Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylek a Ty się nie wyglupiaj tylko wracaj do nas
Nie wszystkie musimy się tu lubić ale rozumiem, że mogłaś mieć dość rad, tym bardziej, że nie prosiłas o rade a tylko odpowiadalas na pytanie co u Was.
emdar, dmg111, KarolinaMaria, Ewa88 , Suszarka, Nowastaraczka, kar_oliv, Annia lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:A jak tam nasze smoczkowe maluchy? Czy ktos juz probowal odstawic dudusia? 🤔42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka wrote:Hehe ja za to skitralam sobie awaryjną a on jak nie przyniosl nowej to nie miał, chyba podziałało bo juz dawno nie było sytuacji bez rolki 🤣
Hahahah Nowastaraczka to jest mysl!!! Zainspirowalas mnie 👍👍👍Nowastaraczka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszareczko, było już całkiem fajnie, nie dość że wypijał nawet 70ml po kolacji, to bez problemu zasypiał lulany w wózku i spał nawet do 22/23.
A potem zaczęły wychodzić zęby i szlag wszystko trafił 😑😑😑
I od dobrego tygodnia owszem Olek wypija mm, ale nie da się za ciula ululać w wózku i płacze i woła"mamma" i musi być cyc.
Z pozytywow tej sytuacji to nadal umie pić z butelki i nauczył się lulać na rękach 👍
Wyjdą mu te górne dwójki to spróbujemy na spokojnie od nowa 😉 -
Karolina, pojedyncze rzeczy po Olku, bo stwierdziłam że nawet jak będzie drugi chłopczyk to i tak będę chciała coś odświeżyć 😅
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:My team smoczek do osiemnastki 😂 Najpierw cycek, potem smoczek 🤣
Haha, ja szczerze mowiac jestem osrana z tym smoczkiem 😅 ja mialam mega dlugo (do 6rż), teraz zbieram pokłosie i strasznie sie boje ze Malwi odziedziczy moja wade zebow to jeszcze przez smoczka jej zaszkodzimy. 🙈🔸28 lat
Lalia, zęby to wszystko psują zawsze 😤 mam nadzieję że wszystko szybko wróci do normy
Meggi, mam jeszcze do Ciebie pytanie. Ty miałaś duże problemy z Oliwką jeśli chodzi o napięcie w buzi i wędzidełko. Czy neurologopeda kazała Wam odstawić butelkę? Pytam, bo moja przyjaciółka podcięła wędzidełko synkowi (w sumie to neurolog jej zwrócił uwagę, że trzeba się chyba tym zająć), i neurologopeda powiedziała że od 11 mca życia ma kategorycznie odstawić butelkę i podawać mm z bidonu 😶 jakby się czepiać tak bardzo, to przecież bidon jest tez niby zalecany tylko na wyjścia z domu, a nie do korzystania "na bieżąco" 😱 jakoś mi się to kupy nie trzyma. Nie wiem czy faktycznie takie są zalecenia czy ta babeczka się urwała z choinki, bo dla mnie to jakiś kosmos... Oczywiście smoczek też mają odstawić ale to chyba i tak łatwiejsze do wykonania niż odstawienie butelki 😬 a dziecko praktycznie od początku karmione wyłącznie mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 21:49
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
dmg111 wrote:My team smoczek do osiemnastki 😂 Najpierw cycek, potem smoczek 🤣
U nas chyba cycu do 18stki bedzie 😬Zulugula, KarolinaMaria, Wik89, dmg111, kar_oliv, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Haha, ja szczerze mowiac jestem osrana z tym smoczkiem 😅 ja mialam mega dlugo (do 6rż), teraz zbieram pokłosie i strasznie sie boje ze Malwi odziedziczy moja wade zebow to jeszcze przez smoczka jej zaszkodzimy. 🙈
Wik89, emdar, doomi03, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Polecam metodę odcinania końcówki. Dziecko samo się odstawia. Bez histerii, płaczu, proszenia o smoczek.
Juz kiedys o tym pisałyśmy. Dzis odcielam pierwszy kawalek ale w ogole nie zauwazyla 🤣 akurat mamy bibsy do wymiany wiec stwierdzilam ze co mi szkodzi sprobowac 😅🔸28 lat
Suszareczko, ja nie wiem gdzie to wyczytałam, ale było napisane, że do roku powinno się zejść z butelki 🤨 i my na początku próbowaliśmy dawać Olkowi MM z bboxa (nawet kupiłam drugiego), ale po pierwsze on wtedy nie chciał pić MM wcale, a po drugie doszliśmy do wniosku, że do roku, Olek na 200% będzie się budził na mleko w nocy, a żeby się napić z bboxa to się musi wybudzić, a my nie chcemy żeby się wybudzal 😅 a butelkę można dać mniej lub bardziej na śpiocha 🤭
Enigva, czy właśnie na ryzyko wady zgryzu chcesz odstawić Malwinke od smoczka już teraz? Bo teoretycznie od smoczka powinno się odstawić przed 2r.z. więc macie jeszcze trochę tego bezpiecznego czasu 🙂 -
To ja natomiast nie polecam metody jaką moja ciocia na mnie zastosowała: na moich oczach po prostu spaliła smoczka nad kuchenką gazową🤯😟🥺 Czujecie to? Ja to pamiętam, bo miałam koło 3,5 lat, i to musiała być dla mnie taka trauma że szkoda gadać. A teraz najlepsze: ciocia była wówczas kierowniczką przedszkola,i szczyciła się podobno tym że u niej dzieci nie mają smoczków🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Zulu, tym Wałęsą to mi zrobiłaś noc🤣😚42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙