X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja też nie miałam o tym pojęcia. Dopiero dziś neurologopeda zapytała jak stoimy z ulewaniem i właśnie powiedziała jakie są zależności Ale niezbyt pamiętam jakie😁byliśmy ponad godzinę i tyle info dostaliśmy, że ciężko wszytsko zapamiętać.

Swoją drogą u nas po syropie zero ulewania lub takie ulewanie w normie. A bez syropu dosłownie wszytsko mleko zwrócone. Ale od kiedy stosujemy syrop, to w końcu przybrała na wadze 💪💪
    Jak napisałaś że byliście ponad godzinę, to stwierdziłam, że też na pewno się do niej wybierzemy, chociaż już po tym co wcześniej napisałaś też byłam zdecydowana. Lubię kiedy można na wizycie się dużo dowiedzieć i zadawać pytania, a nie jak niektórzy tylko odwalą na szybko wizytę, dawaj kasę i następny. Widzę że na Legnickiej przyjmuje, dla nas to świetny dojazd akurat :)

U nas też właśnie po syropie dolegliwości jak ręką odjął. Jeśli nie dam, to zaraz ulewa :/

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, zapytam, bo oszaleję, jak tego nie zrobię 😅

CDL w szpitalu powiedziała, że Olek ma krótkie wędzidełko i być może do podcięcia. W szpitalu byliśmy tydzień i Olka oglądało co najmniej trzech pediatrów i wszyscy stwierdzili, że nie trzeba. Nasza pediatra powiedziała, że ma krótkie ale elastyczne wędzidełko, więc jeśli nie ma problemu z karmieniem to nie ruszamy.
    Nie ma problemu z karmieniem piersią, z RD, gada jak szalony. W sumie nie zwróciłam uwagi jak buzia w ciągu dnia i podczas spania. Ale jak mu idą zęby to ślini się na potęgę.
    Myślicie, że powinnam to konsultować? 😅

Slinienie przy zębach to normalne, czym więcej śliny wtedy tym lepiej 👌

Ps. Ani pediatra ani położna nie znają się na wędzidełkach i na napięciu w buzi.

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover Suszarka ma racje, nie zadręczaj sie. Ja też sie zadreczalam ze dopiero teraz ale na logike nie mialam podstaw zeby czuc niepokój w tym temacie bo wszystko szlo dobrze. U nas do rd. A buzia otwarta az tak mnie nie niepokoiła. Kp u nas szlo bezproblemowo akurat ale dzisiaj na cieciu dowiedziałam sie ze i tak bywa. Wiele czynnikow sie skladw na to tez jak budowa piersi, brodawki.

Meggi ja podaje paracetamol w czopkach. Teraz mial dluga przerwę w czopkach ale nie budze go na sile. Spi. O 24 zrobiliśmy masaz szybko sie uspokoil po i teraz wlasnie bedziemy robic kolejny . Mial byc niby co 3h ale Babiak mowil ze jak w nocy bedzie do 5h przerwy to sie nie stanie a ja nie mam spac a zegarkiem w reku bo przez miesiac to oszalejemy. Wiec jedziemy w nocy optymalnie co 4h. Ja mysle ze moj syn tak histeryzuje bo gl trzymamy a nie z bolu. Na szczęście uspokaja sie mega szybko. Dzieki za porade co do gryzaka bo wklada maz palec.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja tam jestem za tym żeby skonsultować, tak jak wcześniej pisała chyba Karolina- lepiej wydać te 200zl i mieć spokojną głowę.
    Tym bardziej jak Meggi pisała, że ani pediatra ani CDL się nie znają.
    A taka wizyta nie jest ani męcząca ani bolesna dla maluszka więc tym bardziej:)

Ja uważam że spokój wewnętrzny matki jest najważniejszy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 07:43

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 6 października 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ja na Twoim miejscu już bym do niej zadzwoniła bo jest ciężko z terminami. Ja trochę wyblagalam 😅
    Ale też jest sezon infekcyjny i często zwalnia się coś z dnia na dzień lub w ten sam dzień.

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:31

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie w kolejce na badania. Niby Zanzi, ale krótki, bo przede mną tylko jedna osoba 😂 przedłużę sobie i jeszcze skoczę do piekarni 👍

ZielonaHerbata, Ladyo, KarolinaMaria, Zulugula, Wik89, Ewa88 , Lalia, emdar, calanthe lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022

Wysłany: 6 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu - jeszcze zawsze w takim wypadku należy skonsultować z laryngologiem :)

Zobacz na mnie - jedna neurologopeda mówiła że jest, dopiero trafiliśmy na drugą A u Meggi? Dopiero chyba 4 osoba ogarnęła temat ? Niestety ale takie objawy jak otwarta buzia i język w złej pozycji spoczynkowej, to żadna fizjologia.

Ja jestem zła bo mimo, że pierwsza babka stwierdziła że jest ok to ja głupia dopiero teraz poszłam do kogoś innego na drugą kontrolę. Mimo ze miałam wątpliwości.
    No i ważna rzecz o której byla mowa. Bardzo często jest tak że do 3m życia wedzidelko wydaje się ok. A dopiero między 3a4 można stwierdzić, że jednak nie. Moja fizjo mówiła, że takich przypadków wśród jej pacjentów była masa, że dopiero stwierdzone po 4m dlatego jak są jakieś objawy, które niepokoją to warto iść na ponowną wizytę.

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Lalia ja tam jestem za tym żeby skonsultować, tak jak wcześniej pisała chyba Karolina- lepiej wydać te 200zl i mieć spokojną głowę.
    Tym bardziej jak Meggi pisała, że ani pediatra ani CDL się nie znają.
    A taka wizyta nie jest ani męcząca ani bolesna dla maluszka więc tym bardziej:)

Ja uważam że spokój wewnętrzny matki jest najważniejszy 😁

Matka spokojna to i dziecka spokojne😉

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Zulu - jeszcze zawsze w takim wypadku należy skonsultować z laryngologiem :)

Zobacz na mnie - jedna neurologopeda mówiła że jest, dopiero trafiliśmy na drugą A u Meggi? Dopiero chyba 4 osoba ogarnęła temat ? Niestety ale takie objawy jak otwarta buzia i język w złej pozycji spoczynkowej, to żadna fizjologia.

Ja jestem zła bo mimo, że pierwsza babka stwierdziła że jest ok to ja głupia dopiero teraz poszłam do kogoś innego na drugą kontrolę. Mimo ze miałam wątpliwości.
    No i ważna rzecz o której byla mowa. Bardzo często jest tak że do 3m życia wedzidelko wydaje się ok. A dopiero między 3a4 można stwierdzić, że jednak nie. Moja fizjo mówiła, że takich przypadków wśród jej pacjentów była masa, że dopiero stwierdzone po 4m dlatego jak są jakieś objawy, które niepokoją to warto iść na ponowną wizytę.

Jedna neurlogopeda u której byłam nawet nie umiała sprawdzić czy zrost się zrobił po pierwszym cięciu, a jak powiedziałam że szukam kogoś kto dziecku w końcu pomoże to usłyszałam żebym poszła do psychologa i dostałam od niej wizytówkę do jej koleżanki z gabinetu obok 🥴 ja bym mogła książkę o tym napisać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 08:47

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:31

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja tez się z Tomkiem wybieram ale terminy to miazga 😕 tez uwierzyłam wszystkim pediatrom, że wszystko ok. Buzia w nocy czesto otwarta, czasem język na dole czasem na gorze. W dzień język wypchniety. Jak mial 2msc i były ryki przy kp to byliśmy u jakiegos fachury od wedzidelek i stwierdził że wszystko jest ok. Rd idzie super, cos tam gaworzy ale on raczej z tych poznomównych będzie. Pytalam fizjo o obniżone napięcie w buzi i niby stwierdziła że jest ok.. u nas słaby brzuch wiec to tez powiazane. Może u nas to nie kwestia wedzidelka akurat. Wydaje nam się tez, że język ma wypchniety więcej podczas ząbkowania.
    Wczoraj byly takie placzki w ciągu dnia, widać, że zaraz Górna prawa jedynka się przebije i 3 zęby w kolejce. Na noc wjechal nurofen. Nocka spoko na szczęście ale od rana już zle samopoczucie ma 😞

Zulu pamiętam, że pisałaś że Tomcio miał biały język i myłaś go, bo sama o tym języku pisałam bo u Oliwki był też. A dlaczego? Bo jak dziecko nie odkłada języka na gorne podniebienie w fazie spoczynku (czyli jak nie mówili ani nie je) to wtedy sobie sam czyści. Wtedy już to był znak, a mi pediatra wmówił że to mleko mm zostawia nalot.
    Dopiero ta 4 neurlogopeda dała mi taka dużą ankietę to zaznaczenia co U nas występuje i byłam w szoku, że tak dużo rzeczy się pokrywa o których myślałam że to norma😔

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 6 października 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Zulu pamiętam, że pisałaś że Tomcio miał biały język i myłaś go, bo sama o tym języku pisałam bo u Oliwki był też. A dlaczego? Bo jak dziecko nie odkłada języka na gorne podniebienie w fazie spoczynku (czyli jak nie mówili ani nie je) to wtedy sobie sam czyści. Wtedy już to był znak, a mi pediatra wmówił że to mleko mm zostawia nalot.
    Dopiero ta 4 neurlogopeda dała mi taka dużą ankietę to zaznaczenia co U nas występuje i byłam w szoku, że tak dużo rzeczy się pokrywa o których myślałam że to norma😔
    Meggi u nas było to samo 😁dopiero wczoraj u neurologopedy się o tym dowiedziałam, wszytsko identycznie jak piszesz;)

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 6 października 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Herbatko to byl właśnie laryngolog:)
    A to spoko ;) chociaż u nas laryngolog ocenił wrdzidelko jako prawidłowe 😅
    No ale chociaż sprawdził inne rzeczy jak język, migdałki, krtan.

klz9df9hix7ly771.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, brak słów 🤦‍♀️

Lalia, ja bym dla świętego spokoju to sprawdziła. Jeśli już trzeba ciąć, to lepiej teraz niż za parę lat, gdy dziecko jest świadome i ciężko zmusić je do otwarcia buzi. A jeśli już się zdecydujesz, to polecam to o czym pisała Meggi, tj. napisz do tej dr Machoś z Zabrza na fb albo insta, żeby poleciła Ci neurologopedę w Twojej okolicy. Ona prowadzi listę dobrych logo niemowlęcych, ale nie potrafię teraz tego znaleźć ;/ Myślę, że okaże się, że u Olka wszystko jest ok ;)

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A to spoko ;) chociaż u nas laryngolog ocenił wrdzidelko jako prawidłowe 😅
    No ale chociaż sprawdził inne rzeczy jak język, migdałki, krtan.

U laryngolog najlepsza w mieście... Powiedziała że buzia taka jest bo dziecko jets w pozycji pół siedzącej 😅 to mistrz już 🙉

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Clover Suszarka ma racje, nie zadręczaj sie. Ja też sie zadreczalam ze dopiero teraz ale na logike nie mialam podstaw zeby czuc niepokój w tym temacie bo wszystko szlo dobrze. U nas do rd. A buzia otwarta az tak mnie nie niepokoiła. Kp u nas szlo bezproblemowo akurat ale dzisiaj na cieciu dowiedziałam sie ze i tak bywa. Wiele czynnikow sie skladw na to tez jak budowa piersi, brodawki.

Meggi ja podaje paracetamol w czopkach. Teraz mial dluga przerwę w czopkach ale nie budze go na sile. Spi. O 24 zrobiliśmy masaz szybko sie uspokoil po i teraz wlasnie bedziemy robic kolejny . Mial byc niby co 3h ale Babiak mowil ze jak w nocy bedzie do 5h przerwy to sie nie stanie a ja nie mam spac a zegarkiem w reku bo przez miesiac to oszalejemy. Wiec jedziemy w nocy optymalnie co 4h. Ja mysle ze moj syn tak histeryzuje bo gl trzymamy a nie z bolu. Na szczęście uspokaja sie mega szybko. Dzieki za porade co do gryzaka bo wklada maz palec.

https://www.arante.pl/gryzak-chewy-tube-czerwony.html?gclid=CjwKCAjwkvWKBhB4EiwA-GHjFl0Cy0xRVJBW-iV-WFiWvJhBnwjRV8hUrHOZZoVpPB1HKrmLA03vnRoCKlsQAvD_BwE

To ten gryzak.
    Palce będą całe i dziecku dziąseł i stawu się nie uszkodzi. Palec jest twardszy mimo wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 09:22

veritaa lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Zaraz zamowie.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 Ali idą zęby więc nie mam nawet kiedy do Was napisać, ale podczytuje już regularnie 😊 narazie na stanie dolne jedyneczki, teraz nam idą górne jedynki i dwójki, ale widzę że przebijają się dwójki. Ala walczyła z katarem bite 2 miesiące, ale to na zęby, bo gdy zaczęły się te 2 przebijać to katar znikł z dnia na dzień 🙃 chociaż taki plus, że nie walczymy już z inhalacjami i odciąganiem nosa, bo był dramat

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Herbatko, jak to mówią: intuicja matki nigdy nie zawodzi...

Meggi, gdzie wy podcinaliscie wędzidełko? Nie mów, że przyjeżdżałaś do Gliwic do Szczotki? Ja podcinałam w Opolu, bo do Szczotki terminy były ekstremalne. Panie z Guguhopla też polecały Opole.

Verita, wy już po? Jak było?

A u kogo w Opolu?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
‹‹ 4230 4231 4232 4233 4234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ