X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaj doomi szkoda😁 faktycznie moze wstydliwa dziewczynka 😅 matko mnie ze stresu brzuch boli i ne mogę nic zjeść 🤣 ale chyba ciumknę czekoladę przed😁

My mamy wesela sierpień, wrzesień i 2 w październiku chociaz to ostatnie jest pod sam koniec października A ja mam termin na 6 listopada 😅 żebym tam nie urodziła na parkiecie😂

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Czyli nie ma co się łudzić, że to za chwilę minie 😔 u mnie dramatu nie ma, ale wkurza mnie to, że muszę ciągle kombinować co zjeść. Tak jak, któraś z Was tutaj napisała, nie wiem czy da się dbać o dobrą dietę w I trymestrze ;P ja już nie myślę, co zdrowe a co nie, tylko co mi podchodzi.
    No niestety, z jedzeniem jest najgorzej. A jak długo się nie je, to jest jeszcze gorzej... I tak źle i tak niedobrze. Jeśli chodzi o mdłości mówi się że kumulacja to 9-10 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Wejdź na stronę suwaczki.com

Tam sobie wybierasz i kopiujesz do niego link, na forum, wklejasz w ustawieniach jako podpis na forum :)
    A da się ręcznie jakoś ustawić tydzień, bo z usg mi prawie tydzień starszy dzieciaczek wychodzi niż z OM

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    A da się ręcznie jakoś ustawić tydzień, bo z usg mi prawie tydzień starszy dzieciaczek wychodzi niż z OM
    Kombinuj z datą OM żeby Ci się zgadzało :)

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Anetka, fakt, detektor to cudo. Nie słucham codziennie serduszka, ale jak mnie najdzie ochota, to czemu nie :) jestem dzięki temu baaaaardzo spokojna od wizyty do wizyty:)
    Dokładnie ja tak samo, raz na 2- 3 dni kontaktuje się z maleństwem. Nie mam problemów z szukaniem więc nie jest to dla mnie jakiś stres.
    Plusem jest też to że mam łożysko na przedniej ścianie więc ruchy też mogę czuć nie aż tak mocno, więc przyda się na dłużej :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, kawa to moje największe marzenie teraz :D haha
    zrobiłam sobie w poniedziałek, ale miałam takie mdłości, że nawet łyka nie wypiłam i całą wylałam :(

Ale dzisiaj jest trochę postęp, bo pokroiłam sobie truskawki, kiwi i jabłko i zjadłam :D pierwsza porcja owoców od chyba 3 tygodni :D

Moja kuzynka mi pisała, że jak jej w końcu przeszły mdłości z powodu pierwszego trymestru, to znowu tak ją dzidziuś uciskał i kopał, że od tego miała mdłości do samego porodu.. dopiero dzień po porodzie jak się obudziła to mówiła, że to najpiękniejsze uczucie kiedy wstajesz i nie jest Ci niedobrze :D

Karolina, ja to nawet się nie zastanawiam, czy "wypada" mi tutaj coś napisać, czy nie, tylko piszę :D

Wiadomo, że dla każdej z nas ta ciąża, to najpiękniejsza chwila jaką możemy przezywać teraz, że żadna z nas by tego nie oddała, a nawet byłaby wstanie znieść jeszcze więcej przykrych objawów dla dobra bobo!
    Tak samo jak każda z nas najbardziej pragnie żeby jej okruszek był zdrowy!
    Ale to nie znaczy że nie mamy sobie prawa ponarzekać, jak nam źle, trudno chodzić z uśmiechem na twarzy i miską pod pachą! Tak samo mamy prawo mieć jakieś wyobrażenia co do płci ;)

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Jakie cudne maleństwo ;) strasznie szkoda że nie można przyjść z mężem. Może można przynajmniej nagrać na telefon. Jak się na to lekarze zapatrują ?

Ja nagralam telefonem ale nie całe badanie tylko tak z minute, akurat trafilam jak chyba-siurka pokazał 😀 mój gin spoko, powiedzial "jasne", myślę, ze każdy lekarz pozwoli tym bardziej teraz jak nie może być mąż

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    No niestety, z jedzeniem jest najgorzej. A jak długo się nie je, to jest jeszcze gorzej... I tak źle i tak niedobrze. Jeśli chodzi o mdłości mówi się że kumulacja to 9-10 tydzień

Edyta! <3 czyli najgorsze już prawie za mną?! :D

Edyciak lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jaki fajny Bąbel !👶

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czytałam, że 9 tydzień to kumulacja, życzę Ci Lalia, żeby to się u Ciebie spełniło!

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem będziemy jęczeć na nieprzespane noce. I to tez nie znaczy że dziecka się nie kocha.

Jakbym miała miesiąc czy dwa do tego wesela to może bym rozważyła, ale ono jest za 3 tygodnie. Szkoda mi się nie spotkac z rodziną ale nie ma co ryzykować. Naprawdę nie mam pojęcia co za ludzie tam będą a tu do porodu już niedługo.

Dzisiaj się dowiedziałam że 2 koleżanki ze studiów są w ciąży. Jedna w 24tc a druga w 16tc :D

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, ta kawa była jak jakaś Ambrozja + Mleczko. Ale wcześniej nawet nie mogłam myśleć o kawie bo mnie muliło.
    I ja potwierdzam że.9-11 tydzień był najgorszy A od 12 już mnie puszczało, a wczoraj to był jakiś przełomowy dzień, i pod względem mdłości i energii - co tam że dziś mam ochotę tylko leżeć.

Aaaa dziewczyny i moje libido.... Matko... co ja bym z mężem chciała robić. Codziennie śnie o seksie, i ciągle z kimś innym.... jak lekarz nie odblokuje w poniedziałek współżycia to skonam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 13:52

Lalia, Annia, kic83, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale z kawą to dobry temat. Wcześniej piłam litrami. Od początku ciąży mnie tak odrzuciło, że dopiero chyba z dobry tydzień pije jedna kawę dla smaku. Także jest coś na rzeczy :)

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, ale z kawą to dobry temat. Wcześniej piłam litrami. Od początku ciąży mnie tak odrzuciło, że dopiero chyba z dobry tydzień pije jedna kawę dla smaku. Także jest coś na rzeczy :)

Ja podobnie, a od jakiegoś czasu w ogóle nie mam ochoty. Robię sobie jedną co 2 dni, bo pomaga mi na 🚽. Na szczęście mnie po niej nie mdli. Mój niemąż się śmieje, że czas sprzedać ekspres ;D

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Super :) czyżby mała wstydnisia - dziewczynka? :)

Kiedy kolejna wizyta?

Kolejne wizyty wstępnie na 25.06 i 30.06

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi
    super że dzidzia rośnie , że zdrowa, to najważniejsze!

Co do płci ta ja w 1 ciąży dopiero na połówkowym się dowiedzialam kogo mam w brzuszku, a sprzęt był super, tylko córcia nie współpracowała.
    Wolalabyś córę czy syna?

doomi03 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena07 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie, wychodzi 10+0 czyli wszystko się zgadza 😍
    Maluszek ma 3 cm długości i tak pięknie ruszał rączkami i nóżkami ❤️ Straszna szkoda, ze mąż nie mógł tego zobaczyć 😭

Za 2 tygodnie prenatalne, Motylku możesz zmienić na 12.06 ✊🏼🤓

d80f870ff6e7.jpg

Lena!
    piękny maluszek! Może następnym razem nagraj mężowi na telefon? :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej w ogóle Wasze dzieci leżą boczkiem, tak standardowo. A mój ancymon był pionowo i przodem do mnie... To tak ma być? 🤔

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Domi ale Ci się wstydliwy egzemplarz trafił:D A zjadłaś przed coś słodkiego?

Czekamy na relację z wizyt dziewczyny, uwielbiam oglądać te cudne zdjęcia USG ❤

Ja już nie mogę się doczekać swojej poniedziałkowej, a jeszcze bardziej środowej genetycznej wizyty. Mój maluszek już jest coraz wyżej i łatwiej go/ją złapać detektorem.

Motylku ekstra, że napisałaś nam wtedy o tym detektorze, uważam że to rewelacyjny wynalazek, który daje mi ogrom spokoju ❤❤❤

Od wczoraj boli mnie mocno biodro, już sama nie wiem jaką pozycję mam przyjmować aby nie bolało, promieniuje po calym boku. Macie na to jakieś sposoby? Ćwiczenia?
    Gdyby nie biodro czuje już 2 trymestr, mdłości mijają, wczoraj i dziś wypiłam wreszcie kawę ❤❤❤

Noo strasznie wstydliwy xD wyjdzie na to, że się najpóźniej dowiem ze wszystkich 😂 no trudno, jak moje dziecko chce testować moją cierpliwość to niech mu będzie 😛 do porodu wytrenuję taki poziom cierpliwości i spokoju ze będę jak zen czy budda xD
    Zjadłam 40 minut przed wizytą kawalek ciasta i na śniadanie tez zjadłam płatki z mlekiem na slodko. Nastepnym razem biorę ze sobą batonika i zjem przed gabinetem (chociaz nie wiem czy na moje dziecię to w ogóle podziała bo dla niego słodkie to chleb powszedni bo ciągle się czegoś słodkiego dopomina xD). Pod koniec czerwca będę miała dwa razy usg w tym jedno dokładniejsze, na lepszym sprzęcie to w końcu będzie musiało rozkraczyć te male nóżki :) nie ma przebacz 😂

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Noo strasznie wstydliwy xD wyjdzie na to, że się najpóźniej dowiem ze wszystkich 😂 no trudno, jak moje dziecko chce testować moją cierpliwość to niech mu będzie 😛 do porodu wytrenuję taki poziom cierpliwości i spokoju ze będę jak zen czy budda xD
    Zjadłam 40 minut przed wizytą kawalek ciasta i na śniadanie tez zjadłam płatki z mlekiem na slodko. Nastepnym razem biorę ze sobą batonika i zjem przed gabinetem (chociaz nie wiem czy na moje dziecię to w ogóle podziała bo dla niego słodkie to chleb powszedni bo ciągle się czegoś słodkiego dopomina xD). Pod koniec czerwca będę miała dwa razy usg w tym jedno dokładniejsze, na lepszym sprzęcie to w końcu będzie musiało rozkraczyć te male nóżki :) nie ma przebacz 😂
    A to już połówkowe będziesz miała?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ