Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Stokrotka, przepraszam, ale patrzę na Twój suwaczek, że dzisiaj masz 12 tydzień, a prenatalne masz dopiero 9 czerwca?? 🤔
Suwaczek jest ustawiony z datą OM , a dzidziuś jest o 3 dni młodszy i 9 wychodzi 13+2 ☺ Dziś mam 11 + 4
Pytałam dziś lekarza i mówił że wporzadku z datą na prenatalne że do 14 tyg jest czas a dzisiejsze usg wyszło dobrze więc pasuje termin. Specjalnie tak zostawiłam, bo większa szansa, że dowiem się płci 😍Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
A więc wkoncu i ja mogę się pochwalić pierwszym, normalnym zdjęciem mojego malego cudu 🥰🥰
Usg wyszło dobrze, dzidzia bardzo urosła i jak pływa tam sobie fajnie ,nie moglam nacieszyć wzroku tak ruszyła tymi rączkami i nóżkami słodko ☺
Za 1.5 tyg prenatalne więc może dowiem się kto tam tak w brzuszku wariuje.
W Niemczech inaczej podchodzą do sprawy prenatalnych badań, jeżeli usg wychodzi dobrze w 12 tyg i w rodzinie nie ma nikogo z ryzykiem czy też by chorego na te różne podzespoły i ma się już zdrowe dzieci to nie ma wskazań do takich badań, robi się je poprostu dla siebie z własnej woli . Lekarz kazał mi zrobić poprostu prenatalne usg jak już chce, a krew wrazie co dopiero jakby coś w usg było źle z sercem czy przeziernoscia czy kością nosowa ( wtedy będą mogli dokładniej obliczyć ryzyko) ,bo tak mówi ,że zbędne jeżeli usg wyjdzie dobrze to nie ma poco robić pappy w moim przypadku . A więc teraz tylko czekać, a jestem taka mega szczęśliwa teraz!! 🥰 Te czekanie dobija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 11:08
Ounai, KarolinaMaria, dmg111, Zulugula, kar_oliv, Annia, SzalonaOna, Wik89, doomi03, Lalia, Fragaria, Anet.kaa, Sylwucha, kkasia, Koteczka82 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Doomi
KKasia
kciuki za wizyty!kkasia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyOunai wrote:Dziewczyny, dokładnie 1 dnia 30 tc będę mieć wesele w rodzinie. Do końca miesiąca muszę potwierdzić obecność. Poszlybyscie? Miało być w kwietniu, cieszyłam się jak wariatka ale przez koronę musieli przenieść. Mam mieszane uczucia. Nie chce mi się a z drugiej strony mi żal.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KarolinaMaria wrote:Lalia mam do Ciebie pytanie, kiedy u Ciebie pojawiły się pierwsze nudności? Który to był tydzień? Ja do zeszłego tygodnia czułam się super, a teraz jest coraz gorzej. Nie wymiotuję, ale czuję dyskomfort. A co najlepsze jutro wracam do pracy po dłuuuuugiej labie na zdalnej
Karolina, jak byłam na wizycie 5+1 to mówiłam lekarzowi, że ciąża bezobjawowa🤣
6+4 miałam już mdłości, ale pomagało mi na nie jedzenie posiłków max co 2 h i cukierki z imbirem 🤔
Od 7+0 zaczynało być coraz gorzej i coraz mniej mi pomagalo, tylko migdały mnie ratowały 😐
A od 8+0 jest już dramat : na mdłości nie pomaga nic, straaasznie mnie naciąga tak że nie wiem czy na tym koniec czy jednak będę wymiotować, no i średnio raz dziennie już mnie tak naciągnie że zwymiotuje całkiem, do tego od tych torsji mega mnie żołądek boli 😓
Teraz tak mniej więcej od 9+2 jest trochę lepiej do południa, że mogłam zrobić obiad czy wyjść blisko do sklepu, ale na wieczór znowu mi jest niedobrze i wczoraj wymiotowalam przed snem 🤢 -
Stokrotka, to wszystko jasne a dzidzia przepiękna 😍😍😍
Ja na swoją jeszcze tydzień muszę czekać 💚Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Apka pokazuje , że dzis jest 100tny dzień ciąży 🥰
Ja też dzisiaj 100dzien cyklu 😊 tylko moja ciąża kilka dni młodsza że względu na pozna owulkę.Ounai lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
No nieeee xD Moje dziecko za cholerę nie chce się ujawnić 😂 jak na zlosc siedziało sobie skulone wciśnięte dupą w jakiś kąt i sobie chyba grzecznie lulało 😂 no wredna małpka z tej mojej małej kluski... Pozostaje czekać kolejny miesiąc z tą niewiadomą, ale wtedy już nie ma bata, wtedy już na 100% muszę wiedzieć 🙄 Kasia obyś miała dziś więcej szczęścia 😁
Poza tym wszystko dobrzedzidzia szybko rośnie i w dalszym ciągu o tydzień starsza. Po wielkości główki odpowiadała już 16 tygodniowi... Także coś czuję ze termin porodu wypadnie mi bardziej na tego 12 listopada.
Szyjka ponoc super, wszystko dobrze trzyma
A no i nareszcie dostałam tą kartę ciąży 😂SzalonaOna, kar_oliv, Fragaria, Zulugula, Lalia, kic83, dmg111, Sylwucha, kkasia, Edyciak, Annia, Ounai, Stokrotka027, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:No nieeee xD Moje dziecko za cholerę nie chce się ujawnić 😂 jak na zlosc siedziało sobie skulone wciśnięte dupą w jakiś kąt i sobie chyba grzecznie lulało 😂 no wredna małpka z tej mojej małej kluski... Pozostaje czekać kolejny miesiąc z tą niewiadomą, ale wtedy już nie ma bata, wtedy już na 100% muszę wiedzieć 🙄 Kasia obyś miała dziś więcej szczęścia 😁
Poza tym wszystko dobrzedzidzia szybko rośnie i w dalszym ciągu o tydzień starsza. Po wielkości główki odpowiadała już 16 tygodniowi... Także coś czuję ze termin porodu wypadnie mi bardziej na tego 12 listopada.
Szyjka ponoc super, wszystko dobrze trzyma
A no i nareszcie dostałam tą kartę ciąży 😂czyżby mała wstydnisia - dziewczynka?
Kiedy kolejna wizyta?Wik89 lubi tę wiadomość