X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, żelazo i ferrytyna w czerwcu były w normie a wtedy tak zahamowała ze wzrostem. Teraz rośnie, ale mało. Waży całe 6890 🙄🙄🙄🙄 na naszej wadze dobiła już do 7 niby.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamaginekolog właśnie w relacji mówi, że poczęcie dziecka w okresie laktacji sprzyja ciążom bliźniaczym 🤣

Ladyo, ZielonaHerbata, Zulugula, Suszarka, kic83, Clover, KarolinaMaria, Ewa88 , Inaa89, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia w takim razie działaj, może akurat będą dwa maluchy :) Motylku współczuje bostonki, u nas tez kiedyś była, to jest strasznie zaraźliwa choroba wiec pewnie za chwile rodzeństwo tez będzie miało :( Zulu super ze macie żłobek, gratuluje ❤️ Anetko kurczę po Poli na zdjęciach nie widać ze jest taka kruszynka ❤️ Stanley, Iga nasze piękne maluchy! I te chochliki w oczach ❤️ A jakie włosy ma nasza Majeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 19:48

Zulugula, Suszarka, Lalia, SzalonaOna, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja już nie pamiętam co to owulacja czy okres 🤣🤣🤣

Anniu, Tobie wróciło jak odstawiłaś całkiem Mikiego czy jak już w dzień nie karmiłaś?
    Jak w dzień zostało nam 1 karmienie wrócił mi okres - pod koniec lipca. Jakoś 3 tygodnie po tej dawce Dostinexu co mi trochę zmniejszył laktacje - spadek prolaktyny.

Anetko, to Pola rzeczywiście jest drobniutka. Ale może taka jej uroda?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Na Zaspie, tam gdzie rodziłam 😊
    Ale nie mogę narzekać na opiekę, mały jest zadbany, zaopiekowany
    Ula jesteś zadowolona z tej zaspy? Myślę tutaj o całości opieki i nad Tobą i nad małym.
    Ja bym chciała na zaspę, mimo że ode mnie to dosyć daleko.

Ulaa lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Herbata, a mierzyłas jej temperaturę? Próbowałaś posmarować dziąsła albo dać zimny gryzak??
    Nie ma temperatury. Od 3tygoni przez ten katar mierze jej kilka razy dziennie 😁

Jednak dałam pedicetamol, mąż położył ja spać w miarę szybko Ale zobaczymy o której wstanie .

Muszę się rozejrzeć za jakimś żelem do dziąseł bo nie mam nic na stanie.

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:03

Lalia, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko- po zdjęciach zupełnie nie widać, że z Poli taka kruszynka. Ale skoro badania są ok i Polcia tak dobrze sie rozwija , to widać taka jej uroda:)

Ale wiem, że się martwisz. Ja też się martwię,a jak słyszę od ludzi " oo ale ona malutka " i jak widze, ze duzo mlodsze dzieci sa wieksze od niej, to znowu zaczynam się nakręcac. Ale też jesteśmy pod opieką lekarza, robimy badania i kontrolujemy.

klz9df9hix7ly771.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zaraziłam od Igi. Od wczorajszej nocy mam konkretny katar, teraz mam 37.7 i jestem ledwo ciepła. Dopijam herbatę i idę spać.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa dziś spotkała z Polą babeczke w parku która była z 2,5 miesięczną córeczką i była cięższa od.Poli :P

Pola jest mała ale proporcjonalnie cała, więc nie jest chuda wcale.
    Ja już się przestałam stresować, hipcie mają czas do 2 r.ż aby nadrobić i wskoczyć na siatki. Ona rośnie cały czas minimalnie ale rośnie, a tuczyć mi jej nie wolno bo to może przynieść odwrotny skutek.
    Mi bardzo dużo daje grupa na fb rodziców hipotrofików, dzięki temu nie stresuje się jej wagą.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, ja kompletnie zapomniałam, że Pola miała hipotrofię. W sumie mówi sie, ze dziecko powinno podwoić wagę na pół roku a potroić na rok, to akurat wydaje sie, że Pola się z tym wyrobi. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Anetko, ja kompletnie zapomniałam, że Pola miała hipotrofię. W sumie mówi sie, ze dziecko powinno podwoić wagę na pół roku a potroić na rok, to akurat wydaje sie, że Pola się z tym wyrobi. :)
    Tak, Pola na pół roku się łapała, i na rok na pewno też się w tym zmieści.
    Tak, Polka to hipoteofik i ona od początku jest taka malutka - dzięki temu mam dłużej małego bobaska :D choć ona nam wydaje się taka duuuuuża.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was dziś, ale miałam zabiegany dzień i praktycznie się nie odzywałam ;)

Annia, wszystkiego najlepszego dla Mikołaja! Dużo zdrówka i uśmiechu 😊🎈🎉

Kar_oliv, gratulacje dla Majeczki. Jest śliczna 😍

Suszarko, Iga jest taka słodka i wesolutka 🤩 Wszystkiego najlepszego dla niej z okazji ukończenia ośmiu miesięcy! 😊 A dla Ciebie jeszcze raz gratulacje, dobrze, że na wizycie OK.

Kiniusia, widać, że Staś zadowolony z wakacji. Super chłopak z niego 🤩

Ulaa, Juluś jest ślicznym noworodziem 😍Cudownie że robi postępy, wierzę, że już niebawem wyjdziecie do domku.

kiniusia270, Ulaa, kar_oliv, Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja mam na pewno drugą, jesli nie 3cia i jest równie masakrycznie. 🤨 Aż się zastanawiałam czy nie umówić się do gina, żeby powiedział czy to normalne. W ogóle śluz się ze mnie LEJE, jestem przekonana, ze jakbyśmy poszli na żywioł to Miki za 9 miesięcy miałby rodzeństwo.

Stanley to od małego wie co dobre! ⛱🌞
    U mnie nie przeszły. Lekarz powiedziałaś, że może przejdą po drugiej ciąży, a może nie... póki co nie przeszły, natomiast z czasem przyzwyczaiłam się, że po prostu tak mam.

Tajka, Majeczce nic nie dolega. Jest w okresie kiedy dzieci mają regres snu. Moja w wieku Maji budziła się 8-10 razy w nocy. Od ok 8 miesiąca życia budzi się 2-3 razy. Czasami ale bardzo rzadko zdarzy sie jej 1 pobudka albo wcale. Moj syn ma 6 lat i też czasem się budzi i przychodzi. Tak to już jest z dziećmi ;)

Herbatko, pedicetamol i ibuprom to nie antybiotyk, nie musisz każdego podania konsultować z lekarzem ;)

Wik89, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków i dla Was dziewczyny też! 😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem świętujemy dziś drugą rocznicę ślubu 😊 Była kolacja i winko, trochę mi w głowie szumi bo dawno nie piłam już alkoholu 🤭😆 Wstawiam na chwilę zdjęcie z naszej poślubnej sesji plenerowej, nie cytujcie.
    (...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 14:13

kic83, Wik89, SzalonaOna, KarolinaMaria, Lalia, Ulaa, Ania81, asias86, kiniusia270, Inaa89, Nowastaraczka, Belie, kar_oliv, Zulugula, Suszarka, Annia, emdar, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula super wieści 😘

Anetka, Pola naprawdę nie wygląda na zdjęciach na 7 kg.Ale widocznie taka jej uroda 😊

U nas też zapowiada się szpital😐 ja chora na antybiotyku, a u młodej zaczyna się katar 🙁 przykleiłam aromactiv ale już widzę że nocka będzie kiepska...

Aniu wszystkiego najlepszego dla Mikołaja 🎂

Ulaa, Annia lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wik Emdar Inaa zdrówka!
    Wik i jak Guciowe inhalacje?

Dziewczyny co Wy mówicie o tych sesjach🙉 znowu się spóźnię jak ze zlobkiem🙈
    Skoro Wy robicie w listopadzie świąteczna to ja tym bardziej zrobię roczkowa i świąteczna za jednym zamachem 😁

Czy Was dzieci tez gryzą? Tomson podchodzi i zawsze cap cap mnie w uda🤓

Tak, tez jestem regularnie gryziona od jakiegos czasu :P

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Annia, to ciekawe z tymi inhalacjami. Pocieszylas mnie, dzieki! 😀👍

Co do owulacji, to tez mam bardziej bolesne (poki co 3 od porodu), a miesiaczki tak jak Clover
    Ja jeszcze naiwnie licze, ze sie to wszystko troche wyciszy i wroci do normy… a jak nie to druga ciaza i po klopocie 😂

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze sezon chorobowy w pelni! No niv, zdrowka Wam zycze. Mnie zaczyna gardlo drapac :/ szlag by to... Ale nic dziwneho, jak wczoraj 17 stopni a dzis 25! Boze co sie dzieje z ta pogoda... 🤦‍♀️

Moja Matylda, jak to dziecko z Intensywnej Terapii leki i inhalacje przyjmuje bez zadnego jekniecia. Syropy dostaje na lyzeczce, pije bez proboemu. Inhalujeny sie u mnie na kolanach, dzielnie siedzi te kilka min i oglada bajke! No mega jest 🤩 teraz juz od 20 spi, caly czas taka niemrawa, niby do spania caly dzien, ale jednak miala turbo drzemki. Zobaczymy czy pospi do rana. Nakleilam jej plasterek i lepiej oddycha. Caly pokoj tym wali 🤣 ale moze walic, byle jej pomoglo...

Reszta dzieciakow jeszvze sie trzyma. Filipowi katar w sumie przeszedl, wiec moze uda sie uniknac tego u nich. Zobaczymy.

Jutro ja zawoze ich do prEedszkola. P zawozi Zuzke do szkoly, bo ma dopiero na 12. O 11 mam jeszcze meeting w pracy. A o 16 zebranie w przedszkolu 🙊 na 17 jeszcze mamy rozmowe z USA sluzbowa 🤩

Takze jutro sie troszke bedzie dzialo! :)

Spokojnego wieczoru, lece ogladac dom z papieru. 2,5 odcinka nam zostalo. A pozniej kierunek noc, sezon 2 😎

Dobra kawka z rana i wcale nie musze spać 🤣

‹‹ 4098 4099 4100 4101 4102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ