X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś pierwszy dzień. Kuba najmłodszy w grupie. dziś dwie godziny, zjedliśmy śniadanie w żłobku . Pobawił się, tylko kilka razy przybiegł się przytulić.
    https://zapodaj.net/00f39ffe74c8e.jpg.html
    https://zapodaj.net/aabbe31e93b63.jpg.html

Ale powiem wam że ciężko będzie mi bez tego szkraba przez cały dzień

kic83, KarolinaMaria, Lalia, kiniusia270, Annia, Ania81, Maminka89, Ewa88 , Zulugula, emdar, Nowastaraczka, Clover, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam żłobkowicza Julka, jest przesłodki! I bardzo mi przypomina mojego siostrzeńca Julka, taki sam blondasek 😁

Lalia, tak to można szaleć 😂

Clover, gratki dla Olka, jak włączy piąty bieg to nie nadążysz 😂 na Igę też najlepiej działają kapcie, ewentualnie paproszki z podłogi 🙈

Zdjęć Mikołaja nie mogę się doczekać, mam nadzieję Anniu że się pochwalisz 🥰

Dzisiaj chyba pojedziemy do mojej siostry na kawę, bo mąż w pracy do 18, a ja po dzisiejszej nocy potrzebuję kroplówki z kofeiny 🙈

Annia, Ania81, emdar, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ulaa, jak Julianek?

U Julianka jest duża poprawa 🙏 dalej schodzą z tlenu, teraz dostaje 43%. Rozmawiałam też z lekarzem, plan jest taki, że dzisiaj w nocy zaczną odstawiać mu leki usmierzające ból i jutro rano podejmą próbę rozintubowania ❤️
    Reaguje bardzo dobrze na leczenie, antybiotyk działa 🙏

Twój Julek super wygląda, jak prawdziwy żłobkowicz 😍

Życzę każdemu dziecku, które rozpoczęło dzisiaj swoją przygodę ze żłobkiem, aby każdy dzień był pełen uśmiechu i radości z pobytu w żłobku 😊
    Trzymam mocno kciuki też za wszystkie nasze mamusie, które po raz pierwszy przeżywają emocje związane z przekroczeniem kolejnego etapu dzieciaczków! Jesteście bardzo dzielne, choć wiem, że emocje są ogromne ❤️

SzalonaOna, Lalia, asias86, kiniusia270, emdar, Suszarka, Nowastaraczka, Ania81, Belie, Annia, kic83, Inaa89, Wik89, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dużo zdrówka dla Julka i szybkiego wyjścia do domu 😊😊

Ulaa lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Współczuję problemów z piersia na urlopie, bardzo źle się czujesz? :(
    ale pierś jest tkliwa, bardzo boli. Zaraz idziemy na bazar, spróbuję kupić jakiś niedociskajacy strój.

Ogólnie powiem Wam, że jestem gruba i mam to gdzieś. Nawet nie myślę o tym żeby wciągać brzuch. Jesteśmy w rodzinnym hotelu, połowa kobiet wygląda gorzej niż ja i chodzi w strojach dwuczęściowych, 1/4 w burkini ale wszyscy przede wszystkim skupiają się na tym żeby spędzić dobrze czas z rodziną a nie jak wyglądają.

Dla mnie jedyny minus, że to niestety nadal jest masówka. Świetnie sie bawimy, ale w godzinach obiadowych jest taki harmider że trzeba prawie krzyczeć do siebie. Niby pełno barów, ale za wszystko trzeba dopłacać. Np rum i wódka z cola są za free, ale kolorowe drinki juz po 6€. 3 smaki soków za free a pomarańczowy 1€ . Lody są za darmo ale tylko od 14 do 16 i to na samym koncu aquaparku czyli ok 500m od naszego domku.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:00

Lalia, kic83, Ladyo, emdar, Nowastaraczka, Inaa89, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Asia86
    mam nadzieję, że wszystkie dni dla nowych żłobkowiczów będą łaskawe, pełne uśmiechu i że dobrze im będzie w żłobku 😚

emdar, asias86 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Emdar dużo radości dla Chłopaków w żłobku 😘

Dziewczyny hit…🙈 Szukamy lokalu na roczek około 30 osób z dziećmi do lat 4.
    Chcemy postawić obiad (2-3 kawałki mięsa na osobę), kawę z ciastem i drobna kolacje. Cena 140 zł za osobę to teraz standard oczywiście bez tortu i alkoholu ale dzisiaj hit poszliśmy na wycenę do lokalu średniego z wyglądu i babka zaśpiewała 177 zł 🙊 aż migreny dostałam i wypieki do teraz mi nie chcą zejść 🙈😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 20:29

emdar, KarolinaMaria, asias86, Clover lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa dużo zdrówka dla Julka ❤️ Będzie dobrze i już niedługo będziecie razem w domku ☺️

Ulaa lubi tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa duzo zdrowka dla Julianka❤️❤️❤️. Prawdziwy zuch z niego ❤️❤️❤️.

Moje starszaki zaczynaja jutro szkole, nowe klasy. Bardzo przezywam(jak co roku🤦‍♀️😂). Ciekawe tez jak Haris zareaguje na pusty dom. Normalnie az sie trzesie caly, zeby ze starszakami porozrabiac. A jutro bedzie pustka i cisza.

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zlobniaczek byl tak grzeczny, ze Panie sobie takie dzieci zycza! Otoz Matylda ani razu sie nie zajaknela nawet. Bawila sie, brala udzial w zabawach, jadla wszystko co podstawili pod nos 💖 mleczko dostala tylko na drzemke, bo chciala. Drzemke miala turbo - 20 min 🤣 dzis byla 8-13 a jutro zostaje 8-14. Tak Panie mowia zeby ja zostawic, bo nie ma zadnego problemu z nia :) mam DOROSLE dziecko!!! 😎

(zdjecie z serii "Panie do mamy nie zadzwonily, to ja zadzwonie") 🤣

Kornelka w przedszkolu super, chciala zostac dluzej, no ale musialam ja wziac na ta rehabilitacje. Zmienili nam godzinke na jutro i pojutrze na 10,wiec rano nie daje jej do przedszkola, tylko po rehabilitacji kolo 11.30 do 15.

Filip cieszy sie z powrotu, ma 4 nowe osoby w grupie. Ale kest podjarany, ze ma zajecia w szkole. Bo szkola kest polaczona z przedszkolem i ma teraz swoja sale w sali lekcyjnej i mowi, ze on chodzi do szkoly, a nie do przedszkola 🤣

Zuzia na rozpoczeciu spoko, plam ma taki sobie. Codziennie ma gimnastyke i wf. No ale zobaczumy jak to w praniu wyjdzie. Babskie popoludbie tez poszlo calkiem fajnie, mam nadzieje, ze cos tam jej pomoglam :)

Fifi u dentysty mial ostaytnia wizyte - teraz w grudniu ma przeglad, poki co wszystkie zeby wyleczone. Kornelia stchorrzyla, ale zapisalam ka na przeglad za 2 tyg. Wiec zobaczymy :)

Jutro o 6 pobudka, o 7 jade ich porozwozic, pozniej rehabilitacja z Kornela i po 13 zaczynam icj wszystkoch odbierac 🙊

Czuje sie jak taksowka.

P.s. U Was tez ceny paliwa takie z kosmosu?! Co 2 dzien musze tankowac auto.

4cdd516b2146.jpg

Suszarka, Annia, kic83, Enigvaa, kiniusia270, KarolinaMaria, Inaa89, Wik89, Clover, asias86, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Moje starszaki zaczynaja jutro szkole, nowe klasy. Bardzo przezywam(jak co roku🤦‍♀️😂). Ciekawe tez jak Haris zareaguje na pusty dom. Normalnie az sie trzesie caly, zeby ze starszakami porozrabiac. A jutro bedzie pustka i cisza.

Hehe, moj brat jak byl maly to do 14 wojował a jak reszta rodzenstwa wracala do domu to szedl na drzemke. Potrzebowal tego halasu 😁

Ania81 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 1 września 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic widzialam rozklad mieszkania, wyglada ekstra :)

Anniu a Tobie gratuluje umowy przedwstępnej! 😍

Ounai przykro mi, ze Cie zlapalo na wakacjach. Mam nadzieje ze ibuprom pomoze i raz dwa bedziesz mogla sie cieszyc spokojnie wakacjami.

My w tym tygodniu mamy troche pracy, malujemy dom bo zaraz zaczynamy podlogi klasc. Maly piknik w salonie:

6323ba90ad7b.jpg

Ciesze sie ze wszystkie nasze dzieciaczki żłobkowe i przedszkolne tak dzielnie zniosły pierwszy dzien 😍 nas to czeka w styczniu (mam nadzieje ze sie dostaniemy). :)

Lalia, kic83, Wik89, Clover, SzalonaOna, Ania81, Ladyo, KarolinaMaria, Annia, Ounai, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 1 września 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, widzę że u Was zakrętki też na topie? 😂

Wik89, Clover, Enigvaa lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i powodzenia wszystkim nowym żłobkowiczom i przedszkolakom 🥰

Enigva, my tez w styczniu ruszamy ze zlobkiem!
    Jakos to bedzie :)

Jak czytam opis Motylka z dzisiejszego pobytu Matyldy, to sobie mysle, ze moze moglabym nawet wczesniej niz w styczniu poslac Gucia. No ale juz tak zdecydowalam, mamy jak mu zapewnic opieke do tego czasu, wiec niech tak zostanie ;) ale mam postanowienie chodzic z nim na jakies zajecia i do klubokawiarni dzieciecych na zabawe, bo widze jak juz jest zainteresowany dziecmi na placu zabaw, jak fajnie wchodzi w interakcje

SzalonaOna, Zulugula lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Jak czytam opis Motylka z dzisiejszego pobytu Matyldy, to sobie mysle, ze moze moglabym nawet wczesniej niz w styczniu poslac Gucia. No ale juz tak zdecydowalam, mamy jak mu zapewnic opieke do tego czasu, wiec niech tak zostanie ;) ale mam postanowienie chodzic z nim na jakies zajecia i do klubokawiarni dzieciecych na zabawe, bo widze jak juz jest zainteresowany dziecmi na placu zabaw, jak fajnie wchodzi w interakcje
    Tak zdecydowanie polecam takie zajęcia dużo dały Kubie my chodziliśmy od 6 miesiąca

SzalonaOna, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Wiesz co, ja sklaniam sie teraz ku opinii Pani ze zlobka. Ze jednak im mlodsze dziecko, tym szybciej sie adaptuje. Oczywiscie potwierdze to powiedzmy za miesiac :) ale poki co idzie fajnie i oby tak zostalo! Bede trzymac za Was kciuki. Ja gdyby nie to, ze wchodza mi telefony w oracy, to pewnie bym jej nie puscila na razie. A tak.. Nie mialam wyjscia.

Wik89 lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Wik
    A nie wierzysz, że się Gucio dostanie do państwowego? Wiesz, zawsze jest nadzieja :)

Wik89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super się czyta wasze relacje z 1 września. Też mnie rozczuliły buciki Julka 😭

Ounai miała rację z pieluchami na basen. Nigdzie nie ma! Jutro zaczynamy zajęcia dla bobasów, myślałam, że na luzie kupię w rossmanie, a w apce pokazuje, że są głównie w Wawie 😳 byłam dziś m.in. w auchan, smyku, toys4us (tam akurat były ale inny rozmiar) i pustki! Głupia ja, mogłam zamówić wcześniej przez neta. W końcu weszłam na olx i znalazłam babeczkę, które ma do sprzedania napoczęte opakowanie. Jutro jadę do dzielnicy obok odebrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 23:42

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pieluchy to naprawdę jest towar deficytowy. W rossmanie, w którym robię zakupy już od dawna wisi kartka na drzwiach "brak pieluch do pływania". Chyba mnóstwo osób musi o nie pytać, że aż kartkę wywiesili.

Ounai, ja miałam podobne obserwacje co Ty, kiedy byliśmy w tym roku nad morzem. Ja specjalnie kupiłam strój jednoczęściowy bo źle się bym czuła w dwuczęściowym, a widziałam babki na pewno po ponad 100 kg w strojach dwuczęściowych. Oczywiście nie neguję tego, bo każdy ma prawo ubrać na siebie co chce, ale chodzi mi o to, że ja się tak przejmowałam żeby dobrze wyglądać w stroju, a niektóre kobietki się tym nie przejmują tylko po prostu skupiają się na tym, żeby się cieszyć wakacjami. Ogólnie mało widziałam kobiet z naprawdę idealną figurą.

Motylku, ja ostatnio tankowałam ON za 5,48zł/l, a benzyna 95 była jakoś po około 5,70zł... Nawet mi się nie chce tego komentować.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4072 4073 4074 4075 4076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ