Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Właśnie to mi się podoba w tej grupie, że można sobie ponarzekać na mdłości i inne dolegliwości i żadna nie ocenia, nie rzuca tekstów 'przecież do dla dziecka, nie narzekaj'. Wiadomo, że wszystkie to przetrwamy, że za parę miesięcy zapomnimy i będziemy się cieszyć macierzyństwem, ale warto się wygadać.
Dziś rano gadałam z mamą przez tel i trochę ponarzekałam na swój stan, to już mnie zrugała, że to nic takiego, że wiele kobiet to przetrwało, ble, ble, ble. Tak jakby moje narzekania były równoznaczne z tym, że chce się wycofać ;( spoko, że wiele kobiet to przetrwało, ale raczej mnie to nie pociesza w momencie, gdy muszę otwierać lodówkę na wdechu i przeszkadza mi zapach płynu do prania...
Dzięki, że jesteście!
W końcu kto Cię zrozumie tak dobrze jak nie inne zarzygańce 😁😁😁
Wiem co przechodzisz, bo mimo że cieszę się z ciąży z calego serca i jestem szczesliwa ze mam moje wymarzone, wyczekane dziecko w koncu pod sercem to też leżałam jak zdechlak i modliłam sie o koniec tych mdłości i wymiotów. Jak się człowiek źle czuje to nic dziwnego że sobie ponarzekai uważam że nie ma w tym nic złego. Dziewczyny też wcześniej naczytaly moich jęków i steków jak bylam nie do życia 😂
Razem wszystko przetrwamy dziewczyny 😘Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Doomi najważniejsze, że dzidzia rośnie. Na kolejnej wizycie na pewno się dowiesz kto tam mieszka u Ciebie🙂
Motylki, ale jak boczkiem? Mój ostatnio zwisał głowa w dół. Ale pewnie to nie jest jego ustalona pozycja, bo czuję często jak się wierci🤗
casteam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Doomi
super że dzidzia rośnie , że zdrowa, to najważniejsze!
Co do płci ta ja w 1 ciąży dopiero na połówkowym się dowiedzialam kogo mam w brzuszku, a sprzęt był super, tylko córcia nie współpracowała.
Wolalabyś córę czy syna?
No to wychodzi że ze mną też tak teraz będzie xD bo kolejna wizytę mam umowiona na 19 tydzień i kolejne usg 20 tydzień, więc też się dowiem dopiero na półmetku.
A co do płci to co Bóg da to będę kochać, chociaż marzyła mi się zawsze jako pierwsza córa, a kolejne już totalnie obojętnie. Ale co by nie było będę szczęśliwaważne żeby się ładnie i zdrowo chowało
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lena07 wrote:
Piękne maleństwo widzę, że to jak u mojej dzidzi jest też dziubek 😅
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
doomi03 wrote:Noo strasznie wstydliwy xD wyjdzie na to, że się najpóźniej dowiem ze wszystkich 😂 no trudno, jak moje dziecko chce testować moją cierpliwość to niech mu będzie 😛 do porodu wytrenuję taki poziom cierpliwości i spokoju ze będę jak zen czy budda xD
Zjadłam 40 minut przed wizytą kawalek ciasta i na śniadanie tez zjadłam płatki z mlekiem na slodko. Nastepnym razem biorę ze sobą batonika i zjem przed gabinetem (chociaz nie wiem czy na moje dziecię to w ogóle podziała bo dla niego słodkie to chleb powszedni bo ciągle się czegoś słodkiego dopomina xD). Pod koniec czerwca będę miała dwa razy usg w tym jedno dokładniejsze, na lepszym sprzęcie to w końcu będzie musiało rozkraczyć te male nóżkinie ma przebacz 😂
To się je słodkie przed samym wejściem, bo zanim wejdziesz, pogadasz, rozbierzesz się, położysz to mija z 10 minut i akurat wtedy cukierek/czekolada powinna zadziałać na maluchadmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Ej w ogóle Wasze dzieci leżą boczkiem, tak standardowo. A mój ancymon był pionowo i przodem do mnie... To tak ma być? 🤔
Hmm to chyba zależy od ujęcia, bo jak mialam badania to widziałam z różnej perspektywy maleństwo też przodem a jak mierzyła główkę to.wogole od góry ujecia niewiem jak ona to robi czy to maluch się kręci ale chyba lekarz bo ona kręciła usg , miałam dopochwowe jeszcze. A zdjęcie dała mi z takiego ujęcia i właśnie główki od gory .SzalonaOna lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Stokrotko
piękny maluszek! Życzę Ci żebyś za 2tyg dowiedziała się kto w brzuchu mieszkaStokrotka027 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
casteam wrote:Pamiętacie jak pisałam że mnie głowa boli i zdycham. No to bole przeszly
żadnych mdlosci ani nic. Normalnie czuje się bosko
))
Super! W końcu
A jak sytuacja w domu?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
KarolinaMaria wrote:Ja podobnie, a od jakiegoś czasu w ogóle nie mam ochoty. Robię sobie jedną co 2 dni, bo pomaga mi na 🚽. Na szczęście mnie po niej nie mdli. Mój niemąż się śmieje, że czas sprzedać ekspres
Zapytałam męża czy ma coś przeciwko grillowanemu mięsu z kasza, bo niestety widać 28tc za rogiem i zaczynaja mi cukry skakać. Ale mówi, że spoko. W sumie może coś schudnie przy okazjiKarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:To się je słodkie przed samym wejściem, bo zanim wejdziesz, pogadasz, rozbierzesz się, położysz to mija z 10 minut i akurat wtedy cukierek/czekolada powinna zadziałać na malucha
Następnym razem je potraktuje czekolada przed samym wejściemkic83, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:Dziewczyny, ale z kawą to dobry temat. Wcześniej piłam litrami. Od początku ciąży mnie tak odrzuciło, że dopiero chyba z dobry tydzień pije jedna kawę dla smaku. Także jest coś na rzeczy
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ej w ogóle Wasze dzieci leżą boczkiem, tak standardowo. A mój ancymon był pionowo i przodem do mnie... To tak ma być? 🤔
Dziewczyny, gratuluję wizyt. Domi, mnie się wydaje że u Ciebie dziewczynka będzie. Bo to one takie wsrtdnisie. Chłopcy to chętnie się rozkraczaja. Po porodzie z resztą też 😂SzalonaOna, Anet.kaa, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość