X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:25

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital c. D.

Filip i Zuzia zostali w domu, bo kaszla jak 150. Chłopak z Zuzi klasy na kwarantannie, także bym się nie zdziwiła, jak wszyscy mamy koronę.

Mnie znów bola miesnie, czuję się jakbym znów wpadała w chorobę.

Kornela z Matylda lepiej, ale za to Fifi i Zuzia gorzej.

Dajcie mi siły, bo już nie wyrabiam :(

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień trzeci żłobka. Wczoraj Marta ryczała bardziej. Ale też wysiedziała na spacerze w wozkobusie z 5-tka kolegów. Macała się też z niejakim Antosiem po uszach 😂
    Mi serce pęka każdego dnia. Dziś znowu będzie 1,5h. Niby Pani mówi, że świetnie sobie radzi. Najgorsze, że jeździmy w porze kiedy spała więc jest zmęczona. Więc dodatkowo żal mi jej bo ona ewidentnie potrzebuje jeszcze 2 drzemek a musi brutalnie przestawić się na jedną.
    Noc lepsza, usnęła w godzinę a nie trzy i większość nocy przespała.

Mąż zrezygnował z jednej delegacji, nie pojedzie na szkolenie, ale do Niemiec niestety musi na 3 dni.

Dziś muszę Tymkowi odwołać rehabilitację bo nie mamy drugiego auta a u Marty w żłobku jest zebranie z rodzicami.

W domu leży juz skierowanie na badania, więc czas powrotu do pracy zbliża się nieubłaganie.

Wik89, asias86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, śmiechłam mocno z tego macania po uszach 🤣🤣🤣

Ounai lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:06

KarolinaMaria, Ania81, Ounai, Ladyo, Inaa89, SzalonaOna, Zulugula, Suszarka, kiniusia270, Wik89, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wczoraj byłam już tak zmęczona że nie dałam rady nic pisać.
    A więc tak w szpitalu potwierdzili bardzo silna reakcje alergiczna na antybiotyk wyszła mu tak zwana pokrzywka alergiczna już mega kiepsko wyglądała jego skóra. Musial odrazu dostać sterydy. Mieliśmy 2 opcję do wyboru, pozostać w szpitalu aby dostał sterydy dozylnie, bądź spróbować leczenia sterydami w domu. Wybraliśmy narazie ta druga opcje. Jeśli do piątku nie będzie chociaż minimalnej poprawy mamy wrócić wtedy go położą na oddzial. Ale mam nadzieję, że nie będziemy musieli tam wracać.
    Wg okazuje się że Tymek nie powinien dostać tego antybiotyku przy infekcji wirusowej i że dostał go w zawysokiej dawce, także podziękowanie dla lekarza że doprowadził nam dziecko do takiego stanu. Nasza pediatra to zlota kobieta, nigdy niczego zle nie podała itp ale jest na urlopie i mamy na zastępstwie jakiegoś pediatre z zewnątrz. Już nigdy do niego nie pójdę...

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ❤️ My się meldujemy ze spacerku, jak ja lubię tak spacerować ❤️ Nocka piękna, jedna pobudka o 4 i wstała o 8.30. Przepraszam niespiace mamusie i z całego serca Was podziwiam, tez to przechodziłam ze starsza. Jagoda chora, na antybiotyki wiec początek 8mej klasy w domu. Ina współczuje przeżyć, oby jak najszybciej leki pomogły! Ounai uściskaj Martusie od cioci ❤️

Ounai lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z nad wiadra kawy… katar u niemowlaka to hardcore, nie wiem czy udalo mi sie pospac 30min ciagiem. Jakies magiczne sposoby na katar? Takie czary mary zeby zniknal nagle? 😅

🔸28 lat

Wysłany: 16 września 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:06

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Witam sie z nad wiadra kawy… katar u niemowlaka to hardcore, nie wiem czy udalo mi sie pospac 30min ciagiem. Jakies magiczne sposoby na katar? Takie czary mary zeby zniknal nagle? 😅
    Niestety chyba nie ma. U mnie na te okazje wjeżdża odciąganie, maść rozgrzewająca, i poduszka pod głowę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że większość z Was ma zalecone przy katarze inhalacje 🤔 a nasza pediatra nigdy nam o tego nie zaleciła...
    I teraz pytanie 🤔 inhalator i nebulizator to to samo?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, wszystko to robimy. Wiec pozostaje czekac… 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 16 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyny widzę, że większość z Was ma zalecone przy katarze inhalacje 🤔 a nasza pediatra nigdy nam o tego nie zaleciła...
    I teraz pytanie 🤔 inhalator i nebulizator to to samo?

Tak :)
    Ja mam akurat lekarkę u której zawsze na pierwszej linii są właśnie inhalacje i inne metody działania a antybiotyk to ostateczność

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ehh, wszystko to robimy. Wiec pozostaje czekac… 🙈

Znam ten ból u nas tydzień temu mieliśmy taki hardcore i to z obydwoma chłopcami przez cztery dni chodziliśmy z mężem jak zombi bo jak nie jeden to drugi

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo Ty już mi nic nie pisz o Waszych nocach i długich spacerach bo wpadnę w depresję 😅😅

Engiva u nas były inhalacje, odkurzacz, nasivin baby przez 5dni, plasterki, czosnek plus nawilżacz chodził w nocy i w sumie po miesiącu katar dopiero puscil 😅🙈🙈

Inaa Ale Was załatwiła! Oby kuracja w domu przyniosła szybkie efekt! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 12:43

Ladyo lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Słyszałam że kiedyś spadł na ziemię promyk słońca I w tym miejscu wyrósł kwiat, który miał moc uzdrawiania wszelkich chorób. W takiej książce to było, chyba Roszpunka się nazywała;)

Ladyo lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nadrabiałam Was tydzień jak nie dłużej 🙈
    Ula gratulacje synka, cieszę się że jesteście już w domku i możecie się tulić.
    Motylku współczuję szpitala, dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciaków. Oby to nie korona.
    Spóźnione i to grubo ale szczere życzenia dla naszych roczniaków 🎉🎂
    La Bell gratulacje dużej i zdrowe dziewczynki ♥️ mi się podoba Oliwia ale wiadomo moje zdanie nie jest ważne😉
    Duuuzo zdrowia dla wszystkich chorowitkow.
    Ania ci ludzie jacyś niepoważni, jak dzieci mogli chociaż zadzwonić i powiedzieć jak jest.
    U nas tak po skrócie.... Choroby nas omijają, od połowy października zaczynamy 2tyg adaptacji w żłobku a od listopada Kuba rusza już pełna para do tego czasu muszę ogarnąć staż bo na macierzyńskim zrobiłam kurs który zdałam śpiewająco ale nie czuje się na siłach pójść do pracy zresztą bez doświadczenia marne szanse na dostanie pracy w tym zawodzie ale UP ma dużo ofert płatnego stażu w tym kierunku ale to dopiero mogę załatwić jak skończy mi się macierzyński.
    Kuba jest wszędzie ale nie chodzi i nie raczkuje... On jest czołgista ^^ sam nie siada ale byłam u kolejnego fizjo i mówi że wszystko jest ok tylko dać mu czas. Międzyczasie okazało się że ma sporo wadę wzroku i musi nosić okularki i to może być powodem jego późniejszego rozwoju bo wzrok ma wpływ na rozwój motoryczny tak nam fizjo powiedziała. RD idzie jak na moją panikę całkiem spoko ale ze względu na alergie na białko mleka mamy trochę ograniczeń czasami mu gotuję sama a jak nie mam czasu to słoik i jechane. Zębów mamy całe 5 już na wierzchu ale widzę że idzie kolejne z 4 bo dziąsła napuchniete. Nadal śpi całe nocki, robi brawo brawi, papa i pokazuje jaki jest duży, mama jest dla niego wszystkim i to ulubione słowo... Widząc tatę krzyczy mama 🙈 a tu mały profesor w okularkach
    e2cf4e1da113.jpg

PS. Ostatnie tygodnie to pochłonęła mnie organizacja żłobka, chrzcin z roczkiem i odrzucenie spadku i jestem w tym wszystkim sama bo wiecznie słyszę od męża że on pracuje a ja nie... Tak jest z tymi facetami ☹️ jak kogoś pominęłam w wypowiedzi to przepraszam ale piszecie więcej niż dziennikarz w gazecie i ciężko jest mi się odnieść do wszystkiego bo nie wszystko pamiętam....

Suszarka, kiniusia270, Ladyo, Lalia, SzalonaOna, calanthe, asias86, Clover, Nowastaraczka, Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Słyszałam że kiedyś spadł na ziemię promyk słońca I w tym miejscu wyrósł kwiat, który miał moc uzdrawiania wszelkich chorób. W takiej książce to było, chyba Roszpunka się nazywała;)

Ide tam! 🤣

Ladyo lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 16 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa, jaki cudny Kubuś 😍😍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa - fajnie, że się odezwalas! Piękny młody 💖

‹‹ 4137 4138 4139 4140 4141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ