X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, żelazo i ferrytyna w czerwcu były w normie a wtedy tak zahamowała ze wzrostem. Teraz rośnie, ale mało. Waży całe 6890 🙄🙄🙄🙄 na naszej wadze dobiła już do 7 niby.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamaginekolog właśnie w relacji mówi, że poczęcie dziecka w okresie laktacji sprzyja ciążom bliźniaczym 🤣

Ladyo, ZielonaHerbata, Zulugula, Suszarka, kic83, Clover, KarolinaMaria, Ewa88 , Inaa89, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia w takim razie działaj, może akurat będą dwa maluchy :) Motylku współczuje bostonki, u nas tez kiedyś była, to jest strasznie zaraźliwa choroba wiec pewnie za chwile rodzeństwo tez będzie miało :( Zulu super ze macie żłobek, gratuluje ❤️ Anetko kurczę po Poli na zdjęciach nie widać ze jest taka kruszynka ❤️ Stanley, Iga nasze piękne maluchy! I te chochliki w oczach ❤️ A jakie włosy ma nasza Majeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 19:48

Zulugula, Suszarka, Lalia, SzalonaOna, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja już nie pamiętam co to owulacja czy okres 🤣🤣🤣

Anniu, Tobie wróciło jak odstawiłaś całkiem Mikiego czy jak już w dzień nie karmiłaś?
    Jak w dzień zostało nam 1 karmienie wrócił mi okres - pod koniec lipca. Jakoś 3 tygodnie po tej dawce Dostinexu co mi trochę zmniejszył laktacje - spadek prolaktyny.

Anetko, to Pola rzeczywiście jest drobniutka. Ale może taka jej uroda?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Na Zaspie, tam gdzie rodziłam 😊
    Ale nie mogę narzekać na opiekę, mały jest zadbany, zaopiekowany
    Ula jesteś zadowolona z tej zaspy? Myślę tutaj o całości opieki i nad Tobą i nad małym.
    Ja bym chciała na zaspę, mimo że ode mnie to dosyć daleko.

Ulaa lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Herbata, a mierzyłas jej temperaturę? Próbowałaś posmarować dziąsła albo dać zimny gryzak??
    Nie ma temperatury. Od 3tygoni przez ten katar mierze jej kilka razy dziennie 😁

Jednak dałam pedicetamol, mąż położył ja spać w miarę szybko Ale zobaczymy o której wstanie .

Muszę się rozejrzeć za jakimś żelem do dziąseł bo nie mam nic na stanie.

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:03

Lalia, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko- po zdjęciach zupełnie nie widać, że z Poli taka kruszynka. Ale skoro badania są ok i Polcia tak dobrze sie rozwija , to widać taka jej uroda:)

Ale wiem, że się martwisz. Ja też się martwię,a jak słyszę od ludzi " oo ale ona malutka " i jak widze, ze duzo mlodsze dzieci sa wieksze od niej, to znowu zaczynam się nakręcac. Ale też jesteśmy pod opieką lekarza, robimy badania i kontrolujemy.

klz9df9hix7ly771.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zaraziłam od Igi. Od wczorajszej nocy mam konkretny katar, teraz mam 37.7 i jestem ledwo ciepła. Dopijam herbatę i idę spać.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa dziś spotkała z Polą babeczke w parku która była z 2,5 miesięczną córeczką i była cięższa od.Poli :P

Pola jest mała ale proporcjonalnie cała, więc nie jest chuda wcale.
    Ja już się przestałam stresować, hipcie mają czas do 2 r.ż aby nadrobić i wskoczyć na siatki. Ona rośnie cały czas minimalnie ale rośnie, a tuczyć mi jej nie wolno bo to może przynieść odwrotny skutek.
    Mi bardzo dużo daje grupa na fb rodziców hipotrofików, dzięki temu nie stresuje się jej wagą.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, ja kompletnie zapomniałam, że Pola miała hipotrofię. W sumie mówi sie, ze dziecko powinno podwoić wagę na pół roku a potroić na rok, to akurat wydaje sie, że Pola się z tym wyrobi. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Anetko, ja kompletnie zapomniałam, że Pola miała hipotrofię. W sumie mówi sie, ze dziecko powinno podwoić wagę na pół roku a potroić na rok, to akurat wydaje sie, że Pola się z tym wyrobi. :)
    Tak, Pola na pół roku się łapała, i na rok na pewno też się w tym zmieści.
    Tak, Polka to hipoteofik i ona od początku jest taka malutka - dzięki temu mam dłużej małego bobaska :D choć ona nam wydaje się taka duuuuuża.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was dziś, ale miałam zabiegany dzień i praktycznie się nie odzywałam ;)

Annia, wszystkiego najlepszego dla Mikołaja! Dużo zdrówka i uśmiechu 😊🎈🎉

Kar_oliv, gratulacje dla Majeczki. Jest śliczna 😍

Suszarko, Iga jest taka słodka i wesolutka 🤩 Wszystkiego najlepszego dla niej z okazji ukończenia ośmiu miesięcy! 😊 A dla Ciebie jeszcze raz gratulacje, dobrze, że na wizycie OK.

Kiniusia, widać, że Staś zadowolony z wakacji. Super chłopak z niego 🤩

Ulaa, Juluś jest ślicznym noworodziem 😍Cudownie że robi postępy, wierzę, że już niebawem wyjdziecie do domku.

kiniusia270, Ulaa, kar_oliv, Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja mam na pewno drugą, jesli nie 3cia i jest równie masakrycznie. 🤨 Aż się zastanawiałam czy nie umówić się do gina, żeby powiedział czy to normalne. W ogóle śluz się ze mnie LEJE, jestem przekonana, ze jakbyśmy poszli na żywioł to Miki za 9 miesięcy miałby rodzeństwo.

Stanley to od małego wie co dobre! ⛱🌞
    U mnie nie przeszły. Lekarz powiedziałaś, że może przejdą po drugiej ciąży, a może nie... póki co nie przeszły, natomiast z czasem przyzwyczaiłam się, że po prostu tak mam.

Tajka, Majeczce nic nie dolega. Jest w okresie kiedy dzieci mają regres snu. Moja w wieku Maji budziła się 8-10 razy w nocy. Od ok 8 miesiąca życia budzi się 2-3 razy. Czasami ale bardzo rzadko zdarzy sie jej 1 pobudka albo wcale. Moj syn ma 6 lat i też czasem się budzi i przychodzi. Tak to już jest z dziećmi ;)

Herbatko, pedicetamol i ibuprom to nie antybiotyk, nie musisz każdego podania konsultować z lekarzem ;)

Wik89, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków i dla Was dziewczyny też! 😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem świętujemy dziś drugą rocznicę ślubu 😊 Była kolacja i winko, trochę mi w głowie szumi bo dawno nie piłam już alkoholu 🤭😆 Wstawiam na chwilę zdjęcie z naszej poślubnej sesji plenerowej, nie cytujcie.
    (...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 14:13

kic83, Wik89, SzalonaOna, KarolinaMaria, Lalia, Ulaa, Ania81, asias86, kiniusia270, Inaa89, Nowastaraczka, Belie, kar_oliv, Zulugula, Suszarka, Annia, emdar, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula super wieści 😘

Anetka, Pola naprawdę nie wygląda na zdjęciach na 7 kg.Ale widocznie taka jej uroda 😊

U nas też zapowiada się szpital😐 ja chora na antybiotyku, a u młodej zaczyna się katar 🙁 przykleiłam aromactiv ale już widzę że nocka będzie kiepska...

Aniu wszystkiego najlepszego dla Mikołaja 🎂

Ulaa, Annia lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wik Emdar Inaa zdrówka!
    Wik i jak Guciowe inhalacje?

Dziewczyny co Wy mówicie o tych sesjach🙉 znowu się spóźnię jak ze zlobkiem🙈
    Skoro Wy robicie w listopadzie świąteczna to ja tym bardziej zrobię roczkowa i świąteczna za jednym zamachem 😁

Czy Was dzieci tez gryzą? Tomson podchodzi i zawsze cap cap mnie w uda🤓

Tak, tez jestem regularnie gryziona od jakiegos czasu :P

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Annia, to ciekawe z tymi inhalacjami. Pocieszylas mnie, dzieki! 😀👍

Co do owulacji, to tez mam bardziej bolesne (poki co 3 od porodu), a miesiaczki tak jak Clover
    Ja jeszcze naiwnie licze, ze sie to wszystko troche wyciszy i wroci do normy… a jak nie to druga ciaza i po klopocie 😂

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze sezon chorobowy w pelni! No niv, zdrowka Wam zycze. Mnie zaczyna gardlo drapac :/ szlag by to... Ale nic dziwneho, jak wczoraj 17 stopni a dzis 25! Boze co sie dzieje z ta pogoda... 🤦‍♀️

Moja Matylda, jak to dziecko z Intensywnej Terapii leki i inhalacje przyjmuje bez zadnego jekniecia. Syropy dostaje na lyzeczce, pije bez proboemu. Inhalujeny sie u mnie na kolanach, dzielnie siedzi te kilka min i oglada bajke! No mega jest 🤩 teraz juz od 20 spi, caly czas taka niemrawa, niby do spania caly dzien, ale jednak miala turbo drzemki. Zobaczymy czy pospi do rana. Nakleilam jej plasterek i lepiej oddycha. Caly pokoj tym wali 🤣 ale moze walic, byle jej pomoglo...

Reszta dzieciakow jeszvze sie trzyma. Filipowi katar w sumie przeszedl, wiec moze uda sie uniknac tego u nich. Zobaczymy.

Jutro ja zawoze ich do prEedszkola. P zawozi Zuzke do szkoly, bo ma dopiero na 12. O 11 mam jeszcze meeting w pracy. A o 16 zebranie w przedszkolu 🙊 na 17 jeszcze mamy rozmowe z USA sluzbowa 🤩

Takze jutro sie troszke bedzie dzialo! :)

Spokojnego wieczoru, lece ogladac dom z papieru. 2,5 odcinka nam zostalo. A pozniej kierunek noc, sezon 2 😎

Dobra kawka z rana i wcale nie musze spać 🤣

‹‹ 4098 4099 4100 4101 4102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ