaś na babski dzień z Zuzią? Dobrze pamiętam, że to jutro? Super, myślę że dobrze Wam to zrobi <3!

Kic - to widzę, że remont pełną parą! Fajnie,, zazdroszczę Wam trochę tego, oczywiście pozytywnie :) Fajne jest to wybieranie wszystkiego itp.

Ula - super, że u Julianka są postępy <3 Nieustannie trzymam kciuki i przesyłam dużo siły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:02

kic83, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, Olek na 99% nie pójdzie do żłobka, ale z ciekawości poczytałam o rekrutacji do przedszkola, bo ja będę chciała go dać jak skończy 2,5 roku (od czerwca 2023), czyli rocznikowo 3 lata (3 skończy w grudniu 2023).
    I nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałam, ale w moim mieście dziecko ma zagwarantowane miejsce w przedszkolu?? Czy w każdym mieście tak jest??
    I czy to znaczy, że skoro na osiedlu mam dwa przedszkola, to do jednego z nich będą musieli Olka przyjąć czy to tak nie działa 😂
    IMG-20210831-163025.jpg
    W każdym mieście 3-latek ma zagwarantowane miejsce, ale nie oznacza to, że trafi do najbliższego przedszkola. Może być tak, że jeśli w najbliższym braknie miejsc to traficie na drugi koniec miasta. I o ile dobrze pamiętam musi mieć skończone 3 lata, czyli w Waszym przypadku 3,5.

Ula, dużo zdrówka dla Juleczka. A dla Was sił.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo
    jesteś poprostu piękna 😚

Ladyo lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 💖

1b63fdf67c3a.jpg

kic83, Lalia, Zulugula, Ounai, kiniusia270, Ewa88 , Belie, Suszarka, Inaa89, Ania81, Clover, Wik89, Annia, Nowastaraczka, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

‹‹ 4069 4070 4071 4072 4073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ