X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, mały karateka Ci rośnie :D

madziulix3 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ciężkich nocek 😥wiem coś o tym 😁
    U nas odpukac od jakiegoś czasu tylko dwie pobudki, w porywach trzy. Szybkie jedzonko i od razu śpi.

LaBelle- bardzo ładne imię 😊😊

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Madzia, mały karateka Ci rośnie :D
    Jak on po porodzie będzie taki jak w brzuchu to my w ogóle nie będziemy spać 😂

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle, Oliwia to piękne imię ;)

Co do nocek, to u nas standard to kilka pobudek. To prawda, że granica wytrzymałości się przesuwa. Dla mnie dobra noc to taka, w której Mati budzi się tylko na cyca i idzie spać. Jak robi sobie przerwę w śnie to masakra. Nie straszcie tym płaczkami w nocy 🙄

Co do fotelika, to nam pixel jeszcze trochę posłuży, ale następny będzie na pewno z obrotową bazą, bo już teraz wkładanie małej do wpiętej w bazę łupiny to mordęga.

Odwołałam dziś fizjo Matyldy, bo gardło boli mnie jeszcze bardziej. Narzeczony wziął dzień urlopu, ja się kuruję i liczę, że dalej się to nie rozwinie.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj poszedł z nianią na spacer, a ja zamiast spać, oglądać Sex Education czy cokolwiek innego siedzę i chce mi sie płakać. 🤧

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Nie nadrobię weeke napięty a teraz praca.

Wczoraj był chrzest Kubusia
    Ale przystojniaczek 💖💖💖

asias86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Madziulix jak cudnie widzieć Cię w ciąży 🥰🥰

Motylku , sto lat 🎂

Wiki w tę niedzielę przyjmuje gości urodzinowych. Nie mogę w to uwierzyć. 🙈 Nazamawialam już balonów i innych pierdół z party szopu i stary ma odebrać.

A co do imienia dla drugiej naszej babeczki, to zostaje już Oliwka. Debata była długa, bo Weronika tak super pasuje do Wiki, ale jakoś nie czulismy tego imienia. Natomiast Oliwka nam obojgu się bardzo podobała, ale tak nazywa się moja pierwsza poroniona córka... Mój chciał, żeby już Wiki się tak nazywała, ale wtedy nie umiałam się na to zdecydować. Teraz trochę inaczej podchodzę już do tych poronień. Inaczej byłoby, gdybym urodziła dziecko żywe, które zmarło a inaczej jak jedyny raz kiedy użyłam tego imienia to było zdanie do urzędnika...
    Czekamy na fotki z imprezki Wikusi! To juz za tydzień 🙊 a dopiero co się kruszyna urodzila...

Oliwka to piękne imię. Będzie piękna malenka siostrzyczka 🤩

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ☕

My nadal wszyscy w domu. Zuzia jest u mamy ale też nie chodzi do szkoly do końca tyg bo jest chora. Takze o...

Matyldzia lepiej, odkąd zaczęła raczkowac to wszędzie chodzi 🙊 cudne to jest!

Kornela ma jeszcze straszny katar.
    Filip sporadycznie kaszle.

Moj maz dramat, dzisiaj dostał antybiotyk na teleporadzie.
    Ja za to prawie całkowicie straciłam głos :( dziś wzięłam wolne w pracy i jutro mam teleporade. Może też coś mi da...

Mam nadzieję, że to ostatni tydzień chorób. Serio. Mam dosc.

Dzisiaj też zostały nam już pierdół do skończenia w pokoju. Listwy przypodłogowe, listwy sufitowe, karnisz i skręcanie mebli. Takze znów pewnie cały dzień nam zejdzie.

W międzyczasie muszę pranie i obiadek zrobić. Nie mam pomyslu na dziś. Może podrzucicie coś???

Milego dnia dla wszystkich!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i Matyldzi wyszła lewa górna jedynka. Znaczy przebiła się, 🦷 także mamy 3 zabka :)

kar_oliv, Zulugula, Ewa88 , Annia, Nowastaraczka, Maminka89, Clover, asias86 lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku spóźnione życzenia urodzinowe! 🎁

LaBelle - Twoja córcia będzie moją imienniczką 😍

Dziewczyny ja tez kocham paczkomaty, tylko te kartony potem ogarnąć... 🤣 cały przedpokój zawalony.

U nas wszystko dobrze, normalnie jak rano wstaję to tęsknię za swoją córką i nie mogę doczekać się jak ją zobaczę. Karmie ją o 19, potem na śpiocha o 22 i albo po 5 rano albo po 7. W nocy jak zapłacze to mąż do niej biega, utuli ją lub poprawi wafelek, ja jej nawet nie słyszę tak śpię 😁 Młoda też wstaje na kolana i łapie się barierki łóżeczka lub mnie i tak bansuje w górę i w dół 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 11:10

Lalia, Nowastaraczka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:27

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mikołaj poszedł z nianią na spacer, a ja zamiast spać, oglądać Sex Education czy cokolwiek innego siedzę i chce mi sie płakać. 🤧

Anniu
    Czy dziś jest 1y dzień Mikiego z nianią?
    Jak będzie przychodziła, w jakich godzinach?
    Wzięliście kogoś z polecenia, jakie masz o niej zdanie?
    Czemu Ci się chce płakać? Dlatego że obca baba poszła na spacer z Twoim synem?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Możecie jeszcze raz napisac swoje wybory obrotowych fotelików?
    Pewnie podjedziemy do 8 gwiazdek też chcę się wcześniej zorientować

My mamy BRITAX DUALFIX M i-Size ;)

Chyba rozpocznie się szpital domowy. Rano Stanley miał 36,7 ale wydawał się śnięty… Poszliśmy na adaptacje, wyszedł po 40 minutach z wielkim płaczem, od razu zasnął w aucie, jak się obudził w mieszkaniu miał już 38 😭
    Na 14:30 mamy pediatrę. Mam nadzieje, ze to od zębów a nie poważniejsza infekcja bo woda z nosa leci już tydzień 🧐

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ubieracie dzieciom na taką pogodę, śpiworek już? Pochwalcie się jakie i skąd macie?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu a wy macie teraz pixel z bazą?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Jak on po porodzie będzie taki jak w brzuchu to my w ogóle nie będziemy spać 😂
    Nie widziałam zdjęcia, ale moja swirowala w brzuchu, az mi góry się robiły a lekarze na usg pytali czy mnie nie boli to co ona robi i taka sama jest po urodzeniu. Syn był spokojniejszy i po urodzeniu też byl spokojniejszy niż siostra.

Mój mąż wychodząc o 3 obudził core i do 6 nie spałyśmy. Póki co wyczyściłam pralkę i zrobiłam zakupy jak była w żłobku. Jutro ma iść na śniadanie już. Płacze tylko chwilę więc nie ma tragedii. Ja do czwartku jestem słomianą wdową. Ale już tak się nie stresuję. Trudniej było mi zostawać jak Marta była niemowlakiem.

Po południu idziemy do Biedronki odebrać pluszaka z naklejek. Syn czekał na wilka i dzisiaj dojechały właśnie :)

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Anniu
    Czy dziś jest 1y dzień Mikiego z nianią?
    Jak będzie przychodziła, w jakich godzinach?
    Wzięliście kogoś z polecenia, jakie masz o niej zdanie?
    Czemu Ci się chce płakać? Dlatego że obca baba poszła na spacer z Twoim synem?
    Tak, 1 dzień. Dzisiaj była od 8 do 13, byłyśmy razem, ale na 2 godzinny spacer z drzemką poszli sami. Na razie się adaptujemy. Będzie przychodziła tak jak jej powiemy na pewno od 7.15 do 15.45 a czasami może i dłużej jak będę miała coś do załatwienia w mieście, a np mąż też coś będzie miał. Tak, niania jest sprawdzona, od mojej koleżanki po fachu, z którą razem byłyśmy w liceum. Niania jest fajna, ciepła kobieta. Właśnie dlatego, że obca baba poszła z moim dzieckkem na spacer, chciało mi się płakać. ;) Ale Miki widze, że ładnie się adaptuje z Ciocią.

Lalia, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Co ubieracie dzieciom na taką pogodę, śpiworek już? Pochwalcie się jakie i skąd macie?
    Moi dzis poszli w bezrekawnikach, żadnego spiworka, u nas 10 stopni.

My mamy łupinę cloud z na obrotowej bazie i jeśli będzie Marcie pasować to następny będzie sirona z i-size

age.png

age.png
‹‹ 4150 4151 4152 4153 4154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ