Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, 90% dzieci się tak budzi. Maja w niczym nie odstaje pod tym względem od rówieśnikowi. Zobaczysz, za 3-4 miesiące prześpi Ci 2-4h ciągiem.
Marta zasypia sama po wybudzeniu się od miesiąca dopiero, czyli mając ponad ROK, czyli będąc 7 miesięcy starsza od Mai. 7 miesięcy różnicy, to więcej niż Maja jest w ogóle na świecie!
I nie jestes wygodna, tylko jak by to mój mąż powiedział "czepiłaś się głupoty" 😂 A konkretniej dobrałaś sobie złą literaturę. Poszukaj takiej książki, gdzie piszą, że pobudki nocne są normalne, a cień wiatru sobie darujTajka, veritaa, emdar lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:No to tak w temacie nocek. Marta całą noc na trybie czuwania. Całą noc z cyckiem w buzi I darciem w niebogłosy że nie pozwalam szczypać drugiego sutka. Mąż przyszedł polulac i po 5 minutach stwierdził, że się nie da. Matko, zanim ona się zaadaptuje w tym żłobku to ja chyba umrę ze zmęczenia.
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:O yesssu , to szczypanie w drugiego cyca to jest koszmar. Trzymanie w buzi da sie wytrzymac nawet jak zabkami cos tam smyrdnie ale jak te małe paluszki zaczynają wykrecac drugiego sutka albo szczypac to mozna oszaleć🥴🤯
-
Tajka, ja nie odebrałam Cię jako wyrodną . Tak jak kazda z nas probujesz wszystkiego zeby polepszyć sytuację 😘 my Ci tylko dalysmy tu znac ze wszystkie jesteśmy lub byłysmy w tym samym miejscu i tak po prostu jest. No i my mamuśki lubimy sobie powkręcać różne rzeczy bez powodu. I tak jak sama sobie powiedziałaś Majusia się rozwija okej to nie ma co się zamartwiać tylko zaakceptować sytuację i żeby było Wam najlepiej
jak piłka się sprawdza to ja bym pewnie kontynuuowala, a zeby przedluzyc jej sen probowalabym albo pilka raz jeszcze na szybko albo smoczek jak uzywa, moze jest jakiś trik który się sprawdzi
Lalia, ZielonaHerbata, KarolinaMaria, Clover, Tajka, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Tajka, przepraszam za ten tekst z reklam 😘
Ja absolutnie nie uważam że jesteś wyrodną matką, albo że chcesz uczyć Maję spać dla Waszej wygody albo uważasz że nie jest idealna!
Chodziło mi o to, myślę że dziewczynom też, że wiek w jakim jest Maja, nie jest wiekiem nauki zasypiania samemu. Moim zdaniem jeśli tego potrzebuje to jest to czas zasypiania przy jedzeniu, na rękach, w wózku czy nawet spania z nią w łóżku. Pisząc wczorajszy post, właśnie to miałam na myśli, że zachowanie Mai jest adekwatne jakby do jej wieku i w tym wieku potrzebuje właśnie (tych trochę czasami uciążliwych) form bliskości a nie nauki samodzielnego zasypiania 😉Tajka lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Nawet mi nie mów. A moja już nauczyła się wsadzać rękę do stanika i jeśli zasłaniam ręką drugą brodawke to krzyczy i płacze. I o ile w dzień to zniosę to w nocy już słabo. Nie dosc że boli to jeszcze irytuje
Ja własnie nie pozwalam i zakrywam drugiego albo probuje ta nachalną rączke opanowac i moja dlonia jego dlon zabawiac zeby się nie przyzwyczaił do tego szalenstwa. Juz i tak jest sutkowa masakra jak uprawia jogę przy cycku i ciagnie z tyłkiem w górze tańczac lambadę 😑🥴 -
Zulugula wrote:Ewa u nas wystarczy, że zwyczajnie nie zaśnie na piersi, może to byc za 5min
Czyli chodzi o to aby dziecko nie usnęło bezpośrednio przy jedzeniu? A już chwilę po to jest ok? Myślałam że musi minąć min pół godziny....12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Czyli chodzi o to aby dziecko nie usnęło bezpośrednio przy jedzeniu? A już chwilę po to jest ok? Myślałam że musi minąć min pół godziny....
Ewa88 , Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Witam Mamuśki,
Dawno się tu nie udzielałam 🤭.
Widzę, że tu temat nocek i karmienia.
U nas jest rutyna, że kąpiel a potem cyc,bo jak nie to robi aferę (nawet jak zjadł pół godziny wcześniej kolację). Przy cycu oczywiście zasypia, choć zdarzają się też takie wieczory, że po karmieniu ma energię i szaleje jeszcze z pół godziny. To wtedy zostawiam go na łóżku i jak chce mu się spać to kładzie główkę na mój brzuch i zasypia.
Wydaje mi się, że z miesiąca na miesiąc są coraz gorsze nocki. Wybudza się częściej i jedynie co go uśpi to cyc (próbowałam dawać wody czy ululac na rękach czy na brzuchu ale to tylko na 10 minut) . A ostatnie dni, to w nocy zaczął się jeszcze turlać i nad ranem spać z cycem w buzi, bo jak nie to w ryk 🙈. Doszłam do wniosku, że wolę więcej pospać i dać w miarę wyspać się mężowi i od razu daje cyca. Najwidoczniej tego teraz potrzebuje.
Może, że kolejne zęby mu idą🤔, bo gryzie wszystko. Ostatnio ugryzl męża do krwi 🙈taki z niego wampirek.
A poza tym Jaśko waży już 9800, więc mam co dźwigać 💪. No i wczoraj dostałam pierwszy okres🙈 o dziwo nie czuję nic, a byłam nastawiona, że może być masakra.Lalia lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Tajka, ja nie odebrałam Cię jako wyrodną . Tak jak kazda z nas probujesz wszystkiego zeby polepszyć sytuację 😘 my Ci tylko dalysmy tu znac ze wszystkie jesteśmy lub byłysmy w tym samym miejscu i tak po prostu jest. No i my mamuśki lubimy sobie powkręcać różne rzeczy bez powodu. I tak jak sama sobie powiedziałaś Majusia się rozwija okej to nie ma co się zamartwiać tylko zaakceptować sytuację i żeby było Wam najlepiej
jak piłka się sprawdza to ja bym pewnie kontynuuowala, a zeby przedluzyc jej sen probowalabym albo pilka raz jeszcze na szybko albo smoczek jak uzywa, moze jest jakiś trik który się sprawdzi
-
Tajka jesteś najlepszą mamą dla swojej Mai i rozumiem że chcesz dla niej jak najlepiej 😊 sama bym chciała żeby moja córka sama zasypiała i budziła się tylko na karmienie a nie kilkanaście pobudek nie wiadomo po co 😆😆 nawet już przymierzałam się to Twojej nauki samodzielnego zasypiania ale chyba narazie odpuszczam 🤔
Tajka lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Dziewczyny a co to jest to cień wiatru??? Czy tylko ja nie znam???? 🤔🤔😊
Ogólnie nie czytam żadnych blogów czy książek na temat macierzyństwa. Wolę poczytam forum, bo jest skarbnicą wiedzy. Tutaj wypowiada się kilkanaście mamusiek na jeden temat, które mają w tym samy lub podobnym wieku dzieci, a nie tylko jedna.
Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Emdar, ja myślę, że oni na pewno się zmawiają! 🤭😂 Łobuziaki małe.
Lalia, możliwe, że Twój Olek tak jeszcze przeżywał to zakrztuszenie. U nas też tak to wyglądało jakby Olek się bardzo czegoś bardzo wystraszył. Próbowałam go uspokoić, ale on niby na mnie patrzył, ale tak jakby mnie w ogóle nie widział. Wczoraj ogólnie miał słaby dzień, sporo płakał, pewnie kolejny ząb w drodze. Ale ta akcja w nocy to mnie przeraziła konkretnie. On nawet przy szczepieniu się tak nie drze mocno. Długo jeszcze nie mogłam zasnąć później 😔 -
Dziewczyny, przyszła mi dziś lekka, miejska spacerówka. Ostatecznie zamówiłam Espiro Art z żółtą budką. Dla mnie priorytetem była niska waga i mały rozmiar po złożeniu (że miał być niedrogi to chyba nie muszę Grażynom pisać). To będzie wózek, który będzie jeździł w bagażniku, a potem będzie u moich rodziców. Moi rodzice mieszkają na 2 piętrze, mama musi mieć coś lekkiego, żeby pójść z Matyldą do sklepu, albo na działkę 500 m od domu (nie mają opcji przechowania wózka na parterze). Lubię Baliosa, ale dużo jeżdżę z Matyldą po lekarzach i fizjo i to wkładanie i wyciąganie baliosika z bagażnika mnie dobijało. Jak będę odstawiać Matyldę do rodziców, to też nie widziałam opcji, żeby codziennie wozić tam wózek. Pytałam o tego espiro w sklepie, nie mieli go już, bo jego produkcja się kończy, ale gość polecał, mówił, że za takie pieniądze to super, miejski wózek. Znalazłam go na allegro za 540 zł, waży ok. 6 kg, składa się jedną ręką, ma sporą budkę, rozkłada się prawie na płasko, ma regulowane pasy, fajną rączkę z ekoskóry, osłonkę na nóżki w zestawie. Z minusów: sztuczny materiał siedziska, ale zamówię do niego uniwersalną wkładkę. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne! Zobaczymy jak spisze się w terenie. Wiem, że nie będzie to demon amortyzacji, ale nie na tym mi zależało. Po domu śmiga super, jest bardzo skrętny i łatwo się podbija.
Wstawiam Wam tutaj na chwilę zdjęcie z testów. Testerkę najbardziej interesował karton 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 17:53
Clover, Lalia, AgataAgatka, Zulugula, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dzięki dziewczyny, być może za bardzo odebrałam niektóre słowa. Wiem, że chcecie jak najlepiej i mi dobrze radzicie. Dobrze posłuchać "starszych", doświadczonych mamusiek 😊 być może jeszcze potrzebuję czasu, żeby patrzeć na to wszystko inaczej,odpuścić w wielu kwestiach, może za kilka miesięcy to ja będę dawała tu rady 😁 ja po prostu sobie za dużo wkręcam, za dużo czytam i się schizuje, że u nas nie jest "normalnie" i że Maja cierpi przez to, że ja nie potrafię czegoś zrobić, aby było jej lepiej. Mój mąż też mówi "odpuść".
Książka zamówiona 😊Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość