Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaciorka wrote:Tak dokładnie zabieg mezoterapii mikroiglowej Toto samo co dermapen. Sam dermapen to tak naprawdę urządzenie do zabiegu mezoterapii mikroiglowej
Ooo dzięki 😊 dziewczyny pisały że robią dermapen a ja że mezoterapię mikroiglowa 😊 a to jest to samo 😆😆Agaciorka lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:A u kogo w Opolu?
Dr Popiołek, lekarka starej daty, ale jest dobra. Polecała mi ją logopeda i moja przyjaciółka, która jest pediatrą (była tam też ze swoim dzieckiem). Ona ma szybkie terminy i jest tania.Ewa88 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
ZielonaHerbata wrote:Kurczę jestem przerażona tym wedzidelkiem.
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak to możliwe, że mimo wedziedelka do podciecia udaje mi się karmić bez problemu? Bez żadnego bolu itp.
Nam tez sie udalo kp. A tez typ 4. I mimo wszystko po podcieciu czulam roznice w ssaniu, mimo ze nie bolalo wczesniej🔸28 lat
Jak tak teraz patrzę, to nawet tu na forum było sporo cięć. -
Dziewczyny, ale otwarta buzia nie zawsze jest spowodowana za krótkim wedzidelkiem. Jesli logopeda zaleci ćwiczenia ale uzna, że wędzidełko jest ok to istnieje nawet całkiem spore prawdopodobieństwo że ma rację. Są różne powody. I jeśli bedziecie chodzić do 5 specjalistów to na pewno w końcu traficie na takiego, który uzna że to wędzidełko trzeba podciąć, bo wiemy tu wszyscy doskonale, że są tacy, którzy co drugie dziecko wysyłają do podcięcia o ile tylko. Oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać, ale jesli 5 specjalistów mówi że wszystko ok a 6-ty, że nie i przy tym na 5 możliwych symptomów wskazujących na problem z wedzidelkiem dziecko ma tylko jeden albo dwa, to ja bym się zastanowiła jednak czy darzyć wiekszym zaufaniem tego jednego a nie pozostałych 5.
A tymczasem melduje, że sen jest dla slabych. Spałam 4h, zrobiłam zakupy, wysiedzialam się godzinę na poczcie i ratuje się drugą kawą.Zulugula, calanthe, veritaa, Ewa88 , Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Dziewczyny, ale otwarta buzia nie zawsze jest spowodowana za krótkim wedzidelkiem. Jesli logopeda zaleci ćwiczenia ale uzna, że wędzidełko jest ok to istnieje nawet całkiem spore prawdopodobieństwo że ma rację. Są różne powody. I jeśli bedziecie chodzić do 5 specjalistów to na pewno w końcu traficie na takiego, który uzna że to wędzidełko trzeba podciąć, bo wiemy tu wszyscy doskonale, że są tacy, którzy co drugie dziecko wysyłają do podcięcia o ile tylko. Oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać, ale jesli 5 specjalistów mówi że wszystko ok a 6-ty, że nie i przy tym na 5 możliwych symptomów wskazujących na problem z wedzidelkiem dziecko ma tylko jeden albo dwa, to ja bym się zastanowiła jednak czy darzyć wiekszym zaufaniem tego jednego a nie pozostałych 5.
A tymczasem melduje, że sen jest dla slabych. Spałam 4h, zrobiłam zakupy, wysiedzialam się godzinę na poczcie i ratuje się drugą kawą.
-
ZielonaHerbata wrote:Oo Engi ja nie wiedziałam, że Wy też mieliście podcinane. Chyba coś mi umknęło.
Nie zroslo się u Was i jak szły Wam masaże ?
Jak tak teraz patrzę, to nawet tu na forum było sporo cięć.
Masaze robilysmy jakies 2msc zanim sie wszystko naprostowalo. Tez wiele drobnych spraw ignorowałem ze „tak ma”. Bialy nalot na języku, krztuszenie sie przy jedzeniu, jezyk w mocnym snie byl u gory ale nie w calosci, boki opadały. Do tego zasypianie po kilku minutach ssania, slabe przybieranie na poczatku, bąble na sutkach (myslalam ze to dlatego ze ta sutka byla plaska i musiala ja sobie wyciagnac).
Podciecie poszlo bezproblemowo. Nam ta babeczka co podcinała doradzila zeby robic masaze z zelem dentinox na zabkowanie.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Ounai, sorry, ale trudno nie chodzić po kilku specjalistach, jak trafiasz tak jak Meggi, że babka nawet nie potrafi ocenić zrostu... Ja ufałam lekarce ze szpitala i CDL (bardzo polecanej) i co? 4 miesiące męki z kp, słabe przyrosty, biały nalot na języku 'bo tak już ma', spanie z otwartą buzią itd. Dopiero ok 3 mż neurolog zwrócił uwagę na pozycję języka, poszliśmy do neurologopedy i ona też od razu nie wysyłała pod nóż. Dała masaże na miesiąc, po miesiącu przyszliśmy i szczerze z nami pogadała, że ona mimo, że to 'tylko' typ 2, to by podcięła. Po podcięciu inne dziecko, skończył się nalot, skończyło się wiszenie na piersi (wcześniej sobie wmawiałam, że wisi, bo podkręca sobie laktację, tak to jest jak się naczytasz Hafiji), inna mimika twarzy, domknięta buzia. Ja patrząc na zdjęcia jestem w stanie ocenić, czy było robione przed czy po zabiegu. Prawda jest taka, że nie podcinając wędzidełka nie przekona się, czy to pomoże. Dopiero po zabiegu jest albo efekt WOW, albo bez zmian.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 11:27
ZielonaHerbata, Lalia, Clover, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
U nas zmiany sa spektakularne. W koncu widze ze cos go ograniczało z jedzeniem a nie byl to moj wymysl. Zupelnir inna praca języka. O mimice, domknięciu ust nie wspomnę. Mam jedzące pieknie dziecko od wczoraj... Doslownie.
Szczerze zanim zdecydowalismy sie podciac duzoooo czytalam jak pewnie kazda z nas.
Bardzo malo opinii bylo niezadowolonych z zabiegu. Zdecydowana wiekszosc mam jest zadowolonych, widzaca efekty w zasadzie od razu. Oczywiscie teraz trzeba efekt utrzymac. Nie jest to latwe ale warto. Tak mysle.
ZielonaHerbata, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Kiedys wedzidelka byly podcinane rutynowo kazdemu dziecku.
Wszystko co niepokoi warto skonsultowac. A ze sa lekarze i „lekarze”… 🙄 prawda jest taka ze jak sama sie nie zorientujesz w temacie to sie odbijasz od drzwi do drzwi i slyszysz „taka uroda”🤷🏻♂️KarolinaMaria, ZielonaHerbata, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Dziewczyny napewno trzeba patrzeć "trzeźwo" na sprawy z wędzidelkiem itp. zresztą tak jak na inne rzeczy...
Jak ze wszystkim, co lekarz to inna opinia a temat wędzidełka jest ostatnio bardzo popularny. Wiadomo, że jeśli są przesłanki to trzeba to zrobić tylko właśnie komu zaufać, jeśli mamy kilka opinii?
Ja pisałam, że nie wyobrażam sobie tego zabiegu bez znieczulenia, bo byłam ostatnio z córką na wymazie z nosa i gardła (ze względu na ciągnący się katar) i z wielkim trudem udało się to pobrać... A trzymały ją 2 osoby, a i tak się wyrywała na wszystkie strony 😌 każde takie wydarzenie to jest dla dziecka ogromny stres, dlatego nie wyobrażam sobie żeby jej coś podcinać, gdzie jest potrzebna precyzja...
Napewno lepiej to zrobić dziecku, które ma kilka tygodni niż kilka miesięcy i jest już bardziej kumate. Sama teraz żałuję, że uwierzyłam lekarzom w szpitalu że wędzidełko jest ok i nie poszłam wcześniej tego skontrolować to specjalisty 😌
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
ZielonaHerbata wrote:Ounai to w takim razie jaki jeszcze moze byc powod otwartej buzi podczs snu oprócz wedziedelka, onm lub problemów laryngologicznych?
Te 3 powody co wypisałaś. Ale czasami może być to tylko onm i wtedy wystarcza ćwiczenia np.przez 2 miesiące i nie trzeba ciąć wędzidełka, ale to już określa neurologopeda. My ćwiczyliśmy żeby uniknąć 2 cięcia, ale po 2 miesiącach zero poprawy bo zrost i wędzidełko tworzyło napięcie w żuchwie przez co reszta nadal była obniżonaOunai lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ja uważam że czasami warto powiedzieć "sprawdzam". Przypominam, że chodziłam do najbardziej polecanego ginekologa w regionie. Pieją nad nim z zachwytu laski z połowy województwa (czy to kwestia tego że jest miły, przystojny, czy faktycznie dobry z niego lekarz to inna sprawa). A skończyło się jak się skończyło. Wiele razy mnie coś niepokoiło - wyniki z krwi, dziwny zapis ktg, brak wizyt pod koniec, brak zastrzyku z immunoglobuliny, brak reakcji na wysokie ciśnienie, na silne obrzęki...ale przecież to jest lekarz, a ja nie mam nic wspólnego z medycyną. On się nie może mylić skoro jest taki poelcany... Teraz chodzę do ordynator oddziału, a i tak czuję strach. Zasada ograniczonego zaufania zostanie ze mną na zawsze.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Enigvaa wrote:Kiedys wedzidelka byly podcinane rutynowo kazdemu dziecku.
Wszystko co niepokoi warto skonsultowac. A ze sa lekarze i „lekarze”… 🙄 prawda jest taka ze jak sama sie nie zorientujesz w temacie to sie odbijasz od drzwi do drzwi i slyszysz „taka uroda”🤷🏻♂️
W stanch nadal tak robiąO ❤️
Z ❤️